Ay kıyamam yaHangi şehirde yaşıyorsunuz?
Benim bulunduğum şehrin, Antalya Facebook’ta iş bulma grupları var. Şartlarınızı söylüyorsunuz onlarca teklif geliyor.
Bugün fenomen bir kadının hikayesini dinledim. Annesi konfeksiyonda çalışıyormuş. Bu kızıda bırakacağı yer yokmuş. Yanında götürüp, dikiş makinasının altında uyuturmuş. Kimsenin hayatı kolay değil ama insanlar çözüm üretiyor.
Evet büyük bir şehir. Benim anlamadığım devlet okulları fix olmaz mı yarım gün ve tam gün diye ikiye mi ayrılıyor?Büyük bir şehirde mi yaşıyorsunuz? Herkes tam gün anaokulu falan demiş ama bence her yerde yoktur. Ben bir bakayım evden çalışılan çağrı merkezi işi bulursam buraya linkini atarim
Benim hiçbir fikrim yok maalesef bu konuda, sadece kuzenim öğleden sonra aksama kadar gidiyor. Ayriyeten sabah grubu da var. Tüm günü bilemiyorumEvet büyük bir şehir. Benim anlamadığım devlet okulları fix olmaz mı yarım gün ve tam gün diye ikiye mi ayrılıyor?
Çok teşekkür ederim
Anneniz diğer torununa bakıyormuş zaten kızınıza da baksa okula bebeği bebek arabasına koyup götürse olmaz mıEvet annem bakıyordu sonra ağır bir ameliyat oldu, çıkmak zorunda kaldım. İkinci bir işe girdim kız kardeşim bakıyordu. Bu kez de o işe girdi yine çıkmak zorunda kaldım.
Yarim gün olan anaokullari çoğunlukla ilkokulun giris katinda olan, ilkokula bağlı anaokullari ya da bagimsiz anaokulu ise onda da kulup vs yoktur ki olanlar da aylık belli bir miktar istiyor.. bagimsiz anaokullari 36 aydan itibaren alabilir kapasite ve öğretmen durumuna göre, ilkokul bünyesindeki anaokullari 48 ayini doldurmus olmasini ister.Evet büyük bir şehir. Benim anlamadığım devlet okulları fix olmaz mı yarım gün ve tam gün diye ikiye mi ayrılıyor?
Çok teşekkür ederim
Yok bazı anaokullarinda tam gün oluyor öğleden sonraya kulüp koyuyorlar tabii ucreti var ama asla ozel okullar kadar pahalı değil mesela ben şu an 1275 lira veriyorum toplam sabah 8 akşam 5 kahvaltı ogle yemegi ve ikindi ara öğün varTam gün devlet nasıl oluyor her okul aynı değil mi? Devlet sonuçta
Evet büyük bir şehir. Benim anlamadığım devlet okulları fix olmaz mı yarım gün ve tam gün diye ikiye mi ayrılıyor?
Çok teşekkür ederim
Yıllarca babaannem de bize böyle baktı hem bana hem 3 yaş büyük kuzenime. Onu okula getirip götürürdük birlikte. Niye olmasın ki?Hayır yakınlar ama annem 2 yaşındaki yeğenime bakıyor. Kızımı okula götürüp getiremez.
Keşke çalışsan parasızlık daha da insanı depresyona sokuyorEşimden boşandım, Şubat ayında 1 sene olacak. Kızımla beraber yaşıyoruz 5 yaşında. Her gün mü mutsuz olur insan.. hiç birşey kesmiyor beni. Tek aktivitem komşuya gitmek. Çalışamıyorum çocuğa bakacak kimse yok. Para yok gezeyim, kızımı gezdireyim.. evden çalışmak istesem sermayem yok.
Kızıma yetemiyorum sanki, çok yalnızım. Kızım var çok şükür de bişeyler eksik. Koca falan değil yanlış anlamayın. Her şey çok anlamsız geliyor. Kızımı babasına verdim 2 saat önce, belki onda yatıya kalır. Daha da kötü oldum. Basım ağrıyor stresten her gün. Sadece kızıyla ilgilenen bir anneyim. İş yok, arkadaş var ama yok, para yok, gezmek yok..
Belgeselde görüyorum yabancılar 5 sene para biriktirip göl evi Dağ evi falan alıyor. Çocuklarım için diyorlar. Kocaman bir arka bahçe, iki adım ötede deniz.. deniz olan bir yerde yaşayıp gidememek çok kırıcı...kızıma içinde hayvanlar olan, çimlerde koşup oynayabileceği bir bahçe vermek isterdim. Dört duvar arasındayız kızımla... Bu yaşamak mı?
Çok mutsuzum...
Dipnot: kızım devlet anaokuluna gidiyor. 12.30-16.30 arası.
İyi hissetmek isimli kitabı okumanızı öneririm en azından oradaki annenin durumunu… sizin kızınıza verebileceğiniz en iyi şey, iyi hisleriniz pozitif duruşunuz ve mutluluğunuzdur. Benim ailemin maddi durumu iyi ve iyi şartlarda büyüdüm. Ancak eşimin ailesine hep özendim, maddi olarak çok şey veremeseler de öyle pozitif destekleyici büyütmüşler ki eşimin karakterine hayranım. Kızınız da ileride niye deniz manzaralı evim yok demeyecektir, o sizle mutlu anılarını hatırlayacak. Bu yüzden imkanlarınızdan çok hislerinize odaklanın ve bence mutlaka önerdiğim kitabı okuyunnEşimden boşandım, Şubat ayında 1 sene olacak. Kızımla beraber yaşıyoruz 5 yaşında. Her gün mü mutsuz olur insan.. hiç birşey kesmiyor beni. Tek aktivitem komşuya gitmek. Çalışamıyorum çocuğa bakacak kimse yok. Para yok gezeyim, kızımı gezdireyim.. evden çalışmak istesem sermayem yok.
Kızıma yetemiyorum sanki, çok yalnızım. Kızım var çok şükür de bişeyler eksik. Koca falan değil yanlış anlamayın. Her şey çok anlamsız geliyor. Kızımı babasına verdim 2 saat önce, belki onda yatıya kalır. Daha da kötü oldum. Basım ağrıyor stresten her gün. Sadece kızıyla ilgilenen bir anneyim. İş yok, arkadaş var ama yok, para yok, gezmek yok..
Belgeselde görüyorum yabancılar 5 sene para biriktirip göl evi Dağ evi falan alıyor. Çocuklarım için diyorlar. Kocaman bir arka bahçe, iki adım ötede deniz.. deniz olan bir yerde yaşayıp gidememek çok kırıcı...kızıma içinde hayvanlar olan, çimlerde koşup oynayabileceği bir bahçe vermek isterdim. Dört duvar arasındayız kızımla... Bu yaşamak mı?
Çok mutsuzum...
Dipnot: kızım devlet anaokuluna gidiyor. 12.30-16.30 arası.
Merhaba canım nasılsın seni görmek ne güzel:) seneye de anaokuluna gönderecem. Bakalım duruma göre çok sağolMerhabaliliyaa , ben ekim annelerinden. Beraber beklemiştik bebeklerimizi. Beş yıl geçmiş ama en heyecanlı zamanlarımızda birlikte olduğumuzdan unutmadım seni. Boşanma kararın hayırlı olsun uzun uzun düşünerek verilmiştir elbet.
Arkadaşım, tam gün devlet okulu var ancak ücret alınıyor ama ücretin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Özel kreşlerden daha makul olmalı. Çocuğunu gelecek yıl mı daha sonraki yıl mi okula başlatacaksın bilmiyorum ama iş bulup tam gün kreşe vermek senin için çok iyi olur. Çocuk da okula hazırlanmış olur. İş sadece para değil sosyalleşmek için de çok iyi gelecek sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?