Çok mu geç kaldım ?

Doktorlar ek gıdaya geçtikten sonra herşeyin puresini yapıp vermeyin diyor çiğnemesi gerekiyormuş kendisi yoksa sorun olur ilerde diyolar bence başlayın hemen atiyorm kabak hasladinz önüne koyun zaten yumuşak olur takilmaz boğazına bebeğin ezmeden verin yani o ezerek eliyle yesin falan oyunlar oynayarak yeyin 2 yaşta en zor yaşlar herşeye itiraz dönemi Allah kolaylık versin.

Benim oglumda boyleydi.
Her seyi ezerek yerdi.
Simdi 34 aylik gec kalmadin ama karni ac iken kati gidalara basla bende 27 aylikken baktim olacak gibi degil ac zamanlarinda verdim simdi alisti yiyor gec degil yani.
Tuvalet egitimini de 2 gundur aliyor daha once istememisti bende zorlamadim.
Iki gundur lazimligina oturmaya basladi.

bir kere 1.5 yaşından önce bezi bıraktı diyen saçmalamış... yok anasından eğitimli doğdu... 2 2.5 yaş iyidir. öncesinde de bi bakılır çocuğun durumuna. yemek konusunda da önce bir doktora götürün. dişleri falan kontrol edilsin. çene yapısı vs. sorun yoksa size anlatır ne yapacağınızı.

Gercekten emek ve uğraş istiyor inşallah benim kızım da çok geç olmadan alışır evet yemek konusu bemim için çok zor inşalla h dönülmez bir hata yapmamışımdır(
Derler ya hani hatanın neresinden dönülse kardır diye hata da demiyelim biz hiç birzaman çocuklarımızın kötülüğünü istemeyiz çünkü.. ufaktan eline salatalık verin derim sonra yavaş yavaş yaz geldi kapuz yedirirsiniz.. böyle yumuşak meyveleri tercih edin.. zamanla alışır minik melek :))
tuvalet içinde hiç acele etmeyin hazır olduğunu anladığınız zaman başlarsınız.. isterseniz denemek için küçük bi lazımlık alın bakalım oturup yapıcakmı korkarda yapmazsa hiç üstelemeyin kaldırın kenara lazımlığı ama buna çiş yapılır işte artık beze yapılmaz gibi söz söyleyin hatta varsa bebekleri eğer bak çişi gelmiş bu bebeğin gel beraber tuvalete götürelim çiş yapsın diyip göstererek oyunda olsa anlatmaya çalışın.. sonra klozette su var ya hani aay bk çişini yapmış diyip gösterin ben öyle çok yaptım ama faydasını gördüm gerçekten acele etmedim yavaş yavaş oldu.. kendini hazır hissedincede geldi yaptı kızım :)

Bu mesajlar beni rahatlatıyor gerçekten bazen çok gecikmişim hep böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum .

Cook teşekkür ederim bütün tavsiyerinizi deniycem:) evet yaz geldi yumuşak meyvelerden baslamaliyim artık:) tuvalet işinide hazır olmasını beklemeliyim suan pek hazır değil .

Bu mesajlar beni rahatlatıyor gerçekten bazen çok gecikmişim hep böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum .
Bende oyle hissediyordum cok korkuyordum artik kati gida yiyemiyecek diye ama yavas yavas alisti.
Alisir merak etme ama basla eline salatalik ver mesela ya da sevdigi baska bir sey.
Oyle de yemiyorsa minik minik elinle kopart kes ver bir seyleri dislerini kullanson kemirsin.
Sonra bir bakmissin alisiyor.
Tuvalet egitimi icin her cocugun hazir oldugu bir zaman gec kalmamissin 2.5 gibi daha uygun diye biliyorum.

Esimin annesinin butun cocuklari hem o yaslarda konusmuslar hemde bezi birakmislar :))
Emin olun bütün kayınvalidelerin colugu cocugu süper zeka,dahi filanlar
Hemen konuşmuşlar,hemen tuvalete alışmışlar,hemen yürümüşler hatta okul kabul etseydi iki yasında birinci sınıfa baslayacak potansiyeldedir emin olun

Abarttıklarını biliyorum ama yinede insanin moralini bozabiliyorlar işte keske kapatma düğmeleri olsa

2 yas tuvalet egitimi icin erken. Onumuzdeki yaza dogru baslayin.
Yemek konusunda da yavas yavas baslayin. Yogurt corbasi, sehriye corbasi icirin. Eline ekmek kraker verin. Pilavi makarnayi yogurtla karistirarak verin

2 yas tuvalet egitimi icin erken. Onumuzdeki yaza dogru baslayin.
Yemek konusunda da yavas yavas baslayin. Yogurt corbasi, sehriye corbasi icirin. Eline ekmek kraker verin. Pilavi makarnayi yogurtla karistirarak verin
Onları yiyor zaten o kadar vahim değil durum aslinda küçük makarnaları yiyor ama büyük olanları hayır.
Pilavı yoğurtla yiyor ama sade yemiyor malesef :/

Onları yiyor zaten o kadar vahim değil durum aslinda küçük makarnaları yiyor ama büyük olanları hayır.
Pilavı yoğurtla yiyor ama sade yemiyor malesef :/
Benim oglum da oyle. Sadece kucuk makarna yiyor. Pilav dolma falan yogurtsuz yiyemiyor. Buyudukce duzelir herhalde. Her cocuk bir olmuyor

Kızım Ekim'de iki yaşını dolduracak.Haslanmis yumurtayı dilimleyip önüne koyuyorum ,zeytinin çekirdeğini çıkarıp önüne koyuyorum,salatalığı çok uzun olmayacak şekilde julyen önüne koyuyorum kendisi eli ile yiyor.Catali saplayıp yiyemiyor ,ben çatala saplayıp küçük peynir,domates parçalarını eline çatalla veriyorum. çubuk olmayan makarna,hafif diri haşlanmış havuc-kabak-fasulye -bezelye önüne rahatça koyabilecegin şeyler.Firindan aldığın ekmeği dilimletip bir ince dilimini eve dönerken eline verebilirsin bu çok mutlu ediyor kızımı

ilk önce beslenme kısmını atlatın anne-kız.
hem milettin ağzının işi değil çocuğun çişi,b.ku.çocuk ne zaman hazırsa ve en önemlisi anne ne zaman hazırsa olur(stres çok yıpratıyor anneyi,çocuğuda endişelendırıyor .kısır döngü)bu endişeylede olmaz zaten.
yemek için çok ezmeyeceksın.çatalla ez(çok fazla değil).eline yumuşakmeyvelerden kavun karpuz kıraz verin.yavaş yavaş alışır.birde 6.ayından ıtıbaren verin katı gıdaları.elma,salata ekmek yesin kemırsın dişi olmasada.kaç kere kızım öğürdü attı fazla yediğini.çok sakındıkça herşeyden, buyudukçe artırıyor sorunlar.fileyle başladım ilk vermeye baktım olmuyor fileyıde attım.hiç püre yapmadım.

Tuvalet icin gec kalmadin .. 2,5 yas ideal.

Yemek konusunda gec kalmissin. Cocugun eline muz filan ver.. en fazla tikanip kusar yani nolurki? Ogure ogure ogreniyolar. Kizim 1,5 yasinda elma muz seftali veriyorum.. uzum enlemesine kesip veriyorum( soluk borusuna takilmasin diye) ekmek pogca veriyorum eline. Yani disleri heleki azi disleri varsa herseyi ogutebilir. Korkma ver yavas yavas

Tıkanmayacak şekilde hazırlarsanız sıkıntı olmaz galiba tuvalet eğitimide evet geç kalınmış gibi alıştırma külotları var ve lazımlık alın her yarım saatte bir ifade ederek ona oturtun zaten zaman alacak biran evvel başlasanız ikiniz içinde iyi olurdu

Birde mesela kahvaltida ekmege krem peynir filan sur agzina bi lokma ver ve uzerine bi tatli kasigi su ver mesela.. agzinda yumusayacak yutacak..

2 yasin neresi gec ya?

Kendi yemesi için teşvik edin. Çabuk alışır merak etmeyin. Önüne koyun yemeğini siz yerken alışır.
Kahvaltısını nasıl yapıyor bilmiyorum ama normalde 2 yaşında zeytinin çekirdeğini falan ayırıp yiyebildiği bir yaştır.
Benim eşim de pimpiriklidir. Ben inat etmesem kahvaltısını 2,5 yaşına kadar bulamaç olarak yapardı sanırım :)

Tuvalet eğitimine gelince, çocuğunuz hazır olunca emin olun anlarsınız.
Ama öncesinde bence siz biraz teşvik edici şeyler söyleyin. Arada sabahları altını açınca havalansın diye bezsiz bırakın. Altına yapsın ve o ıslak histen rahatsız olsun.
Ama emin olun o çevredekilerin çoğunun bebesi 1- 1,5 yaşında bezi kendileri bırakmıştır. Siz bakmayın onlara 2 yaş geç falan değil :))

Oğlum 33 aylıkken 1 hafta içinde alıştı. Öncesinde ne ben ne de o hazır değildi.
Bezi bırakmaya karar verince de hiç bez takmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…