- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Doktorlar ek gıdaya geçtikten sonra herşeyin puresini yapıp vermeyin diyor çiğnemesi gerekiyormuş kendisi yoksa sorun olur ilerde diyolar bence başlayın hemen atiyorm kabak hasladinz önüne koyun zaten yumuşak olur takilmaz boğazına bebeğin ezmeden verin yani o ezerek eliyle yesin falan oyunlar oynayarak yeyin 2 yaşta en zor yaşlar herşeye itiraz dönemi Allah kolaylık versin.Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Benim oglumda boyleydi.Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Derler ya hani hatanın neresinden dönülse kardır diye hata da demiyelim biz hiç birzaman çocuklarımızın kötülüğünü istemeyiz çünkü.. ufaktan eline salatalık verin derim sonra yavaş yavaş yaz geldi kapuz yedirirsiniz.. böyle yumuşak meyveleri tercih edin.. zamanla alışır minik melek :))Gercekten emek ve uğraş istiyor inşallah benim kızım da çok geç olmadan alışır evet yemek konusu bemim için çok zorinşalla h dönülmez bir hata yapmamışımdır (
Bu mesajlar beni rahatlatıyor gerçekten bazen çok gecikmişim hep böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum .Benim oglumda boyleydi.
Her seyi ezerek yerdi.
Simdi 34 aylik gec kalmadin ama karni ac iken kati gidalara basla bende 27 aylikken baktim olacak gibi degil ac zamanlarinda verdim simdi alisti yiyor gec degil yani.
Tuvalet egitimini de 2 gundur aliyor daha once istememisti bende zorlamadim.
Iki gundur lazimligina oturmaya basladi.
Cook teşekkür ederim bütün tavsiyerinizi deniycem:) evet yaz geldi yumuşak meyvelerden baslamaliyim artık:) tuvalet işinide hazır olmasını beklemeliyim suan pek hazır değil .Derler ya hani hatanın neresinden dönülse kardır diye hata da demiyelim biz hiç birzaman çocuklarımızın kötülüğünü istemeyiz çünkü.. ufaktan eline salatalık verin derim sonra yavaş yavaş yaz geldi kapuz yedirirsiniz.. böyle yumuşak meyveleri tercih edin.. zamanla alışır minik melek :))
tuvalet içinde hiç acele etmeyin hazır olduğunu anladığınız zaman başlarsınız.. isterseniz denemek için küçük bi lazımlık alın bakalım oturup yapıcakmı korkarda yapmazsa hiç üstelemeyin kaldırın kenara lazımlığı ama buna çiş yapılır işte artık beze yapılmaz gibi söz söyleyin hatta varsa bebekleri eğer bak çişi gelmiş bu bebeğin gel beraber tuvalete götürelim çiş yapsın diyip göstererek oyunda olsa anlatmaya çalışın.. sonra klozette su var ya hani aay bk çişini yapmış diyip gösterin ben öyle çok yaptım ama faydasını gördüm gerçekten acele etmedim yavaş yavaşlığı oldu.. kendini hazır hissedincede geldi yaptı kızım :)
en doğrusunu yaparsın hiç acele etmeeCook teşekkür ederim bütün tavsiyerinizi deniycem:) evet yaz geldi yumuşak meyvelerden baslamaliyim artık:) tuvalet işinide hazır olmasını beklemeliyim suan pek hazır değil .
Bende oyle hissediyordum cok korkuyordum artik kati gida yiyemiyecek diye ama yavas yavas alisti.Bu mesajlar beni rahatlatıyor gerçekten bazen çok gecikmişim hep böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum .
Emin olun bütün kayınvalidelerin colugu cocugu süper zeka,dahi filanlarEsimin annesinin butun cocuklari hem o yaslarda konusmuslar hemde bezi birakmislar :))
Abarttıklarını biliyorum ama yinede insanin moralini bozabiliyorlar işte keske kapatma düğmeleri olsaEmin olun bütün kayınvalidelerin colugu cocugu süper zeka,dahi filanlar
Hemen konuşmuşlar,hemen tuvalete alışmışlar,hemen yürümüşler hatta okul kabul etseydi iki yasında birinci sınıfa baslayacak potansiyeldedir emin olun
Onları yiyor zaten o kadar vahim değil durum aslinda küçük makarnaları yiyor ama büyük olanları hayır.2 yas tuvalet egitimi icin erken. Onumuzdeki yaza dogru baslayin.
Yemek konusunda da yavas yavas baslayin. Yogurt corbasi, sehriye corbasi icirin. Eline ekmek kraker verin. Pilavi makarnayi yogurtla karistirarak verin
Benim oglum da oyle. Sadece kucuk makarna yiyor. Pilav dolma falan yogurtsuz yiyemiyor. Buyudukce duzelir herhalde. Her cocuk bir olmuyorOnları yiyor zaten o kadar vahim değil durum aslinda küçük makarnaları yiyor ama büyük olanları hayır.
Pilavı yoğurtla yiyor ama sade yemiyor malesef :/
Tıkanmayacak şekilde hazırlarsanız sıkıntı olmaz galiba tuvalet eğitimide evet geç kalınmış gibi alıştırma külotları var ve lazımlık alın her yarım saatte bir ifade ederek ona oturtun zaten zaman alacak biran evvel başlasanız ikiniz içinde iyi olurduSelam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
2 yasin neresi gec ya?Tıkanmayacak şekilde hazırlarsanız sıkıntı olmaz galiba tuvalet eğitimide evet geç kalınmış gibi alıştırma külotları var ve lazımlık alın her yarım saatte bir ifade ederek ona oturtun zaten zaman alacak biran evvel başlasanız ikiniz içinde iyi olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?