- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Iste eline birşey almıyor benim onu kolay bir şekilde yerdirmeme o kadar alıştı ki bekliyor ki ben onu 5 dakka da yedireyim karnı doysun .Kati gidalara yavas yavas baslamaniz gerekiyor,ufak parcalar halinde onune koyun,isirabilecegi seyleri eline verin. Bez konusu tamamen sizin cocugunuzun fiziksel ve ruhsal olarak hazir olmasiyla alakali. Bununla ilgili yazilmis kitaplari okuyun,egitime baslarken de kiziniza da kitaplar alin,okuyarak baslarsiniz elbet birakacak, erken veya gec. Dert etmeyin
Siz vermeyin mecbur o yiyecek. En inatci cocuklar bile sonunda kendisi yiyecek kivama geliyor inanin. Kendi oglumdan biliyorumIste eline birşey almıyor benim onu kolay bir şekilde yerdirmeme o kadar alıştı ki bekliyor ki ben onu 5 dakka da yedireyim karnı doysun .
Aslinda cok iştahlidir 3 öğün yemeğini meyvesini yer ama işte hepsini ezerek ve kaşıkla
Evet herkes garip garip bakiyor kızımı bezlerken sanki ne olmuş daha yeni 2 yaşına girdi.Meyve eline ver seftali falan hem yumusak oluyo.kendi kendine yer diye düşünüyorum
Benim kızımda iki yasında
Blw yöntrmini uygulamıştım o yuzden baya rahat ediyorum
Tuvalet egitimini bu sene rafa kaldırdım çğnkü hazır olduguna dair hiçbir belirti yok
Önümüzdeki ay memlekete gidicez,off düşününce şimdiden içim şişiyo.herkes bişey diycek ,takmamaya calışıcam ama kendimide biliyorum
Önce nefes alamıyor, yüzü kızarıyor sonra ogurup çıkartıyor bir kez hastanelik olmuştuk bu sebeble ve ben artık ister istemez çok korkuyorum.İşe önce insanların ne dediğini dinlemeyi bırakarak başlayın. Çocuğunuzun 1,5 yaşında bezi bırakmasına gerek yok, o yaşta bırakması övünülecek bir şey değil. Çocuklarımız fabrikasyon ürünler değiller, hepsi aynı ayda bezi bırakmak zorunda değil. Kızımı hiç zorlamadım. 32 aylıkken bıraktı, kendini gayet iyi ifade edebildiği, neyin ne olduğunu anladığı yaştaydı ve inanın en fazla 3-4 kere altına kaçırdı. Bir süre gece bezlemeye devam ettim, baktım bezler kupkuru kalkmaya başladı, onu da kestim. Şuan 3 buçuk yaşında, her şey yolunda.
Kızım katı gıdaya geçişte çok zorlandı. Günde 5 öğün öğürür kusardı. Uzun süre püreyle beslendi ama kademeli olarak artırdım pütür miktarını ve mama sandalyesine, kendi kendine deneyebileceği yumuşak besinler bıraktım. Mesela kavun, karpuz verin, lor peyniri verin, pişmiş havuç, yumuşak şeftali verin. Bu konuda geç kalmışsınız evet ama üstüne düşerseniz, aşarsınız. Tıkanıyor derken, ne oluyor mesela? Öğürüyor mu, nefes mi alamıyor? Karşısına oturup birlikte deneyin, çiğnemeyi sizden görsün. İstemezse tükürebileceğini söyleyin, oyun haline getirin. Kızınızın hazır olmaması imkansız, sadece denemeye ihtiyacı var. Siz buna imkan sağlamazsanız, aşması da zor.
Inşallah bizde sizin gibi geçte olsa rahatlarız bazen sanki bu dönemler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorumSiz vermeyin mecbur o yiyecek. En inatci cocuklar bile sonunda kendisi yiyecek kivama geliyor inanin. Kendi oglumdan biliyorumyemek yemesi bir iskenceydi benim icin. Bezi de 3 yasinda biraktik. Aradiginiz kisi kesinlikle benim
Hiç bir sinyal yok bez konusunda diğer konuya gelince dişlerini hiç kullanmıyor sizce hangi besinlerden başlamalıyım?Ağlasa da aç kalsa da alışması için zaman gerekecek. Pes ederseniz hep pes etmenizi bekler.
Bez konusunda da bence de erken ama bazı çocuklar erken bırakıyor. Onda da sinyallerini veriyor zaten. İyi gözlemleyin derim.
Insan umutsuzluga kapiliyor ama inanin kendinizi uzdugunuze degmiyor goreceksiniz. Hepsi zamanla hallolur. Yemek meselesinde siz yedirmeyin yeterli. Ogrenecek. Krese de yollarsaniz surec hizlanir daha cabuk ogrenir yemek yemeyiInşallah bizde sizin gibi geçte olsa rahatlarız bazen sanki bu dönemler hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum
Bugün muzu deneyeceğim çok sevdiği bir meyve inşallah yemeye çalışır.oğlum 32 aylık çıktı bezden.
şimdi 2 numaranın 2 yaşı bitecek, ona da bir dahaki yazı beklemeyi düşünüyorum.
yemek içinse çocuğa sürekli hazır sunmayın.
muz kolay örneğin. aç bırakın, dilimleyin muz çatalla koyun önüne, yesin.
ki arrık çatal kaşık kullanması da gerekiyor.
Kreşe seneye göndereceğim inşallah 3 yaşına girdiğinde.Insan umutsuzluga kapiliyor ama inanin kendinizi uzdugunuze degmiyor goreceksiniz. Hepsi zamanla hallolur. Yemek meselesinde siz yedirmeyin yeterli. Ogrenecek. Krese de yollarsaniz surec hizlanir daha cabuk ogrenir yemek yemeyi
Hazır olduğunu nasıl anlarım peki ?Milleti boşver komşum 16 aylıkken öğretti benim oğlum 24 aylık öğrendi kimi 36 aylık öğreniyor çocuğun ne zaman hazırsa. Ö zaman ögret
Herkesin çocuğu 8-9 aylıkken konuşuyo, herkesin çocuğu 1-1.5 yaşlarında tuvaletini haber veriyo o insanlar size söylediğinde maşallah diyin başka ne denebilir ki onlara .Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
GüZel bi oturak alabilirsin yavaş yavaş anlat bak kızım artık bezimize bay bay dicez buraya yapıcaz gibi bide geceleri kuru kalkıyorsa hazır demektir cok sabır isteyen bi iş umarım sorunsuz atlatırsınızHazır olduğunu nasıl anlarım peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?