Cok mutsuzum kötü anne

Benim 34 aylık haydut bunu kardeşi olmadığı halde yaptırıyor bize.. :olamaz:

Akşam eve gelip oynamaya başlıyoruz. Bir battaniye görse 'sar beni' diye veriyor son 1-2 haftadır.. Öyle kucağımızda yatıp geziyor bir kaç dakika. Yeni kuzenini bu derece mi kıskandı yani anlamadım.

Kardeşi olsa emzik, meme, biberon ne bulursa gömülecek sanki :KK17:
Resmen tek çocuk bırak beni yoksa canına okurum diyor. :KK48:

Sizin işinizde çok zormuş :) Yavaş yavaş büyütün bari. Mesela bugün bir yaş daha büyüdün gibi.

Evde kardeş yoksa bu oynasa çok kaptırmamak lazım gibi geliyor, bilemedim

Çolugu çocugu olmayan burada yazmasın yada arkadaşsız kuzensiz büyümeyen yalnız yetisen çocuklar. Küfür dediysek düz gitmio heralde 3 yasındaki çocuk:)) çok biliyonuz herşeyi çok bilmişler Allah sanada versin de gör. Ögretmenler psikologlar bile kendi çocuguna çare bulamıo çaresiz kalıyor bazen sen bul an çaresini. Vurmayı şiddeti kimden öğreniyor çocuk kıskanç kardeşinden sonra başka çocuklara uyguluyor böyle gidiyor işte bizimkide kuzeninden öğrendi napcaz ablamla mı görüşmücem çocuklar dövüsüyor diye o da abisinden gördü:) abiside asla anne babasından görmedi ikiside yuöusak sınıf ögretmeni. Hadi gelde çöz bakalım bayan çok bilmiş.

Çok bilmiş hanım yaşarsın inşallah aynısını so ra gelir konusursun:))
Siz gerçek misiniz ya? Vurmayı vurarak öğrettiğiniz çocuğa şimdi güç yetmiyor diyorsunuz..Pes :KK57:
Ben vurunca anlamıyor baba vursun anlar mı diyorsunuz yani?

Allah'tan konu sahibi sizi ciddiye alacak biri değil.
Sizin şiddetle büyüttüğünüz çocuklarla sonra bizim çocuklarımız uğraşıyor.
Ön yargılı insan babası vursun u dedim korkacak dedim heralde okuma anlama probleminiz var. Sanki ben çocugu dayaga alıstrmksom gibi saçmalıyorsun siddeti öven yok çaresiz kalmaktan bahsediyorum bida oku otorite diyince dayak mı geliyor yalnızca aklına :/

Siz gerçek misiniz ya? Vurmayı vurarak öğrettiğiniz çocuğa şimdi güç yetmiyor diyorsunuz..Pes :KK57:
Ben vurunca anlamıyor baba vursun anlar mı diyorsunuz yani?
Allah'tan konu sahibi sizi ciddiye alacak biri değil.
Sizin şiddetle büyüttüğünüz çocuklarla sonra bizim çocuklarımız uğraşıyor.
Öyle gerçekten de. Annesinden tokat yiyen erkek karısına tokat atmaya, kız da çocuklarını dövmeye çekinmiyor. Kötü bir düşünce biliyorum ama keşke o dayak yiyen çocuklar bu şiddetin acısını illa çıkaracaklarsa kendilerine vuran ebeveynlerden çıkarsalar da ceremesini başkaları çekmese.

Tedaviyle olan bebeğim o benim. Gözlerine bakmaya kiyamam normalde. Bazen o kadar çok zorluyor ki beni. Kendimi tutuyordum hep ama bugün tutamadım. Kardeşine zarar verip üzerine çıkıp ezmeye çalışıyordu. Şu an küçük kucagimda büyük gelmiş hala ayaklarıyla onun ayaklarına bastırıyor.
2,5 yaş abla yada abi olunacak bi yaş değil ama malesef kardeşi olduğu için bilinçsizce yaptığı şeylere sinirleniyor olabilirsiniz ama unutmayın o da daha bebek anne olmak çok zor Allah kolaylık versin

Der mi der?
Ben de hala yapmadıysam senden ötürü derim. :KK45:
Sanki beni paylaşmak istemeyecek gibi. Hele dur bakalım..
Kucukken paylasamaz ama gercekten buyuyunce kardes isteyenleri biliyorum. En guzel aralik yardimla bakilacaksa ardi arkasina yapmak..zaten artik cogu kadin gec anne oluyor. Cok cocuk istiyorsan baska secenegin yok. Yipratici oluyor ama.. mesela bi yere gidiyoruz beraber oynayaniliyolar.. bu anne icin buyuk rahatlik.. tek olunca ha bire anneyi cekistiriyo cocuklar. Paylasmayi hemen ogrenmiyolar ama zamanla olacak insallah. Buyuk oglum kardesini cok dusunmez ama kucuk oglum birsey alirken ona abimede sunu alayim der. Cunku o abisiz bi hayat yasamadi hic, bu yuzden daha dusunceli.

Çolugu çocugu olmayan burada yazmasın yada arkadaşsız kuzensiz büyümeyen yalnız yetisen çocuklar. Küfür dediysek düz gitmio heralde 3 yasındaki çocuk:)) çok biliyonuz herşeyi çok bilmişler Allah sanada versin de gör. Ögretmenler psikologlar bile kendi çocuguna çare bulamıo çaresiz kalıyor bazen sen bul an çaresini. Vurmayı şiddeti kimden öğreniyor çocuk kıskanç kardeşinden sonra başka çocuklara uyguluyor böyle gidiyor işte bizimkide kuzeninden öğrendi napcaz ablamla mı görüşmücem çocuklar dövüsüyor diye o da abisinden gördü:) abiside asla anne babasından görmedi ikiside yuöusak sınıf ögretmeni. Hadi gelde çöz bakalım bayan çok bilmiş.
Çok biliyorum evet.
Evimde iki tane ham mücevherim var elimden geldiği kadar güzel işlemeye çalışıyorum.
Allaha şükür gören gözlerim , anlayan aklım ve mantığım sayesinde kitaplar okuyorum.
Bilen insanlara danışıyorum.
Gerekirse uzmana yardımı alıyorum.
Çocuğumun kötü davranışında da hatayı kendimde arıyorum cehaletle millete çemkirmiyorum !

Tarlada bostan yetiştirmiyoruz en nihayetinde.

Sizin işinizde çok zormuş :) Yavaş yavaş büyütün bari. Mesela bugün bir yaş daha büyüdün gibi.

Evde kardeş yoksa bu oynasa çok kaptırmamak lazım gibi geliyor, bilemedim

Unutana kadar devam ne yapalım. Zaten 2 3 dakika sonra başka şeye sarıyor.
Bir yerden sonra bırakacak nasıl olsa :KK48:

Çok bilmiş hanım yaşarsın inşallah aynısını so ra gelir konusursun:))

Ön yargılı insan babası vursun u dedim korkacak dedim heralde okuma anlama probleminiz var. Sanki ben çocugu dayaga alıstrmksom gibi saçmalıyorsun siddeti öven yok çaresiz kalmaktan bahsediyorum bida oku otorite diyince dayak mı geliyor yalnızca aklına :/

Öncelikle üslubunuzu düzeltin..
34 aylık oğlum var. Hesap edemezseniz 3 yaşına 2 ay var yani..

Hareketli mi hareketli, inatçı mı inatçı. Her gün parka gider oynar. Kuzenleri var.

Uyuyor muyum sizin saçma kritelerinize?

Bir kötü söz öğrenirse, birine vurursa devamı gelmemesi için uğraşırız.

Ama bunu bağırarak, vurarak, "akşam baban gelsin anlatacağım yaptıklarını" cümlesindeki eziklikle değil.
Ellerinizle yetiştirip sonra canavar diye tanımlıyorsunuz ufacık dimaları..

Sizden başka kimse çileden çıkmıyor sanki.
Bu çocuk okulda arkadaşına sataşıp vursa şikayet gelince de böyle lakayıt konuşursunuz artık..

Çemkiren sensin bilip bilmeden mübarek cuma günü canımı sıktınız. İlla herkes anne babasından mı ögreniyor habille kabil olayında oku kardeşini öldürmeyi annesinden mi ögrenmiş illa öğrenmek gerekmiyor insan dogası genetik diye birşey var. Okuyorsun ama boş okuyorsun. Cahilde sana derler. Senin gibiler üstü kapaklılaf atıp adamı böyle sinir eder sonrada çemkiriyor oluruz. Herkesin çocugu kendine degerli kimse kimsenin eğitme şekline karısamaz. Ben otoriterimdir sen yumusak dahada yorum yapmayın hümanist bozuntuları... Hadi hadi kınayan kınadıgını yaşar...

Kucukken paylasamaz ama gercekten buyuyunce kardes isteyenleri biliyorum. En guzel aralik yardimla bakilacaksa ardi arkasina yapmak..zaten artik cogu kadin gec anne oluyor. Cok cocuk istiyorsan baska secenegin yok. Yipratici oluyor ama.. mesela bi yere gidiyoruz beraber oynayaniliyolar.. bu anne icin buyuk rahatlik.. tek olunca ha bire anneyi cekistiriyo cocuklar. Paylasmayi hemen ogrenmiyolar ama zamanla olacak insallah. Buyuk oglum kardesini cok dusunmez ama kucuk oglum birsey alirken ona abimede sunu alayim der. Cunku o abisiz bi hayat yasamadi hic, bu yuzden daha dusunceli.

1 yaşındayken kısa aralık olmalı derdim. 2 yaşında aman yok kalsın dedim :KK45:

Öncelikle üslubunuzu düzeltin..
34 aylık oğlum var. Hesap edemezseniz 3 yaşına 2 ay var yani..

Hareketli mi hareketli, inatçı mı inatçı. Her gün parka gider oynar. Kuzenleri var.

Uyuyor muyum sizin saçma kritelerinize?

Bir kötü söz öğrenirse, birine vurursa devamı gelmemesi için uğraşırız.

Ama bunu bağırarak, vurarak, "akşam baban gelsin anlatacağım yaptıklarını" cümlesindeki eziklikle değil.
Ellerinizle yetiştirip sonra canavar diye tanımlıyorsunuz ufacık dimaları..

Sizden başka kimse çileden çıkmıyor sanki.
Bu çocuk okulda arkadaşına sataşıp vursa şikayet gelince de böyle lakayıt konuşursunuz artık..
Lakayt sana benze sen beni çileden çıkar sonra geç karşıma demagoji yap hadi hadi boş teneke tıngırdar canavarı almış bide yazdığım çok basit bir davranış o bir benzetme hareketli konusunda bukadar algılama işte. Vurun abalıya hesabına çevirdin işi sanane benm yetiştirmemden kardeşim kadına yardımcı olsana gelmiş bana laf yetiştiriyorsun. Ben kendi yasadıhımı anlatırım sen kendi yasadıgımı bana laf atan sensin senle muhatap olmak zorundamıyım hadi işine hadi hadi ikile.

Çemkiren sensin bilip bilmeden mübarek cuma günü canımı sıktınız. İlla herkes anne babasından mı ögreniyor habille kabil olayında oku kardeşini öldürmeyi annesinden mi ögrenmiş illa öğrenmek gerekmiyor insan dogası genetik diye birşey var. Okuyorsun ama boş okuyorsun. Cahilde sana derler. Senin gibiler üstü kapaklılaf atıp adamı böyle sinir eder sonrada çemkiriyor oluruz. Herkesin çocugu kendine degerli kimse kimsenin eğitme şekline karısamaz. Ben otoriterimdir sen yumusak dahada yorum yapmayın hümanist bozuntuları... Hadi hadi kınayan kınadıgını yaşar...
Umarım sizinle de yetiştirdiğiniz çocukla da bu hayatta hiç yolum kesişmez.
Hümanizm iyidir.
İnsana değer vermek,insanı güzel yetiştirmek önemlidir.
Çocuklarda ortaya çıkan psikolojik hatta psikiyatrik hastalıklar daha çok otoriter annelerin eseridir.
Aklınızda bulunsun.

He bacım he hee :) Bi tek siz annesini gerisi degil dünyanın en mikkemmel anneleri saglıcakla büyütün yavrularını ı ama herkesin yöntemi kendine doğru. Al annecim sana çiçek buldum diyen Bi oglum var hamd olsun kimse çocuguna vurdu diye bu kadar karalanmayı hak etmez. Bu çiçek konu sahibi kardeşimde gelsin canını sıkma böyle mikkemmelmişmiş gibileri görüpte:) sen Çok iyi bir annesin Allah yardımcımız olsun 2 çocugu olmayan bilemez sizinde anlayamaz birazda gözlem gücü lazım. Beni her gören sabrına hayranım der buradakiler tefe koyma peşinde insanları tanımadan konusan zır ön yargılar gürühu hepsi boşveeer anın tadını çıkar. Hayırlı cumalar kardeşim.

Eklentiler

• 15586898743062275582538736368419.webp
    15586898743062275582538736368419.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 35
Ay evet annemin misafir varken ya da misafirliğe gittiğimizde kullandığı yöntemdir çimdik.Zaten bi' tek çimdik atardı.Şimdi çok pişman , ellerim kırılsaydı diyor.Ki çok da yapmazdı aslında.En doğrusu sıfır şiddet.Hem fiziksel hem de ruhsal şiddet ikisi de aynı.

evet ya özellikle misafirlikte yada sokakta.
dayakta yemişimdir elbet ama o çimdikleri gayet net hatırlıyorum.

Back
X