çok mu geç kaldım sizce yoksa hala şansım var mı..

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar malesef bu günlerde aslında uzunca bi süredir büyük bi moral bozukluğu ve ileriye karşı ümitsizlik içindeyim..ve sizlerden bana akıl vermenizi istiyorum..

ben 24 yaşındayım, öğretmenlik bölümünü bitirdim 2 yıl önce, bi sene öğretmenlik yaptım özelde sonra hastalık neticesinde işimden ayrıldım. 8 aylık evliyim, eşimle 8 sene üzerine evlendik. eşim en baştan beri çalışmama müsade etmeyeceğini söylüyordu evlendikten sonra.ben de tamam demiştim... ama şimdi çok pişmanım. öğretmen olarak atanan arkadaşlarımı görünce içim sızlıyor,kendim için çok üzülüyorum, üstelik eşim de çok değişti artık çalışma kararını bana bırakmış aslında kendisi hala taraftar değilmiş ama ben üzülüyorum diye izin verirmiş. ve bi kaç yere baktığımda destekçi de oldu eskiden hiç böyle değildi. bu durum bi yandan sevindirici ama bi yandan da daha çok üzüyor beni keşke o zamanları boşa geçirmeseydim diye..

şimdi evliyim ve 2 aylık hamileyim.. simdi bu kadar pişmanken ilerde daha pişman olmaktan korkuyorum bu işin peşinden koşsam diye düşünüyorum . ama evliyim bebek bekliyorm kendi kendime plan yapıyorum 2 sene sonra kpssye hazırlansam diye ama insanlar bebekle yürümez diyorlar. ben de çok ümitsizliğe kapılıyorum ve sürekli uyuyorum hiç bişey yapacak halim yok.

sizce herşey için çok mu geç, ben artık başaramaz mıyım.. hep böyle pişmanlık mı yaşayacağım.. ne düşünüyorsunuz?:::

Neden bebekle yürümesin herkes çocuğunu alıp tayini çıkan yere gidiyor. Çevredekilerin dediklerine kulak asma sen. Eşin de destekliyorsa atananır gidersin. Eşinin seninle gelebilme ihtimali varsa daha da iyi olur.

Ben de senle aynı durumda sayılırım. Puanımda iyiydi ama atanmadım. Atanmadan çocuk olmasın dedim dersaneye gittim hazırlandım ama olmadı. Şimdi ikinci üniversitemi okuyorum sosyal hizmetler. Atanma şansı edebiyattan daha yüksek ve puanlar düşük eninde sonunda çalışacam atanacam her ne kadar şimdilik ertelemiş olsam da. Vazgeçmiş değilim yani

Bu arada baktım atanamıyorum çocuk işine yoğunlaştım keşke ilk evlendiğimde isteseydim şimdi çocuğum yaşını doldurmuş olurdu benimde şansım artardı ama napalım kısmet böyleymiş.

Sen de vazgeçme kenarda bir A, B planın olsun..

hiçbirsey için geç kalmıs değilsiniz

eskiyi gençlik hatası olarak düşünün

önünüze bakın, hazır hamile ve calısmıyorken,kpssye hazırlanın

bebek olduktan sonra sınavlara girer mesleğinizi yaparsınız

Neden bebekle yürümesin herkes çocuğunu alıp tayini çıkan yere gidiyor. Çevredekilerin dediklerine kulak asma sen. Eşin de destekliyorsa atananır gidersin. Eşinin seninle gelebilme ihtimali varsa daha da iyi olur.

Ben de senle aynı durumda sayılırım. Puanımda iyiydi ama atanmadım. Atanmadan çocuk olmasın dedim dersaneye gittim hazırlandım ama olmadı. Şimdi ikinci üniversitemi okuyorum sosyal hizmetler. Atanma şansı edebiyattan daha yüksek ve puanlar düşük eninde sonunda çalışacam atanacam her ne kadar şimdilik ertelemiş olsam da. Vazgeçmiş değilim yani

Bu arada baktım atanamıyorum çocuk işine yoğunlaştım keşke ilk evlendiğimde isteseydim şimdi çocuğum yaşını doldurmuş olurdu benimde şansım artardı ama napalım kısmet böyleymiş.

Sen de vazgeçme kenarda bir A, B planın olsun..

canım çok teşekkürler. evet eşim izin veriyor artık dedim ama şehir dışına izin vermez, istanbul içinde ve mümkünse de çok uzakta olmaması lazım.. bu da beni korkutuyor o kadar yüksek nasıl alacağım diye.. inşallah sen de hayaline kavuşursun

hiçbirsey için geç kalmıs değilsiniz

eskiyi gençlik hatası olarak düşünün

önünüze bakın, hazır hamile ve calısmıyorken,kpssye hazırlanın

bebek olduktan sonra sınavlara girer mesleğinizi yaparsınız

dediğin çok doğru gençlik hatası.. şu an çalışmamayı nasıl kabul etmişim aklım almıyor...hem de öğretmenlik gibi güzel bir mesleği..

Geç olur mu hiç?
24 yaşındasın daha yahu...
Sakın bırakma işin ucunu..
Ne yapmak istiyorsan hemen başla, adım at..

hiçbirşey için geç değildir
karar verip bi yerden başlamak önemli.
ama alan sınavı da geldi bu yıl. bölümün ne alandan etkileniyromusun bilmiyorum
ama herşeye rağmen çalışıp denemelisin derim :34:

ama şöyle bişey var bebeğim ağustosta doğacak nasipse
onu en az 2 yaşına kadar kimseye emanet etmek istemiyorum yani 2 sene daha çalışamam. yani gittikçe araya zaman girecek bebekle sınava hazırlanabilir miyim kpss çok zor bi sınav biliyorsunuz :(

Bence daha fazla vakit kaybetmeye değmez. Mesleğini seviyorsan devam etmelisin.

2 öğrencim var, biri 9 diğeri 11. sınıfta, kardeşler. Anneleri ilkokul mezunuymuş bunları doğurduğunda, sonrasında ortaokul liseyi dışarıdan bitirip eğitim fakültesini kazanmış, çocuklarıyla beraber ders çalışmış okumuş üniversiteyi bitirmiş. Bu yaz Şırnak' a atanmış, şu an orada.

Diyeceğim şudur ki: İnsan azmedince elinden bir şey kurtulmaz. Hayırlısı olsun.

ben bundan 12 yil once elimde olmayan sebeplerden dolayi okulumu yarim birakdim,diploma için son senemi okuyamadim
hala bazen ruyamda o sevdigim çocukluk hayalim olan meslegi yaptigimi gorurum yada beni okula geri çagirirlar falan i$te bu tur $eyler girer ruyama
asla pes etme, okulda bitmi$ , seni hiç bi$ey ali koymamali bu yoldan..
çali$irsinda kazanirsinda sinavini, severek seçtigini du$undugum mesleginide en guzel $ekilde icra edersin .. zor varmi$ da imkansiz yokmu$..

izin vermek ne demek, okumuş meslek sahibi olmuşsun izin vermek ne demek?
bizim kadınlarımıza haklarını öğretmek çok uzun zaman alacak anlaşılan..

eşinizde taraftar olmuş ,evinizde sorun çıkmamış çalışmanızla ilgili bu güzel bir gelişme,

özel sektrde çalışan kadnlarn anne olmayanı nadirdir ,hayırlısıylasağlıkl çocuğunuzu kucağına alıp mesleğinize devam edebilirsiniz bunda ne sorun olabilirki hem

kızlar malesef bu günlerde aslında uzunca bi süredir büyük bi moral bozukluğu ve ileriye karşı ümitsizlik içindeyim..ve sizlerden bana akıl vermenizi istiyorum..

ben 24 yaşındayım, öğretmenlik bölümünü bitirdim 2 yıl önce, bi sene öğretmenlik yaptım özelde sonra hastalık neticesinde işimden ayrıldım. 8 aylık evliyim, eşimle 8 sene üzerine evlendik. eşim en baştan beri çalışmama müsade etmeyeceğini söylüyordu evlendikten sonra.ben de tamam demiştim... ama şimdi çok pişmanım. öğretmen olarak atanan arkadaşlarımı görünce içim sızlıyor,kendim için çok üzülüyorum, üstelik eşim de çok değişti artık çalışma kararını bana bırakmış aslında kendisi hala taraftar değilmiş ama ben üzülüyorum diye izin verirmiş. ve bi kaç yere baktığımda destekçi de oldu eskiden hiç böyle değildi. bu durum bi yandan sevindirici ama bi yandan da daha çok üzüyor beni keşke o zamanları boşa geçirmeseydim diye..

şimdi evliyim ve 2 aylık hamileyim.. simdi bu kadar pişmanken ilerde daha pişman olmaktan korkuyorum bu işin peşinden koşsam diye düşünüyorum . ama evliyim bebek bekliyorm kendi kendime plan yapıyorum 2 sene sonra kpssye hazırlansam diye ama insanlar bebekle yürümez diyorlar. ben de çok ümitsizliğe kapılıyorum ve sürekli uyuyorum hiç bişey yapacak halim yok.

sizce herşey için çok mu geç, ben artık başaramaz mıyım.. hep böyle pişmanlık mı yaşayacağım.. ne düşünüyorsunuz?:::

canım eşin istemiyorsa ihtiyacınızda yoksa şu an için kendinle ve bebeginle ilgilenebilirsin sonuçta altın bilezigin kolunda istedigin zaman kpss ye girip meslegine devam edersin pişman oluncak bi durum degilki hani okul felan okuyodum evlendim bıraktım yada okutmadı felan deseydin tamamda senin zaten meslegin elinde çok üzülme bebeişide üzme.:emir_bebek:

24 yaşında geç kalmak ne demek öncelikle böyle düşünme bence kpss ye hazırlanabilirsin iki yıl uzun bir süre dersaneye yazıl şimdiden Rabbim hayırlısını nasip etsin bebişinin nasibine güzel bir yere atan inşş

Birgün bi erkek çalışma deyince tamam diyecek kızlar lütfen okumasın
Ailesinin emeğine yazık..

Yaşın henüz 24 nesi geç ?
Ayrıca tek çalışan anne sen olmayacaksın ki neden olamıyomuş, burda elini sallasan çocuğu olupta çalışan annelere çarparsın.. :3:

Birgün bi erkek çalışma deyince tamam diyecek kızlar lütfen okumasın
Ailesinin emeğine yazık..

Yaşın henüz 24 nesi geç ?
Ayrıca tek çalışan anne sen olmayacaksın ki neden olamıyomuş, burda elini sallasan çocuğu olupta çalışan annelere çarparsın.. :3:

Katılıyorum, ne güzel öğretmen olmuşsunuz. Bir erkeğin çalışmayacaksın sözü ile nasıl gül gibi mesleğinizi bırakıyorsunuz anlayamıyorum.

Eşiniz bugün sizi bırakıp gitse n'apıcaksınız? Daha da geç kalmadan hazırlanın kpss'ye.

geçen yıl kursa gittiğim de 3-4 aylık hamile bir kadın vardı.ders aralarında düzenli beslenmeye çalışırdı.:49:
sütünü, meyvesini her şeyini getirirdi kadın.:31: karnı burnunda devam etti taki son haftalara kadar.notlarını da sonra aldı.

diyeceğim o ki hayallerimizin sınırı yok.şuanki şartlarda çok büyük beklentiler içine girme çalışmak için.ev,eş,bebk üçgenin de bu zor olur ki
bana kalırsa yeni bir keşke daha deme.çünkü ilk gebeliğin ve şuan onun da tadını çıkaramıyorsun bu düşünceler yüzünden.:26:
iş insanın aynası fakat doğru yerde doğru şeyleri düşünmek lazım.

zamanında eşinin istemedi de şu oldu da bu oldu da..geçmiş geçmişte kaldı, sen pişmansın o pişman..her neyse..
önemli olan senin düşüncelerin, isteklerin, sana destek olan bir eş.:31: kendine bir yol haritası belirle.2014 e henüz var.çocuktan önce ve çocuktan sonra çalışma şartların farklı olacak.iyi bir çalışma ortamı için önce iyi bir psikoloji içinde olmak şart.

bu sebeple, önce hedeflerini belirle,sonra uygulamaya geç.hiç bir şey için geç kalınmış değildir.evli ve çocuklu üstüne çalışan ve hatta akademik kariyer bile yapan pek çok başarılı kadın mevcut bu sitede..:31:

sağlıkla geçecek ,mutlu bir hamilelik süreci diliyorum..:16:

neden geç olsun hiç birşey için geç değildir. . gençlik hatası olmuş olabilir hepimiz yapıyoruz ama elinde diploman varken bence biran önce çalışmalra başla:) doğuma kadar kpssye çalışş sonuçta evdesin. çocuğada elbet bakacak birileri çıkar .

Back
X