- 25 Mayıs 2015
- 944
- 591
- 103
- Konu Sahibi SaviorAngel1
-
Bu tarz konuların altına aynı partiye oy verme muhabbeti yapılır hep bunda sorun yok bana kalsa fakat aynı şey dini hassasiyetle ilgili soru soruldu mu sanane denir.
Bunu sorun etmemek de bir tercihtir ama sorun edilmesi de abes değildir. Kişinin neye ne kadar önem verdiğiyle alakalı olarak eşinin yaşam tarzı, inanışı elbette önemli. Ben kendim gibi olmayan biriyle evlenmezdim. Bir diğeri dindar biriyle yapamazdı. Kendimize gelince tamam başkası ibadetle ilgili konu açınca sen ilgilendirmez oluyorsa bunun adı bellidir yani.
Bu yorumlara katılmakla birlikte, konunun başındaki tepkilere de hak veriyorum. Çünkü konu farklı inançlara sahip insanların evliliğinden ziyade aynı inanca sahip olup ibadetlerini aynı oranda yerine getirmeyen iki kişinin evliliği ekseninde açılmış.Burada bir hümanizm rüzgarı esmiş. Ama ben katılmıyorum. Arkadaşlıkta sorun olmaz ama eş için önemli.
Ben hayat arkadaşımı paralel dünya görüşünde isterim.
Biz karı koca dinden uzak bir görüşteyiz. Çocuğu kuran kursuna göndermeme, dini bilgiler vermeme konusunda ortak hareket ettik mesela.
Gayet önemli bence evlilikte aynı dünya görüşüne sahip olmak, aynı sosyal statüde olmak, aynı inanca sahip olmak.
İleride birbirinizi darlayacağınız belli. Huzursuzluk çıkar her türlü
Ahhaaha çok enteresansınız doğrusu. Size başka bir örnek de vereyim o zaman; çevremde gördüğüm bir çift var. Erkek daha muhafazakar bir ailede yetişmiş kendisi de o şekilde yaşamaya çalışan birisi orucunu vs tutuyor. Evlilik yaptığı kadın da tam tersi buna çok önem veren biri değil hiçbir ibadet vs yapmaz. Gel gelelim ki bunlar evlendiler ve adam da tutmamaya başladı çok ufak şeyleri bahane ederek. Çünkü bu artık onun gözünde daha normal bir şeydi. Yani bazen o ki üzüm üzüme baka baka da kararır ya, ya öteki ya beriki huyundan suyundan alıyor karşısındaki insanın ister istemez. Ben asla değişirim değişmem ya da o değişir değişmez gibi cümleler kurmuyorum ama bu tür şeyler de olabiliyor yani. Buna mahal vermemek adına kendi kendime düşündüm bi. Buraya da sormak istedim.
Dini konular yasak diye biliyorum ama yaşıniz kaç siz neden namaz kılmıyosunuz hem bu konuda hassas olduğunuzu soyluyorsunuz hemde namaz kılmadıginizi yazmişsiniz bu konularda hassas olan kişi ibadetini ileriye bırakmaz hem ibadetin en güzeli gençlikte yapılan ibadetlerdir kimseye zorla veya soyleyerek ibadet yaptiramazsın herkesin ibadeti kendine sahura yanliz kalmamak istemiyosaniz yine eşiniz size eşlik eder tutmak istemiyosa tutmaz yaniNeden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Birak zaten bebisim o ne oyleDiyet spor ve sağlıklı yaşamla 12 kilo aldım woman, hepsini bıraktım valla.
Sağlıksız yaşarken daha sağlıklıydım, bizim neslin bedenini yeni jenerasyonun oyunları bozuyor.
Patso yiyerek büyüyünce geçiniz diyet işini.
Sizin karşı taraftan beklentileriniz var ancak o bu değişimi istiyor mu ? İstemezse zorlayacaksınız yada beklentilerinizden hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Yani iki taraftan biri hayal kırıklığına uğrayacakNeden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Eşler zamanla birbirine benzer , ya siz de onun gibi Zamanla orucu namazı salarsınız ya da o size özenir oruca başlar. Ama bence ilk seçenek daha yüksek ihtimal. Bence ayrılın çünkü bu önemsiz gibi görünen ama önemli bir husus. Çocuğunuz arada kalabilir. Ben olsam bu adamla devam etmem çünkü sizi mutlu etmezYa ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
dinde zorlama yoktur hanfendi ya kabul etcek yada istedigi gibi biriyle birlikte olucakSizin karşı taraftan beklentileriniz var ancak o bu değişimi istiyor mu ? İstemezse zorlayacaksınız yada beklentilerinizden hayallerinizden vazgeçeceksiniz. Yani iki taraftan biri hayal kırıklığına uğrayacak
Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
bence siz çok uzatmadan bu konuyu konusup sonuca vardırın. Ama ni insan 7 de neyse 70 de odurdinde zorlama yoktur hanfendi ya kabul etcek yada istedigi gibi biriyle birlikte olucak
Kimsenin inancı beni ilgilendirmez.Aşırı saçma olmadı mı ?
O da kendince bu durumun ileride sorun olup olamayacagını sormuş.
Kabre beraber mi gireceksiniz deyip Atatürk düşmanı ile birlikte olmazdım demek gerçekten ironik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?