Tamam teşekkür ederimE ticaret araştırın derim.
Düşük bir bütçeyle güzel gelir elde edebileceğiniz dolayısıyla sıkıntılarınızı ortadan kaldıracak bir iş kolu.
Ben böyle yapıyorum. 4 yaşındaki kizimi yarım gün bırakıp part çalışıyorum ve yetisiyorum.Gidiyor zaten ama sadece 4 saat. Nasıl yetiseyim part işe
Aklınızda olsun devlet anaokulları da tam gün olabiliyor. Bağımsız anaokullarında kulüp aldı altında tam gün eğitim veriliyorDevlet okuluna gidiyor. Özeller tabi ki tüm gün olur
Hayır yakınlar ama annem 2 yaşındaki yeğenime bakıyor. Kızımı okula götürüp getiremez.Aileniz uzakta mı?
Tam gün devlet nasıl oluyor her okul aynı değil mi? Devlet sonuçtaBenim kızım da 5 bucuk yasinda gecen seneden başlamıştık tam gün gidiyor okula devlet okuluna
Tam gün verip ise girebilirsiniz en azından meşguliyet olur size
Hayır yakınlar ama annem 2 yaşındaki yeğenime bakıyor. Kızımı okula götürüp getiremez.
Evet annem bakıyordu sonra ağır bir ameliyat oldu, çıkmak zorunda kaldım. İkinci bir işe girdim kız kardeşim bakıyordu. Bu kez de o işe girdi yine çıkmak zorunda kaldım.Liliyaa sanki bir ara calisiyordun gibi hatirliyorum o zaman kim bakiyordu? ben mi karistirdim acaba?
Bu yazdıklarınız için çook teşekkür ederim çok özenli yazmışsınız vakit ayırıp.. ekran görüntüsü alıp bakacam mutlaka.Armut uygulamasına üye olun . Orda saatlik işler çıkar diye düşünüyorum.
3000 TL nafaka çocuğu özel kreşe gönderir . Siz de çalışır diğer masrafları karşılarsınız . Olmadı babadan rica edersiniz bazı aylar kreş parasını o öder.
evden müşteri hizmeti olarak çalışabilirsiniz diye biliyorum.
hiç olmadı TYP ‘ye başvurun , seneye 1. Sınıfa başlayacak , hem okulda çalışır hem de çocuğunuzun yanında olabilirsiniz .
öğretmen grubunda öğlenci öğretmenler çocuk bakıcısı arayabilir, muhakkak numaranızı verin , okul idarelerinden bu konuda yardım isteyin . Soran olursa numaranızı versinler .
bir komşum evde dikilmiş peluş oyuncakların içine elyaf dolduruyordu . O tür işler arayabilirsiniz.
belediyeye gidin konuşun , bir iş bulunabilir size .
partilerin kadın kolları var , bir velim onlarla tanışıp temizlik işi bulmuştu .
hatta kreşe verecek paranız yoksa kreşte temizlik , yemek vs işleri yapayım diye de teklif edebilirsiniz .
Ben de yıllarca sırf sigorta primi için çalıştım , elime geçen para bakıcı parası , o parası bu parası derken kendime çorap bile alamıyordum .
Bence ha gayret deyip bir ayağa kalkın . Oturarak hayat mı geçer ?
Evet annem bakıyordu sonra ağır bir ameliyat oldu, çıkmak zorunda kaldım. İkinci bir işe girdim kız kardeşim bakıyordu. Bu kez de o işe girdi yine çıkmak zorunda kaldım.
Eski eşim asla yardımcı olmaz bu konuda. Çocuğun temel ihtiyaçları ona ait diye boşanma dilekçesine yazdırmıştım. Şimdi eşeklik yapmışım ben diyor bunun için. Gerisini siz düşünün...Aslında çalışmaya başlasanız hem sosyalleşirsiniz, çalışırken kafanız dağılır hem de para kazanır biraz nefes alırsınız. Gezmeye, tozmaya biraz yardımı olur asgari ücret bile olsa. Kreşin saati de azmış. Günde 4 saatlik part time iş bulmak kolay mı bilmiyorum. Ama garsonluk, satış elemanlığı, evden çağrı merkezi gibi iş ilanlarına bakmanızı öneririm. Üniversitedeyken çalışan arkadaşlarım vardı. Mağazalara gidip CV veriyorlardı veya başvuru formu dolduruyorlardı mutlaka mağazalar dönüş yapıyordu. Sizde deneyin şansınızı. Mutlaka size de uygun bir iş çıkacaktır. Araştırın, bakın, başvurun her yere. Biz kadınlar güçlüyüz, güçlüde olmak zorundayız. Hele de çocuk varsa. Çocuğun mutluluğu, refahı için başka güçlü olmalısınız. Her şey size bitiyor. Silkelenin, kendinizi toparlayıp bir yerden çalışmaya başlayın. Zaten 4 saat kalıyor kreşte, çok kısa demeyin. Baştan umutsuz olmayın.
Üzüldüm sizin adınıza. Aldığınız nafakanın yarısı zaten kiraya gidiyormuş. Elde de bir şey kalmıyor ki. Her şey o kadar pahalıyken neye yetsin o para.
Eski eşinizle tam gün özel kreş konusunda konuşsanız? Anlayışlı biri mi? Sakince birebir anlatın. Elinizde hiç para kalmadığını, kızınıza istediği şeyleri yapamadığınızı ve üzüldüğünüzü söyleyin. Bana nafaka yetmiyor, çalışmam lazım, tam gün kreşe vereceğim çocuğu, kreş parası konusunda nafaka dışında yardımcı olur musun diye konuşsanız faydası olmaz mı? Sonuçta bir yerde kızının mutluluğu da söz konusu. Yahu kıyafetler bile almış başını gitmiş. en düşük 150-200 lira çocuk için kazak, pantolon fiyatları bile. Ki bunlar temel ihtiyaç.
Gezmek konusuna gelince; evde ufak ufak şeyler hazırlayıp bir sahile gidip kızınızla piknik tarzında şeyler yapabilirsiniz. Hem temiz hava alırsınız, kafanız dağılır hem de değişiklik olur.
Teşekkür ederim canım sağolAnladim canim annene cok gecmis olsun. Arkadaslar guzel fikirler yazmislar hakkinda hayirlisi olsun uzme kendini.
Teşekkür ederim desteğiniz için. Allah sizin de yardımcınız olsun.İş bulup çalışmanız çok önemli.Eski eşiniz nafakayi ödemeyi keserse icinden çıkamazsınız.Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmeli ve emeklilik için sgk niz olmali mutlaka.Tam gün anaokulu mutlaka vardir araştırın.Güclü olmak zorundasınız, pes etmeyin.Çalismazsaniz hayat boyu eski eşinize bağımlı olursunuz.O bir hayat kurat ama siz sadece seyirci olursunuz.Bunu kendinize yaomayin.Ayrica kızınıza ornek olmalısınız.
Ben bosanalı 5 ay oldu.Kizim 7 yaşında.Evet hic kolay değil.Hergun mutsuzum.Ama çalışıyorum.Dikkatim dağılior bi sekilde is- güç-cocuk derken.Hayatta hersey geçermiş.Elbet birgun bu üzüntüler mutsuzluklarda geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?