- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Tokiarika23
-
Kucuk makarna yiyor , küçük sebzelerde yiyor ama dişleriyle değil damagiyla eziyor. Evet bu aralar hep diş ile ilgili oyunlar oynatıyorum, gosteriyorum, kendim yemek yerken ısırmami_cignememi_ yutmami gosteriyorum inşallah güzel sonuçlar alirim .Mesela küçük küçük doğranmış sebzeler içeren yemekler yedirin. O zaman da mı çiğnemiyor. Oyuncaklarını ısırıyor mu ya da parmağınızı? Ağzının içine parmağınızı sokup dislerine diline dokunun. Parmağınızı ısırması isteyin. Farkındalığı artsın.
Kaç tane dişi var? Dişleri tamamlaninca mecbur disleri ile yiyecektirKucuk makarna yiyor , küçük sebzelerde yiyor ama dişleriyle değil damagiyla eziyor. Evet bu aralar hep diş ile ilgili oyunlar oynatıyorum, gosteriyorum, kendim yemek yerken ısırmami_cignememi_ yutmami gosteriyorum inşallah güzel sonuçlar alirim .
18 tane dişi var şuan istese rahat herşeyi yer aslındaKaç tane dişi var? Dişleri tamamlaninca mecbur disleri ile yiyecektir
Aynen öyle tuvalet konusunda bende bekleme kararı aldım henüz hazır değil. Isteyen de konuşur konuşur durur napalim yani onlar iyi anne mükemmel.Meraba 23 aylik kizim var. Benim kizimda 1 yasina kadar ne cok sivi ne de puturlu seyleri yiyemiyordum once corbalarda pütür kivamini arttirdim zamanla yemekleri de arttirdim. Muz falan yemeye baslayinca cignemeyede basladi.
Tuvalet meselesi benimde kanayan yaram oldu. Eşim dahil herkes hemen biraksin istiyor. Ama oyle bir dunya yok malesef.. pazartesi bezi cikardik. Hergun sadece bir kez wcde cis yakalayabildik. Onun haricinde hep kacirdi. Dün bezini bagladim korkarak kaka yapti. Bende isterse tuvalete gidebilecegimizi istemezse bezine yapabilecegini söyledim. Bugunde bezini bagladim. Çünkü daha hazir degil. Kim ne derse desin o benim cocugum. Hazir olup olmadigini ben anlayabilirim ancak. Alisir alisir demekle olmuyor. İkimizde boşu boşuna yipranacagiz bu gidisle. Eşime bu tarz konuşunca sonsuza dek bez baglarsin o zaman diyor. Yani bunda bile ben başarisiz oluyorum. Ben nerdeyse 15 ayliktan beri kizima cisini kakasini tuvalette yapacağını anlatiyorum. Ama korkuyor, anlayamiyor. Daha vakti var. Ustelik henuz konusmuyorda
Aynen oyle :)Aynen öyle tuvalet konusunda bende bekleme kararı aldım henüz hazır değil. Isteyen de konuşur konuşur durur napalim yani onlar iyi anne mükemmel.
Herkesin ki 1,5 yaşında alışmış işte demelerine göre.Benimki kullanmayı biliyor da ne oluyor yemiyordoktor sekiz aylıkken bana şehriyeyi falan şakın geçirme robottan demişti o doktor demese ben de çok korkuyordum boğazında kalır diye karpuz falan yer aslında
Her neyse benim kızım da iki yaşında tuvalet eğitimine henüz başlamadım zaten geç falan da değil ne alakası varmış ki bu yaz başlamayı düşünüyorum lazımlık alacağım halılar yıkamaya gidecek zaten
Ya bir yaşında çocuk fiziksel olarak hazır bile olmuyor nasıl öğretmiş gerçi yurtdışında Doğumdan itibaren tuvalet eğitimi veren oluyormuş da onun yöntemi farklı galiba konuşmadan nasıl söylemiş tuvaletinin geldiğini acayipHerkesin ki 1,5 yaşında alışmış işte demelerine göre.
Yahu teyzem diyor ki 1 yaşından sonra öğretim , çocuğunu ben biliyorum çocuk 2,5 yaşında yürüdü, 4 yasinda konuştu. Nasil olduda tuvaletine 1 yaşından sonra alıştı aklım almıyor .
Tuvalet için erken ama yeme problemini çözmeniz gerekiyor. Eline sevdiği yiyecekleri verin yada lokmaları çok küçük parçalara bölerek verin ama püre yapmayınSelam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Sizlerle yine kızımla ilgili bir derdi mi paylaşacağım.
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Bezin acelesi yok ama kati gida icin cok gec kalmışsınız. Mutlaka bir uzman yardimi alin.Selam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Kızım 2 yaşını yeni doldurdu ama bir problemimiz var ,ben ona dişlerini kullanmayı öğretemedim
Yemekleri ezip veriyorum yani direk yutabilecegi bir kivamda oluyor. Bir kac kez tıkanmıştı o yüzden çok korkuyorum ve bir türlü alıştıramıyorum , ağzına katı birşey almıyor alsa bile anında tıkanıyorbu sorunu nasıl çözebilirim önerileriniz neler ??
2.bir sorunum daha var malum kizim 2 yaşına girdi ve tuvalet eğitimi derdi sardı beni , her gören sormaya başladı hala bezliyor musun diye.
Söylediklerine gore onların çocukları en geç 1,5 yaşında bezi bırakmış ve ben çok gecikmişim. Sizlere soruyorum bez bırakmak için neler yapılmalı, nasıl baslanmali ben sanki kizim henüz hazır değilmiş gibi hissediyorum:/
Tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim , yorumlarınızı bekliyorum .
Benim kv de ben 1.5 yasinda ogrettim diyor banaHerkesin ki 1,5 yaşında alışmış işte demelerine göre.
Yahu teyzem diyor ki 1 yaşından sonra öğretim , çocuğunu ben biliyorum çocuk 2,5 yaşında yürüdü, 4 yasinda konuştu. Nasil olduda tuvaletine 1 yaşından sonra alıştı aklım almıyor .
cnm benim oğlum da 25 aylık tuvalet eğitim aldı, 36 aylık yeni başladı konuşmaya. çişi gelince ön tarafını, kakası gelince arka tarafı tutup ıhıh diyerek söyledi. 32 aylık falandı kaka çiş demeye başladığında :) yalan değildir yani.Benim kv de ben 1.5 yasinda ogrettim diyor bana
Ama uc yasindan sonra konusmus esim :)
Bana hic inandirici gelmiyor.
Esimde isaret yoluyla soyluyormusum demek ki diyor..
Annesi ya atma ihtimali yok...
cnm kaç aylık başladığınız ek gıdaya. çok çok geç kalmışsınız bu yeme alışkanlığı içinSelam kadınlar klubünün güzel kadınları ;
Belki dogrudur ama sizinki 25 aylik 1.5 yas konusmayan bir bebek icin bana erken geliyor.cnm benim oğlum da 25 aylık tuvalet eğitim aldı, 36 aylık yeni başladı konuşmaya. çişi gelince ön tarafını, kakası gelince arka tarafı tutup ıhıh diyerek söyledi. 32 aylık falandı kaka çiş demeye başladığında :) yalan değildir yani.
Belki dogrudur ama sizinki 25 aylik 1.5 yas konusmayan bir bebek icin bana erken geliyor.
Belki de O kadinin her soyledigi baska ciktigi icin inanasim gelmiyordur
Bizim cocuk doktorumuz 2.5 yasindan sonra ogretmeye basla o zaman kaslarini tutmayi ogreniyorlar demisti.benim eşimde 9 aylık başlamış kayınvalidem tuvalete tutmaya. 1,5 yaşında ıh ıh diyerek söylüyormuş. Çok doğru bir eğitim değil bana göre. Dünyadaki bütün bebekler için geçerli, 24 aydan önce bebekler idrar kaslarını hissetmezler tutmayı bilmezler. 24 aydan önce yapan çocuklar bilinçsizce yapıyordur :)
O kadar üzgünüm ki asla öğrenmeyecek çiğnemeyicnm kaç aylık başladığınız ek gıdaya. çok çok geç kalmışsınız bu yeme alışkanlığı için5-6 aylıkken eline bir şeyler vermeliydin ve kesinlikle yiyeceklerini püre yapmamalısın. çatalla ezerek yemeyi öğrenecek daha sonraki aylarda yani şu anki 2 yaşında da direkt olarak çiğneme ısırma vs. işlevlerini yerine getirebilecekti. acil olarak bir doktora gidip nasıl ilerlemen gerektiğini öğrenmen lazım cnm 2 yaşında bir çocuk kabuklu yemiş bile yiyebilir fındık fıstık kastediyorum.
Tuvalet eğitimi de hiç de geç değil 3 yaşına kadar bu süreç uzayabilir. Biz 25 aylık öğrettik ki anne baba hiç konuşamıyordu. annem deneyelim geceleri priması kuru uyanıyor dedi ve 3 günde öğrendi. tabi o 3 gün her yer kaka çiş anlatamam sana. Geceleri kuru kalkması için de bir süre önceden, uyumasına 2 saat kala sıvı tüketimini kesmen lazım. Daha sonra geceleri kuru kalkıyor mu gözlemen lazım. su istese de vermemelisin sert kurallar ile ilerliyor bu süreç. biz 2 2,5 saat önceden suyu kestik takip ettik kuru kalkmaya başladı. 3 günde de öğrendi. konuşmadan ıh ıh diyerek söyledi. geceleri de primayı kestik. bazen taktık. Mesela Bu akşam çok su içti kesin altına kaçırır ben de uyanamazsam deyip taktığım çok oldu. kendine 2 başı alarm kurmalısın kalkıp geceleri çişe tutmalısın. sonra bu saat olayları uzayabilir. artık geceleri hiç kaldırmıyorum mesela. tutuyor. İlk dönemler sürekli kaldırdım. sonra geceleri bir kez kaldırmaya başladım ve şimdi de hiç kaldırmıyorum. kilot bez kullandım kilot sansın diye. vsvs. günlerini sadece çiş ve kaka için ayıracağın dönemler için kızın hazırsa ve sen de hazırsan başla er ya da geç öğrenecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?