Çok öfkeliyim mantıklı karar veremiyorum.. Ne yapmalıyım?

MaSaL__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
9
0
86
Diğer
Merhaba ben aranıza dün katıldım.Bir sorunum var ve ne yapmam gerektiği hakkında mantıklı düşünemiyorum,bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben 4-5 yıl önce biriyle çıktım,çok güzeldi her şey.Beraber çok güzel vakit geçirirdik ve hani derler ya birbirleri için yaradılmışlar diye,bizede herkes öyle söylerdi çok yakışırdık.Bana bakması bakışları gülüşü okadar güzel okadar içtendiki herkes hayran kalırdı bu nasıl sevgi diye.Elleri ellerimdeyken titrerdi hep elleri,ayrılırken gözleri dolar birtürlü ayrılamazdı döner döner gelir ve dönüp dönüp bakardı.Ben ona ilk zamanlar hiçbirşey hissetmemiştim ve o bu kadar iyi ve sevgi dolu diye üzülüyordum,sadece çok yakışıklı olduğu için beğeniyordum okadar.Gün geçtikçe bende aşık oldum sevdim çok sevdim.O hayatıma girmesine izin verdiğim ilk erkekti,zaman zaman heyecanlanırdım benimde titrerdi bazen ellerim.Oysa onun benden önceside olmuş ve hala ellerinin titreme sebebini anlamazdım,ilk zaman fark etmemişti bile bu durumu ben söyleyince anladı ve şaşırdı çok seviyorum seni derdi.Bir iki defa ayrılıktan söz ettim hemen kapatırdı ve inanılmaz kötü olurdu,ben sensiz yapamam derdi.Bir süre devam etti ilişkimiz sonra ben o şehirden ayrılmak durumunda kaldım ve biz hala görüşmeye devam ettik.Sonra birgün yine buluşacaktık meğerse o gün son buluşmamızmış.Çok durgundu,ellerimi tutmadan yapamaz bir an ayırmaz ve gözlerimden gözlerini ayırmazdı ama ogün yan yana durdu,gözlerimden kaçırdı gözlerini hep ve yan yana iken sarıldı ayrılana kadar,ayrılırken her zamankinden çok daha sıkı sarıldı kendine iyi bak dedi gitti.Sonra hatlarını iptal ettirdi arayıp sormadı ulaşamadım ona,ondan da ses seda gelmedi.Birgün arkadaşlarla buluştuk bana dedilerki,evliymiş,eşi mezun olduğum okula gelmiş beni sormuş,o evli kocamın peşini bıraksın çocuğumda var benim her şeyden haberim var kocamın telefonunda resimlerini bile gördüm demiş.Hiç tepki veremedim dilim bağlandı sanki konuşamadım,kızlar korktular,şok geçirdim.Neden dedim kendime neden………………Sonra eve gittim kapattım odaya kendimi ağla ağla,kendime gelemedim.Sonra kendimi bıraktım eşi için ağlamaya başladım,Allahım dedim çocuğuda var üstelik o kadın ne yapsın nolur onada yardım et,onada hidayet ver diye ağlaya ağlaya dualar ettim.Sonra kaç sene kendime gelemedim psikolojim bozuldu ölümlerden delirmelerden döndüm kafayı yiyodum kızlar.Ben inançlı bir insanım,ibadet şu bu her şeyi bıraktım,neden diye sordum hep neden ben gibi birine yaptı bunu.Kızlar ben çok temiz yürekliyimdir çevremde hep bana derler melek gibisin diye,masum bir kalbim vardır inanın kimsenin kötülüğünü istemem.Çok zor şeylerden geçtim,inanılmaz imtihanlar verdim şimdi detaylı anlatırsam roman olur sormak isterseniz söylerim daha sonra.Ve bu zor zamanlarımda kimse yoktu yanımda yardımcı olan,ne ailem ne arkadaş ne başkası hiç kimse yoktu,oyüzden bu kadar zaman geçti atlatabilmem için.
Ve dün tesadüf eseri onu facebookta gördüm,resmini görür görmez dondum adeta.Yazmışki sayfasına çocuklarımı eşimi çok seviyorum kaydedenler bilsin diye.Kızlar beni öyle bir hale getirdiki nefret dahi edemiyorum ondan okadar küçüldü gözümde.Ama hep içimde kaldı neden diye sormak neden bana bunu yaptın ben gibi birine hiç acımadın üzülmedin mi diye sormak,neden demek sadece NEDEN?Bana yaşattığı günler geceler seneler geldi aklıma ve ben o öfkeyle sayfasına msn adresi vardı ekledim.Çevrimdışıyım bu arada.Kabul etti.Sonra dedim kendi kendime kızım kendine gel mantıklı ol doğru düzgün karar ver diye.Neden diye sorarsam biraz olsun üzülür mü sızlar mı vicdanı diyorum acaba?Ve eğer msnde görüşmeye karar verirsem kendimi kendim olarak değilde arkadaşımmış gibi göstersem o şekilde hesap sorsam mı diyorum ve inanın karar veremiyorum şuan engelli hiçbir şekilde görüşmedim.Lütfen bana yardım edin ve şunu bilin şuan burada ezan okunuyor her şeyin üstüne yemin ederimki onu asla sevmiyorum,zerre kadar sevgim yok,ama kızlar bilemezsiniz çok zor yıllar geçirdim yanımda kimse yoktu ve ben onun yüzünden şuan herşeiymden olabilirdim,namusumdan,aklımdan,dinimden,bu dünyamdan,diğer dünyamdan,her şeyimden olabilirdim o yüzden lütfen bana en doğrusunu ve mantıklısını söyleyin,ben ne yapayım?Lütfen Allah rızası için yardım edin bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır!
Bir daha bulaşmayın pisliğe!
Sakın!
Ne diyecek ki "sevdim seni bıdı bıdı affet o dönem bunalımdaydım bıdı bıdı..."
Yapmayın bunu kendinize sakın!

Yok yok affetmek anlamında demedim zaten..
O adamla muhatap olmak,hatta kavga etmek bile pisliğe bulaşmak zaten..
Yapmayın..
Bak nişanlıymışsınız ne olur artık kendi hayatınıza bakın,çok mutlu olun inşallah..

Sakın, sakın, sakın....

Nişanlınız olmasaydı bile asla yapmayın derdim. Ondan önce kendinize haksızlık, kendinize saygısızlık. O kadar olan bitenden sonra size mantıklı bir cevap verecek mi sanıyorsunuz? Geveleyip duracak, belki yine masal anlatacak, beyniniz bulanacak. Hiç gerek yok. Silin gitsin. Hayatınıza kendi ellerinizle sokmayın onu tekrar.

Laaleme katılıyorum
Üzerinden onca zaman geçmiş çok acı çekmişsiniz bi sünger çekin bitirin hesabı
Boşverin hesap sormayın..Muhatap oldukça daha da uzayacak belki muhabbet belki de daha fazla canınızı sıkacak şeyler söyleyecek
Hem nişanlıymışsınız da bence hiç yazmayın msnden de silin
O yokmuş gibi davranmak inanın çok daha mantıklı olur

Seni anlıyorum, eline dünyaları verse bir daha o kişiyle tekrar beraber olmayacak kadar mantıklısın aslında.

Sadece bu şekilde kullanılmayı, bir açıklama bir yapmadan kenara itilmeyi hazmedemiyorsun..

Hazmedemeyeceksin de..

Suratına 1 kere tükürsen onun rahatlarsın emin ol:)
Ama buna da imkan yok..

Kendimi senin yerine koyuyorum da, hayatıma bulaştırmadan sadece; hakkımı helal etmiyorum sana...gibi tek bir cümlemi duymasını sağlardım bir şekilde.Sonuçta hakkına girmiş senin..

Ama dediğim gibi başıma bela etmeden çünkü nişanlısınız...Tekrar muhatap olmayın ama hakkınızı helal etmediğinizi de başka bir şekilde de olsa ona ulaştırabilirsiniz ....

Muhatap bile olma.. akilla mantikla bagdastirilacak bir davranis olmamis ki onunki..
gecmisi gecmise gom canim.. gomememissin farkindayim ama gom.. benim de bu sekilde alincak bir intikamim vardi, almadim elime cok firsat gectigi halde sadece uzaktan izledim ve allah a havale ettim,
mutlu olmadigini biliyorum olamaz da.. o karakterde o yaradilisda biri mutlu olamaz zaten.
esini seninle aldatmis. esi de belli ki kok sokturmus sonunda affetmis. belki akillanmistir. bilemezsin, ama eski defterleri acmak sana acidan baska ne verebilir ki. hicbirsey vermez. icin sogumaz icindeki nefret onun basit cevaplari karsisinda daha da beter olur. intikamin azalmaz.
ayrica feysbuktan gelen bilmedigi bir adresi msnine ekledigine gore hala ayni yolun yolcusu bu adam.
o yuzden birak sen elleme kendisi bulsun belasini.

Boşver güzel kardeşim ya, karaktersiz bir insan için aklını geçmişle bulandırma..Allah'a havale et, yuvanda mutlu ol.

Sakın yapma böyle bişeyi.. Sakın bulaşma yeniden.. Hesap sorucaksın da ne olucak? Tınlıcak mı sence..
Sakın yapma.. kendine gel..
Bak nişanlıymışsın ne güzel işte tadını çıkar..
Geçmişi bırak ondan sana hayır yok.. anlıyorum ne kadar zor günler geçirmiş olsan bile..
Daha fazla üzülmemek için bulaşma..
Geçmişe takılırsan orda kalırsın..
Sen önüne bak..... yerimseniben

canim benimm..
uzulme dayanamam ya.
senin durumunu anliyorum.
ne yazikki Ailende sana destek cikmamis hic birsekilde, destek ciksinlar onaylasinlar diye degil, ama enazindan arkanda olduklarina yaslanabilecegin omuz oldugunu belirtmeleri gerekirdi..bu konuda cok iyi anliyorum.
cok.
sen kotu bisey yapmamissin yazilarin bile okadar temiz ki..cok iyi birisin buna eminim, veinsllah o adamda zaten allahindan bulacak, ilk olarak sana yaptigi cocuguna yaptigi ve karsina yapmis oldugu bu terbiyesizliklerin hesabini verecektir! emin ol buna!

yanliz ona da msnde eklemissin icindekileri dokmek istedigini anliyorum ki bende bu yapiya sahip olan biriyim ve sana icinde kalmasin birsey; sole diyorum!
tabi hemen sana gel barisalim diyecegi yok elbette nisanlini birakip yine asik olmazsin ona, yani okadar nefret edilesi bir insan icin yeniden guzelbirsey dusunmen mumkun degil, ve bu yuzdende yaz istedigini ona! yani korkma yeniden bulasmazsin o pislige cunki sen zaten mantikli bir sekilde dogruyu yanlisi iyi kotuyu ayirt etmisin..aklin yerinde sonucta yani..

bence faceden bimsj atacaktin, msn birazdaha ozel olmus sanki, neyse..ben olsam derim; demekki evliymissinl ne currettle hangi yalanla bunu hem bana hem onlara yaptin gibi icinden ne geciosa butun pisligi kus, rahatliyacagindan eminim :) oda bilsin ne dusundugunu. belki o bu olaylari unuttu ama hatirlat, sen aci cekerken o unutmus mutlu tablosu sergilerken dile getir ne yaptigini anlasin ve biraz olsa; neyapmisim ben diyip oturup dusunsun.

sana sus otur icine at diyeceklerini demiyorum belki arkadaslardan farkli olarak,ama bende bu yapiya sahibim ve icimde hic birseyin kalmasini istemeigim, karsi tarafin bilmesi gerektigi biseylerin var oldugunu biliosam bunu solemeden rahat edemem bende , bu yuzden anladigim icin soyle diyorum.

nisanlinla cook mutlu olma dileyiyle..

canım yazdıklarını okurken içim gitti inan okadar kötü oldum ki seni anlamaya çalıştım inan eminimki çok zor günler geçirdin ama canım kızlarında dediği gibi boşver hiç bulaşma eğer çok içinde kaldıysa bir mail at ama bence gereksiz değmez ya inan ki bu bukadar basit olmamalı bukadar basit olmamalı ama elimizden ne geliyo ki bence nişanlına sıkıca sarıl ve onu bırakma allah o insandan seni kurtarmı diye de şükret ya karısının yerinde sen olsaydın da seni aldatıyo olsaydı o zamn evli ve çocuklu ayrılmak daha zor olurdu içindeki fırtınayı anlıyorum ama canım benim değmez bulaştırma kendine ayatını nişanlınla güzelce yaşa

Offf çok kötü gerçekten ya çok üzüldüm canım ya valla dayanılır gibi değil gerçekten.

Öncelikle din bilgim o kadar yok olsa çok inançlı olurdum kesin ama bazı şeyleri ben de çözemedim, ama kuran okurken çekilen sıkıntı ve acılarla ilgili aklıma gelen iki şey var ilki Allah kullarına onu daha çok hatırlasınlar diye acı verdiğini söylüyo ve sıkıntılarla ilgili sabretmemiz gerektiğini sabredenleri Allahın sevdiğini ve ileride gerçekten mutlu olucaklarını söylüyo. Bu bakımdan artık isyan etme. Senin şu durumda isyana değil sevgiye şefkate ihtiyacın var bunu da Allaha yönelip bulucağına inanıyorum.

İkinci ben tabi seninki gibi bişey yaşamadım ama erkeklerle ilgili sorunlarımda şunu anladım ki hangi intikamı alırsan al, ne söylersen söyle, ne yaparsan yap için asla rahat etmiyo. Yani düşün ne kadar kötü bişey yapsan için rahat eder. Senin istediğin ona küfretmek onu yaralamak değil istediğin onun aslında böyle bir insan olmadığını görmek ama bu da imkansız.

İstersen facebooktan mesaj atıp sor ama ben inanmiyorum seni tatmin edicek bi cevap alabiliceğine. Ne diyebilir ki sana. Hangi cevap acını hafifletir bilmiyorum. Zaten o o değilmiş yani. Ama sakın msnine ekleme sen çok değer vermişsin bu adama o kadar sevmişsin ki eni kandırabilir yeniden. Çok dikkatli ol. İçinden ne yapmak geliyosa onu yap.

Yapılması gereken belli:
Onu Allah'a havale et onun gibilerin yatacak yeri yok yazık ki böyleleri kendilerini akıllı sanıp küçücük kalpleri kırıyorlar... lmaz:
Sen ilk de olmazsın onda son da. Böylesi karaktersiz olur.
Boşuna geçmiş için üzülme.
Senin mis gibi nişanlın var ona bağlan facebook denen illeti de kapat gitsin, görme bile...
a.s.

Canım sen ne kadar olgun bir kızsın, maaşallah

Adamın sana yaptığı yenilir yutulur cinsten değilmiş. O kadar zaman sonra bir şekilde öyle görünce anlık karmaşalar, öfke patlamaları yaşaman normal. Bunu bir şekilde kendi içinde yatıştırmaya bak, bir süre sonra her şey eskisi gibi olacaktır. Ha evet, zaten yıllardır içinde bir yara ile yaşamışsın. Ama ne yapsan bu düzelmeyecek, sadece zaman aşımına uğrar yaşadıkça.

Sen zaten onu kazasız belasız atlattığına ve nişanlının varlığına şükrediyorsun, bizim altını çizmemize gerek bile yok. Bir süre kendini başka şeylerle meşgûl edersen Allah'ın izniyle silinir gider bu öfke içinden.

Canım benim teşekkür ederim desteğin için.Evet çok sinirlendim öfkelendim ve şuan düne göre rahatım biraz daha,yanlış birşey yapmak istemiyorum.Allahından bulsun inşaallah

Tabi ki bulacak. Acı veren mutlu olmaz. Kaldı ki o kişi hem eşine, hem sana ne kadar haksızlık etmiş. Bunun bedelini ödemek kolay mı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…