- 29 Mayıs 2013
- 1.528
- 677
- 123
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
3 senesi var kredi borcunun bitmesine.Evet benim borclar yüzünden yük olduğumu düşündüğümden hep isteklerimi geri plana atiyorum.Zaten borcumu ödüyor daha neye harcattirayim diye düşündüğümden.Tesekkur ederim.Cok bir sey degilmis sizinki ama esinizinki yuklu bir miktar olsa gerek.
Kac senesi var daha?
Borc olaylari cok zor ama cikolataya laf etmesine ben de bozulurdum.
Ama eger cimri olsaydi sizin kredinize de el atmaz ya da laf ederdi, belki bosluguna gelmistir ne bileyim bugun cok iyimserim :)
Siz yine de icinize kapanip kurmayin, kirildiginizi anlatin.
Sevgiler.
3.600 aliyor esim elimize borclar haric bin liraya yakin bir para kaliyor malesefŞu an aylık borç ve gelir ne
Cidden ne kalıyor elinize
Somutlaşsın ki gerekirse tasarruf vs tarif de edelim
Evet malesef.Önümde firsatlar oldu onlara sigindim ama bir türlü olmadi hep mülakatta elediler.Umut ettm belki olur diye çalıştım,cabaladim ama sonuc ortadaAnladım, bulunduğunuz yer kötü. O zaman katlanacaksınız sonuçta böyle bir yere atanacağını bilerek evlendiniz, bir başkasıyla da evlenebilirdiniz. Şu an bu durumda olmanızın nedeni seçimleriniz.
Wustria allah diline düşürmesin dediğim uyelerdensin yazdıkların da haklılık payı büyük ama bunu bonbardıman eşliğinde yapmıyor musun insan istemsizce dumur oluyorNiye çalışmıyorsunuz? Atanamadım demişsiniz. Herkes devlette mi çalışacak? En sevmediğim şeylerden biridir şu insanlardaki atanamadım lafının arkasına sığınıp evde oturmak. Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın. Anladığım kadarıyla siz de çalışmaya istekli değilsiniz, istekli olsaydınız bu cümleleri kurmazdınız. Ne yapın edin çalışın, ev için değil de kendiniz için çalışın. Yoksa böyle giderse 1 liralık çikolata içinizde kalmaya devam edecek. Çalışın, kendinize harcayın. Ben çok üzülüyorum kadınların böyle çok ucuz şeyler için bile parası olmadığı için kocasının eline bakmasına. Buradaki konulardan birinde vardı, bıyıklarım çıktı kuaföre gitmem lazım ama kocam para vermediği için gidemiyorum, diye. Ha kuaföre gidememek ha çikolata bile alamamak, şu an gözümde farklı değil. Bu gidişle atama matama hayal oldu çoğu insan için. Babamın evinde birşeyden mahrum kalmadım diyorsunuz bu da en nefret ettiğim laflardan biri. Babanın evinden ayrılmasaydın o zaman derler adama, kusura bakmayın. Adam deterjanın lafını edince bu yaşa kadar birşey yapmamışsın deterjandan mı tasarruf edeceğim? lafınıza "sen de bu yaşına kadar birşey yapmamışsın senin kredini ben ödüyorum, kartının borcunu bile ben ödüyorum" deseydi ne olacaktı?
Sert oluyor farkındayım ama benim sert üslubum nedeniyle özel mesajla kendine geldiğini, birşeylern farkına vardığını ya da daha iyi farkına vardığını söyleyen üyeler oluyor. Normalde de dobrayımdır ama kırıcı değilimdir, bir insanın yüzüne karşı da evet eksik yanlarını sıralarım ama buradaki kadar sert olmaz. Burada insanları hiç tanımadığım için maalesef biraz daha sert giriyorum, bunun farkındalık kazandırdığını söyleyen dolu. Bazıları bu şekilde ego tatmin ettiğimi düşünebilir, bu şekilde ego tatmin edenler de var ama gerçekten, ben kimim ki ego yapayım? Tamamen biraz daha farkındalık için.Wustria allah diline düşürmesin dediğim uyelerdensin yazdıkların da haklılık payı büyük ama bunu bonbardıman eşliğinde yapmıyor musun insan istemsizce dumur oluyor
Terör bölgesi olmasaydı iş açısından daha iyi olurdu sizin için ama yorumda gördüm, kredinin bitmesine 3 sene varmış ve 1000 liraya yakın para kalıyor elimizde demişsiniz. Nasıl geçiniyorsunuz ki o kadar az parayla?Evet malesef.Önümde firsatlar oldu onlara sigindim ama bir türlü olmadi hep mülakatta elediler.Umut ettm belki olur diye çalıştım,cabaladim ama sonuc ortada
Canım inşallah işin gücün yolunda gider ve istediğin yere a tanırsın. Lütfen canım eşinin karşısında 200 lira için ezilip durma o da siz şimdi evliyken ailesinin kredisini ödüyor ve belki en büyük sıkıntıyı yaratan durum bu..Hayat müşterek demişsiniz bekarlıkaan kalan borçlarınızı ödüyorsunuz.Kocan nasıl fedakarlık yapıyorsa sende yapıyorsun.Feraha çıkmanız temennisiyle canım.Evet malesef.Önümde firsatlar oldu onlara sigindim ama bir türlü olmadi hep mülakatta elediler.Umut ettm belki olur diye çalıştım,cabaladim ama sonuc ortada
Canim mutfak alisverisi ve eve ihtiyac bir malzeme disinda hicbir giderimiz olmuyor.Lojman kirasi maasdan otomatik kesiliyor zaten elektrik, su vs icinde.Dedigim gibi hicbir aktivite de bulunmuyoruz yetiyor bu da zor da olsa.Terör bölgesi olmasaydı iş açısından daha iyi olurdu sizin için ama yorumda gördüm, kredinin bitmesine 3 sene varmış ve 1000 liraya yakın para kalıyor elimizde demişsiniz. Nasıl geçiniyorsunuz ki o kadar az parayla?
Cok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.Canım inşallah işin gücün yolunda gider ve istediğin yere a tanırsın. Lütfen canım eşinin karşısında 200 lira için ezilip durma o da siz şimdi evliyken ailesinin kredisini ödüyor ve belki en büyük sıkıntıyı yaratan durum bu..Hayat müşterek demişsiniz bekarlıkaan kalan borçlarınızı ödüyorsunuz.Kocan nasıl fedakarlık yapıyorsa sende yapıyorsun.Feraha çıkmanız temennisiyle canım.
Kizlar uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.
Ben 25 esim 29 yaşında.2.5senelik görüşme sonunda evlendik 4 aydir evliyiz.Turkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birinden kalktim bir uca doğu ya gelin geldim.Eşim askeri personel.Lojmanda suan tek aileyiz.Dağın başında yapayalnız bir hayat sürüyoruz.Haftada bir merkeze gideriz.Size birbirinden kopuk birkaç meseleden bahsedip sonuca gitmenizi isteyeceğim.Yeni evliyim ama kayda değer ciddi bir kavgamiz olmadi toplasak tartismalarimiz bir elin parmağını geçmez,cok da uzatmayiz zaten.
Eşimin evlenmeden önce yaptigi bir kredi borcu var ayda bin küsür maasdan kesiliyor.Kardesi okuyor ona da yardim ediyor.Evlendikten sonra ceyrek,nakit ve 3 bilezik bozdurduk,esim de kendi birikiminden biraz ekledi araba aldik.Yani kisacasi elimizde pek birşey kalmiyor ama biz bu durumda bile tasarruf yapmaya çalışıyoruz.Hiçbir aktivitemiz yok,evlendikten sonra kendime kisisel aldirdigim sey 100lirayi gecmemistir toplaminda.
Geçen gün bana çamaşır deterjanini tasarruflu kullanmam gerektiğini söyledi.Ben de dedim "ben ne kadar deterjan koyacagimi bilmiyor muyum deterjandan mi tasarruf yapacagim?Bu yaşına kadar yemissin tek bir yatirimin olmamış beni mi bekliyordun tasarruf yapmak icin dedim.Sonraki günlerden birinde market alışverişi yapiyorduk 1liralik bir tane cikolata aldim sepete attim.Eşim dedi abur cubur seyler alma ya.(eve hic cikolata ve cips turu hicbir sey almamistik evlendigimizden bu yana).Ben de beni düşünüyor da söylüyor sandim.Sonra devam etti "paramiz yok zaten".Ben de biraktim ama cok dokundu icim acidi."Bunun icin surat yapacaksan yap,25 liram var cebimde " dedi.Normalde böyle yapmazdi ama yapti iste.Cok sasirdim.
Ben baba evinde hicbir seyden mahrum kalmadim.Yedigim önümde yemedigim arkamdaydi.Burada da mahrum değilim ama bu laf cok dokundu bana.Sirf onun bu hareketleri yüzünden canim birsey istese hiçbir sey söylemiyorum.Canim şunu istedi desem yük olacakmisim gibi hissediyorum.
Sağolsun öğrenciyken aldigim kredinin borcunu ödüyor hic sikayet etmiyor,bekarlik zamanindan kalma bir ogrenci kredi kartim vardi onun da borcunu falan ödüyor acaba onlara mi rahatsiz oluyor da böyle cikiyor agzindan laflar.
Bir diger mesele ise eşim calismami cok istiyor.Neredeyse hergun bunun konusu geciyor.Tv de bilgi yarismasinda şurayı okuyorum vs deyince helal olsun vs diyor sanki senden birsey olmadi millet ne güzel okuyor calisiyor der gibi.Universite mezunuyum ama atanamadim.Puanim da iyi bircok sinavi gectim fakat mulakatlarim iyi gecmesine rağmen hep basarisiz oldum.Dun de girdigim bir adliye mulakati sonrasi basarisiz olduğumu öğrendim.Esim de icten ice biriktirmis sanirim.Dün merkezde navigasyondan tup bayisine gidiyorduk navigasyonu ben takip ediyordum.Hedef noktaya gelince bakiyorduk baska tarafa yonlendiriyor.Sonra esim bana bağırmaya basladi.Bir isi de becer.Anca bildigin çene yapmak.Kendimi savunacak bir kelime söyleyince sus vs dedi.20dakka sonra özür diledi elimi öptü sarildi affet haksizlik ettim vs dedi.Icindekileri kusuyorsun işte dedim.İşe yaramiyor muyum elimden geleni yapiyorum olmuyor kendimi mi keseyim gidip işi olan biriyle evlenseydin ozaman dedim.
Yani kizlar genelde mutfakta bile peşimde dolaşır evin icinde ilgisinden sıkıldığım oluyor çoğu zaman.Ama tartisinca boyle cumleler sarf ediyor.Ben mi abartiyorum yoksa normal şeyler mi?
İnanin burada çok bunaldim konuşacağım kimse yok,bazen 10gun evden çıktığım olmuyor.Ailem bütün sevdiklerim uzakta onlari da cok özlüyorum.Ben onun için bütün bunlari göze almışken benim aldığım bir cikolata nasil rahatsiz ediyor onu?
Kusura bakmayin cok uzun yazdim.Fikirlerinizi bekliyorum..
Tesekkur ediyorum güzel yorumunuz için.Malesef teror bolgesi olmasa dünden raziyim calismaya ama suan ki sartlar malesef el vermiyorEşiniz ve siz iyi insanlarsınız ama Eşinizi parasızlık sizi yalnızlık bunaltmış ufak da olsaoralarda bi işe girmeniz ikinize de iyi gelir kanaarindeyim
Aslinda çok doğru söylüyorsunuz.Buradaki yorumlari okudukça bakış acimi değiştiriyorum.Kiyaslamam yanlis evet.Tesekkur ediyorum guzel fikirleriniz icin.Neyden fedakarlık ettiğinizi anlamadım?
Yani eşinizle birlikte onun görev yaptığı dağ başına gitmeyi fedakarlık olarak görüyorsanız zaten en başta yanlış yapmışsınız evlenmekle. Bu bir fedakarlık değil, bir seçimdir. Evlenmemeyi de seçebilirdiniz?
Evlenip gidip sonra bunu "ben onun için dağ başlarına geldim, ailemden ayrıldım" demek ve bunun adını fedakarlık koymak bence adil değil. Memleketinizden bir esnafla evlenecektiniz en kısa yoldan.
Çikolata konusu saçma olmuş evet. Ama tahminim o da dolmuş, kendini çıkmazda hissediyor olabilir sizin de borçlarınız kendi omuzlarına binince. Abuk subuk konularda saçma tepkiler normal bence.
Ve bir de sizin atanmanıza bel bağlamış olabilir, evlenince durumun düzeleceğini hayal ederken daha da sıkıntıda olmak agresifleştirmiş olabilir. Elbette o haklı demiyorum, sadece nedenlerini düşünüyorum sizin söylediklerinizden yola çıkarak.
Baba evinizle şimdiki düzeninizi kıyaslamanız da son derece yanlış. Siz apayrı iç dinamikleri olan bambaşka bir ailesiniz. Sizin eviniz ve gerçeğiniz şu anda bulunduğunuz yer, bunu içselleştirirseniz daha rahat edebilirsiniz.
Eşiniz haklı demiyorum kesinlikle. Ama bence siz de bakış açınızı değiştirin biraz. Bir lütufta bulunmadınız oraya giderek. Sizin eviniz orası, olacak olan buydu yani.
İkiniz de gerginsiniz gibime geldi. Konuşmak iyidir, eşinizle de -elbette karşılıklı düzgün bir şekilde- paylaşın bence bu yazdıklarınızı.
Sağolsun öğrenciyken aldigim kredinin borcunu ödüyor hic sikayet etmiyor,bekarlik zamanindan kalma bir ogrenci kredi kartim vardi onun da borcunu falan ödüyor
Niye çalışmıyorsunuz? Atanamadım demişsiniz. Herkes devlette mi çalışacak? En sevmediğim şeylerden biridir şu insanlardaki atanamadım lafının arkasına sığınıp evde oturmak. Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın. Anladığım kadarıyla siz de çalışmaya istekli değilsiniz, istekli olsaydınız bu cümleleri kurmazdınız. Ne yapın edin çalışın, ev için değil de kendiniz için çalışın. Yoksa böyle giderse 1 liralık çikolata içinizde kalmaya devam edecek. Çalışın, kendinize harcayın. Ben çok üzülüyorum kadınların böyle çok ucuz şeyler için bile parası olmadığı için kocasının eline bakmasına. Buradaki konulardan birinde vardı, bıyıklarım çıktı kuaföre gitmem lazım ama kocam para vermediği için gidemiyorum, diye. Ha kuaföre gidememek ha çikolata bile alamamak, şu an gözümde farklı değil. Bu gidişle atama matama hayal oldu çoğu insan için. Babamın evinde birşeyden mahrum kalmadım diyorsunuz bu da en nefret ettiğim laflardan biri. Babanın evinden ayrılmasaydın o zaman derler adama, kusura bakmayın. Adam deterjanın lafını edince bu yaşa kadar birşey yapmamışsın deterjandan mı tasarruf edeceğim? lafınıza "sen de bu yaşına kadar birşey yapmamışsın senin kredini ben ödüyorum, kartının borcunu bile ben ödüyorum" deseydi ne olacaktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?