Çok mu noktan bir insanım acaba

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.077
83
34
Not : Yazdıktan sonra farkettim uzun olmuş okuyanlara teşekkürler .
Çevremdeki insanlar en ufak hareketime ya da sözüme hemen alınıyor beni dışlıyor benden vazgeçiyor. Kimsenin bana tahammülü kalmamış gibi düşünmeye başladım. Kelimelerimi sürekli düşünerek çıkarsam bile herhangi bir şeye alınıp bana bağırıp çağırabiliyorlar. Ben bu insanlara bu kadar büyük ne yapıyorum hakkaten merak ediyorum. Benden tiksiniyorlar mı ne oluyor ?

Bir örnek verecek olursam , bugün annemleri dışarı çıkarmam gerekti. Bir yerlere gidecektik sözleştik. Arabayla götürücem. Ben arabayı sürekli dışarı çıkarmıyorum çünkü yaşadığım yerde inanılmaz bir park sorunu var. Bir kere bir yere park edince münkün oldukça kımıldatmıyorum. Bugün çıkaracağım için arabayı heyecanlıydım ayy bakalım dönüşte yer bulcaz mı stres oldum fln dedim. Neyse bindik arabaya gideceğimiz yere vardık ( oraya daha önce gitmemiştim nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum ) . Bir de baktık ki oraya sadece vapura binen müşterileri arabayla alıyorlar aksi halde dışarda bırakıp yürüyerek gideceksin. Vapura binmesen de 30 lira ödersen vapur parası yine alıyorlar. Bunu öğrenince şaşırdık tabi ne yapalım olmazsa çıkarız dedik çıktık mecburen. Çıktığımız yerde de anca otoparka koycan öyle gelcen. Napalım fln dedim annem de dedi başka yerdeki şubesine gidelim bende arabayı sürüyordum ya orda da var ama sanki park sorunu dedim aacaba yakınında bi avm var oraya koyup mu gireriz diye düşünüyordum. Tam dicektim ki daha rahat bi yeri varmı acaba oraya gidelim. Annem çıldırdı. Sen benim burnumdan getiriyorsun sen şöylesin sen böylesin . Zorla götürüyorsun bizi neler neler saydı. Şok oldum ya dedim oraya almamalarının benimle ne gibi bir alakası var ? Ben sana bıraktım kararı o zaman ödeseydin girseydin madem ? Oooo yok efendim ben onlara yemek de yemicekmisiniz demişim nasıl öyle dermişim sanki ben de yemek yemeyecekmiymişim . Bağırdı çağırdı indir beni eve götür direk attı arabadan kendini. Ben yani dedim sana bıraktığım için kararı yemek yemicekmisiniz dedim. Hani gerçekten annemin böyle birden parladığını bildiğimden ben pek dışarda şunu yapalım demem. Tamamen ne dese onu yapacaktım. O cümleyi kurma amacım o yani. Sen bizi eve tıktın . Kendin geziyorsun. Güleryüzlü neşeli götürmüyorsun. Vs vs Off ya neler saydı tüm dünyanın kabahati bende o an. Halbuki işim gücüm harici pek dışarı çıktığım da yok benim. Hele arabayla hiç bi yere gitmiyorum. Ağladım bende sinirim bozuldu ya dedim bana neden böyle yapıyosun sen.

Bu bir örneğiydi sadece onun dışında çevremdeki kimseye ne bir fikrimi söyleyebiliyorum, Ne benim hoşuma gitmeyen bir davranış yaptığında onu söyleyebiliyorum. Hele birine kızmam yani ne mümkün 😅 Hemen anında parlıyorlar bana. Uzaklaştırıyorlar beni hemen . Artık ağzımı açasım gelmiyor kimseye çünkü acaba bu sefer neyi yanlış anlıcaklar diye düşünüyorum. Çok mu iticiyim acaba ? Herhalde sevmiyorlar beni.

Çevremdeki insanlar en ufak hareketime ya da sözüme hemen alınıyor beni dışlıyor benden vazgeçiyor. Kimsenin bana tahammülü kalmamış gibi düşünmeye başladım. Kelimelerimi sürekli düşünerek çıkarsam bile herhangi bir şeye alınıp bana bağırıp çağırabiliyorlar. Ben bu insanlara bu kadar büyük ne yapıyorum hakkaten merak ediyorum. Benden tiksiniyorlar mı ne oluyor ?

Bir örnek verecek olursam , bugün annemleri dışarı çıkarmam gerekti. Bir yerlere gidecektik sözleştik. Arabayla götürücem. Ben arabayı sürekli dışarı çıkarmıyorum çünkü yaşadığım yerde inanılmaz bir park sorunu var. Bir kere bir yere park edince münkün oldukça kımıldatmıyorum. Bugün çıkaracağım için arabayı heyecanlıydım ayy bakalım dönüşte yer bulcaz mı stres oldum fln dedim. Neyse bindik arabaya gideceğimiz yere vardık ( oraya daha önce gitmemiştim nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum ) . Bir de baktık ki oraya sadece vapura binen müşterileri arabayla alıyorlar aksi halde dışarda bırakıp yürüyerek gideceksin. Vapura binmesen de 30 lira ödersen vapur parası yine alıyorlar. Bunu öğrenince şaşırdık tabi ne yapalım olmazsa çıkarız dedik çıktık mecburen. Çıktığımız yerde de anca otoparka koycan öyle gelcen. Napalım fln dedim annem de dedi başka yerdeki şubesine gidelim bende arabayı sürüyordum ya orda da var ama sanki park sorunu dedim aacaba yakınında bi avm var oraya koyup mu gireriz diye düşünüyordum. Tam dicektim ki daha rahat bi yeri varmı acaba oraya gidelim. Annem çıldırdı. Sen benim burnumdan getiriyorsun sen şöylesin sen böylesin . Zorla götürüyorsun bizi neler neler saydı. Şok oldum ya dedim oraya almamalarının benimle ne gibi bir alakası var ? Ben sana bıraktım kararı o zaman ödeseydin girseydin madem ? Oooo yok efendim ben onlara yemek de yemicekmisiniz demişim nasıl öyle dermişim sanki ben de yemek yemeyecekmiymişim . Bağırdı çağırdı indir beni eve götür direk attı arabadan kendini. Ben yani dedim sana bıraktığım için kararı yemek yemicekmisiniz dedim. Hani gerçekten annemin böyle birden parladığını bildiğimden ben pek dışarda şunu yapalım demem. Tamamen ne dese onu yapacaktım. O cümleyi kurma amacım o yani. Sen bizi eve tıktın . Kendin geziyorsun. Güleryüzlü neşeli götürmüyorsun. Vs vs Off ya neler saydı tüm dünyanın kabahati bende o an. Halbuki işim gücüm harici pek dışarı çıktığım da yok benim. Hele arabayla hiç bi yere gitmiyorum. Ağladım bende sinirim bozuldu ya dedim bana neden böyle yapıyosun sen.

Bu bir örneğiydi sadece onun dışında çevremdeki kimseye ne bir fikrimi söyleyebiliyorum, Ne benim hoşuma gitmeyen bir davranış yaptığında onu söyleyebiliyorum. Hele birine kızmam yani ne mümkün 😅 Hemen anında parlıyorlar bana. Uzaklaştırıyorlar beni hemen . Artık ağzımı açasım gelmiyor kimseye çünkü acaba bu sefer neyi yanlış anlıcaklar diye düşünüyorum. Çok mu iticiyim acaba ? Herhalde sevmiyorlar beni.
Ben sizde bir problem göremedim anneniz her zaman mı bu kadar fevri?

Bi kerecik ağızlarına sıçıver bak bakalım bidaha yapıyolar mı? İnsanlar kendilerine de öyle davranılınca anlıyolar ancak hatalarınıç anan bile olsa kimseye fazla yüz verip eyvallah etmiycen arkadaş

Bu anlattığınız olayda anneniz açısından alınılacak birsey olmamış ama bazen birikimde olabiliyor.. Sadece anneniz değil herkes size karşı böyleyse kendi davranışlarınızı süzgeçten geçirin, yok sadece anneniz böyleyse sorun sizde olmayabilir. Anladığım kadarıyla biraz evhamlı yada endişelisiniz, bu durumunuz da farkında olmadan insanları rahatsız ediyor olabilir, siz söylediklerinizi sadece park yeri bulma endişenizle söylesenizde karşınızda ki insan bunu yanlış anlayabilir, anneniz onu bir yere götürdüğünüz için söylendiğinizi düşünebilir.. Okulda arkadaşım bir işi kendi isteğiyle yapsa da çok söylenir, bir süre sonra çekilmez oluyor bu tipler..

Acaba farkında olmadığınız söylenen bir kişiliğiniz mi var? Benim var çevremde var bir tane, farkında değil ama ne yapsak hep söyleniyor ve bu da gerçekten insanda heves bırakmıyor.
Ya ben arabayı kendim çıkarınca istanbulda çok stres oluyorum çünkü aşırı park sorunu var. Sürekli eve dönünce nasıl park edeceğimi düşünüyorum. Ama evden çıkarken söyledim sadece bunu ve o da biliyor bu sorunu ben kendim de hiç binmiyorum ki arabama bunun onlarla hiç bir alakası yok yani. Öyle olsa ben kendim binerdim arabama onları çıkarırken söylenirdim. Ben gerçekten yeterince aileme hizmetimi yapmaya çalışıyorum. Yeri geliyor memlekete gidip orda araç sorunu var diye aylarca onları oraya buraya taşıyorum orda. Burda işime gücüme bakmıyorum. Ama işte böyle .

Biraz kafa dağıtmak ve güzel vakit geçirmek için dışarı çıktığımda yanımdaki birinin sürekli söylenip durmasını istemem açıkçası. Enerjim düşer. Annenize hak vermemek elde değil.
İyide sürekli söylenmedim ki hatta hiç söylenmedim. Bizi oraya almadılar napsak napsak diye çare düşündüm. Ve kararı onlara bıraktım . Burda söylenmek olan kısım nedir ?

Bu anlattığınız olayda anneniz açısından alınılacak birsey olmamış ama bazen birikimde olabiliyor.. Sadece anneniz değil herkes size karşı böyleyse kendi davranışlarınızı süzgeçten geçirin, yok sadece anneniz böyleyse sorun sizde olmayabilir. Anladığım kadarıyla biraz evhamlı yada endişelisiniz, bu durumunuz da farkında olmadan insanları rahatsız ediyor olabilir, siz söylediklerinizi sadece park yeri bulma endişenizle söylesenizde karşınızda ki insan bunu yanlış anlayabilir, anneniz onu bir yere götürdüğünüz için söylendiğinizi düşünebilir.. Okulda arkadaşım bir işi kendi isteğiyle yapsa da çok söylenir, bir süre sonra çekilmez oluyor bu tipler..
Bilmiyorum çok süzgeçten de geçirdim kendimi emin olun bu konularda. Yani yukarıyı okuduysanız genelde böyle düz cümlelerimden birden bana parlıyor insanlar eksik veya yanlış anlatmadım dümdüz anlattım. Düşünerek konuşuyorum. Dikkat ediyorum ama artık hiç konuşmamam gerektiğine karar verdim

menepoza gireceği dönem annem bu şekildeydi
ergen gibi alınıp fevri çıkışlar yapıyordu
birgün dayanamadım patladım
ben çocukken sen ergen sayılırdın
ben ergen oldum sen orta yaş bunalımına girdin
ben orta yaşa geldim şimdi de senin menepoz dönemindeyiz
sen mi beni büyütüyorsun ben mi seni bu işi anlamadım gitti yeter ya demiştim :KK70:
o oldu... ondan sonra bir süre rahat etmiştim

anneniz kaç yaşında
hep mi böyleydi
söylediğiniz o kadar normalki eşimle trafikdeyken eşim kullanıyor o sıkıntıya girmesin diye aynı sizin fikrinizi falan söylüyorum şuraya parket yürürüz falan uğraşma yer arama boşuna zaman kaybı diye ... gayet normal sıradan diyaloglar bunlar

Sorun sadece fazlaca nazik birisi olman.
Bu ülkede de başka bir yerde de bunun değeri yok.
İnsanlar maalesef ahmak gibi görüyor ve her hakkı da bulabiliyorlar. Bir sefer cinnet geçirmeni tavsiye ediyorum. Ve kimseye iyi olmayada çalışma , çünkü asla bu şekilde de iyi biri demiyorlar.

Biraz kafa dağıtmak ve güzel vakit geçirmek için dışarı çıktığımda yanımdaki birinin sürekli söylenip durmasını istemem açıkçası. Enerjim düşer. Annenize hak vermemek elde değil.
Bende camelia gibi düşünüyorum larkE

menepoza gireceği dönem annem bu şekildeydi
ergen gibi alınıp fevri çıkışlar yapıyordu
birgün dayanamadım patladım
ben çocukken sen ergen sayılırdın
ben ergen oldum sen orta yaş bunalımına girdin
ben orta yaşa geldim şimdi de senin menepoz dönemindeyiz
sen mi beni büyütüyorsun ben mi seni bu işi anlamadım gitti yeter ya demiştim :KK70:
o oldu... ondan sonra bir süre rahat etmiştim

anneniz kaç yaşında
hep mi böyleydi
söylediğiniz o kadar normalki eşimle trafikdeyken eşim kullanıyor o sıkıntıya girmesin diye aynı sizin fikrinizi falan söylüyorum şuraya parket yürürüz falan uğraşma yer arama boşuna zaman kaybı diye ... gayet normal sıradan diyaloglar bunlar
Annemin yapısı aslında böyle anında böyle parlayıp küsen bi tip fln ailesine fln da öyleydi. Ama en çok bana yapıyordu hala bana . Ben onları gezdirmek istemiyor değilim ki vallahi çok da istiyorum. Hep daha rahat nasıl yaşatırım neler sağlarım diye hayaller kuruyorum. Annem aşı da olmuyor bu nedenle pek kapalı yerlere girmesini istemiyorum. Pandemiden önce araba sorun olsa da yine daha çok çıkarıyordum. Memlekette zaten her gün onlarlaydım onları çıkarıyordum. Fakat annem benim park sorunuma dış etkenlere olan sıkıntımı neden kendisine algılıyor gerçekten anlamıyorum.

Siz belli ki endişelerini konuşarak rahatlayan bir tipsiniz. Ay şöyle olsa vay böyle olursa. Dinleyen için de bunu istemeden yapıyor ve sürekli söyleniyor gibi görünüyorsun. Endişelerini daha farklı yollarda rahatlatmalisin.

Annemin yapısı aslında böyle anında böyle parlayıp küsen bi tip fln ailesine fln da öyleydi. Ama en çok bana yapıyordu hala bana . Ben onları gezdirmek istemiyor değilim ki vallahi çok da istiyorum. Hep daha rahat nasıl yaşatırım neler sağlarım diye hayaller kuruyorum. Annem aşı da olmuyor bu nedenle pek kapalı yerlere girmesini istemiyorum. Pandemiden önce araba sorun olsa da yine daha çok çıkarıyordum. Memlekette zaten her gün onlarlaydım onları çıkarıyordum. Fakat annem benim park sorunuma dış etkenlere olan sıkıntımı neden kendisine algılıyor gerçekten anlamıyorum.
inanın sizinle alakalı değil annenizin kendi içinde sorunları var mutsuz belli ki...
birde kimin gücü kime yeterse sessiz olanlar her zaman eziliyor maalesef

Böyle insanlar hayatın heryerinde var. Hep önüne gelecek. İtici değilsin tabi. Öyle bir anlatmışsın ki. Sanki nefes alsan suç. 😅

Mesela şu anlattığın olay kkda da oluyor. Biri derdini anlatıyor cımbızla oraya buraya çekiyorlar. Yok eski konularını döküyorlar. Hürraa konu sahibine yükleniyorlar. birbirlerine karşı irdeleyici tavırlar. Kimse kimseyi olduğu gibi kabul edemiyor. İnsanlar dert anlatabilmek için yeni üyelik almak zorunda kalmalarından belli. Tabi kimse mükemmel değil eleştirilebilir onu kastetmiyorum. Sende mükemmel değilsindir. Mutlaka eleştiri olur. Ama kendi süzgeçinden geçir. Ben bu konuda ne kadar hatalıyım. O şöyle anlar bu böyle düşünürlerle hayat geçmez. Kim ne düşünürse düşünsün sana mantıklı gelen neyse onu yap. Böyle insanlar aşağıya çekiyor insanı moodunu düşürüyor. Hayatından çıkarabildiklerini çıkar. Çıkaramadıklarına mesafe koy.

Aklımızdakileri de söylemeyeceksek ağzımız niye var demi. Zamanla alışırlar.

İyide İstanbulda park sorunu olmayan semt yok ki.
Nereye giderseniz ya ispark ya vale yada dar alana park şeklinde durum. Avm otoparkları avm eskiyse çok dar,yeniyse bir nebze geniş ama çoğu zaman ücretli.
Bu stresle araba kullanılmaz ki. İnsan şuradan şuraya gitmek istemez park yeri stresine daha gitmeden girerse.

Eminönünde ,Sultanahmette gezmeye,alisverişe bayılıyorum ben mesela ama kafama esince gideceğim bir yer değil,tatil günlerinde gitmem mesela,sakin haftaiçi günleri tercih ederim ki o zaman bile belirli bir kalabalık var. Otopark alanı kısıtlı,sıra bekliyorsun vs.
Park yeri dert ediyorsanız daha sakin günlerde ve uygun lokasyonlara gidin derim. Evime kısa mesafede 2 avm var,biri genelde kalabalık olur ama öğleden sonra,diğeri daha ufaktır ama çok aşıri bir kalabalık olmaz. Haftasonu gitmem gerekirse erken gidip en geç 1 de çıkıyorum. Geç saatte gitmem gerekirse nispeten sakin olanı tercih ediyorum, yeri geliyor park sırasi bekliyorum yapacak birşey yok maalesef. Son 2-3 senedir trafik sorunu acayip bir hal aldı.
Anneniz trafiğe çıkmıyor,küçük bir yerde yaşıyorsa sizi anlamıyor olabilir bu konuda. Belki yakındığınızı,yüksündüğünüzü bile düşünmüş olabilir çok söylendiyseniz.

Ben sizde değil de çevrenizdekilerde bir sorun olduğunu düşündüm.

Annenizle olan durumda naif, kalp kırmayan, kelimelerini çok seçen biri gibi duruyorsunuz. Annenizin yaptığı gibi naif yapınızdan dolayı çevrenizdekilerde her durumda günah keçisi olarak sizi seçiyorlar.

Katkısı olur mu bilemiyorum ama sesinizi biraz çıkartın. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın.

Back
X