Çok mu zor?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.080
13.426
408
İstanbul
hanımlar merhaba.. soruma geçeyim direkt. Öğretmenim 2,5 Yaşında kızım var. Eylül'de kreşe vermeyi planlıyorum inşallah ve yüksek lisansa kabul aldım. Hem çocuk hem okul hem ev hem de üniversite hepsi bir arada idare edilmesi çok mu zor??

Birden kendimi çok boş hissettim.
Hem yarım gün çalışıyorum hem rahatım bozulacak diye çocuk yapmıyorum.
Milley yüksek lisans+çocuk yapıyor:süslü:
Bu azimle yapılır bence.

Valla sizin enerjinize bağlı, bazı insanlara bu saydıklarınızın biri bile çok gelir, bazısı ise hepsini bitirip yapacak başka işler arar. Kendinizde o gücü görüyorsanız olur neden olmasın ;)

Krese gidecekse ve zor zamanlarinizda destekciniz var ise anneniz kardesiniz gibi neden olmasin.
Ha ben bir cocukla eve kapandim. Ehliyete bile gidecek zamanim yok okul zamanini bekliyorum. Krese gitse bile tüm gün veremem kücük oldugu icin. Zamansizliktan hicbirsey yapamadigim bir dönemdeyim. Yalniz bir anneyim ve bu yüzden de beklemek zorundayim.
Ama zamaniniz varsa neden olmasin, olur öyle bir olur ki

Birden kendimi çok boş hissettim.
Hem yarım gün çalışıyorum hem rahatım bozulacak diye çocuk yapmıyorum.
Milley yüksek lisans+çocuk yapıyor:süslü:
Bu azimle yapılır bence.
Ales'e doğum izninle hazırlanmıştım iyi de bir puan aldım. Bu son hakkımdı sırf hakkım yanmasın diye tercihte bulundum :) rahatıma düşkün bir insanım ondan korkuyorum zaten

Krese gidecekse ve zor zamanlarinizda destekciniz var ise anneniz kardesiniz gibi neden olmasin.
Ha ben bir cocukla eve kapandim. Ehliyete bile gidecek zamanim yok okul zamanini bekliyorum. Krese gitse bile tüm gün veremem kücük oldugu icin. Zamansizliktan hicbirsey yapamadigim bir dönemdeyim. Yalniz bir anneyim ve bu yüzden de beklemek zorundayim.
Ama zamaniniz varsa neden olmasin, olur öyle bir olur ki
Annem ablama ipotekli olduğu için onlardan hayır yok malesef. Kreş 8-5 arası. Yüksek lisans işinden önce okuldan çıkar çıkmaz alırım onu kreşten, boş günümde göndermem diyordum.şimdi ne Yaparım bilemiyorum :(

Yüksek lisans yapacağınız okula devam zorunluluğu var mı? Varsa kaç gün gideceksiniz? Konum olarak evinize uzak mi? Esiniz ev islerinde yardimci olur mu? Olmazsa ev isleri yarım kalırsa size anlayışlı davranır mı?

Bence asıl düşünmeniz gerekenler bunlar. Ben de öğretmenim ve bebeğim oldu. Ales notum, diploma ortalamam ve yds puanim iyiydi, basvursam buyuk ihtimalle kabul edilirdim yukseklisansa ama basvurulardan once hamile oldugumu ogrendim o yuzden bir sure bebisin buyumesini beklemeye karar verdim.(sizin çocuğunuzun yaşı uygun diye düşünüyorum) Kendimi biliyorum, azimli biriyim. Birseyi basarmak istersem basaririm ama esim de sagolsun cok destekcidir. Tek sorunum yuksek lisans yapmak istedigim okullara epey uzak mesafede yasiyorum. Okullara yakin bir yere tayin isterim belki zamanı gelince...

En önemli soru eşiniz size destek mi? Ev işlerini bölüşüyor musunuz? Çocukla ilgili mi?

Yüksek lisans yapacağınız okula devam zorunluluğu var mı? Varsa kaç gün gideceksiniz? Konum olarak evinize uzak mi? Esiniz ev islerinde yardimci olur mu? Olmazsa ev isleri yarım kalırsa size anlayışlı davranır mı?

Bence asıl düşünmeniz gerekenler bunlar. Ben de öğretmenim ve bebeğim oldu. Ales notum, diploma ortalamam ve yds puanim iyiydi, basvursam buyuk ihtimalle kabul edilirdim yukseklisansa ama basvurulardan once hamile oldugumu ogrendim o yuzden bir sure bebisin buyumesini beklemeye karar verdim.(sizin çocuğunuzun yaşı uygun diye düşünüyorum) Kendimi biliyorum, azimli biriyim. Birseyi basarmak istersem basaririm ama esim de sagolsun cok destekcidir. Tek sorunum yuksek lisans yapmak istedigim okullara epey uzak mesafede yasiyorum. Okullara yakin bir yere tayin isterim belki zamanı gelince...
Devam zorunluğu var ve iki gün dersler. Ders programımı ona göre düzenler diye düşünüyorum müdür bey. Eşim de Sağolsun anlayışlıdır da ben kendime pek güvenemiyorum galiba daha başlamadan bir yıl dondursam da kızım 3,5-4 olunca başlasam mı diyorum

herkes farklıdır kapasitesi yapabilecekleri dolayısıyla biz size referans olmamalıyız.Tek tavsiyem iyi bir planlama ve zamanı yönetmek olabilir ve zaman yaratmak

Devam zorunluğu var ve iki gün dersler. Ders programımı ona göre düzenler diye düşünüyorum müdür bey. Eşim de Sağolsun anlayışlıdır da ben kendime pek güvenemiyorum galiba daha başlamadan bir yıl dondursam da kızım 3,5-4 olunca başlasam mı diyorum

Bence ne guzel istedigin yeri kazanmışsın, bir şekilde başlayan şey biter deyip baslamalisin. Tamam ortalaman belki 100 uzerinden 100 olmaz. Belki evin barkin cok temiz olmaz, arada bir yemek yapamadigin, kahvaltiya talim ettiginiz gunler olur ama kizin 5 yasina geldiginde yuksek lisans mezunu olmus da olabilirsin :) simdi dondurursan belki kizin 5 yasina geldiginde ikinci bebek gelecek bilmiyorsun ki? O zaman cok daha zor olacak okumak...

Back
X