Cok mutsuzum kötü anne

Nevvreste

PATRON ANA
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2018
675
1.265
33
32
DÜNYALI
Kendimden nefret ediyorum. 2
Bucuk yaşındaki ogluma vurdum hiç umursamadi güldü belki de oyun sandı.
Kardeşine devamlı zarar veriyor üzerine çıkıyor yapma diyorum oğlum o kötü bir davranış bak öyle de değil böyle sev.
Hep yol gösterici oldum. Kizarken bile kizamam sesimi pek yukseltemem ki hiç ciddiye almıyor beni. Bugün defalarca uyardım ufak ceza verdim kardeşinden uzağa oturtma cezası. Düşün orda dedim. Ama yok yine yaptı yine yaptı. Ben çok yıprandım. Tek başıma iki çocukla ilgilenmek o kadar zor ki.
Yaptığım yanlış biliyorum ama daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Olmak istemediğim O ANNEYE donusuyorum sanırım. Öyle bir anne gördüğümde elinden almak istediğim o anneye.

Bir güne iki uğraşılacak konu bizede ağır geliyor ama , sinir stres sahibi oluyoruz burada
Yapma , dur , sakinleş ...
Anladımı seni vurunca 2,5 yaşında daha yahu

Tedaviyle olan bebeğim o benim. Gözlerine bakmaya kiyamam normalde. Bazen o kadar çok zorluyor ki beni. Kendimi tutuyordum hep ama bugün tutamadım. Kardeşine zarar verip üzerine çıkıp ezmeye çalışıyordu. Şu an küçük kucagimda büyük gelmiş hala ayaklarıyla onun ayaklarına bastırıyor.

Öncelikle sakin olun. Benimde iki küçük çocuğum var. Zorluklarını bilirim. Vurmanız tabi ki doğru değil. Oğlunuza gidin sarılın özür dileyin ve kendi hareketinizin de dogru olmadığını anlatın.. Onun vurmasına gelince: kardeşini kıskanıyordur büyük ihtimalle. Önemli olan dengeyi sağlamak ama imkanınız varsa çocukla ayrı da vakit geçirmek. İkisiyle beraber de oyunlar yapabilirsiniz. Evet küçüğü hep biraz korumak lazım. Ama aynı anda kardeş sevgisini de asilamamiz lazım çünkü küçük çocuk onu nerden bilsin. Kendinizi simdi "kötü anneyim" diye yaftalamayin. Ama gelecek sefer sinirlariniza geldiğinizi fark etseniz elinizin kaymamasi. Icin önlem alin

Büyüyecekler , geçecek , sorunları değişecek sadece .
Sakinleşmeye çalışın , eşiniz anneniz birinden yardım alın , biraz yalnız dışarı çıkın ...

ay kıyamam size yaaa
bence siz iyi bir annesiniz ki çocuğunuz olayın ne olduğunu bile anlamamış, çok sinirlenerek vurmamışsınız belli ki.
Lütfen yapmayın bir daha tabi ki, ancak bebeğe zarar vermesine engel olmak için tepkinizi sert bir şekilde ortaya koyun. Gerekirse babası da biraz kızsın ve tepki göstersin ki sınırlarını anlasın.
Çocuk şimdi bilemez, zarar vermesin kardeşine.

Her çocuk illa ki kardeşini kıskanır ama sizin çocuk zarar verme boyutuna geçmiş. Acaba aradaki dengeyi iyi kuramadınız mı? Bebekler ne kadar sevildiklerini, okşandıklarını hatırlamıyor ama çocuklar hatırlıyor yani demek istediğim siz küçükle ilgilenirken babası büyükle ilgilense, bütün ilgi tek çocuğa kayıyorsa bozuluyordur. Alt komşumuzun bir yaş arayla iki oğlu vardı büyük hep dövmeye çalışıyormuş şimdi ortaokula gidiyorlar sıkıntıları yok. İlla ki büyüdüğünde geçiyor ama şimdisi için de önlem almak lazım. Acaba profesyonel yardım mı alsanız pedegogdan. Belediyelerde bu konuyla ilgilenen birimler oluyor bizim belediye vardı, biraz araştırsanız mı? Babası çocuklarla ilgileniyor mu yoksa bütün yük sizde mi?

Canım o şuan senin yapma etme dediklerini idrak edecek yaşta değil vurmuşsun bişey değişti mi sadece belli bir dönem hiç yalnız bırakmayacaksın annen yahut kv den varsa biraz destek al ya da eşin çıkıp gezdirsin benim kızım da 2 yaşında bişeyi yapma diyorum defalarca ama asla dinlemiyor illaki yapacak çünkü neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek yaşta değil

Çocuklara vurmak tabiki iyi bişey değil biraz daha sabırlı olun daha küçükmüş oyun gruplarına götür biraz sosyalleşsin tabi arada birde popoya hafif şaplak istiyo yaramazlar

Yapmayın gerçekten nefes alın birilerinden yardım isteyin bunalıyorsunuz anlıyorum ben sizi benim oğlumda 3yasinda 40 yeni çıkmış bebegimin üzerine oturmuş atçılık oynarken buldum ne yapabilirim dövmeyle birşey olmuyor işi gücü bıraktım yanlarından ayrılmadım epey bi süre akşam eşiniz geldiğinde verin çocukları ona kendinize hiç değilse bi 1saat ayirin

Vurup, sonra da ben kötü anneyim diyeceğinize, psikoloğa götürsenize veya kendiniz gidip danışsanıza. İlginizi çekmeye çalıştığı çok belli. Şiddet gibi en negatif durumda bile ona ilgi gösterdiniz diye mutlu olup gülmüş. Yoksa 3.5 yaşındaki çocuk sinirle atılan tokatla oyun arasındaki farkı bilir.

Ben tokat atmadım kolunu az sıktım kafasına da ses cikmicak şekilde ittirdim.
Ama tabi nasıl olursa olsun şekli semali yok bu işin şiddet siddettir.
Bir şey değişti mi diye soran olmuş . Ne yazıkki değişmedi. Son gaz yaramazliga devam.
Bakıyorum bazen o kadar masum temiz bir yüzü var ki maşallah ama yaptıkları ...

Off ama daha 2.5 yaşında bebek oda.
Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın olur mu?
Oğlum doğduğunda kızım 6 yaşındaydı bir anda kocaman göründü gözüme ,bir anda büyüdü sanki,kendime hep hatırlattım o daha çocuk diye.
İki çocukla/bebekle baş etmek zor,sizi çok iyi anlıyorum ama inanın vurmak işe yaramaz. Biraz bolüneceksiniz,akşam babasi miniğe bakarken siz oglunuzla ilgilenirsiniz, o uyurken ilgilenirsiniz zamanla alışır o da,hatta kardeşiyle paylaşımlari arttıkça düzelir ilişkileri.
Biraz sabır gerek sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…