- 28 Kasım 2010
- 42.527
- 141.271
- 798
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Allah yardimciniz olsun,kuzunuzla uzun omurler dilerimKreşe seneye göndereceğim inşallah 3 yaşına girdiğinde.
Inşallah öğrenir bugünden itibaren denemelere ciddiyetle başlıcam , bana dua edin :)))
Blendir hiç kullandım ben çatalla eziyorum pütürlü oluyor aslında tek sorun dişlerini işleve geçirmiyor istiyor ki elime almayayım ben annem bana kasikla yedirsin .Herkesin çocuğu 8-9 aylıkken konuşuyo, herkesin çocuğu 1-1.5 yaşlarında tuvaletini haber veriyo o insanlar size söylediğinde maşallah diyin başka ne denebilir ki onlara .
Pütürlü gıdalar için ek gıdaya geçerken blendır vs kullanmamalıydınız , uzmanlar ek gıdaya geçerken gıdaların pütürlü olması gerektiğini söylüyor açıkçası şuan alışık olduğu durumu nasıl degistirirsinjz bilmiyorum çok fazla çiğneme ihtiyacı olmayacak şekilde pütürlü olsun başta yavaş yavaş geçiş olur.
Tuvalet eğitimine gelirsek uzmanlar 31 aylık olduktan sonra tuvalet eğitimi verilebilir der ama tabi tek unsur bu değil
Çocuğunuz gece kuru kalkabiliyor olmalı
Tuvaletini haber verebiliyor olmalı
Tuvalet korkusunu aşmış olmalı
Gibi gibi bazı unsurlar var
Yani eğer çocuğunuz konuşuyorsa ona tuvaleti geldiğinde söylemesi gerektiğini öğretin önce , sonra tuvaleti sevdirin çünkü çocuklar bazen lazimliga bile oturmak istemiyor.
Gece kuru kalkıp kalkmadigini takip edin.
En önemlisi de çocuğun ve sizin buna hazır olmanız . Etrafinizdaki insanlar yüzünden stres olmayın
Gece bezinin taştığı bile oluyor:/ inşallah sorunsuz atlatırız.GüZel bi oturak alabilirsin yavaş yavaş anlat bak kızım artık bezimize bay bay dicez buraya yapıcaz gibi bide geceleri kuru kalkıyorsa hazır demektir cok sabır isteyen bi iş umarım sorunsuz atlatırsınız
Cok tesekkur ederim :) Bende sizin için aynisini diliyorum :)Allah yardimciniz olsun,kuzunuzla uzun omurler dilerim
O kadar umutsuz durumda değilmiş aslında ya. Açken, yumuşak ve büyük parçalı gıdalarla deneme yapın.Önce nefes alamıyor, yüzü kızarıyor sonra ogurup çıkartıyor bir kez hastanelik olmuştuk bu sebeble ve ben artık ister istemez çok korkuyorum.
Aslında püre yemiyor çorbasına ekmek doğrarım bol bol , sulu köfte filan yer ama işte eziyorum biraz .
Biz yemek yerken yanımıza alıyorum onu da ağzını tıpkı bizim gibi yapıyor ama iş katı yemek yemege gelince asla istemiyor. Eline birşey vermeye korkar oldum ısırıp yutuyor direk çiğnemek yok .
Bugün muzu deneyeceğim çok sevdiği bir meyve inşallah yemeye çalışır.
Bezi dolu kalkiyorsa hiç denemeyin bile çünkü tuvalet eğitimine gerekli şartlar tamamlandıktan sonra bez çıkartılır ve öyle arada takayım zorlanirsam takayım kesinlikle yapılmaz yapılması tavsiye edilmez . Yoksa bir sonraki denemeniz daha zorluk olurBlendir hiç kullandım ben çatalla eziyorum pütürlü oluyor aslında tek sorun dişlerini işleve geçirmiyor istiyor ki elime almayayım ben annem bana kasikla yedirsin .
Bez konusunda gece bezi doluyor taşıyor hatta hiç bir sinyal yok bırakmasına dair . Ama deneyeceğim çok sıkmadan yine olmazsa bir süre daha ertelerim .
Allah size de kolaylık versin inşallah:) verdiğiniz fikirler çok güzel oyun isini deneyeceğim insallah faydasını görürüm:)O kadar umutsuz durumda değilmiş aslında ya. Açken, yumuşak ve büyük parçalı gıdalarla deneme yapın.
Bir de bu oyun işini düşünün. Mesela hadi üç kere çiğniyoruz oyunu. Sayın, sizi taklit etsin. Hatta vik vik öten bir oyuncağı varsa, her çiğnediğinde vikletin komiklik yapın. Benim kız da çiğnemek istemiyor, ağzında bekletiyor, bekletince öğürmeye başlıyor, sonra da kusuyordu.Böyle oynaya oynaya çiğnettik kendisine. Oysa ben çiğnemenin, yemek yemenin doğal bir refleks gibi geliştiğini düşünürdüm. Kızım sağ olsun, zor yoldan öğretti bize böyle olmadığını. =)) Kolay gelsin size. Ben de 6 aylık bir yavru daha var. Katı gıda maceramız yeni başlıyor. Bakalım bunda nasıl olacak...
Katı gıda hakkım bir fikrim yok fakat çocuklar 2 2,5 yaşına kadar dışkılamayı reflekes olarak yaparlar bu yaşlardam sonrw kontrol etmeyı öğrenirler beyin devreye girer.Şimdi sorarım kim o 1,5 yaşındaki çocuklar çocuğu o kadar zorlamamın alemi var mıSelam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Esimin annesinin butun cocuklari hem o yaslarda konusmuslar hemde bezi birakmislar :))Katı gıda hakkım bir fikrim yok fakat çocuklar 2 2,5 yaşına kadar dışkılamayı reflekes olarak yaparlar bu yaşlardam sonrw kontrol etmeyı öğrenirler beyin devreye girer.Şimdi sorarım kim o 1,5 yaşındaki çocuklar çocuğu o kadar zorlamamın alemi var mı
Kiziniz icin ilk hangi besinlerle başladınız?yemek konusunda evet biraz hata yapmışsın ama geç değil ufak ufak alıştırmalısın bence. Benim kızımda öyleydi çok zorlandım. Tuvalet eğitimi için de 2 yaş normal başlarsan tam vakti..
Keşke biraz araştırsalarmıs zorlamak bence travma da yaratabılır ve bilim bunu diyorrrr o yuzden çocuklar kakasını tutmaya başladıgı zaman 2 yaş sendromunda bazı çocuklar istedıgı yere kaka yapmakla bazen tehtid ederler sanarlar cunku artık onu tutabiliyordur.istedıgı gını istedıgı yere yapar.Esimin annesinin butun cocuklari hem o yaslarda konusmuslar hemde bezi birakmislar :))
Desene onlara göre ben uzayligim 27 aylık hem emzriyorum hem bezliyorumEvet herkes garip garip bakiyor kızımı bezlerken sanki ne olmuş daha yeni 2 yaşına girdi.
Sanar yanlış olmuşKeşke biraz araştırsalarmıs zorlamak bence travma da yaratabılır ve bilim bunu diyorrrr o yuzden çocuklar kakasını tutmaya başladıgı zaman 2 yaş sendromunda bazı çocuklar istedıgı yere kaka yapmakla bazen tehtid ederler sanarlar cunku artık onu tutabiliyordur.istedıgı gını istedıgı yere yapar.
Hatta o donemler bazı çocuklar hediye olarak gorur kakalarnı falan
8 yaş mi ??? Allahım inşallah o kadar sürmez öğrenmesi, eğer öyleyse çok geç kalmışımKatı gıda için geç kalmış olabilirsiniz dr.mamurdan dinledigim kadariyla 2 yaşına kadar püreye yakın beslenme ,kendi başına yeme alışkanlığı kazanamadıysa malesef 7-8 yaşına kadar alışması bayağı zor diyordu.ama siz yavaş yavaş lokmalar şeklinde önüne koyun çatalla kaşıkla kendi başına yemeye teşvik edin böyle böyle alışır umarım.tuvalet eğitimi her çocuğun kendine özel bir durum kimseye kulak asmayın bez parasını onlar vermiyor ve altını onlar değiştirmiyor benim ilk kızım öğrenmek istemedi üstüne kardeş geldi derken hiç istemedi zorlamadım 3.5 yaşında 1 gün de öğrendi.acikcasi bebek varken ben de çok uğraşamam diye zorlamadım ama kuzeni 2.5 yaş gibi öğrendi ama çok zorlandı annesi ama benim kızım 1 günde öğrendi.
Gercekten emek ve uğraş istiyor inşallah benim kızım da çok geç olmadan alışır evet yemek konusu bemim için çok zorhertürlü yemeği püre misali ezip mi yediriyosunuz.. çok zor olur sizin için ama yaben 4 aylıkken eline elma verirdim kemirirdi çiğnemeyi öğrendi ama sizde tıkanıyo diyosunuz oda var şimdi ben olsam bende korkardım tkanır boğulur diye yavaş yavaş salatalık falan mı verseniz eline hani kendi kendine yemeyi çiğnemeyi öğrensin en azından salatalık yumuşak ya tıkanmazda hem
Bez konusuna gelirsekte ben kızımı 3 yaşında alıştırabildim çocuktan çocuğua değişiyor bence.. annem de bana hep derdi çok tembelsin ben seni 1.5 yaşında alıştırdım işte sen hiç çabalamıyosun vs. halbuki ne lazımlıklar aldım ona ben çilek kızlı kaplumbağalı seviceği şeylerle ödüllendirerek neler denedim ama yok bitürlü yapmadı.. bigün ben klozetin üstüne konulan çocuklar için klozet aparatları var kenarlarından tutabiliceği bişey pek umutlu olmayarak aldım bbelki bi umuttur buna otururda çişini tuvalete yapar diyerekten aldım.. eve geldik baak sana ne aldım sen bununlaartık tuvaletini çok rahat yapabiliceksin hemde hiç düşmiceksin dedim.. öyle birden çıkıverdi ağzımdan ''düşmiceksin'' öyle mutlu oldu ki eşimle şaşkın şaşkın kendimize baktık hadi ozaman deneyelim dedi ben sevinçle şaşkınlık arası kaldım öyle denedik oturdu annecim gerçekten düşmüyorum artık dedimeğer benim kızın klozete düşücem korkusu varmış o yüzden hiç yanaşmamış tuvaletini yapmaya söylemiyorda bende anlayamadım..
önce şöyle başlayın şarkısı var çişimiz tuvalette kakamız tuvalette artık kimse yapmiycak altındaki beze diye evde mırıldanmaya başladık.. öyle öyle ezberledi.. birde ben korkutmadan ona hep böyle daha rahat ediceksin gibi laflar ettim.. tabi en son ki klozet aparatına oturunca çok istediği bişey vardı ödül olarak onu aldık.. kızım çişini kakasını yaptı ama kakası gelince hep söyledi çişini söylemedi bisüre çiş tutamadı altını ıslattı ben bi süre daha bez bağladım kakası gelince bitek tuvalete yaptı.. sonra yine konuşmaya başladım çişini söyle tut altını ıslatma diye bigün çok sevdiği bi elbiseyi giydirdim eğer altını ıslatırsan bu elbise mahvolur ıslatma dedim tmm dedi.. çişi gelmiş baktım kıvranıyo çişinmi geldi dedim kafasını salladı gel hadi yapalım ozaman dedim çişini tuvalete yaptı.. ee tabi bikaçkez kaçırdı bikaç kez tuvalete yaptı derken şimdi tamamen çişini tutuyo tuvalete yapıyo klozet aparatınada ihtiyacımız kalmadı artık.. öyleki klozet aparatı olmadan gittiğimiz hiçbiyerde oturmadı başlarda düşücem korkusundan.. ama zamanla ona sen artık büyüdün düşmezsin küçük değilsin diyerek yavaş yavaş o korkusunuda yendik..
baya uzun oldu ama ben çok uğraştım her çocukta bir olmuyo gerci zamanı gelince anlarsınız kızınızın tuvalete hazır olup olmadığını :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?