Çok mu bencillik ediyorum??:(

Çocuğum yok cok arkadaslarım var 2 bin 3 bin lira ile birikim bile yapıyorlar

bak canım
yemeyenin malını yerler
madem onların evinde oturuyorsunuz, kp borcu nekadar bilmiyorum ama eşin o borcu kapatsın. Maaşı eve kalsın. Birde her ay düzenli bir miktar belirleyin (750-1000tl gibi) kira ödüyormuş gibi onu verin dahada bir kuruş vermeyin. Yada kiraya çıkın veya ev alın.
bu ne ya
sende gözünü aç biraz, ne demek annesi babası tabiki yardım edecek.
sen annenin babanın tüm masraflarını karşılıyormusun? evetse sıkıntı yok, hayırsa seninkiler anne baba değilmi?
senin adına bir hesabın olsun, eşin oraya her ay bir miktar yatırsın. İster harca ister biriktir sana kalmış
Günlere gir her ay parasını eşinden al
kısacası harca, harcaki anne babasına kusura bakmayın ben yetişemiyorum diyebilisin. Enayi olma, sesin çıksın. Madem çalışmana izin vermiyor ozaman sana maddi zorlukta yaşatamaz.
Kp imi çok seviyorum diyip durmuşsun ama bence o sizi hiç sevmiyor. Sevse düşünür, bu insanlara bukadar yük olmamız doğru değil oğlum paranı sürekli bize harcam der. Bi sessiniz çıksın bakın o kp sizi halen çok sevecekmi
ayrıca kaynının eve bakması gerektiğinide düşünmüyorum
isterse eve her ay bir meblağ verir istemesse vermez
Anne babalar çocuklarımız bize baksın diye yan gelip yatmazlar
benim annem babam ikiside 60 yaşın üstü ve halen çalışıyorlar emekli olabilmek için
çalışmak ayıp değil, asalak gibi millete yük olmak ayıp
çocuğunda olsa yük olamasın kimseye

Şu an yapacağınız en mantıklı şey ayrı bir eve kiraya çıkmak olur. Hem verdiğiniz kira parası size bu kadar koymaz, evinizin parasını ödemiş olacağınız için, ayrıca kayınvalidenizin evine harcadığınız para kadar masraflı da olmaz kira ödemeniz hem de kayınvalideniz sizin çıktığınız evi kiraya versin, kendilerine ek gelir olursa sizin yardımınıza da gerek duymazlar.

Yardımından yana sorunum yok yardım edicek tabi ailesi ama abine soyle biraz diyorum yarısını o ödesin yarısını sen öde diyorum borcu varmış çok diyo. o şekilde bile bize para kalır fazla fazla ama hepsini eşim yapınca bana kalmıyor. He çok şükür aç değilim aç kalmıyorum ama eşimin maaşı yüksekken neden geri adım atan benim hep ona canım sıkılıyor 😏
Ac kalmamak bir kistas degil ki?
Disari cikip yoruldugunda bir cafede oturup cay iciyor musun?
Esinle sinemaya gidiyor musun?
En son ne zaman tatile gittiniz? Vs

izlediğiniz yol baştan yanlış. Oturduğunuz yerdeki kira bedellerini öğrenip hayatım bu evde öylece oturmak olmaz kira verelim onlara da yardım etmiş oluruz diyecektiniz ama bunu siz söyleyecektiniz. Sonrasında eşiniz ekstra yardımda bulunduğunda hayatım bak ne güzel onların evinde oturup kira yardımı ediyoruz biz de bir ev için çabalayalım Allah nasip ederse ileride hem çocuğumuz hem bizim için bir yatırım olur diyecektiniz. Tutturmuşsunuz bir kayınpederim kayınpederim, ne kadar iyi derseniz diyin evlatlar arasında böyle bir adaletsizliğe göz yuman bence iyi bir insan değildir. Siz adeta sömürülüyorsunuz. Eşimin maaşı iyi iyi dediğiniz maaş zaten günümüz şartlarında bir evin ihtiyacı + gelecek herhangi bir duruma karşılık köşede para tutmalık bir maaş. Ve bir kez olsun hadi şunu yapalım diyemediğiniz bir hayat.. hiç mi gezmek tozmak istemiyorsunuz? Ya da ne bileyim canınız bir şey çektiğinde ben bunu evde yaparım diyip mutfağa mı girişiyorsunuz? Eğer böyleyse kendinize yazık edersiniz. Ayrıca eşinizle konuşmadan onu ikna etmeden kayınpederinizle konuşmayı denemeyin bile. Çünkü eşiniz her defasında size tamam diyip aynı yoldan giden bir insanmış. Büyük ihtimalle günah keçisi seçilirsiniz. En güzeli 8 bin alıyorsa ay başında 3000 TL’sini yatırım amaçlı ya da kendime şunu beğendim (takı olarak) almak istiyorum diyip aldırın ki köşede kötü günde kullanabileceğiniz bir şeyleriniz olsun. O 8 bin olan maaş Allah korusun bir gün kesilirse, bunca zaman paraları saçtığınızla kalırsınız gibime geliyor. Çünkü 2000 TL 2 eve yetmez kayınvalidenizle birlikte yer içersiniz yediğinizi de burnunuzdan getirir anlattığınız gibi bir kadınsa.

bak canım
yemeyenin malını yerler
madem onların evinde oturuyorsunuz, kp borcu nekadar bilmiyorum ama eşin o borcu kapatsın. Maaşı eve kalsın. Birde her ay düzenli bir miktar belirleyin (750-1000tl gibi) kira ödüyormuş gibi onu verin dahada bir kuruş vermeyin. Yada kiraya çıkın veya ev alın.
bu ne ya
sende gözünü aç biraz, ne demek annesi babası tabiki yardım edecek.
sen annenin babanın tüm masraflarını karşılıyormusun? evetse sıkıntı yok, hayırsa seninkiler anne baba değilmi?
senin adına bir hesabın olsun, eşin oraya her ay bir miktar yatırsın. İster harca ister biriktir sana kalmış
Günlere gir her ay parasını eşinden al
kısacası harca, harcaki anne babasına kusura bakmayın ben yetişemiyorum diyebilisin. Enayi olma, sesin çıksın. Madem çalışmana izin vermiyor ozaman sana maddi zorlukta yaşatamaz.
Kp imi çok seviyorum diyip durmuşsun ama bence o sizi hiç sevmiyor. Sevse düşünür, bu insanlara bukadar yük olmamız doğru değil oğlum paranı sürekli bize harcam der. Bi sessiniz çıksın bakın o kp sizi halen çok sevecekmi
ayrıca kaynının eve bakması gerektiğinide düşünmüyorum
isterse eve her ay bir meblağ verir istemesse vermez
Anne babalar çocuklarımız bize baksın diye yan gelip yatmazlar
benim annem babam ikiside 60 yaşın üstü ve halen çalışıyorlar emekli olabilmek için
çalışmak ayıp değil, asalak gibi millete yük olmak ayıp
çocuğunda olsa yük olamasın kimseye
Kaynatam hasta bi insan aksama yatıyor evet ama hastalıktan o yüzden bizim durum farklı. Bakmak zorunda bence evladı baska kimi var

Kaynatam hasta bi insan aksama yatıyor evet ama hastalıktan o yüzden bizim durum farklı. Bakmak zorunda bence evladı baska kimi var

Tamam işte eşin krediyi kapatsın, eve kp maaşı girsin ve kira ödermiş gibi yardım edin. Ama onada bahanen var dimi? Çünkü bunu eşine söylemeye cesaretin yok, para benim istediğimi yaparım kafasında herhalde? Eşinin ailesini bukadar düşünüyorsun ya oda aynı özveriyi senin ailenede gösteriyorsa sorun yok (Hiç sanmam gerçi)
Ama ozaman gelipde burda konu neden açiyorsun.
Senin derdin kaynın herhalde? Ama oda mecbur değil, yarın birgün evlendiği zaman zaten herşey size kalacak gibi gözüküyor o yüzden sen şimdiden bu durumu kabullen. Zaten çok iyi niyetlisin (saf demek istemem) senin için zor olmayacak böyle yaşamak.
Büyüdüğün zaman ben ne çok hata yapmışım dersin ozamanda iş işten geçmiş olur

Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Asla bencil filan değilsiniz o düşünceyi atın bir kere aklınızdan. Eşiniz muhtemelen kira vermediğiniz için kendisini borçlu hissediyor da kira verseniz daha iyi bu hesapta. Öyle bir sisteme geçseniz? Yani bir miktar kira niyetine verse ve konu kapansa? Bence bu tarz bir şey teklif edin sonuçta siz değil bir başka kiracı otursa evlerinde market alışverişinden faturasına kadar o mu ödeyecekti? Bencil olmayı bırakın fazlaca fedakar davranıp ses çıkartmamışsınız bile bence.

Tamam işte eşin krediyi kapatsın, eve kp maaşı girsin ve kira ödermiş gibi yardım edin. Ama onada bahanen var dimi? Çünkü bunu eşine söylemeye cesaretin yok, para benim istediğimi yaparım kafasında herhalde? Eşinin ailesini bukadar düşünüyorsun ya oda aynı özveriyi senin ailenede gösteriyorsa sorun yok (Hiç sanmam gerçi)
Ama ozaman gelipde burda konu neden açiyorsun.
Senin derdin kaynın herhalde? Ama oda mecbur değil, yarın birgün evlendiği zaman zaten herşey size kalacak gibi gözüküyor o yüzden sen şimdiden bu durumu kabullen. Zaten çok iyi niyetlisin (saf demek istemem) senin için zor olmayacak böyle yaşamak.
Büyüdüğün zaman ben ne çok hata yapmışım dersin ozamanda iş işten geçmiş olur
Hayır neden bahanem olsun benim istediğim şey tamda bu. Zaten öneri sunmanız için paylaştım. Ve bence kaynımda zorunda ana baba zordaysa eğer.. eşim de pek memnun değil bu durumdan kaynım eşime yardım etmediği için sıkıntı cekiyor. Senin erkek kardesin babana destek olmasa bide hasta babana hosuna gitmezdi bence.. eşim zorunda babasına bakmakta dinimizde bunu emrediyor fakat iki kardeş yardımlaşarak herşeyi eşim yapmayarak.. önerinize gelince kesinlikle eşimle paylasıcam bunu güzel bir öneri teşekkürler 🤲🏻

Hayır neden bahanem olsun benim istediğim şey tamda bu. Zaten öneri sunmanız için paylaştım. Ve bence kaynımda zorunda ana baba zordaysa eğer.. eşim de pek memnun değil bu durumdan kaynım eşime yardım etmediği için sıkıntı cekiyor. Senin erkek kardesin babana destek olmasa bide hasta babana hosuna gitmezdi bence.. eşim zorunda babasına bakmakta dinimizde bunu emrediyor fakat iki kardeş yardımlaşarak herşeyi eşim yapmayarak.. önerinize gelince kesinlikle eşimle paylasıcam bunu güzel bir öneri teşekkürler 🤲🏻

Benim babam hayatı boyunca çalışmış halen çalışan bir adam. Kardeşlerimden veya benden gelecek tek kuruşa ne annemin ne babamın ihtiyacı yok çok şükür. Tam aksine hep elleri üzerimizdedir bizimde ihtiyacımız olmadığı halde. İkiside kimseye yük olmazlar, bizlerede hep bunu öğretiler. Okuyun, ekmeğinizi elinize alın, kimseye muhtaç olmayın. Çok şükür bizde bu doğrultuda yetiştirildiğimiz için kimseden bir beklentimiz olmaz kimseye minnet etmeyiz.
Benimde evlatlarım var. Ben çekileyim köşeme bekleyeyim onlar büyüsünde bana baksın evimi geçindirsin diye. Doğrumu sence? O yüzden kp emeklisi var. Milyonlarca insan emekli maaşı ile geçinip gidebiliyor kimseye yük olmadan. Kirada ödemiyorlarmış zaten. Bekar kaynın eve katkıda ister bulunur, ister bulunmaz. Evlenecek belki, ozaman onun masraflarını kim ödeyecek?
Dinimizi yanlış yerlere çekme istersen. Ordaki asıl konuyu anlamadıysan bence hiç yorumlama.

Benim babam hayatı boyunca çalışmış halen çalışan bir adam. Kardeşlerimden veya benden gelecek tek kuruşa ne annemin ne babamın ihtiyacı yok çok şükür. Tam aksine hep elleri üzerimizdedir bizimde ihtiyacımız olmadığı halde. İkiside kimseye yük olmazlar, bizlerede hep bunu öğretiler. Okuyun, ekmeğinizi elinize alın, kimseye muhtaç olmayın. Çok şükür bizde bu doğrultuda yetiştirildiğimiz için kimseden bir beklentimiz olmaz kimseye minnet etmeyiz.
Benimde evlatlarım var. Ben çekileyim köşeme bekleyeyim onlar büyüsünde bana baksın evimi geçindirsin diye. Doğrumu sence? O yüzden kp emeklisi var. Milyonlarca insan emekli maaşı ile geçinip gidebiliyor kimseye yük olmadan. Kirada ödemiyorlarmış zaten. Bekar kaynın eve katkıda ister bulunur, ister bulunmaz. Evlenecek belki, ozaman onun masraflarını kim ödeyecek?
Dinimizi yanlış yerlere çekme istersen. Ordaki asıl konuyu anlamadıysan bence hiç yorumlama.
İyi de sen beni hiç anlamıyorsun. Kayınpederim defalarca ameliyat olmuş ilaçlarla ayakta duran, ayakta bile duramayan bir adam. Muhtaç olmasa kendi ekmeğini kazanacak bi adam ama muhtaç hasta. Sağlam bi adamdan bahsetmiyorum. Böyle bi durumda kalk çalış denmez herhalde. Emekli maası da krediye kesiliyor. Direk banka kesiyor. Benim öz babamda aklı basında bir baba gibi hala calısan bir adam cunku sapasaglam. Kaynıma sıra gelince evlenmeye kalksa inan ki ilk eşim koşar yardıma evlensin yeter ki diye. Böyle bi düşüncesi yok evlencem para biriktircem desin baş göz üstüne ama savuruyor parayı. Savuracagına muhtaç babasına iki kardeş yardımlaşarak bakmalı. Eşimde her taşa kendi el atmayıp bizde sıkıntıya girmeyiz ama Bunu nasıl soylemeliyim diye yardım istedim, cunku bazı arkadaşların yazdıgı gibi cok pasif bi insanım karsımdakinin kalbi kırılır mı diye hep geri adım atan ben oldum konuşamadım hiç. Ama siz de öneri sundunuz ilk fırsatta konusagım..

Dinimizi yanlış yerlere çekme derken hasta bi babaya bakmayı dinimiz emretmiyor mu?

Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Eşinizin önceliği kendi evi olmalı. Kendi evinin rızkını vermek nedemek? Kayniniz bey neden yaşadığı eve bakmıyor ne borcu varmış bekar haliyle. Annesine babasina bisey diyemem ama onlarında emeklisi falan yokmu anlamadım. Ev üstüne ev olmuş sizin işiniz valla zor yani

Öyle bir sormuşsunuz ki sanki herkes birikim yapıyormuş gibi
Başka evin masrafını karşılamak yerine kenara üç kuruş atmayı tercih ederdim çoluk çocuk olunca onları gecindirmek var. Babasına anasına tabiki bakacak ortada bıraksın demiyorum ama diğer kardeşi de destek olmalı bir kişiye yuklenilmemeli

Back
X