Vicdan ; en adaletli hakimdir.Ya çok yıpratmışsınız kendinizi. Insaniz arada öfkelenebiliyoruz. Bunlar olabilir. Olacaktır. .. zor bir süreç bu.
Çocuklar olmadan disari çıksanız biraz. Eşinize biraksaniz. Ya da bi oyun ablasi bulun. Bi ihtiyac sahibi universite öğrencisi olur. Hem onun işi görülür. Hem sizin. Büyük paralar ödemeye de gerek yok.
Bu arada biz coook dayak yedik. Ama hepsini unuttuk. Sağlıklı insanlarız çok şükür. Allah başka dert vermesin. Vicdaniniz bos konuşuyor. Susmasi lazim bence.
Gerçekten merak ediyorum nasıl normal görüyorsunuz bu davranışı?Siddet mi yok artik..bence siz bir psikolaga gidin burdan normal gozukmuyorsunuz...acaba annemisiniz iki kucuk cocuga baktiniz mi???ama lafa gelince agzi olan konusuyor....
Burda ki kimse vurmuyor zaten rahat ol hiç bağırmıyorlar bile
Çocuk da unutmuyor. Bakın sizin dayak yediğinizi unutmamışsınız. En son 9 aylıkken kullandığı ana kucağını gördü oğlum. Ona oturmayı hiç sevmezdi. Gösterip ağlamaya başladı. Çocuklarınızın aklını, duygularını ve gururunu hafife almayın.Çocukken dayak yiyen biri olarak şu zamana kadar oğluma vurmamak için yastıkları, yerleri dövdüm ama geçen gün o kadar çok inatlaştı ki tutup çenesini sıktım..
Çocuk iki dakika sonra unutup geliyor. Hatta sebep olduğum ağlama esnasında bile beni istiyor. Ben sakinleşmek için uzak duruyorum. Ama vicdan azabı bitmiyor..
Aman aman sus parçalarlar bizi yaşlı başlı halimizle şimdi hepsi süper annedayak cennetten çıkmadırdan şiddet çocuğun psikolojisini kötü etkilere evrilmek kolay değil.
Bibibella bizde terlik yoktu çimdik vardı
Annemden ne dayaklar yedim ama hiç birini hatırlamıyorum anneme de hiç kırgın falan değilim ama babam beni dövmediği halde yaptığı bir kaç hareketi beynimden silemiyorum 38 yaşındayım hala sapma sapan aklıma geliyor ve garip oluyor babamı sevmem etmem bu işler dövmeyle olmuyorÇocuk da unutmuyor. Bakın sizin dayak yediğinizi unutmamışsınız. En son 9 aylıkken kullandığı ana kucağını gördü oğlum. Ona oturmayı hiç sevmezdi. Gösterip ağlamaya başladı. Çocuklarınızın aklını, duygularını ve gururunu hafife almayın.
Sizin dayaktan etkilenmemeniz herkeste aynı etkiyi doğurmaz ki. Bu ben çatıdan düşmüşüm turp gibiyim demeye benziyor. Siz etkilenmemişsiniz ama başka bir çocuğun ruhunda derin yaralar açabilir. Güven duygusu zedelenebilir, gururu kırılabilir, öfke problemi olabilir olur da olur yani.Annemden ne dayaklar yedim ama hiç birini hatırlamıyorum anneme de hiç kırgın falan değilim ama babam beni dövmediği halde yaptığı bir kaç hareketi beynimden silemiyorum 38 yaşındayım hala sapma sapan aklıma geliyor ve garip oluyor babamı sevmem etmem bu işler dövmeyle olmuyor
Çocuk da unutmuyor. Bakın sizin dayak yediğinizi unutmamışsınız. En son 9 aylıkken kullandığı ana kucağını gördü oğlum. Ona oturmayı hiç sevmezdi. Gösterip ağlamaya başladı. Çocuklarınızın aklını, duygularını ve gururunu hafife almayın.
Annemden ne dayaklar yedim ama hiç birini hatırlamıyorum anneme de hiç kırgın falan değilim ama babam beni dövmediği halde yaptığı bir kaç hareketi beynimden silemiyorum 38 yaşındayım hala sapma sapan aklıma geliyor ve garip oluyor babamı sevmem etmem bu işler dövmeyle olmuyor
Ben unutuyor dediğiniz için unutmayabileceğinin örneğini verdim. Konu sahibine de “ vay sen şöyle kötüsün” yazmadım, yol gösterdim. Ama ne yazık ki birçok kişi amaan nolcak olur bunlar tavrında. Ben bunun normalleştirilmesine karşıyım.Dayağı savunmuyorum zaten. Gülünecek bir şey olarak da görmüyorum.
Orada demek istediğim çocukken çok dayak yememe rağmen kendi çocuğuma yansıtmıyorumdu.
Bir defasında ciddi çileden çıkardı ve ona vurmamak için plastik sandalyesini fırlattım.
Ve hala arada bir söyler. Oyuncaklarını fırlatmaya başladı. Bunu ben öğretmiş oldum mesela. Yani yanlışlarımı da biliyorum.
Bazı şeyleri normalin üstü soğukkanlılıkla karşılarken bazı şeylere aşırı tepki verebiliyoruz insanız sonuçta..
Böyle şeyler bizim için bir elin parmağını geçmezken de beni etkiliyor. Gaddar bir anne olduğumu düşünmüyorum.
Benim büyüdüğüm jenerasyon dayakla büyümüştür. Ama şimdi çevreme bakıyorum da çocuğunu döven yok denecek kadar az.
Bazı şeyleri bilip uygulayamamak diye bir şey vardır. Annelik de tecrübeyle ediniliyor.
Zaten konu sahibi yaptığıyla övünmüyor. Sadece o an sinir krizi geçirtmeyecek yöntemler gerekiyor. Mesele büyüğün küçüğü kullanmadan nasıl ilgi görmesi gerektiği..
Evlat yetiştirmek zorKendimden nefret ediyorum. 2
Bucuk yaşındaki ogluma vurdum hiç umursamadi güldü belki de oyun sandı.
Kardeşine devamlı zarar veriyor üzerine çıkıyor yapma diyorum oğlum o kötü bir davranış bak öyle de değil böyle sev.
Hep yol gösterici oldum. Kizarken bile kizamam sesimi pek yukseltemem ki hiç ciddiye almıyor beni. Bugün defalarca uyardım ufak ceza verdim kardeşinden uzağa oturtma cezası. Düşün orda dedim. Ama yok yine yaptı yine yaptı. Ben çok yıprandım. Tek başıma iki çocukla ilgilenmek o kadar zor ki.
Yaptığım yanlış biliyorum ama daha ne yapabilirim bilmiyorum.
Olmak istemediğim O ANNEYE donusuyorum sanırım. Öyle bir anne gördüğümde elinden almak istediğim o anneye.
Kendimden nefret ediyorum. 2
Kardeşine devamlı zarar veriyor üzerine çıkıyor yapma diyorum oğlum o kötü bir davranış bak öyle de değil böyle sev.
Hep yol gösterici oldum. Kizarken bile kizamam sesimi pek yukseltemem ki hiç ciddiye almıyor beni. Bugün defalarca uyardım ufak ceza verdim kardeşinden uzağa oturtma cezası. Düşün orda dedim. Ama yok yine yaptı yine yaptı. Ben çok yıprandım. Tek başıma iki çocukla ilgilenmek o kadar zor ki.
Olmak istemediğim O ANNEYE donusuyorum sanırım. Öyle bir anne gördüğümde elinden almak istediğim o anneye.
Allah kolaylık versin de işte daha biri bebekken diğerini doğurunca genelde böyle oluyor. Vurmanızin fayda etmediğini gördünüz artık bu yolu denemezsiniz.Kendimden nefret ediyorum. 2
Kendinizden nefret etmeyin,insanız,Kendimden nefret ediyorum. 2
Vurmuyoruz valla bibi , bagiriyorum ki ilk cocuguma bagirmazdim bile , milayla bas edemedigim icin bagiriyorum ama vurmamBurda ki kimse vurmuyor zaten rahat ol hiç bağırmıyorlar bile
Canım benimki 4 yaşında anlamıyor 2,5 yaşındaki çocuk haliyle hiç anlamaz bazen çıldırıyorum kızıyorum ama yok kıskançlık yapıyor ama gerçekten tahammül edemiyorum bu aralar.Kendimden nefret ediyorum. 2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?