vajinismus başlıklarını okudunuzmu
egzersizlerle yenebilirsiniz
siz korkunuzu aşınca eşinizin problemi de düzelir sanırım
Yirmili yaşlarının ortalarından sonra evlilikle birlikte cinsellikle tanışan çiftlerde malesef çok sık görülüyor bu durum. Ergenlikten itibaren kendini tanımamış, cinselliğini keşfetmemiş, kendine dokunması dahi ayıp olarak öğretilmiş bir insanın pat diye seksten zevk alması, sorunsuz bir şekilde cinsel hayata adım atması beklenilemez bence.
Sizin de probleminiz burda başlıyor anladığım kadarıyla. Daha kendiniz tanımadan karşınızdaki insanla mutlu olmayı ya da onu mutlu etmeyi amaçlıyorsunuz. Bu çok mümkün değil. İşe kendi cinselliğinizi keşfetmekle başlayın. Nelerden zevk aldığınızı tespit edin. Bunu yapılması gereken bir şey olarak değil, eğlence, keyif, ihtiyaç hatta ayin gibi görün. O zaman değişiklikleri fark edeceksiniz. Bu sadece sizin için değil, eşiniz için de geçerli.
ikinizin de sorunu psikolojik sanırım beraber terapiste falan gidebilirsiniz. eşinin erken sorunu için geciktiricili ürünler vardır ne kadar işe yarar bilmiyorum ama denemenizde fayda var. bir de eşin evlenmeden önce cinsel deneyimi olmadıysa ondan dolayı da olabilir. bu korkuları yenmek senin elinde gerçekten ilk 1 ay bizde böyleydik kendi kendime yendim ben.
bence doktorunu değiştir, hissizim derken illaki bi his vardır, olumlu bi his olmadığına göre, tiksinme tarzı mı hislerin var, tamamen hissizsen bana da sorun daha ciddi gibi geldi
Erken b. Nedir ya, bosalma diyeni dovmuyoruz. Sonucta hastaligin adi bu. Sen daha bunlari acikca konusmaya cekiniyorsun. Zevk almaman normal.
Klasik olacak ama zevk almak icin kafandaki tabulari yikmalisin.
Hayir tiksinme yok olumlu da degil bunu dr a da anlatamadim işte his yok yok :-(
çok ilginç valla, bence doktorunu değiştir, umarım çözersiniz
evli değilim bir ilişkim de olmadı ama böyle konuları görünce üzülüyorum.Neden doktora gitmek için bu kadar geç kalınıyor? Bahsettiginiz bir hastalık ve tedavisi de var.Doktorları var.Utanma ve çekinmeyi bir kenara bırakmalısınız.Anlatamazsanız ya da eksik anlatırsanız doktorunuz da uygun bir tedavi yöntemini bulamaz.
Umarım en kısa zamanda çözebilirsiniz bu sorunu.Evlilik için en önemli konu bu.
en iyi çözüm kendi kafanızda yenmeniz diye düşünüyorum zamanla inşallah düzelirsiniz.Gittik o ayri ben ayri gittim. Daha sonra 3 ay beraber gittik. Durumum bu şuanda. Eminim piskolojik ama gitfiğimiz doktorlar yardim edemedi zevk alamiyorum dediğimde bana güldü imkansiz dedi. Bir çocuk gibi eşimin yaninda yalanladi beni. Geciktirici de kullandi yan etki yapti ben de ustune gitnedim. Evet tamamen piskolojik olabilir ama kimden yardim alabilirim artik şaşirdim
flort donemlerindeki gibi esinizle el ele tutusup bakisiyor musunuz hic?
ve o anlarda ne hissediyorsunuz?
bu arada sevisirken gorev yerine getirmek gibi dusunuyor olabilir misiniz?
sorununuz hissizlesme diyorsunuz...
o gulen dojtora guveninizi de kaybetmissiniz anladigim kadariyla.
kesinlikle baska bir doktora gitmeyi de ilk secenekleriniz arasina alin bence.
Muhtemelen o his kaybı eşinizle başlarda yeterince ilişki yaşayamamanızdan kaynaklanıyor ve beyninizde eşinizin erken boşalması yer etmiş. siz bütün bu olumsuzluklardan etkilenerek kendinizi cinselliğe karşı soğutmuş olabilirsiniz ve bu da vajinusmus olmanıza sebep olmuş. İkinizin de sorunu tamamen psikolojik. Erken boşalma bir tür rahatsızlık olabilir evet ama bunu bir doktorla yenebilirsiniz veya güvenilir ilaçlarla vs. Sizin vajinusmus ise tamamen beyinde bitiyor. Ben evli değilim ama cinsellik yaşadım. Başlarda isteyip istemediğimden emin olmadığım için ve birkaç korkum daha olduğu için kendimi çok kasıyordum. 1 ay denedik ama kendimi çok kastığım için belli bir yerden sonra olmuyordu. 1 ay boyunca kegel egzersizi yaptım ve psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalıştım. Yakın zamanda bi baktım ki her şey olmuş. Bilmem anlatabildim mi. Bu sorun tamamen siz de bitiyor, birbirinize destek olun sabırlı ve güzel konuşmalar yapın. Umarım yenersiniz ve çok mutlu olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?