Çok mu fedakarim?

3 senesi var kredi borcunun bitmesine.Evet benim borclar yüzünden yük olduğumu düşündüğümden hep isteklerimi geri plana atiyorum.Zaten borcumu ödüyor daha neye harcattirayim diye düşündüğümden.Tesekkur ederim.

Anladım, bulunduğunuz yer kötü. O zaman katlanacaksınız sonuçta böyle bir yere atanacağını bilerek evlendiniz, bir başkasıyla da evlenebilirdiniz. Şu an bu durumda olmanızın nedeni seçimleriniz.
Evet malesef.Önümde firsatlar oldu onlara sigindim ama bir türlü olmadi hep mülakatta elediler.Umut ettm belki olur diye çalıştım,cabaladim ama sonuc ortada

Wustria allah diline düşürmesin dediğim uyelerdensin yazdıkların da haklılık payı büyük ama bunu bonbardıman eşliğinde yapmıyor musun insan istemsizce dumur oluyor

Wustria allah diline düşürmesin dediğim uyelerdensin yazdıkların da haklılık payı büyük ama bunu bonbardıman eşliğinde yapmıyor musun insan istemsizce dumur oluyor
Sert oluyor farkındayım ama benim sert üslubum nedeniyle özel mesajla kendine geldiğini, birşeylern farkına vardığını ya da daha iyi farkına vardığını söyleyen üyeler oluyor. Normalde de dobrayımdır ama kırıcı değilimdir, bir insanın yüzüne karşı da evet eksik yanlarını sıralarım ama buradaki kadar sert olmaz. Burada insanları hiç tanımadığım için maalesef biraz daha sert giriyorum, bunun farkındalık kazandırdığını söyleyen dolu. Bazıları bu şekilde ego tatmin ettiğimi düşünebilir, bu şekilde ego tatmin edenler de var ama gerçekten, ben kimim ki ego yapayım? Tamamen biraz daha farkındalık için.

Evet malesef.Önümde firsatlar oldu onlara sigindim ama bir türlü olmadi hep mülakatta elediler.Umut ettm belki olur diye çalıştım,cabaladim ama sonuc ortada
Terör bölgesi olmasaydı iş açısından daha iyi olurdu sizin için ama yorumda gördüm, kredinin bitmesine 3 sene varmış ve 1000 liraya yakın para kalıyor elimizde demişsiniz. Nasıl geçiniyorsunuz ki o kadar az parayla?

Canım inşallah işin gücün yolunda gider ve istediğin yere a tanırsın. Lütfen canım eşinin karşısında 200 lira için ezilip durma o da siz şimdi evliyken ailesinin kredisini ödüyor ve belki en büyük sıkıntıyı yaratan durum bu..Hayat müşterek demişsiniz bekarlıkaan kalan borçlarınızı ödüyorsunuz.Kocan nasıl fedakarlık yapıyorsa sende yapıyorsun.Feraha çıkmanız temennisiyle canım.

Canim mutfak alisverisi ve eve ihtiyac bir malzeme disinda hicbir giderimiz olmuyor.Lojman kirasi maasdan otomatik kesiliyor zaten elektrik, su vs icinde.Dedigim gibi hicbir aktivite de bulunmuyoruz yetiyor bu da zor da olsa.

Cok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

Eşiniz ve siz iyi insanlarsınız ama Eşinizi parasızlık sizi yalnızlık bunaltmış ufak da olsaoralarda bi işe girmeniz ikinize de iyi gelir kanaarindeyim

Neyden fedakarlık ettiğinizi anlamadım?

Yani eşinizle birlikte onun görev yaptığı dağ başına gitmeyi fedakarlık olarak görüyorsanız zaten en başta yanlış yapmışsınız evlenmekle. Bu bir fedakarlık değil, bir seçimdir. Evlenmemeyi de seçebilirdiniz?

Evlenip gidip sonra bunu "ben onun için dağ başlarına geldim, ailemden ayrıldım" demek ve bunun adını fedakarlık koymak bence adil değil. Memleketinizden bir esnafla evlenecektiniz en kısa yoldan.

Çikolata konusu saçma olmuş evet. Ama tahminim o da dolmuş, kendini çıkmazda hissediyor olabilir sizin de borçlarınız kendi omuzlarına binince. Abuk subuk konularda saçma tepkiler normal bence.

Ve bir de sizin atanmanıza bel bağlamış olabilir, evlenince durumun düzeleceğini hayal ederken daha da sıkıntıda olmak agresifleştirmiş olabilir. Elbette o haklı demiyorum, sadece nedenlerini düşünüyorum sizin söylediklerinizden yola çıkarak.

Baba evinizle şimdiki düzeninizi kıyaslamanız da son derece yanlış. Siz apayrı iç dinamikleri olan bambaşka bir ailesiniz. Sizin eviniz ve gerçeğiniz şu anda bulunduğunuz yer, bunu içselleştirirseniz daha rahat edebilirsiniz.

Eşiniz haklı demiyorum kesinlikle. Ama bence siz de bakış açınızı değiştirin biraz. Bir lütufta bulunmadınız oraya giderek. Sizin eviniz orası, olacak olan buydu yani.

İkiniz de gerginsiniz gibime geldi. Konuşmak iyidir, eşinizle de -elbette karşılıklı düzgün bir şekilde- paylaşın bence bu yazdıklarınızı.

Eşiniz ve siz iyi insanlarsınız ama Eşinizi parasızlık sizi yalnızlık bunaltmış ufak da olsaoralarda bi işe girmeniz ikinize de iyi gelir kanaarindeyim
Tesekkur ediyorum güzel yorumunuz için.Malesef teror bolgesi olmasa dünden raziyim calismaya ama suan ki sartlar malesef el vermiyor

Aslinda çok doğru söylüyorsunuz.Buradaki yorumlari okudukça bakış acimi değiştiriyorum.Kiyaslamam yanlis evet.Tesekkur ediyorum guzel fikirleriniz icin.

Mulakatlardan kaldiysaniz ,sinav sonuclariniz iyiyse dava acin o sekilde dava acip kazanip atanan cok tanidigim var ,
Bunalmis esiniz ,belli evliligin ilk donemlerinde olur boyle sorunlar ,bir cikolata bir oje bile goze batar ,
Anlayisli olun,kirildiginizi uygun bir dille belirtin ,
Allah buyuk yarin siz calissaniz ,esiniz calismasa siz napardiniz ,psikolojinik nasil olurdu onu bir dusunun

Çok biliyorsunuz! Sadece ve sadece devlet memuriyeti olan,özel sektörün hiç gelişmemiş olduğu birçok şehir var. Bu yüzden istese de çalışamayan birçok insan var. Küçücük bir şehirde, bir ilçede, doğuda yaşadınız mı hiç? Ezbere konuşmayın.

Kendinden fedakarlık yapma bi çikolata alamayacaksa niye evlenmiş senle ben yaptım o hatayı benim eşimin tam tersi eli açık ama ben tutumluluyum mesela borcumuz var evlendigimizden beri hiç bitmedi omu almayayım bunu almayayım sıktım kendimi ama bi saçımı boyattim şimdi eşime şunu alma kemeri sıkalım diyemiyorum sen saçını boyattin ya der bana baştan rahat olsaydım böyle olmazdı seninki tutumluluktan ziyade pinti galiba yüz verme canım alışsın

Canim evet çikolata konusunda esin ayıp etmiş biraz. Ama napayım 25 tl var cebimde demis. Belkide sana 1 liralık bir çikolatayı alamamak da onu üzmüştür. Babanın durumu nasıl ? 2 tane kredini kocana ödetmen de doğru değil. Madem zor geçiriyorsunuz baban da biraz anlayisli olsun. Kızının borcunu üstlensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…