Çok mu hassas düşünüyorum?

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
merhaba arkadaşlar
Belki size basit gelecek buna mı taktın diyeceksin ama hassas biriyim sanırım..
Şimdi benim ailemde ; örneğin babamla alışverişe gittik eve dönüyoruz bir çok poşet var..
babam alabileceği kadarını alır bana bi kaç poşet kalır kardeşim de öyle ağır taşıtılmaz kadınlara. Yani 10 poşet varsa 2-3 tane hafiflerden verilir anneme kızlardeşime ya da bana
Sonuçta erkekler daha ağır taşıyabiliyor yapıları gereği.

Ama eşim sanki tam tersi.. mesela bi yerden dönüyoruz eşit paylaştırıyor .
Mesela bebek arabasını çıkarıcaz bagajdan. Ben çıkarıyım sen puseti yerleştir diyor yani her şey eşit olacak. Ben onları çıkarıp yerleştirirken sen bakıcak mısın diyor.

ama mesela erkek kardeşim elimde bi poşet olsa alır.. centilmenliktir bu yanlış mı düşünüyorum.
çevremde görüyorum o tarz işleri erkekler yapıyor hep. Eşimin ailesi de öyle.

Ya da arabayla bi yere bırakılacak kv mi hiç bırakmaz kp. Otobüslerle gider kadın.
Babam mesela evde ve işi yoksa otobüse bindirmez annemi.
Eşim de hiç sevmiyor öyle almayı falan mesela arkadaşıma gidiyorum dönerken ben gelmeden dön diyor o kadar yoldan gelip beni mi alcakmış.. yani otobüslerle zorlanma falan demiyor hiç.
Bunda bi gariplik yok mu?

bence var bir gariplik. Ama evlenmeden de fark etmişsinizdir zaten bu saatten sonra değişmez.
Mesela benim erkek kardeşimde pazara ya da markete gidildiğinde tüm poşetleri kendisi alır bize hiç vermez. Özellikle anneme hiç taşıtmaz boyun fıtığı var diye.

Puset bebek arabasi olayinda hemfikiriz. Ama biyere gidersem gittigim gibi gelirim. Esim gelip almaz ki zaten alamaz. Evim anadolu yakasinda isyeri avrupa.

Başka örnekler var mı?

Araba puset mevzusu bizde de öyledir.
Marketten dönerken tam eşit bölüşmeyiz, genelde ben oğlumu taşıdığım için hafif şeyleri alırım.

Çocuklar yoksa gelsin beni alsın gibi bir isteğim de olmaz şahsen, çocuklar varsa da duruma göre değişir.

Bence doğrusu budur şudurdan ziyade birbirinize iş yıkmamanız lazım, eşiniz eşitlik ayağına kendi rahat ederken sizi sıkıntıya sokmamalı, siz de erkekler güçlü diyerek zorlanmayacağınız işleri ona yıkmamalısınız.

bence var bir gariplik. Ama evlenmeden de fark etmişsinizdir zaten bu saatten sonra değişmez.
Mesela benim erkek kardeşimde pazara ya da markete gidildiğinde tüm poşetleri kendisi alır bize hiç vermez. Özellikle anneme hiç taşıtmaz boyun fıtığı var diye.
Sanırım ailesinde yok o fedakarlık görmemiş yani.. garip olduğunu düşünmüyor

Başka örnekler var mı?

Marketten dönerken tam eşit bölüşmeyiz, genelde ben oğlumu taşıdığım için hafif şeyleri alırım.

Çocuklar yoksa gelsin beni alsın gibi bir isteğim de olmaz şahsen, çocuklar varsa da duruma göre değişir.

Bence doğrusu budur şudurdan ziyade birbirinize iş yıkmamanız lazım, eşiniz eşitlik ayağına kendi rahat ederken sizi sıkıntıya sokmamalı, siz de erkekler güçlü diyerek zorlanmayacağınız işleri ona yıkmamalısınız.

Tam eşit bölüşmüyoruz ama ben şöyle gördüm babam alabileceği kadarının hepsini alır alamadığı bir kaç poşet bana kalırdı. Hangisi doğru?
He bu olaydan başka da beni düşünmüyor diyebileceğim bir konu yok yani sevgisizlikten değil de öyle mi görmüş ondan mı bilmiyorum

Başka örnekler var mı?

Beni al demem ama sen çıkma ben alayım dese hoşuma giderdi

Tam eşit bölüşmüyoruz ama ben şöyle gördüm babam alabileceği kadarının hepsini alır alamadığı bir kaç poşet bana kalırdı. Hangisi doğru?
He bu olaydan başka da beni düşünmüyor diyebileceğim bir konu yok yani sevgisizlikten değil de öyle mi görmüş ondan mı bilmiyorum

Bilemiyorum, ben taşıyabileceksem eğer babama da eşime de kıyamam. Ama ikisi de benden daha yapılı oldukları için benden fazla taşırlar.

Poset olayinda arabayi park edip birsey alicaksa cok agir degilse alirim ama onun disinda esim tasiyor hep gerci suan mecbur:)
Biyere gidersem kendim donerim genelinde benim acimdan sikinti yok ama esim oldugu ici teklif etmesi lazim tabi okdr yolu mu gelicem derse ters gelir bana da

merhaba arkadaşlar
Şimdi benim ailemde ; örneğin babamla alışverişe gittik eve dönüyoruz bir çok poşet var..
babam alabileceği kadarını alır bana bi kaç poşet kalır kardeşim de öyle ağır taşıtılmaz kadınlara. Yani 10 poşet varsa 2-3 tane hafiflerden verilir anneme kızlardeşime ya da bana

Mesela bebek arabasını çıkarıcaz bagajdan. Ben çıkarıyım sen puseti yerleştir diyor yani her şey eşit olacak. Ben onları çıkarıp yerleştirirken sen bakıcak mısın diyor.

ama mesela erkek kardeşim elimde bi poşet olsa alır.. centilmenliktir bu yanlış mı düşünüyorum.

Ya da arabayla bi yere bırakılacak kv mi hiç bırakmaz kp. Otobüslerle gider kadın.
Eşim de hiç sevmiyor öyle almayı falan mesela arkadaşıma gidiyorum dönerken ben gelmeden dön diyor o kadar yoldan gelip beni mi alcakmış.. yani otobüslerle zorlanma falan demiyor hiç.

Kocanizin yapisinda biraz odunluk var ama aileden gordugunu benimsemis bakin kardesiniz babanizdan gordugu gibi esiniz babasindan gordugu gibi ogrenmis

Benim babamda esinkzin babasina benziyor ornek vereyim birgun bardaktan bosalircasina yagmur yagiyordu babamda evde isi gucu yok ama birakin arabayla goturmeyi teklif dahi etmedi

Beni al demem ama sen çıkma ben alayım dese hoşuma giderdi

Ya şöyle ki, bende 2 küçük var, o yüzden o demeden ben gelebilecek mesafedeyse çağırırım.
Ama şöyle diyelim; o işten geliyor, ben de kendim rahat dönebileceğim, böyle bir durumda o geleyim dese bile kabul etmem, kıyamam, gerçekten neden çeksin o yolu, gitsin eve dinlensin. Ben eşinize hak veriyorum.

Kocanizin yapisinda biraz odunluk var ama aileden gordugunu benimsemis bakin kardesiniz babanizdan gordugu gibi esiniz babasindan gordugu gibi ogrenmis

Benim babamda esinkzin babasina benziyor ornek vereyim birgun bardaktan bosalircasina yagmur yagiyordu babamda evde isi gucu yok ama birakin arabayla goturmeyi teklif dahi etmedi
İşte düşüncesizlik bu. Nerde kaldı aile olmanın güzelliği o zaman.. kv hep servislerle gider havalimanına kp de oturur evde öyle.
Babam yeri gelir gezmeye günlere bile bırakır annemi yani

Puseti takmaya yardım et diyorsa bu normal tabi ama bi yere götürüp getirmeme olayı çok garip benim eşim ayağın toza değmesin der iki adım yere bile kendi götürür arada sırada hava almak isterim yürüyüş yapmak isterim o zaman yanlız giderim ama dışarda isim varsa eşim goturmesse bile işten dönüş saatini ayarlayıp getirir eve geri aileden görmek lazim böyle seyleri sonradan olmuyor sanırım insana verilen değerle alakalı ailesinden gorseydi in anki böyle davranmazdi hele o ne öyle poset i kendi taşıyacak tabi kadına tasitmakta nedir :(

puseti yerleştirmek bu kadar zor mu?
tek bi örnekten yorum yapamayız.
ama biraz hassas gibisiniz. kadınlar da çöpten yapılmıyor sonuçta. babanın 7 poşet taşıyıp kadının hafiflerden iki üüç tane almasında bş mantık göremiyorum. eşit veya eşite yakın bölüşseler kimse ölmez.

puseti yerleştirmek bu kadar zor mu?
tek bi örnekten yorum yapamayız.
ama biraz hassas gibisiniz. kadınlar da çöpten yapılmıyor sonuçta. babanın 7 poşet taşıyıp kadının hafiflerden iki üüç tane almasında bş mantık göremiyorum. eşit veya eşite yakın bölüşseler kimse ölmez.

Puseti takmaya yardım et diyorsa bu normal tabi ama bi yere götürüp getirmeme olayı çok garip benim eşim ayağın toza değmesin der iki adım yere bile kendi götürür arada sırada hava almak isterim yürüyüş yapmak isterim o zaman yanlız giderim ama dışarda isim varsa eşim goturmesse bile işten dönüş saatini ayarlayıp getirir eve geri aileden görmek lazim böyle seyleri sonradan olmuyor sanırım insana verilen değerle alakalı ailesinden gorseydi in anki böyle davranmazdi hele o ne öyle poset i kendi taşıyacak tabi kadına tasitmakta nedir :KK43:
Ağır şeyleri taşıtmaz ama illa ben hepsini taşırım düşüncesi yok. Ya da benim ailemdeki kadar hassas değil

merhaba arkadaşlar

bence yok. ama sen bu poşetler veya bu şey agır sen taşır mısın desen hayır demez.
eve dönme işi de ben olsam bende almam. gittigin gibi dön bile diyebilirim :D
ayrıca siz iki farklı aile tarafından büyütüğldünüz. ve iki farklı düşüncede tazda hayat görüşünüz var. bunları oturup eşinle konıuş. ama direkt söyle lafı dolandırma. emir verir gibi de olmasın.
babam da böyle gördüm böyle yap da deme. daha uygun bir cümle kurup söyle.
örnek ben eşime yıllardan beri ' senin kılın benimkinden daha fazla oldugu için agır işleri sen yapmalısın' derim . tabi gülerek.

Back
X