• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı durumdayım 2 de çocuğum var biri bir aylık araba şart ama alamıyorum son 2 yılda uçtu fiyatlar 2 yıl önce ev için sattık bizde bilseydim bi daha alamayacağımızı aşka satmazdım ne yapar ne eder borç harç başka bi şekil kapatırdım eksiği
Ev aldiniz mi?

Aynı durumdayım 2 de çocuğum var biri bir aylık araba şart ama alamıyorum son 2 yılda uçtu fiyatlar 2 yıl önce ev için sattık bizde bilseydim bi daha alamayacağımızı aşka satmazdım ne yapar ne eder borç harç başka bi şekil kapatırdım eksiği
Iste ben de korkuyorum satsam ev icin bir daha alamam zaten arabayi satsam bile 400 bin oluyor ustune bir 300 bin daha kredi cekmem lazim e arabayi nasil alicam tekrar? Cocuk var zor cidden arabasiz.

Yine de ev mi araba mı derseniz ev derim,biz sattığımızda 50 bine dahi orta segment araba vardı satmasak da bi şekil halledebilirdik..

Benim cok acik ve net soyledigim bisey var, neden anlatamiyorum bilemedim, bu bir tercihtir, ben param varsa ev alirim, ev çürüse bile arsada, tapuda hakkim devam eder, cocuguma uzun vadede miras olarak birakabilecegim biseydir, daha bugune kadar anam babam zamaninda bi ev alsaymis kiradan kurtulsaymisiz diyen cok ama anam babam bi araba biraksaymis miras diyeni duymadim, eskime payi evde de var tabii ama hala arabayla evin kiyas kabul etmeyecegini dusunuyorum, isteyen istedigine yatirim yapmakta özgür, serbest piyasada maalesef sinirlama getirilemiyo, keske sinir getirilmesinden cok insanlarin emeginin karsiligini alabildigi, o aldigi karsilikla korkmadan bi gelecek kurabilecegi bi ekonomik refah duzeyi olsaydi ülkenin. Cocugumun gelecegi icin hangi ülkeye kapagi atsam, nereye kacsami konusuyo olmasaydik. Son 2 3 senedir kisa vadede 2.el arabalar ciddi prim yapmaya basladi dogrudur, o zaman soyle sorayim madem hepsi sonunda cöp oluyo, dededen kalma curumus yali/konak mi istersin, zamaninda ayni paraya satin alinmis atiyorum 100 tane otomobil mi? Arsa gene sana kalır, arabadan geriye ne kalir?

Bizim karmaşa yaşadığımız nokta ev de araba da arsa ve tarla da yatırım aracı değildir, evi barınmak arabayı ayağınızı yerden kesmek, toplu taşımalardan kurtulmak için alırsınız, sonra dediğiniz gibi evi oğlunuza kızınıza miras olarak bırakırsınız, ki evle araba kıyaslanmaz kıyaslamadım araba alıp 5'ten aldım 25'e satarım diyenlerin düşüncesini yazdım ama çok farklı yoldan anlatmışım o yüzden yanlış anlaşılmış benim kusurum:KK43:

Yatırım kavramı ben dahil bizlere yanlış anlatıldı ya da biz yatırım araçlarını yanlış anladık bilmiyorum🤷‍♀️
Yatırım bir kişinin biriktirdiklerini büyütmek demektir, bunu finansal veya üretim yatırımıyla yapabilirsiniz, bir tarla alırsınız onu eker biçer mahsülü satarsınız, arsa alır üzerine apartman, site vb diker satarsınız, fabrika alır işletirsiniz bunların hepsi üretim yatırımıdır ama Ahmet abi barınmak için 100 liraya ev alıp 1 milyara satmaya kalkınca, Hüseyin emmi 30 liradan arsa alıp 3 milyara satmayı planlayınca adı yatırım aracı olmuyor rant sağlamak oluyor, bizler ticari faaliyet yapmıyoruz oysa ama evi bile ticari mantıkla elimizde tutuyoruz, yatırım diyoruz.

Yatırım aracı dediğimizde x bir kişiye paran varsa tarla al işlet diyebiliriz veya bir hayvan çiftliği, bağ bahçe al üretimle elindekini büyüt 1 tarlayı 5 tarlaya çıkarırsın diyebiliriz veya finansal yatırıma yönelebilirsin diyebiliriz, onlar da tahvil, bono, hisse, altın, döviz vb enstrümanlardır.

Bizim karmaşa yaşadığımız nokta ev de araba da arsa ve tarla da yatırım aracı değildir, evi barınmak arabayı ayağınızı yerden kesmek, toplu taşımalardan kurtulmak için alırsınız, sonra dediğiniz gibi evi oğlunuza kızınıza miras olarak bırakırsınız, ki evle araba kıyaslanmaz kıyaslamadım araba alıp 5'ten aldım 25'e satarım diyenlerin düşüncesini yazdım ama çok farklı yoldan anlatmışım o yüzden yanlış anlaşılmış benim kusurum:KK43:

Yatırım kavramı ben dahil bizlere yanlış anlatıldı ya da biz yatırım araçlarını yanlış anladık bilmiyorum🤷‍♀️
Yatırım bir kişinin biriktirdiklerini büyütmek demektir, bunu finansal veya üretim yatırımıyla yapabilirsiniz, bir tarla alırsınız onu eker biçer mahsülü satarsınız, arsa alır üzerine apartman, site vb diker satarsınız, fabrika alır işletirsiniz bunların hepsi üretim yatırımıdır ama Ahmet abi barınmak için 100 liraya ev alıp 1 milyara satmaya kalkınca, Hüseyin emmi 30 liradan arsa alıp 3 milyara satmayı planlayınca adı yatırım aracı olmuyor rant sağlamak oluyor, bizler ticari faaliyet yapmıyoruz oysa ama evi bile ticari mantıkla elimizde tutuyoruz, yatırım diyoruz.

Yatırım aracı dediğimizde x bir kişiye paran varsa tarla al işlet diyebiliriz veya bir hayvan çiftliği, bağ bahçe al üretimle elindekini büyüt 1 tarlayı 5 tarlaya çıkarırsın diyebiliriz veya finansal yatırıma yönelebilirsin diyebiliriz, onlar da tahvil, bono, hisse, altın, döviz vb enstrümanlardır.
Buna sonuna kadar katiliyorum, ama ciftcilik hayvancılık| oylesine bitirildi ki, ekonominin tepetaklak gitmesinden ötürü tahvil, bono vs o kadar riskli hale geldi ki geriye altin, doviz kaliyo, bi de gayrimrnkul o kadar prim yapiyo ki enflasyon ve doviz artisina paralel olarak artik yatırım aracina donustu, en azindan benim gozumde. Neyse konuyu siyasete dondurme potansiyelim var, Mune gelip beni banlamasin 😂

Ben de merak ettim bu son zamanlarda kimler bu fiyatlarla ev alabiliyor. Memur maasiyla bile alinamaz artik. Faizleri dusurduler sozde ama ev fiyatlari cok yuksek. Hem satilik hem kiralik. 4 yil once 300 bine almistim. Iyiki almisim diyorum. Simdj kira oder gibi oduyorum. Ins sizin karsinizz da istedigjniz gibi bir ev cikar.

Yine de ev mi araba mı derseniz ev derim,biz sattığımızda 50 bine dahi orta segment araba vardı satmasak da bi şekil halledebilirdik..
Eşimin babasından kalan bir arabasi var gorumcemle ortak kullanıyoruz biz de maalesef ama kendi arabamızı almayı istiyoruz tabii ki...
Sanırım bu gidişle alamayacagiz çünkü ev kredisi ödemekten birikim yapamıyoruz

Ben de merak ettim bu son zamanlarda kimler bu fiyatlarla ev alabiliyor. Memur maasiyla bile alinamaz artik. Faizleri dusurduler sozde ama ev fiyatlari cok yuksek. Hem satilik hem kiralik. 4 yil once 300 bine almistim. Iyiki almisim diyorum. Simdj kira oder gibi oduyorum. Ins sizin karsinizz da istedigjniz gibi bir ev cikar.
Bir arkadaşıma 1 milyonluk evi kayinpederi aldi

Eşimin babasından kalan bir arabasi var gorumcemle ortak kullanıyoruz biz de maalesef ama kendi arabamızı almayı istiyoruz tabii ki...
Sanırım bu gidişle alamayacagiz çünkü ev kredisi ödemekten birikim yapamıyoruz
Ortak kullanılan arabaya da razıydım :) arada hastane işi bi gezme falan sıkıntı olmazdı bari

Buna sonuna kadar katiliyorum, ama ciftcilik hayvancılık| oylesine bitirildi ki, ekonominin tepetaklak gitmesinden ötürü tahvil, bono vs o kadar riskli hale geldi ki geriye altin, doviz kaliyo, bi de gayrimrnkul o kadar prim yapiyo ki enflasyon ve doviz artisina paralel olarak artik yatırım aracina donustu, en azindan benim gozumde. Neyse konuyu siyasete dondurme potansiyelim var, Mune gelip beni banlamasin 😂
Yasaklı sulara dalmayalım 🤣lakin bende baştan beri yanlış yoldan gittim kusuruma bakmayın, son mesajda doğruyu buldum:)))
Anlatmak istediğim aslında biz araba, ev, arsa vs şeyleri yatırım aracı gibi görüyoruz hiçbiri yatırım aracı değil aslında, dediğim gibi hem yatırım ne demek yatırım araçları nedir bilmediğimizden hem de atadan dededen öyle gördüğümüz için.
Eski insana sorsan dede elimde bir miktar nakit var ne yapayım diye ya altın al der ya arsa.

Diğer konu gayrimenkullerin ederinden fazlaya satışı, ki o konu çok boyutlu insanların gayrimenkulü kazanç kapısı olarak görmesinden de kaynaklanıyor, diğer kısım cıs o yüzden vatandaş kısmını yazayım, bir örnek vereyim 10-11 yıl öncesine kadar İstanbul Anadolu yakasında oturuyorduk, 99 yılının yaz başlarında bir tanıdık kirada olan evini satışa çıkardı, dipnot geçeyim semtte sıfır bina bulamazsınız en yeni ev 60 yıllık, neyse satan kişi eve o zamanın parasıyla 9 bin lira istiyordu ki 70 yıllık ve küçücük bir ev için o bile çoktu, 17 Ağustos'ta deprem oldu valla yalan olmasın 15 gün sonra mı 1 ay sonra mı tam hatırlamıyorum, İstanbul'daki sağlam zeminli ilçeler yayınlandı, bizim oralar depremden etkilenmeyen yerlerdi, 9 bine satışa çıkan ev 40 bin liradan alıcı buldu, o ev gibi birkaç ev daha deprem sonrası fahiş fiyatlara satıldı.

Bizde böyle bir fırsatçılık da var maalesef.

Bir arkadaşıma 1 milyonluk evi kayinpederi aldi
ne kayınpederler var

1 milyonluk olmasa da benim kardeşime de mesela kayınpederi 2 tane ev verdi. zamanında arsa almış müteahhite vermiş, müteahhitin verdiği daireleri de çocuklarına verdi adam. kardeşim orayı sattı başka aldı mesela.

gördüğüm kadarıyla genelde ya arsadan girenler ya zamanında aldığını satıp üst modele geçenler, ya da barter usulü evin elektriğini, doğramasını vs yaptığı için karşılığında daire alanlar çok. ama benim dediğim evlerde 1 milyon maksimum sınırdır. ki 800 bin bile olsa önceden bir birikim olmadan çok zor artık.

ama mesela x-İstanbul my bilmem ne dream, y sarayları, z-world extra luxury villages zaat zurt yerlerde 10 milyona satılan evleri hangi helal (!) paralarla alıyorlar onu bilemiyorum.

ne kayınpederler var

1 milyonluk olmasa da benim kardeşime de mesela kayınpederi 2 tane ev verdi. zamanında arsa almış müteahhite vermiş, müteahhitin verdiği daireleri de çocuklarına verdi adam. kardeşim orayı sattı başka aldı mesela.

gördüğüm kadarıyla genelde ya arsadan girenler ya zamanında aldığını satıp üst modele geçenler, ya da barter usulü evin elektriğini, doğramasını vs yaptığı için karşılığında daire alanlar çok. ama benim dediğim evlerde 1 milyon maksimum sınırdır. ki 800 bin bile olsa önceden bir birikim olmadan çok zor artık.

ama mesela x-İstanbul my bilmem ne dream, y sarayları, z-world extra luxury villages zaat zurt yerlerde 10 milyona satılan evleri hangi helal (!) paralarla alıyorlar onu bilemiyorum.
Yabancılar alıyor onları çoğunlukla. O tarz projeler ekseriyet yabancılara satılıyor bizler için değil onlar 😅

ne kayınpederler var

Bu bahsettiğim arkadaşın hem kendi ailesi hem eş ailesi zengin. hem de adamın 3 çocuğu var eminim hepsine mal mülk vermiştir.
10 milyonluk evleri ya zengin araplar ya da ihaleci tayfa karapara aklamak için alıyordur ben başka bir açıklama bulamıyorum.

Bu bahsettiğim arkadaşın hem kendi ailesi hem eş ailesi zengin. hem de adamın 3 çocuğu var eminim hepsine mal mülk vermiştir.
10 milyonluk evleri ya zengin araplar ya da ihaleci tayfa karapara aklamak için alıyordur ben başka bir açıklama bulamıyorum.
bazı projelerde emir çok büyük yerden olduğu için (şahsım düzeyinde hani), mecburi o projeden daire alınması gerekiyormuş, yoksasına karışmayız diye tehdit ediliyormuş yani insanlar, Ankara için en azından bunu duyuyorum.

bir de yine Ankara'da şey olayı çoktur: "burada danıştay daire başkanından, kıdemli dışişleri meslek mensubundan aşağısı oturmaz, ucuza verip sitenin seviyesini düşüremeyiz!" mesela boş kalır ama fiyatı düşmez.

ama benim kıçı kırık memleketimde de "akıllı daire" diye bir milyona apartman dairesi satıyorlar mesela...oraya ne arap turist gelir ne ihaleci tayfa. oralarda açıklamalarım tükeniyor. ne denizi var ne ormanı yani anadoluda bi ilçe üstelik...

İnsanların neden su hayattaki tek gayesi ev alıp ömrünün sonuna kadar borc ödemek anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X