Çok mu şey istiyorum

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.974
248
Başıma gelen her kötü olayda önce benden de kötüsünü düşünüp halime şükretmeyi denerim. Ama artık bunu yapamaz oldum yeter artık pes ediyorum moduna geldim.
Oğlum kreşe başladı, orta düzeyde ilgilidir babası. Özel bi durumu var oğlumun, bu süreçte üst düzey ilgi görmesi lazım babadan. Aman diyorum en azından ben oğlum için herşeyi yapabiliyorum, en azından bunun için bana maddi imkan sunuyor Allah razı olsun diyorum. Gel gelelim oğlumun sınıfına bi baba gelip çocuğunu sevdiği, onu ve sınıfını gözlemlediği zaman benim sigortalar atıyor. Sınıfımızda anne babası ayrı olan ve babasını hiç görmeyen çocuklar da var, bir yanım halimize bu noktada şükrederken diğer yanım o babaları görüp kan ağlıyor. Çok bişey değil ikisi arasında güzel bi sevgi bağı olsun, babası oğlunu oğlu da babasını çok sevsin, benim üstümdeki yük biraz azalsın istiyorum. Kendisiyle konuşuyorum ama böyle de zoraki yapıyor, içinden gelmeyince babalık tiyatrosu kısa sürüyor. Saatlerce çalışıyor evet, ama saatlerce çalışıyor diye uykusundan bile bi gram feragat edip oğluma vakit ayırmıyor. Çünkü o çok yorgun, o çok uykusuz... Oğlum için ha varlığı ha yokluğu.. Hiç babasına düşkün bi çocuk değil, benim zorumla gider babasının yanına yatar falan.
Kendi çocuğum diye demiyorum burda oğlumu gören arkadaşlarım da var, çok tatlı çok yakışıklı sevimli bi çocuk. Yolda gören herkesten ilgi görüyor da bu babası niye bi türlü gerektiği kadar ilgi göstermiyor ben artık anlayamıyorum.

Yine otur haline şükretle git kafasına bi tane patlat modu arasında gidip geliyorum. Çok mu şey istiyorum ben bilmiyorum. Nasıl baba olunur ben mi öğreteyim? Varsa bi yolu öğreteyim ama tek benim çabamla da nasıl olacakki..

Çok şey istemiyorsunuz. Haklisiniz.
Çözüm ne bilemiyorum.
Kendi içinden gelmeyince olmuyor sanırım.
Allah kolaylıklar versin.

Hafta sonu da mı çalışıyor bu adam? Hiç mi ortak paylaşımı yok öz çocuğuyla?

Size ilgisi nasıl peki?

ayrı mısınız ? belki hayatında biri vardır diyeceğim ama ayrılınca babalıkta bitmiyor. zorla da olmaz bazı şeyler

çok basit esasen

oğlunuz ve babası yalnız kalmalı

alışverişe gidin

hastaneye gidin ,

kahve içmeye gidin

ve çocuk babası ile kalsın

benim oğlum babacıdır mesela

evet o da arada yorgun olur git kendin oyna vs de drr hatta oğlum benim babam tembel de der buna rağmen babacıdır

eşinize çocuk ile ilgili görev verin

mesela sabah kreşe götürmek ya da almak hangisinin saati uygunsa onun olsun

bunlar olmuyorsa akşam uyutmak onun görevi olsun

birlikte diş fırçalayıp pijama giyip çocuğun odasına gitsinler kitap okusun sonra da yatırsın

kreş anılarını dinleme zamanı yaratın

pedagoglar bunu öneriyor aile toplantısı herkes günün iyi ya da kötü geçen şeyleri anlatıyor

hamilesiniz bahane edin çocuğu yıkamak babanın görevi olsun

bunu tatlılıkla yapın bak ilerleyen süreçte ben yapamayınca bocalar şimdiden yumuşak geçiş yapalım vs deyin

mesela akşam meyveleri eşin getirsin ya da akşam sütü vs ne varsa sizin evde

biraz da hamilelik psikolojisi sizi böyle düşündürmüş olabilir ama ikinci gelince işler iyiye gitmez bu nedenle şimdiden gerekli hamleleri yapın

Haklısınız. Malesef çocuklar belli etmiyorlar bu durumu fazla ama çizdiği resimlerde anlattıklarında görebiliyoruz yoklugunu hissettiği insanları.

Çocuklar özeniyor... Sınıfta devamlı birşey anlatıyorlar. Biri biz babamla parka gittik dondurma yedik diyo. Hoop tüm sınıf babasıyla ilgili birşey anlatıyor.
Bu konuda uzmandan destek alın çocuğunuz için. Bir de öğretmeniyle konuşun çocuğunuzun. İnanın öğretmenler çok özeniyo bu konularda.

Çocuğunuzun babası da... gerçekten yazık yani o çocuğu tek başınıza yapmadınız..

Peki bu adamı bildiğiniz halde ikinci çocuk neden? İlgisiz bir babayla büyümeleri onlar için de zor olucak. İstediğiniz büyük birşey değil ama içinden gelmiyor demek ki bu da çok tuhaf bir durum. Sizin aranız nasıl ilgili mı yoksa aynı mı?

Şükür edin ki babasını sıfaten tanıyor.
Buna da şükür etmeniz gerek değil mi? Böyle gelmiş böyle de gidecek arada bir zorlama
yaparsınız eşinize bir iki adım atar sonra tekrar eski ayarına döner

Ben mesela tam olarak ne istediginizi anlamadim.
Orta duzeyde ilgili demissiniz.
Acaba siz oglunuzun ozel bir durumu var diye daha ust duzey bir ilgi bekliyor olabilir misiniz?
Oglunuz degil, siz.
Cunku anneler daha hassastir yani bu fitrat biraz da.

Bir de benim yegenim babasini aksamdan aksama gormesine ve cok fazla bir paylasimi olmamasina ragmen babacidir.
Benim esim benden ilgilidir ama kizim annecidir.
Bu da biraz cocukla alakali yani baba ilgilenseydi de babaci olmayabilirdi, bu bir kistas degil.

Peki oglunuz bu konuda ne dusunuyor acaba?

Böyle bir adama yine hamilesin. Allah yardımcın olsun

benim eşim de bazen böyle yapıyor.
uyumasına izin vermiyorum.
su döküyorum, telefonda oyun havası açıp yanına bırakıyorum.
artık kim pes ederse :)

babası niye bi türlü gerektiği kadar ilgi göstermiyor ben artık anlayamıyorum.

Çünkü yontulmamış kereste

Eşimin kuzeni, eşi için oğlu 3 yaşındayken "daha çocuğu traşa bile götürmedi" demişti de şok olmuştum. Ve bu baba hobilerinden hiç feragat etmez. Gerekirse sabah gün doğarken kalkar..

Hayır siz çok şey istemiyorsunuz. Sizden daha beterlerini düşünmek çocuğunuzun psikolojisi söz konusu olduğunda çözüm değil..
Konuşun eşinizle bıkmadan usanmadan. Zorla da yapsa zamanla alışır..

Biz şöyle yapıyoruz;

Gece küçük uyanınca ben ilgileniyorum, büyük uyanınca o ilgileniyor. Evet çalışıyor ve uykusuz kalıyor, ama baba olmak da kolay değil.

Sabah kreşe o götürüyor, akşam ben alıyorum. Bu sebeple evden yarım saat erken çıkıyor, ben de götürebilirim aslında ama sabah yürüyüşü onlara iyi geliyor, kendilerine ait bir zamanları oluyor, zorlansa da eşim zamanla bu düzeni sevdi, oğluyla olan bağına katkısı olduğunun farkında.

Ama ben başta bunları kendi üstüme alsaydım hayır demezdi benim eşim de. Siz ona bazı görevleri vermelisiniz

Hafta sonu da mı çalışıyor bu adam? Hiç mi ortak paylaşımı yok öz çocuğuyla?

Size ilgisi nasıl peki?

Esnaf olduğu için ve güvenilir bi çalışan bulamadığı için her gun çalışıyor. İş yerine götürüyor çocuğu, orda ilgileniyor ama arada bir. Konuştum bugun buraya yazdıktan sonra, hamile olduğum için gürleyemiyo mecbur dinliyo artık. Bakalım yapacak bişeyler

İlgisiz değil, oğlumun durumundan ötürü daha fazla ilgilenmesi gerekiyor sıkıntı burda.

E daha sık götürsün dükkana, hem çocuk alaylı olur.

ben babalık güdüsü olmayan bir adam olduğunu anladım yazdıklarınızdan. hani klasik Türk aile babası yapısı. doğru demiyorum ama bu tarz adamların yapısı çocuğu ile özel zaman geçirmek için kendisi düşünüp çaba sarf edecek incelikte değil işte. senin iyi tarafını görmeye çalışmanın bi faydası yok. kocan da çaba sarf etmeyecek. yapılacak şey belli sen baba oğul ilişkisi için program yapacaksın o da uyacak çocuğunun mutluluğu için.
buna da uymuyorsa o zaman daha büyük sorun ama ben anlattıklarından buna uymayan bir adam göremedim. yanlış mı düşünüyorum?

Iste bu yuzden ben daha az yeriz daha az iceriz yeterki anne baba olarak cok vakit ayiralim cocugumuza diyorum. Yogun is tempolari gelecek kaygisindsn hep. Geleceginde suanda var olan o kucuk cocuk yokki. Koca bi adam var orda. Seninle vakit geciremeden buyumus sadece bu dunyaya gelmesine katki sagladigin biri. Cok aci bence. Eve geldikten sonraki her dakika cok onemli olmali. Konusarak idrak edebilir mi esiniz, sanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…