çok mutsuzum lütfen akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sdseda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
907
206
323
İstanbul
selam ark.lar..moralim çok bozuk..30 yaşına geldim ama halen ciddi bir ilişki yaşamadım .bırakın ciddiyeti kimse gelip teklif bile etmiyor çok yanlızım ..kızlar nerde nasıl tanışıp aşık oluyorlar anlamıyorum .etrafımda el ele birbirine yakışan çiftleri görünce çok özeniyorum..19 yaşlarında birine aşıktım karşılıksız 3 yıl sevdım çocugu..sonra 1 yıl çıktık sonumuz yokmuş diye ayrıldı benden.yaşım 22 gibi biriyle daha çıkmaya başladım ve onuda çok sevdim ama çocuk ankaraya yerleşti tıp fakültesini kazandı ardından mesafelerimiz uzak diye terk etti beni. daha sonraki yıllarımda ise tanıma ve kısa süren,olmayacak dediğim ve hatta çıktım bile diyemeyeceğim saçma ilişkiler.yeni biriyle tanıştığımda ya cinsellik istiyorlar yada sebepsizce bitiyor işte....çevremde herkes efendiliğimle tanır düzgün biri olduğumu düşünüyorum.aileme kendime yanlışım olmadı.çok gezmem ..sokakta yürüyünce çok bakıyorlar çirkin biri asla değilim.kız ortamım yoktur 2 tane guvendıgım dostum var..yaşadığım şehir çok küçük etrafıma baktığımda erkek bıle yok... ya benden küçük yada evliler..yaşım geçiyor artık evlenip yuva kurmak çocuk sahibi olmayı çok istiyorum..yanlış anlamayın evlilik meraklısı asla olmadım..ama artık bana değer verecek sahiplenecek birine ıhtıyacım var...ev desen zaten huzurum yok ..evden bile çıkmadığım halde selam attığım kişiyle adımı çıkartan dedikoducularda var tabi..10 yıldır kazandığımdan arttırdım üstüne kredi çekip 2.el ufak bir araba aldım .millet nasıl almış arabayı diye konuşmaya başladı bile...bıktım bu iğrenç memleketten ailem izin verse 5 dk yaşamam buralarda..allaha her gün dua ediyorum sonum ne olacak bilmiyorum.

yazdıkların öyle güzelki senden çok elektrik aldım yüreğin çok temiz bi insansın belli

ama küçük yerler hep öyledir benim memleketimde öyle =)

sosyalleş derim ben sinemaya git cafelere aktif hale gelirsen bulursun millet rüyasında bulmuyor ya

Yanlış anlamayın ama evlilik meraklısı değilim kısmına gelene kadar içimden ne evlilik meraklısı dedim açıkcası
Kısmet belli olmaz,hiç beklemediğin bi anda bakarsın çıkar karşına

Tebdili mekanda ferahlık vardır.

Bulunduğun şehri sevmiyorsan yeni bir şehre taşınmak sana iyi gelebilir.

İlla ki ailenin izni olması mı gerekiyor, senin mutsuz olduğunu görmüyorlar mı.

Hem evlenemedin diye üzülme; belki evlenip de mutlu olamayacaktın, çeşitli sorunlarla karşılaşacaktın.

Hayatta ne olacağı belli olmaz.

Senin durumunda olan bir dostum var. Ayni sorunlari yasiyordu.
Biriyle tanismak istiyor, evlilik deliliginden degil artik hayatinda ciddi bir iliskinin olmasi gerektiginden dolayi.
Ozel bir sirkette calismaya basladi ama onunda bahtina is yerinde calisan cogunluk bayan ve etrafindaki erkeklerin hemen hemen hepsi de evli veya basi bagliydi. cok uzuluyordu. ama ummadigi bir yerden bir arkadasi onu cok sevdikleri aile dostlarinin oglu ile tanistirdilar. Simdi 3 haziranda evleniyor...

Bu gibi seylerin ben kismet ile alakali olduguna cok inanirim.
Dedikodu vs. gibi seyler hep olacak, insanlar malesef ki daha kendilerine bakmadan baskalarina dil uzatmaya pek meraklidir.
Insallah senin de gonlune gore birisi tez zamanda cikar karsina... Umudunu kaybetme, ama sosyalles. Arkadaslar edin, cevren olsun ve birlikte aktivitelerde bulunun.
Hem yaz aylari da geliyor ve ayni zamanda arabanda varmis ne guzel, biraz pozitif dusunce ve dogru zamanda dogru yerde olma, bir bakmissin buraya istemeye geliyorlar diye bir baslik aciyorsun Ama tabii ki herseyden once Allah hayirli insanlarla karsilastirsin....

senin durumunda pek çok kişi var istediğin gibi birini bulup yuva kurmak kolay bişey değil ki yaşayanların da bambaşka sorunları var...gençsin paranı kendin kazanıyorsun yaşamana bak bence etrafın dediklerine de kulak asma her yerde var öyle tiplerden milleti takip etmeyi iş edinmişler. hiç kafana takma bunları hayat sürprizlerle dolu :)

canım sen mılletın dedıgıne ne dıye kulak asıyorsun .
agzı olan konusur bızım memleketımız de bılmezmısın .
hee deyıp gec .arabanla havanı at mıllete.rabbım hepımızı kıskanc ınsanlardan korusun .
evlılık konusuna gelırsek canım ,uzulme dert etme ılla kı rabbım senın de nasıbıne bırını yazmısdır .
ılla bır gun sen de sevecek evleneceksın .onemlı olan evlılık degıldır kı .
gec olsun da guc olmasın canım .
calısmıyorsan calısmanı tavsıye ederım .
sosyal cevre edınırsın kendıne .
sosyallesmen lazım cnm .yenı ınsanlar tanırsın

Son düzenleme:
canım ınsallah yakın zamanda karsına cıkar genelde kısmet işi dıyorlar bir çaba harcamana gerek yok telefon kulübesinde yolda fatura kuyrugunda her yerde cıkabılır karsına...
Allah hayırlısını yazmıstır elbet...30 yasına geldıgın için mahalle baskısıyla moralını bozuyorsun ama daha gencsın bence...eskisi gibi erkenden evlenmeler yok artık...önce iş sonra eş...

30 yaşındasın başka şehirde yaşamak için ailenden izin bekliyorsun sence evlenmemen garip mi?

sen kendine hayat kurmak istiyorsan biryerden başlamalısın...

ayrıca canım devır artık o kadar degıstı kı artık evlılık kolay degıl .
ınsanlar cok kotulestı .herkes cıkarcı menfaatcı olmus .
ortada dogru duzgun evlenecek adam kalmadı .
hepsının amacı ıstegı bellı oluyor genel de .
ortam gercekten cok pıs .bu devır de ıyı temız sut emmıs brıyle evlenmek
cıddı basarı olarak goruyorum ben .
artık aıleler de oyle eskısı gıbı evlatlarına evlılık ıcın hıc destek cıkmıyor .
eskıden aıleler dugun dernek olsun cocuklarına destek cıkardı ,
sımdı oyle mı "evlenecek olan sızsınız bır karısmayız "deyıp cekılıyorlar koselerıne .
su devır de evlılık cok zor gercekten .
artık evlıık yası 30 oldu cnm .dert etme gec kaldım dıye de dusunme

30 yaşta ne var ki,bişeyleri kaçırmış değilsin,
bilakis insanları daha kısa zamanda tanıyabilirsin..

herkesin bir kısmeti vardır..
uzaktadır gelemez,yakındadır göremez demişler..

yaa evlenmek ıcın yası parası uygun olanlar adam bulamıyo bızde de aşk var para yok ahh ahhhh

30 yaşındasın başka şehirde yaşamak için ailenden izin bekliyorsun sence evlenmemen garip mi?

olaylara nerden bakıyorsun çok merak ediyorum valla,nerde yaşıyorsak artık paris mi,viyana mı? küçük memleketlerde kız evinden ya üniversite kazanırsa,tayini çıkarsa ya da evlenirse gider.türkiye'de yaşıyorsan biliyorsundur sanki?
kız demiş selam versem adımı çıkarıyorlar,heyooo ben özgürüm 30 yaşındayım başka bir yere taşınıyorum goodbya mom and dad! diyebileceği bir ortam değil yani.

konu sahibi arkadaşım anlıyorum seni,inşallah hakkında hayırlısı olsun,kpss ye kassan da atansan bir yere de gitsen,kendini monotonluktan kurtarsan keşke.

herkes evlenmek zorunda değil illa evlenmelıyım diye saglıksız bir hareket yapma ki yasın 30 cokta genc evlılık ıcın normal kafanı takma ....
canım kimse durup dururken birileriyle tanısıp pat diye evlenmiyor...şahsen benım kuzenım tanıstırdı eşimle 5 yıl flört ettık ve evlendık sen dısarıda cıkmıyormussun talıbının eve gelmesını beklıyorsun resmen ..tanıdıkların vesıle olması gerekır

Çok güldüm yorumuzu okurken good bye mum and dad siz de haklısınız tabi ama alıntıyı yapan arkadaşı da haklı buluyorum. Birileri karşı çıkmaya başladıkça Türkiye gelişip özgürleşecek, insanların ailelerinden ayrı yaşaması normalleşecek, millette garip bakmayacak örnekler çoğaldıkça. Hem konu sahibinin ekonomik özgürlüğü var arabasını kendi kendine almayı başarmış, isterse ailesinden maddi anlamda destek almadan gidip farklı bir şehirde yaşamını kurabilir, ailesi de başta biraz üzülürler sonra kabullenirler. Zorluk çekilmeden hayallerindeki hayata kavuşulmuyor malesef.

insanların artık sosyal cevrteden kopup sanal alemlerde sanal ilişkiler araması doğal olarak birçok evlilik çağı gelmiş gençlerimizi olumsuz etkiliyor benimde çevremde senin bulunduğun karamsarlıkları yaşayan arkadaşlarım var onlara söylediğim gibi sana da söyliyim Allah asla ihmal etmez imtehan eder herşeyin bir zamanı vardır çevrende senle fiziksel bir arkadaşlık kurmak isteyen kişilere asla yanaşmamalısın bu kendini bilmez densiz erkeklerin kadınlara saygısızlığı değilde nedir? bence meslek edindirme veya çeşitli kurslara katılmalısın genel olarak bekarlar geliyorlar kız kardeşim büyükşehir meslek edindirmede öğretmen diyor ki abla öğrencilerimin çoğunluğu hatta öğretmenler hep bekarlar ve kursiyerler birazda kısmet arayışındalar bence bu iyi bir sosyalleşme örneği çevren genişler ve kendineortam hazırlarsın ve umarım seni çooooooook mutlu etcek insanı bulursun.

işte karşı çıkılsa keşke ama çıkılamıyor ne yazıkki,30 yaşında bir kadının ailesiyle işi ne diye düşünüyorum ben de tabii.nerde yaşamak istiyorsa orda yaşayacak bir yaş 30 yaş. insan ömrünün en güzel çağları...ama toplum ket vuruyor,aile ket vuruyor...yapamıyosun öyle kolay yani.o psikolojik baskıyı şiddeti ve dışlanmayı hissetmektense oturururm evimde,canım sıkılır,deliririm belki ama yine de ne derlerse yaparım diyosun.çevrenizde muhakkak örnekleri vardır...işte tek yol kpss ya da tekrardan sınava hazırlanmak,ya da kendi işyerini açabilecek kadar paran olması.
asgari ücretle çalışırken aileye laf anlatması çok zordur,allah konu sahibinin ve onun durumunda olan kişilerin yardımcısı olsun...

İnsan nerede olursa olsun aşki varsa gonlunu dolduran dolu dolu yasar. Haklisiniz aşk istemekte.

Ancak bu devirde dogru aşki bulmakta zor. Ben size cevrenizden saklamamanizi ve uygun birisini aradiginizi paylasmanizi oneririm. Kul kula vesile olurmus. Bazen en yakininizda olabiliyor sevdiginiz adam ama rastlanti olmuyor. birileri tanistiriverir belki sizi

Hem gonulden cook isteyin hemde cevrenize kulak verin derim. Allah beklediginize değecek çok sukur diyeceginiz bir es nasip etsin insallah size.

canım öyle olmuyor işte herkes senın benım gbı düşünmuyor malsef..bıkere şehır değiştirdım dıyelım nerde kalacam kımle kalacam..kendıme göre ış buldum dıyelım geçimimi idare edecekmi...memur deilimki iyi kazanıp kendı hayatımı kurayım..kazandığım kredimi ve kendi ihtıyaçlarıma yetiyor sadece...ikincisi aile. herkes senın yada başkasının ailesi gbı anlayışlı olmuyor malesef..ark.ların dediği gibi burası çok ufak biryer ..yinede tşk ederim düşüncelerine

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…