ÇOK MU GEÇ KALDIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM

ben 33 yaşımdayım daha denemedik bile 😂 üstelik menopoza girmeme de pek bir şey kalmamış 🤣sakin olun. olmuyorsa bile önünüzde zamanınız çok tedavi için
Yaş olarak geç kalmak gibi görmüyorum da çevremizdeki insanların çoğu geçen yaz düğün yapanlar ve şimdi her hafta bir arkadaşımızdan akrabamızdan hamilelik haberini veriyorlar bizim 4 yıl olduğu için belkide geç mi kaldık diyorum.Geçen yıl biz korunduğumuz halde dedikodu bile çıkarmışlardı kısıklık var diye olmuyormuş dediler.

Yaş olarak geç kalmak gibi görmüyorum da çevremizdeki insanların çoğu geçen yaz düğün yapanlar ve şimdi her hafta bir arkadaşımızdan akrabamızdan hamilelik haberini veriyorlar bizim 4 yıl olduğu için belkide geç mi kaldık diyorum.Geçen yıl biz korunduğumuz halde dedikodu bile çıkarmışlardı kısıklık var diye olmuyormuş dediler.
biz de 3. yılımıza giriyoruz üstelik yaşımız da var . siz öylr gerekli görmüşseniz bu konuda kimseye laf düşmez zaten. 25 yaşında insanşar bekar daha. valla ben kendimi çol takam biri olarak görürdüm 😂 relax

Neden bu kadar strese girdiniz ki? Yaşınız daha 25. Her türlü olur merak etmeyin. 1 sene genelde normal şekilde korunmada deneniyor sonrasında olmazsa tüp bebek için testler yapılıp sonraki aşamalara geçiliyor. Endişelenmek için gerçekten erken, boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. Akışına bırakın, stres yapmayın, olumsuzu çağırmayın. Soranlara da daha yaşım küçük düşünmüyorum, böyle rahatım de geç. Kimse deniyoruz ama olmuyor dedikten sonra hassas davranmıyor. Tam tersine çocukları olmuyor diye dedikodusunu yapıyorlar.
Emin olun geçen yıl korunduğumuz halde çocukları olmadıkları için istemiyoruz diyorlar diye laf çıkmış.Çevre çok acımasız olduğu için söylemeyi o yüzden hiç istemedik.Dışarıdan bize hamilelik haberi verilirken birde acıyarak size de Allah nasip etsini öyle bir söylüyorlar ki ne anlamda denildiğini anlıyorum.Düşünceli insanlar pek böyle imalı konuşmuyor açmıyor konusunu bile ama 2 kişi baya gözüme sokarak laf ederek konuştular.Sizin 4 yıldır olmadı inşallah olur imasıyla problem var gibi.

Daha çok erken. Telaşlanip stres yapmayin. Sperm durumu yumurta durumu hormonlar normalse stressiz birliktelikler yaşayın. Bebek icin degil yalnizca cinsellik icin girin o yatağa. Ayaklarinizi dikmeyin, abuk subuk otlar çaylar içmeyin, ovulasyon testi stres yapiyor bunun yerine gün aşırı ilişki ya da ates ölçme yöntemini deneyin. Ateş ile yumurtlama gününüzü tespit edebiliyorsunuz.
İlk başlarda hemencik olucakmış gibi işte ayakları falan diktim tepeye yarım saat yatıyordum ediyordum bi süre sonra o hareketin aslında psikolojimi bozduğunu farkedip saçlamadığımı anlayıp bıraktım.Doktorların dediği zararsız bi kaç kürü denedim vitaminlerimi kullanıyorum duamı ediyorum.Birde insanlar olmasa boş konuşan çok iyi olucakta.

biz de 3. yılımıza giriyoruz üstelik yaşımız da var . siz öylr gerekli görmüşseniz bu konuda kimseye laf düşmez zaten. 25 yaşında insanşar bekar daha. valla ben kendimi çol takam biri olarak görürdüm 😂 relax
En iyisini yapıyorsunuz vallahi bende önceden sizin gibiydim ne olduysa anlayamadım bi anda telaşamı kapıldım bilmiyorum.Önceden olsa rahatımız yerince gezeriz tozarız tatillere yurt dışına gideriz belki yaparız çocuk diyordum şimdi hiçbir şey yapmak tatile gitmek bile istemedim.

Hem yaşınız çok genç hem de çok kısa süre olmuş çocuk isteyeli. Düşünmemeye çalışın.
Çalışıyor musunuz?
Hobiler edinin. Kafanızı meşgul edin.
Bu günlerinizi çok özleyeceksiniz inanın. 27 yaşında evlendim. 31 yaşında anne oldum. Asla geç değildi bence. Erken bile sayılır.
Yapmak istediğiniz başka şeyler yok mu? Gezin dolaşın. 2 günlük yakın yerlere gidin.Tatilde gebe kalan çok oluyor stres seviyesi düştüğü için.

Köydeki teyzelerden doktora gittiniz mi kızım diyerek bana vahlanan oldu yüzüme karşı. Güldüm teyze çocuğa kim bakacak ya ben rahatıma düşkünüm dedim mavi ekran verdi.
Asla duymamanız gereken söylemler bunlar. Hiç prim vermeyin.
İkinci bebeğini emzirirken rabbim sana da nasip etsin canım demişti birisi. Şu cümleden sonra bir daha görüşmedik çok şükür. :D Bazı kelimeler, bazı cümleler turnusoldur benim için.

Hem yaşınız çok genç hem de çok kısa süre olmuş çocuk isteyeli. Düşünmemeye çalışın.
Çalışıyor musunuz?
Hobiler edinin. Kafanızı meşgul edin.
Bu günlerinizi çok özleyeceksiniz inanın. 27 yaşında evlendim. 31 yaşında anne oldum. Asla geç değildi bence. Erken bile sayılır.
Yapmak istediğiniz başka şeyler yok mu? Gezin dolaşın. 2 günlük yakın yerlere gidin.Tatilde gebe kalan çok oluyor stres seviyesi düştüğü için.
Çalışıyorum akşamları genelde ya dinleniyorum yada sahile yürüyüşe falan çıkıyoruz.Normalde her yaz tatilimizi kıştan alırdık bu yıl hamilelik olur gidemeyiz diye tatil bile almadım seneye bebeğimizle gideriz dedim.Gelicek aya yurtdışı turu bakıyorum belki değişiklik iyi gelir farklı yer deneyimleriz burdan insanlardan uzaklaşmak daha iyi gelebilir.

Köydeki teyzelerden doktora gittiniz mi kızım diyerek bana vahlanan oldu yüzüme karşı. Güldüm teyze çocuğa kim bakacak ya ben rahatıma düşkünüm dedim mavi ekran verdi.
Asla duymamanız gereken söylemler bunlar. Hiç prim vermeyin.
İkinci bebeğini emzirirken rabbim sana da nasip etsin canım demişti birisi. Şu cümleden sonra bir daha görüşmedik çok şükür. :KK70: Bazı kelimeler, bazı cümleler turnusoldur benim için.
O kadar iyi anlattın ki hani o iğleyeci lafı nasıl özenle seçip buluyorlar anlamıyorum.Ben istesem o kadar yapamam.Bile bile yapılıyorsa da gerçenten çok kötü olması gerek insanın.İyi niyet adı altında ne oluyorsa artık bunun adı.

Mutlaka bakıcam çok teşekkür ederim.Şifa olması adına her ay duyduğum farklı kürleri deniyorum artık hangisinde olursa.Doktorun verdiği bir avuç vitamin var onları da içiyorum :KK43:
İncirin üstüne zaten Allah kuran da yemin etmiş . Çok faydalı bir besin. Biri yumurtayı büyütürken biri catlatiyor anlamazsaniz bana özelden yazın konuşuruz inşaallah 🤗

İlk başlarda hemencik olucakmış gibi işte ayakları falan diktim tepeye yarım saat yatıyordum ediyordum bi süre sonra o hareketin aslında psikolojimi bozduğunu farkedip saçlamadığımı anlayıp bıraktım.Doktorların dediği zararsız bi kaç kürü denedim vitaminlerimi kullanıyorum duamı ediyorum.Birde insanlar olmasa boş konuşan çok iyi olucakta.
Doktorların dediği zararsiz kür diye bir şey yok. O kürleri öneren doktoru kimse sevmiyor. Bir de kendi ürünlerini pazarlayanlar var. Onlara hiç girmicem.

Ayaklari dikmek konusuna gelince spermler zaten hareketli hücreler. Onlar koşuyor yumurtaya doğru. Geriye akan şey sıvı sadece.

Mutlaka bakıcam çok teşekkür ederim.Şifa olması adına her ay duyduğum farklı kürleri deniyorum artık hangisinde olursa.Doktorun verdiği bir avuç vitamin var onları da içiyorum :KK43:
Belki de bu yüzden olmuyordur. Ot çöp kaynatıp icmeyi bırakıp deneyin bir de.

Belki de bu yüzden olmuyordur. Ot çöp kaynatıp icmeyi bırakıp deneyin bir de.
Başlarda birşey denemiyordum fakat gittiğim doktorum da soğan kürü uygula adetten sonra diyince mecbur yaptım.Bazı şeyleri deneyip olmayınca içinde rahat ediyor en azından denedim demek için.Yapmayınca yapmadığımdan olmadı diye düşünmektense.Ot falan içmedim hiç besinlerle olan kürlerden denediklerim oldu.

Bende hapı bırakınca 3. Ayimda hamile kalmıştım ama burda bisey okumuştum ilişkiden sonra 10 dk hiç kalkmadan ayaklarını havaya kaldır öyle yat yazılmıştı bende öyle dalgasına dur bakalım olacak mı demiştim o gün hamile kalmışım 🤭🤭🤭 kafanıza takmayın stres yaparsanız hiç olmaz biz olmaz hemen diyorduk hatta düşünmüyorduk bize supriz olmuştu sizde akışına bırakın

5-6 ay oldu heralde.
Ben ikinci çocuk için korunmayı bırakdiktan(ki hap hic kullanmadım) tam iki yıl sonra hamile kaldım. Bu gerçekten nasip işi
İkincisi nasip değil herhalde neyse bi tane var zaten diye konuyu kapadığım ay hamile olduğumu öğrendim. Bebek düşündüğünüzü kimseyle paylaşmayın sürekli sorup sizi strese sokarlar

yaşınız 25, deneme süreniz 4-5 ay. yani her şeyi kafaya takmak için çok acele etmiyor musunuz?
4 yıldır uğraşıyorum, tüp bebeğim de negatif oldu. benden sonra evlenen arkadaşlarımın 2 yaşında çocukları var, ya da hamileler. bunları her duyduğumda ya da bana her sorduklarında üzülecek olsaydım şimdiye kanser olmuştum. her şeyin bir zamanı var.. kendinize biraz izin verin. kaldı ki uzun süre de olmayabilir, tedaviler uzun süre de yanıt vermeyebilir. daha en başta bu kadar psikolojinizi yerle bir etmeyin.

Emin olun geçen yıl korunduğumuz halde çocukları olmadıkları için istemiyoruz diyorlar diye laf çıkmış.Çevre çok acımasız olduğu için söylemeyi o yüzden hiç istemedik.Dışarıdan bize hamilelik haberi verilirken birde acıyarak size de Allah nasip etsini öyle bir söylüyorlar ki ne anlamda denildiğini anlıyorum.Düşünceli insanlar pek böyle imalı konuşmuyor açmıyor konusunu bile ama 2 kişi baya gözüme sokarak laf ederek konuştular.Sizin 4 yıldır olmadı inşallah olur imasıyla problem var gibi.
O lafı çıkaranlara veya söyleyenlere ben olsam çatır çatır cevap veririm, altında da kalmam. Hatta o imayı yüzüme yüzüme edenlere hiçte susup, usturuplu cevap vermezdim, alttan lafları sokardım. Sizde patır patır alttan laf sokun.
Siz söylerseniz deniyoruz diye bu sefer daha çok kişi konuşacak, gerek yok. Hassasiyete dikkat eden insan sen korunuyorum demene kalmadan kendine vazife olmayan özel bir konuyu açıp soru sormaz, konuşmaz zaten.

O lafı çıkaranlara veya söyleyenlere ben olsam çatır çatır cevap veririm, altında da kalmam. Hatta o imayı yüzüme yüzüme edenlere hiçte susup, usturuplu cevap vermezdim, alttan lafları sokardım. Sizde patır patır alttan laf sokun.
Siz söylerseniz deniyoruz diye bu sefer daha çok kişi konuşacak, gerek yok. Hassasiyete dikkat eden insan sen korunuyorum demene kalmadan kendine vazife olmayan özel bir konuyu açıp soru sormaz, konuşmaz zaten.
Onlar için bu meseleler özelmiş gibi gelmiyor özellikle eşim tarafında lap diye tuhaf ve özel sorular sorulunca şaşırıyordum.İlk başlarda geçiştiren cevaplar veriyordum ama çokta anlamaları yok.Eşim yanımda olduğunda benim bozulduğunu anlayıp hemen ağızlarına tıkıyor lafı bozuyor direk sizene siz mi bakıcanız biz daha genciz düşünmüyoruz diye bana gerek bile kalmıyor ama bayramda bile nereye gitsek aynı konu bi bitmediler 😔

yaşınız 25, deneme süreniz 4-5 ay. yani her şeyi kafaya takmak için çok acele etmiyor musunuz?
4 yıldır uğraşıyorum, tüp bebeğim de negatif oldu. benden sonra evlenen arkadaşlarımın 2 yaşında çocukları var, ya da hamileler. bunları her duyduğumda ya da bana her sorduklarında üzülecek olsaydım şimdiye kanser olmuştum. her şeyin bir zamanı var.. kendinize biraz izin verin. kaldı ki uzun süre de olmayabilir, tedaviler uzun süre de yanıt vermeyebilir. daha en başta bu kadar psikolojinizi yerle bir etmeyin.
Ne kadar güçlüsünüz imrendim size.Ben her konuda güçlü kalabilmişken bir bu konuda güçsüz kaldım.25 yaşıma kadar her konuda en ufacık birşey için bile çok mücadele verdim.Ailem ve eşimin ailesi hiç destek olmadılar herşeyi eşimle omuzlarımıza yüklenip uğraştık şimdi omuzlarım çöktü gibi bi hüzün içimde atamıyorum.Sizde başlarda zorlandınızmı çevre baskısından dolayı söylemlerden dolayı hep güçlü kalabildinizmi nasıl yapabildiniz😢

Bende hapı bırakınca 3. Ayimda hamile kalmıştım ama burda bisey okumuştum ilişkiden sonra 10 dk hiç kalkmadan ayaklarını havaya kaldır öyle yat yazılmıştı bende öyle dalgasına dur bakalım olacak mı demiştim o gün hamile kalmışım 🤭🤭🤭 kafanıza takmayın stres yaparsanız hiç olmaz biz olmaz hemen diyorduk hatta düşünmüyorduk bize supriz olmuştu sizde akışına bırakın
Nasibinizde varmış oda denk gelmiş sanırım.İlk başlarda bende ayaklarımı dikiyordum yastık koyuyordum ama bu beni kötü etkilediği için bıraktım.Sanki her ilişkiyi çocuk için yapıyormuşuz gibi hissettirdiği için gerginlikten başka bir şey yapmadı.

Back
X