çok mutsuzum kızlar

neyzenel1963

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
64
1
46
eşimi 3 kadın paylaşmak zorundayız ben annesi ananesi..çok bunaldım evlerimiz aynı bahçenin içindee en başında bi eşref saatime denk gelip o evde oturmayı kabul etmemin bedelini hergün başka belalarıyla ödemek zorunda kalıyorum.herşeye karışmalarından gözetlemelerinden konuşsan evlerie gitsen onun suç olmasından yada bunları yapmasanda suç olmasından hepsinden bıktım usandım artık.

dahaa 13 ay oldu ama kendimi boşanırsam ne kadar rahatlayacağımı düşünürken buluyorum içimde eşime sevgime dair bişey kalmadı istemediğim halde 7 aydır sırf bu nedende kavga ettiğimizi bile bile o evden taşınmıyor, neymiş iş inada binmiş tükendim artık nefes alamıyorum işten çıkma zamanı gelince yinemi o eve gideceğim diye düşünmekten başıma ağrı giriyor, boşanmak istiyorum sanırım küçük yer millet ne der diye içten içe cesaret edemiyorum.

kaynanasıyla aynı evde veya altlı üstlü oturup sonra kocasını kendi evine geçmeye ikna eden arkadaşlar nasıl yaptınız?

az önce bi arkadaş bu konuyu açmıştı ona cevap yazdım. çok zor ama imkansız değil. eşinle inatlaşırsan hayat boyu orda oturursun. mantık çerçevesinde ona orda oturmanın sakıncalarını ve orda oturmadığınızdaki faydalarını anlat. ama inatlaşmanın hiç bi yararı olmaz.

sorununuzun ciddi boyutta olduğunu göstererek..tartışmadan,kavga etmeden hissettiklerinizi eşinize anlatın ve bu konuda ciddi olduğunuzu vurgulayın.İnşallah eşinizde yaşadıklarınızı anlar ve anne-anneannesiyle kırgınlık olmadan çözüme ulaşırsınız..Allah yardımcınız olsun..

Keşke mutluluğun formülünü bulsa birisi.. herkes uygulasa da mutlu olsa… belki matematik işlemi gibi kim yaparsa aynı sonucu verse….
Ama olmuyor işte mutluluk göreceli ve kişisel bir durum. Birini mutlu eden şey diğerini etkilemez bile… öncelikle kendini mutsuzluğa otomatik olarak bağlama. Elinde olan somut şeyleri ortaya koy. Mesela şuan ayrı eve çıkmanız mümkün mü reel anlamda? Maddi durumlar, ailesinin sağlığı vs vs… eğer mümkünse bunun üstüne yoğunlaş ama diyelim ki değil o zaman seni tek mutlu edecek şey ayrı evse ayrı eve çıkana kadar mutsuz bir kadın olacaksın demek. Olmaz. Bu durumda elde ne varsa onlarla bir hamur yap bakalım ne çıkacak. Yaratıcılığını kullan, dişiliğini kullan, elde ne varsa kullan işte malzeme sende.

eşinizle inatlaşmamanız lazım inatçı birine benziyor siz inadına gittikçe sürdürecektir.
tatlı dilde işe yaramıyor ben çok denedim ama kabul etmedi tamam düşünücem dediğinde de işten çıktı ne hikmetse şimdi lafını açsam çalışmıyorum ne eve çıkması diyor :19:
bu yapılacak şeyler eşten eşe değişiyor. Yalnız benim eşim tamam düşüncem dediğinde ben artık bitme noktasındaydım sürekli ağlayan zırlayan sinir krizleri geçiren biriydim. evden çıkmadık ama bağlarımızı kopardık gibi özel günler ve mcburiyet haricinde görüşmüyoruz.

inşallah eşinizin inadı biran önce kırılırda kurtulursunuz ordan evliliğiniz bitmeden

sabırlı olmalısın kavga gürültüyle inatlaşmayla sadece kendinden soğutursun sabırla güzellikle anlatmalısın tabi anlarsa en önemlisi bu

'' eşimi üç kadın paylaşmak zorundayız. ben, annesi ve anneannesi'' düşüncesini hatta tabiri caizse saplantısını kafanızdan atarak işe başlamalısınız....şimdi benim de 28 yaşında bir oğlum var ve onunda anneannesi, bendeniz annesi ve hatta onu canı kadar seven ablası var... adı SEVGİdir ama farklı farklıdır...bir annenin veya anneannenin sevgisi ile bir eşin hayat arkadaşının sevgisi başka birşeydir...siz bu bakış açınızı değiştirmezseniz işiniz zor... naçizane önerim daha 13 aylık evliliğinizde bu kadar kolay pes etmeyin, güzellikle, hoşgörüyle, anlayışla ve sabırla eşinizle bir olun....mutluluk ve huzur sizinle olsun...:kkk:

BenIpek
Keşke mutluluğun formülünü bulsa birisi.. herkes uygulasa da mutlu olsa… belki matematik işlemi gibi kim yaparsa aynı sonucu verse….
Ama olmuyor işte mutluluk göreceli ve kişisel bir durum. Birini mutlu eden şey diğerini etkilemez bile… öncelikle kendini mutsuzluğa otomatik olarak bağlama. Elinde olan somut şeyleri ortaya koy. Mesela şuan ayrı eve çıkmanız mümkün mü reel anlamda? Maddi durumlar, ailesinin sağlığı vs vs… eğer mümkünse bunun üstüne yoğunlaş ama diyelim ki değil o zaman seni tek mutlu edecek şey ayrı evse ayrı eve çıkana kadar mutsuz bir kadın olacaksın demek. Olmaz. Bu durumda elde ne varsa onlarla bir hamur yap bakalım ne çıkacak. Yaratıcılığını kullan, dişiliğini kullan, elde ne varsa kullan işte malzeme sende.

diyen kardeşim ben sağlık memuruyum kocam gazeteci maddi anlamda bi sorun yok.evet ben o evden taşınmak dışında bişey istemiyorum.

'' eşimi üç kadın paylaşmak zorundayız. ben, annesi ve anneannesi'' düşüncesini hatta tabiri caizse saplantısını kafanızdan atarak işe başlamalısınız....şimdi benim de 28 yaşında bir oğlum var ve onunda anneannesi, bendeniz annesi ve hatta onu canı kadar seven ablası var... adı SEVGİdir ama farklı farklıdır...bir annenin veya anneannenin sevgisi ile bir eşin hayat arkadaşının sevgisi başka birşeydir...siz bu bakış açınızı değiştirmezseniz işiniz zor... naçizane önerim daha 13 aylık evliliğinizde bu kadar kolay pes etmeyin, güzellikle, hoşgörüyle, anlayışla ve sabırla eşinizle bir olun....mutluluk ve huzur sizinle olsun...:kkk:

kusura bakmayında gerçek bu hangi kadın olursa olsun en iyisi bile oğlunu seninle paylaşamıyor,onun olan birşeyi elinden almışsın gibi davranıyor.13 ayda evet pes etmedim sabır ettim olmadı yalvardım olmadı yakardım olmadı.yaşlı olmasısnın arkasına saklanan bi anane ynlış anlaşılmasın benimde babaannem var hiç bir şeye karıştığını görmedim.torunlarına baktı diye evlilimle ilgili onu ilgilendirmeyen bütün konulara dahil olmaya çalışıyor.yanında taşınma konusu geçse ben ayrılamam torunumdan dayanamam diye başlıyor.annesi ve babası mutsuz oldugumuzu bile bile oglum taşın o evden karınla mutlu ol demiyor.oğlumuz ayrılamaz bizden gidemez deniliyor yüzüme

neler denedim bilemezsin güzellikle anlattım olmadı kavga ettim olmadı dişilik yada cinsel cazibe ne denediysem hiç bir faydası yok.yani anlatamıyorum kızlar istersen bi tarafını yırt taşınmayacak ordan zaten sonuç itibariyle babamın evindeyim iki gündür.o evden taşınmazsa evliliğide devam ettirmeyide düşünmüyorum tavsiyelerin için sağol canım

ıns sorununuza cozum bulur yuvanızı kutarırsınız ve ıns sorununuza coum bulmadan cocuk yapmassınız
zaten çocuk için gittiğimiz bütün doktorlar hiç bi sorun olmadığını stres altında olduğumu söylüyor.bütün bu olaylar bitmeden o evden taşınmadan istesemde çocuk yapamam zannımca tavsiyelerin için çok teşekkürler

eşimi 3 kadın paylaşmak zorundayız ben annesi ananesi..çok bunaldım evlerimiz aynı bahçenin içindee en başında bi eşref saatime denk gelip o evde oturmayı kabul etmemin bedelini hergün başka belalarıyla ödemek zorunda kalıyorum.herşeye karışmalarından gözetlemelerinden konuşsan evlerie gitsen onun suç olmasından yada bunları yapmasanda suç olmasından hepsinden bıktım usandım artık.

dahaa 13 ay oldu ama kendimi boşanırsam ne kadar rahatlayacağımı düşünürken buluyorum içimde eşime sevgime dair bişey kalmadı istemediğim halde 7 aydır sırf bu nedende kavga ettiğimizi bile bile o evden taşınmıyor, neymiş iş inada binmiş tükendim artık nefes alamıyorum işten çıkma zamanı gelince yinemi o eve gideceğim diye düşünmekten başıma ağrı giriyor, boşanmak istiyorum sanırım küçük yer millet ne der diye içten içe cesaret edemiyorum.

kaynanasıyla aynı evde veya altlı üstlü oturup sonra kocasını kendi evine geçmeye ikna eden arkadaşlar nasıl yaptınız?

Seni cok iyi anlıyorum canm 3 ay aynı evde oturdum kaynanam vardı kaynanamın kaynanası kayınpederm ve kaynım.İnan cok zor bi durum. 3 ay sonra cıktım eve esim kendı gördü olanları bi süre ben söyledim baktım olmuyor sustum. odama girilmesinden hoslanmam kv sürekli girerdi söylememeye basladım mesela kapının arkadasına yere havlu koyardım kapı acılınca havlu hareket ederdi anlardım esimede göstere göstere anladı bazı seyleri. babaannenın bı zararı yoktu allah yukarda ama kv benı evlendıgıme pisman etti. butun aileme söylemiştim egerki 3 ay sonunda cıkmazsa bosanıcam diye. esim saolsn cıkarttı benı uzun zaman sıkntı yasadık. ama ilk basladrda ınatlastıgım için bende kaybeden oluyordum. Kendisinin görmesine fırsat verdım.

erkeklerin bu inadını anlayamıyorum ayrı eve çıkmak biraz aileden uzak olmak niye gözlerini korkutuyor ki
keşke en baştan kabul etmeseydin canım aslında sen bile bile gelmişsin eşin sana bunu söyleyebilir
umarım yakın zamanda evinizi ayırırsınız bu iş boşanmayla sonuçlanmaz:50:

Meslegınızın olması sıızn ıcın buyuk bı sans hayatınızı devam ettırmek ıcın bı ısınız olabılrı en azından ,
zaten babanızın evıne de gıtmıssınız bundan sonra bı sure sessız kalıp duruma bakmak daha yararlı olur
esınızde hatasını anlayacaktır bence

ah bıtanem 18imde kaynanmla oturmaya basladım oyle cadı bır kaynanam yok ama sınsı bellı etmeyenlerden yuze gulenler varya:50:
benle sorun yasamazken bıryerden bır ıgne bulur ben esıme soyleyınce 180 derce donerdı boyle 2bucuk yıl gectı eşim oosırada askerdı bıde:31:
ama sonra noldumu ben bı ara hıc esıme dert yanmadım akısına bıraktım bırı bıseymı dedı sustum bır gunluk yazmaya basladım
bı ara esım durgunlugumu farkettı araara olmuyo beceremıyorum dıyordum ama sabretmem gerektı
esımden sogumak degılde hergunumuz kavgayla gecmıyodu degıl sonra benımkı gunlugumu bulmus yatakodamıza cagırdı baktım aglıyo noldu dedım gıdıyoruz dedı oda bunalmıstı artık ayn evde 2 aıle cok zor :31:bı bahane bekledık aylarca hergun dua ettım bı sorun cıksında ayrılalım evden dıye:27:daha sonra abısı babasıyla tartıstı benımkısıde ayırmaya gırınce bı bakarım kayınpederım gecenın üçünde bızı kapıya koydu:46::46::46:göbek ataata çıktık bınadan ama cebımızde para yok bısey yok.o sabah öyle işe gıttık baskalarının kıyafetlerıyle:9:ev tuttuk ogun 1 oda 1 salon 9 ay oturduk bu arada eşime ailesini hiç kotulemedı gıt barıs dedım annen babandır sonra kayınvalıdemler bız 2kişiyız dublex daıre bıze buyuk gelıyor para bırıktırın ayırın dedı hıc ıstemeyerek eşim bak bebegımız olunca rahat ederız dıyerek başladık tadılata.bır allahın kulu demezmı gencler daha 21 yasındasınız borca harca gırmeyın :27:hep dua ettım allahım sen utandırma dıye en lux esyaları aldık calısıyoduk ben işten eve gelıp boncuk ısı esım 2 ıste calısıyodu araba bıle aldık 3 yılda :16:kaynanmlarlada arama mesafe koydum ıster ıstemez herısını yaptım ama yınede yok demedım yıne:31:ve bugece eşimle konu gecmısten acıldı basladık tartısmaya.ilk defa kendımı yırta yırta bagırdım agladım :14:sanırım bukadar olayın ustuste patlamasıydı bu eşimi evden kovdum oda gıttı zaten bunalıma gırdı adamcagız:47:sen sen ol ayrı bı evım var ama ust katta yıne kurtulus yokkı:50:sanırım 2 aileden de uzakta olmak en ıyısı ama bunu yapabılmek buyuk basarı:ssz:

biz evlendiğimizde her ikimizin de ailesinden uzak olalım, evliliğimize kimseyi karıştırmayalım diye uzakta ev tuttuk. aslında kayınvalidemlerin evlerinin çok yakınında bir evleri daha vardı. onlar da orada oturmamızı istiyorlardı. eşim, ailesinin bize çok karışacağını pazar sabahları bile habersiz kahvaltıya geleceklerini vs. söyledi. ben de hak verdim. babası da çok dominanttır. hakikaten de yediğine içtiğine evindeki eşyana bile karışır.

ama bazen pişman oluyorum...dişimizi sıkıp 2-3 yıl orada kira vermeden oturup para biriktirseydik çok daha iyi olabilirdi..

tamam evliliğimizi çok güzel oturttuk, kimseyi de karıştırmadık, ama maddi açıdan çok fazla zorlandık. bu da beni çok yordu..

biz evlendiğimizde her ikimizin de ailesinden uzak olalım, evliliğimize kimseyi karıştırmayalım diye uzakta ev tuttuk. aslında kayınvalidemlerin evlerinin çok yakınında bir evleri daha vardı. onlar da orada oturmamızı istiyorlardı. eşim, ailesinin bize çok karışacağını pazar sabahları bile habersiz kahvaltıya geleceklerini vs. söyledi. ben de hak verdim. babası da çok dominanttır. hakikaten de yediğine içtiğine evindeki eşyana bile karışır.

ama bazen pişman oluyorum...dişimizi sıkıp 2-3 yıl orada kira vermeden oturup para biriktirseydik çok daha iyi olabilirdi..

tamam evliliğimizi çok güzel oturttuk, kimseyi de karıştırmadık, ama maddi açıdan çok fazla zorlandık. bu da beni çok yordu..

aman canım boşver bak bana evlılıgımın ılk senelerı pişmanlıklarla gectı neredeyse sıkıntı eşinle olsunda gerısı boş:34:
ben kıraya ılk cıktıgımızda işe gıtmek için 5 tlmiz yoktu eşim annemden alım dedı akşamda maaşlarımızı çekicez alma dememe ragmen gıttı eşimin suratına gulmuşlerdı abılerı anası babası danası.ogun yaya gıttıkte noldu hiç bişey .bak şimdi çok şükür herşeyımız var evet yıpratıcı insanın ömründen ömür gidiyo ama inan beynın rahat sana yemın ederım.özlüyorum kırada oturdugum gunlerı:31:

ben inatlasmak icin yapmıyorum, mutlu degilim burda de. gerekiyorsa artık bosanmak istiyorum de ama kavga etmeden de. ben evli degilim sadece fikir.

Back
X