• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah hepimizin goune göre versin inşallah. Bende aynı durumdayım. Hali hazırda İstanbul cekmekoyde ev sahibiydim. 5 yıldır oturduğum evi küçük gelmesi odaya ihtiyaç duyma halimiz ve çevredeki rahatsızlıklar sebebi ile sattık.kalan kredi borcunu kapattık.geri kalan para ile yeni ev almak mümkün değil. Eşim kiraya çıkıp nezih bir semtte oturalım burda çok çektik sitede oturalım o sırada para biriksin diyor.zaten 5 yıldır borç ödemekten araba da alamadık eve tikildik çocuklar bunaldı eşim diyor ki ev parasına dokunmadan kredi çekip araba alalım çocuklarla bseyler yapalım ev için kredi çeksek yine eve tıkılıp kalcaz. Suan hazirana kadar bu evdeyim kira ödeyeceğim sattığım kişiye. Hazirana kadar çok iyi bir planlama yapmalıyız ama kararsızım.

Allah hepimizin goune göre versin inşallah. Bende aynı durumdayım. Hali hazırda İstanbul cekmekoyde ev sahibiydim. 5 yıldır oturduğum evi küçük gelmesi odaya ihtiyaç duyma halimiz ve çevredeki rahatsızlıklar sebebi ile sattık.kalan kredi borcunu kapattık.geri kalan para ile yeni ev almak mümkün değil. Eşim kiraya çıkıp nezih bir semtte oturalım burda çok çektik sitede oturalım o sırada para biriksin diyor.zaten 5 yıldır borç ödemekten araba da alamadık eve tikildik çocuklar bunaldı eşim diyor ki ev parasına dokunmadan kredi çekip araba alalım çocuklarla bseyler yapalım ev için kredi çeksek yine eve tıkılıp kalcaz. Suan hazirana kadar bu evdeyim kira ödeyeceğim sattığım kişiye. Hazirana kadar çok iyi bir planlama yapmalıyız ama kararsızım.
Bence çocuklu evde araba da bir ihtiyac. Ilerde miras alma durumunuz fln varsa çok bunalıp ev işine girmeye gerek yok çünkü bence en az birkaç sene daha hayat pahaliligi böyle gider ekonomik girdap hemen duzelmez diye düşünüyorum

Aylık gelir 12 bin tl , suan kira ödemiyorsunuz altınızda 200 bin tl lik araba.
Arkadaşlar bu konular bana mı saçma geliyor ???
Bu forumdaki çoğu aile o parayı kazanmayıp binlerce lira kira ödüyor hayır hiç mi utanmıyorsunuz böyle konu açmaya ?
Aylık gelirim iyi ama evim yok yatırımım yok kiradayız aylık gelirimiz eh işte olmasına rağmen asla birikim yapamıyoruz çocukta yok. Daha fazla nasıl gelir elde ederiz diye düşünüyoruz eşimle ama bir kez bile sizin gibi nispete konu açmadım Açmam!!!
En fazla ekonomimiz kötü diye es dostla dertleşiyorum. ve ciddi anlamda canımız sıkılıyor her gün ama asgari ücretle geçinmeye çalışan kirada bir sürü insan var arkadaslarımdan vs onlara Ve kendime çok üzülüyorum.
İnsan da utanma olur.

Vah vah evi yokmuş iban atta para yollayalım aramızda yok abi gerçekten cinnet konusu oldu bu sitede yazılanlar yeter be
Hep kötüyü görüp şükredelim yani hiç hayat pahalılığından, ev fiyatlarından, ekonomiden bahsetmeyelim. Asgari ücretle geçinenler de köprü altında kalanlar var diye sukretsin, köprü altındakiler sağlığımız yerinde diye sukretsin. Yöneticilerin istediği klasik, devekuşu vatandaş olalım.

antalya pandemi de uçtu ama.baktık biz de aşırı fiyatlandırmışlardı evleri
Antalya’da dairemiz var. Havuzlu güvenlikli kapalı otoparklı bir sitede. 2015’te 260’a aldık. Daha borcu bitmedi. Eve, şu an satsak, 1.025.000 veren var 🙄. Pandemiden önce 600-700 arasıydı.

Antalya’da dairemiz var. Havuzlu güvenlikli kapalı otoparklı bir sitede. 2015’te 260’a aldık. Daha borcu bitmedi. Eve, şu an satsak, 1.025.000 veren var 🙄. Pandemiden önce 600-700 arasıydı.
2 hafta önceki fiyatmış bu. Şu an sitede 1.250-1.300 arasına ilanlar var. Bu paraya gidebilecek olmasa böyle yazmazlar genelde. Daha geçen ay komşumuz da 980’e sattı.

aboo, bu ev araba yatırım konusu nedir herkes yok yanlış düşünüyo bence. 1 yıl önce bin liraya aldığınız araba ya da evi bu yıl 2 bin liraya satarsınız ama bu paranızın büyüdüğü anlamına gelmiyor. Çünkü bu yıl 2 bin liraya geçen yılki bin lira ile aynı ayarda ev yada araba alabilirsiniz. Enflasyon bu demek aslında.

2 hafta önceki fiyatmış bu. Şu an sitede 1.250-1.300 arasına ilanlar var. Bu paraya gidebilecek olmasa böyle yazmazlar genelde. Daha geçen ay komşumuz da 980’e sattı.
Yok gitmiyor. İnsanlar aç gözlü. Bu ara emlak piyasasıyla fazla haşır neşirim. 1.580.000 fiyatla konulan evin 1.150.000’e satıldığına şahit oldum. Aşırı fiyat çekiyorlar kakalayabilirsek diye.

Yok gitmiyor. İnsanlar aç gözlü. Bu ara emlak piyasasıyla fazla haşır neşirim. 1.580.000 fiyatla konulan evin 1.150.000’e satıldığına şahit oldum. Aşırı fiyat çekiyorlar kakalayabilirsek diye.
kudra sen izmirlisin dmi .sence nereden ev alinir İzmirde su ara ? guzelbahce taraflarini seviyorum ama asiri uc butceler .gaziemire bak dediler ama neresi iyidir neresi tutulur oralarda

Evi satarken nasıl bir planınız vardı ki,krediyi düştükten sonra kalan parayla daha iyi ev alacağınızı mi düşünmüştünüz ? Hem lüks eve kira hem birikim zor olur bence.Kalan paranın üstüne tekrar kredi çekip yeni bir ev alırdım sanırım yerinizde olsam.

kudra sen izmirlisin dmi .sence nereden ev alinir İzmirde su ara ? guzelbahce taraflarini seviyorum ama asiri uc butceler .gaziemire bak dediler ama neresi iyidir neresi tutulur oralarda
Neresi olduğu farketmiyorsa izmirin kuzeyine bakın. Şehir kuzeye doğru kayıyor artık. Ama iş yeri vs net söylersen daha iyi yardımcı olurum.

Neresi olduğu farketmiyorsa izmirin kuzeyine bakın. Şehir kuzeye doğru kayıyor artık. Ama iş yeri vs net söylersen daha iyi yardımcı olurum.
is degistirme durumumuz oldugu icin her yer bizim icin uygun aslinda .nereye gidicez nerede kalicaz belirsiz .kuzey de olur yani bizim icin .suralarina bakin dedigin bir yer var mi ?

Merhaba herkese, bazi sebeplerle(mecburiyetten) evimi sattim korona ilk ciktigi dönemde.Elimde 170 bin tl kalmisti evden ve altin yaptim ve suan 200 bin ediyor.Yani ev almak icin ugrassam da malesef yari parasi bile etmiyor alamiyorum.700 bin den basliyor 2+1 daireler.Çok mutsuzum elimdeki iki kurus ta eriyip gidecek diye korkuyorum bir daha hic ev sahibi olamayacakmisim gibi geliyor.Arabam var satsam ev icin eklesem (200 bin eder galiba)bir daha araba da alamam bu piyasada.Suan oturdugum evden de hic memnun degilim cikmak istiyorum ama ne mumkun kiralar 3 bin den basliyor bu ev de eski harabe bir ev ailemden kalma.Yaptirsan olmuyor cunku ev benim degil boyle de es dost kimseyi davet edemiyorum heryer döküluyor.Ev alamiyorum burdan cikamiyorum ilanlara baktikca sinirim bozuluyor.Ilanlar cok acimasiz böyle fiyat mi olur biz ki esimle ort 12 bin tl kazaniyoruz ama ev alamiyoruz şu hale bak.Dertlesmek istedim.Okudugunuz icin tesekkurler.
Allah sonunuzu hayir etsin, cok uzuluyorum piyasanin boyle bozulmasina.
Dolar euro aldi basini gidiyo, Turkiyede yasamiyorum ama halkim icin sevdiklerim icin uzuluyorum.
Toki ev alternatif olabilirmi ? Veya ev kredisi.
700bin ne yaaa neresi orasi istanbul falanmi

is degistirme durumumuz oldugu icin her yer bizim icin uygun aslinda .nereye gidicez nerede kalicaz belirsiz .kuzey de olur yani bizim icin .suralarina bakin dedigin bir yer var mi ?
Ataşehir çok revaçta bu ara. Balatçık, seyrek üniversitelerden dolayı çok gelişti ama fiyatlar şimdilik nispeten iyi, birkaç aya uçar. Uzak olur demezsen ulukent, egekent 2 çok gelişti ve çok talep görüyor.

Ataşehir çok revaçta bu ara. Balatçık, seyrek üniversitelerden dolayı çok gelişti ama fiyatlar şimdilik nispeten iyi, birkaç aya uçar. Uzak olur demezsen ulukent, egekent 2 çok gelişti ve çok talep görüyor.
saolasin kudra hic bakmamistim o tarafa. bir arastirayim tesekkurler cok

aynen öyle.fiyatları şişiriyorlar ama çoğunu satamıyorlar.bend e 2+1 alıp kiraya verecektim başka mülkümü satıp .baktım 100 bin zam yapmışar hemen ben de vazgeçtim almaktan kimse de almıyor zatennn.benim satacağım yere zam yapamıyorsam niye zamlı başka mal alayımm?

Kimse alamıyor üzülmeyin:bicak:şaka şaka gerçekten utanç verici bir durum ülke adına

Ben bizim insanlarımızı hiç anlamıyorum, neden hiçbir protesto yok? Delice enflasyon, 2 kişinin çalıştığı aile bile başına bir çatı koyamıyorsa bu insanlar neye çalışıyor? Bunu cevabını halkımız eline pankartını alıp ekonomi bakanlığının ve başbakanlığın önünde aramalı. Aynısı olduğunda Venezüella'da basbayağı isyan çıkmıştı, gayet de haklıydılar. Bizim insanlarımız sırtlarına binen geçim yükü, enflasyon, yolsuzluk ve yoksulluk karşısında neden susuyor? Herhangi bir AB ülkesini geçtim başka herhangi bir dünya ülkesinde para bu kadar değersizleşse insanlar çoktan sokağa dökülmüştü. En çok da konut fiyatları protesto edilmeli. Ne kirada, ne satışta hiçbir regulasyon yok, m2 başına maximum fiyat yok, hiçbir kural yok. Her şeyin fiyatı uçup gidiyor yerel yönetimler ibiş gibi seyrediyor anca.

Kimse alamıyor üzülmeyin:bicak:şaka şaka gerçekten utanç verici bir durum ülke adına

Ben bizim insanlarımızı hiç anlamıyorum, neden hiçbir protesto yok? Delice enflasyon, 2 kişinin çalıştığı aile bile başına bir çatı koyamıyorsa bu insanlar neye çalışıyor? Bunu cevabını halkımız eline pankartını alıp ekonomi bakanlığının ve başbakanlığın önünde aramalı. Aynısı olduğunda Venezüella'da basbayağı isyan çıkmıştı, gayet de haklıydılar. Bizim insanlarımız sırtlarına binen geçim yükü, enflasyon, yolsuzluk ve yoksulluk karşısında neden susuyor? Herhangi bir AB ülkesini geçtim başka herhangi bir dünya ülkesinde para bu kadar değersizleşse insanlar çoktan sokağa dökülmüştü. En çok da konut fiyatları protesto edilmeli. Ne kirada, ne satışta hiçbir regulasyon yok, m2 başına maximum fiyat yok, hiçbir kural yok. Her şeyin fiyatı uçup gidiyor yerel yönetimler ibiş gibi seyrediyor anca.
Sence neden cikmiyolar cherry?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X