Çok mu normal, bana mı tuhaf geliyor?

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
İyi aksamlar kızlar.. Benden 7 yas buyuk eltim ara ara insanların içinde benden için "bu" tabirini kullanan biri.. Hayır yanı oyle samimi bi ilişkimizde yok mesafeliyiz. Tatsızlık çıkmasın diye bişey demedim. Bugun de eltim kaynanam gorumcem ben oturuyoruz.. Eltim gorumceme "dün buna niye gelmedin?" Diye sordu benden için.. Bende "bu derken? yenge benim bi adım var" dedim. Amma alıngansın ne var bunda bu dediysem nolmuş dedi.. Astı suratını oturdu. Çok mu normal gercekten insanlara bu diye hitap etmek

Simdi soyle bir dusundum ben eltime (buna )gibi soz nasil soylerim sevmedigimden yada cittige almadigimdan derim ben mesela hayal ettim suan, birde isim soylerim yani hemde buna degilde ona niye gelmedin denir yani ilginc bir tavri varmis

bazı insanlar yetiştiği çevreden dolayı o şekilde konuşuyorlar. dikkat ettiniz mi başka kişiler hakkında da bu,şu diye mi konuşuyor yoksa isimlerini mi söylüyor? sadece size yaptığı bir davranışsa verin ağzının payını assın yüzünü otursun sizin sorununuz değil sonuçta yok yetişme tarzından dolayıysa ciddiye almayın, kolay kolay düzelmez

Ağız alışkanlığı demekki. Baksanıza siz uyardığınız halde ne var ki bunda demiş.

İsminle demesi güzel. .

" -ayşeye neden gelmedin? "

" -buna neden gelmedin? "

Yetiştirme şekli , kültür, konuşma. .

Boşver takılma. .

Söylemiş rahatlamışsınız rahatsız oldugunuzu biliyor kasıtlı değilse düzeltir kasıtlı ise devam eder. Bazen neyse de sürekli bu denmesi bana da normal gelmedi

cokta tın yokmuş gibi davran bence ben öyle yapıyorum.

zaten 'kumanin gemisi yürür de Eltinin ki yürümezmış' boşuna dememişler..

Kendisi yeri geldiğinde kime hanım diye hitap edecegını falan gayet iyi bilir.. Bir kibar konusur ki çocuklarının öğretmenletiyle veya velilerle sormayın.. Yanlız soyle bişey var.. Ben internet ortamında fırmaların duzenlediği yarısmalara katılıyorum.. Çogu kez kazanan kişiler arasına girdiğim için hediyeler geliyo kargoyla.. Bunu goruyo. Bi kez sordu sana hep ne kargosu gelio diye.. Bende yenge boyle boyle dedim anlattım. O sırada yanında 15 yasında ki kızı vardı.. Ona dondu dedi ki yaa bak gordun mu sen de gir yarısmalara kazan.. Dedi.. Yani o an da dur bnde deneyim şu yarısmaları demedi direk kızına dondu.. Beni onunla bir mi goruyodur nedir :)

Demek ki eltiniz görgü ve terbiye nedir bihaber. Tepkin gayet doğruydu. O kim ki senden ''bu'' diye bahsediyor? Bir de eltilere 'yenge' mi deniyordu ya?

Bazilarinin diline yapismis bir tabir.bazi evliler de yapıyor eşi için.
Çok gıcık orası ayrı.

En en en sinir olduğum şeylerden biri. Abartmıyorum bana "bu" diyen biri olduğu zaman ağzının ortasına terlikle vurasım geliyor. O kadar sinir oluyorum.
Ayrıca kadın da bir tuhaf hem suçlu hem güçlü. Surat mı asıyor birde sana..

görmezden gel,büyük olması istediği gibi hitap etme hakkını vermez.. madem görgü kurallarının farkında fakat seni bu kuralların dışında tutuyor sen de yok say onu

Benim annem de büyük eltiye yenge der bana tuhaf geliyor.
Büyük eltimle aramda 9 yaş var yenge demem.
Abla derdim onu da demiyorum direkt isimle hitap ediyorum.

"Bu" diye bahsetmek de hiç hoş değil gerçekten.

Bu denmesi kesinlikle normal değil ama bazı insanlar için ağız alışkanlığıdır, değişmesi çok zordur. "BU" ne demek yani, nesne miyiz biz? Ben olsam kasıtlı yapılıyorsa ağzının payını verirdim, kasıtlı değil de herkese öyle ise üzerinde durmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…