Çok pişmanım

Onun yüzünden hayatıma birisinin girmesine de izin veremiyorum güvenim o kadar sarsıldı ki nasıl toparlayacağım bilmiyorum

Girmesin zaten bir süre kafanı topla derslerine odaklan. Hobiler edin. Geçmiş negatifliğinden kurtulursun.

Kimseye bir sey anlatmak zorunda değilsin.
İnancına ters şeyler yapmış olabilirsin,hepimiz için farklı konularda da olası şeyler bunlar.
Sürekli bunu düşünüp takıntı haline getirme.
Bir sey yaşayacaksan karşındakine güvenerek yaşama bunu, yine üzülürsün.
Okuluna, yeni hayatına odaklan, geçmiş geçmişte kalsın.

Daha çok küçüksün bir erkek için ne kadar güvenirsen güven geleceğini, kariyerini, eğitim hayatını değiştirme. Sen gerçekten nereye gitmek istiyorsun? hangi okulda okumak istiyorsun? Önce bu cevabı ver kendine. Sevgilim bunu istiyor diyip karar değiştirme bence. Ben üniversiteye başladığımda bir kızla tanışmıştım sevgilim için geldim demişti. Ve tabi tahmin ettiğim gibi ayrıldılar üstüne kız okulu bitirmeye yakın bırakıp gitti. O yaşadığı acı ve hayal kırıklığı ile hiçbir şeyi önemsemedi. Bence bu çok daha kötü hissettirir. Kendine değer verdikten sonra bu söylediklerimi zamanla daha iyi anlayacaksın.
Ablacım ben diş kazandım gidebileceğim en iyi okul da onun okuluydu zaten o okulda okutmayı tabiki herkes ister ve ben kazandım karşılaşma ihtimalimiz var ama bunu göze alarak yazdım kariyerim için sadece güvenim ve o tüm yıl hayal ederek çalıştığım emeklerim hayal kırıklığı olarak kaldı bende :/

Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
Yavrucum hayat daha yeni başlıyor senin için. Gençsin tabi ki sevip hoşlanacaksın. Kazık yiye yiye pişeceksin tecrübe edineceksin. Kimseye hesap vermeyi düşünme bile. Ailenden ayrılıp bağımsız bir hayata başlayacaksın. Derslerin öğretmenlerin sosyal klüpler okul aktiviteleri... git bunları araştır.

Kaç yaşında olursan ol muhakkak böylelerine denk geleceksin. Önemli olan kendini koruyabilmen. Bu barzoyla aynı okulda olmak rahatsız etmesin seni. Görmezden gel geç git yanından sakın saklanma. İnancına göre tövbe etmişsin işte daha ne dert ediyorsun kendine.

Bak sana burada herkes aynı tavsiyeyi verecektir. Geçmişini ve ilişkilerini, bekaretini soran erkek asla doğru erkek değildir. Arkana bakmadan koşarak kaçman gereken biridir, aşkından ölsen de asla ama asla böyle biriyle bir hayat düşünme.

Yavrucum hayat daha yeni başlıyor senin için. Gençsin tabi ki sevip hoşlanacaksın. Kazık yiye yiye pişeceksin tecrübe edineceksin. Kimseye hesap vermeyi düşünme bile. Ailenden ayrılıp bağımsız bir hayata başlayacaksın. Derslerin öğretmenlerin sosyal klüpler okul aktiviteleri... git bunları araştır.

Kaç yaşında olursan ol muhakkak böylelerine denk geleceksin. Önemli olan kendini koruyabilmen. Bu barzoyla aynı okulda olmak rahatsız etmesin seni. Görmezden gel geç git yanından sakın saklanma. İnancına göre tövbe etmişsin işte daha ne dert ediyorsun kendine.

Bak sana burada herkes aynı tavsiyeyi verecektir. Geçmişini ve ilişkilerini, bekaretini soran erkek asla doğru erkek değildir. Arkana bakmadan koşarak kaçman gereken biridir, aşkından ölsen de asla ama asla böyle biriyle bir hayat düşünme.
Ya teşekkür ederim iyiki yazmışım başta tereddüt ettim ama 1 aydır kendimi yiyip bitirdim bissürü kilo verdim kimseye de anlatamadım tekrardan teşekkürler tavsiyelerinize ve tecrübelerinize uyacağım

ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Geçmişinizle ilgili kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. 💙

ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Tabi ki anlatmayın. Öyle bir sorunlulugunuz yok . Ne dinen ne başka bi sebeple.

Kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin. Ve hayatına girecek adama kesinlikle anlatma en modern olanı da denk gelse bu konuda yobaz olabiliyorlar, biraz şans işi.
Yaşın daha çok küçük diyelim ki vicdanın rahat olsun diye anlattın bununla sizi tehdit edip istemediğiniz şeylere zorlamayacagini bilemezsiniz. Sizden yaşça büyük biriyle de sevgili olma.
Sizin duruma benzer bir durumu arkadaşım yaşamistı, adamın yaşı büyüktü şark kurnazı şerefsiz kıza benimle beraber olup bakire olduğunu kanitlaman gerekiyor demişti emin olmak içinmiş😠😠 bu sebepten abla tavsiyesi güvenip kimseye anlatmayın sizin yaşantınız sizin özeliniz kimseyi ilgilendirmez.

Dediklerinizi anlayabilecek olgunluktayım bende anlatmayı düşünmüyorum sadece bi gün çok aşık olursam o kişiye karşı vizcdan azabı çekmek istemem ama bu hayatta kimseye güven olmucağjnı öğrendim artık

Ah güzel evlat, tövbeni et sürekli ve sakın kimseye anlatma. Hakiki tövbe ettiğinde hiç yapmamış gibi olursun Allah'ın izniyle 🤲🏻

Geçmişe takılı kalmak sana çok zarar verir. Ve geçmişi kurcalamak ta kimseye fayda vermez.

MaşaAllah bak üniversite kazanmışsın, Allah yolunu açık eylesin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Herkesin geçmişi kendisini ilgilendirir kimseye açıklama yapma mecburiyetin yok. Ayrıca bu çağda bekaret soran cahillerden uzak dur

Şöyle düşün: Eski erkek arkadaşın şu an senin yaptığın gibi "Eyvah, elim kız eline değdi, şimdi ben ileride karım olacak kişiye bunları nasıl anlatacağım?" diye karalar bağlıyor mudur? Nr kadar saçma değil mi? O seninle ne kadar şey yaşadıysa sen de o kadar sey yaşadın. Ayrıca kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Bu düşünceler seni kendinden daha düşük erkeklere razı olmaya iter. Bu kadar basit düşünme, bunlar çok ama çok basit şeyler. Bilimle uğraş, sanatla ilgilen, spor yap. Bu ne?

Şöyle düşün: Eski erkek arkadaşın şu an senin yaptığın gibi "Eyvah, elim kız eline değdi, şimdi ben ileride karım olacak kişiye bunları nasıl anlatacağım?" diye karalar bağlıyor mudur? Nr kadar saçma değil mi? O seninle ne kadar şey yaşadıysa sen de o kadar sey yaşadın. Ayrıca kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Bu düşünceler seni kendinden daha düşük erkeklere razı olmaya iter. Bu kadar basit düşünme, bunlar çok ama çok basit şeyler. Bilimle uğraş, sanatla ilgilen, spor yap. Bu ne?
Haklısınız Tabikş bunlar benim düşüncem değil ama belki de yaşım küçük olduğu için özel şeyler yaşadığım insanla gelecek istiyordum şimdi kötü hissediyorum bu yüzden

Ah güzel evlat, tövbeni et sürekli ve sakın kimseye anlatma. Hakiki tövbe ettiğinde hiç yapmamış gibi olursun Allah'ın izniyle 🤲🏻

Geçmişe takılı kalmak sana çok zarar verir. Ve geçmişi kurcalamak ta kimseye fayda vermez.

MaşaAllah bak üniversite kazanmışsın, Allah yolunu açık eylesin 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Peki sorarlarsa ne dicem
Senin bilmen gereken bişey yok demem yeterli mi

Bence olayı bukadar dramatize etme.
Daha çok gençsin.
Hayatına girenlere herşeyi açmak zorunda değilsin, bu senin özelin. Adam tane tane neler yaşadığını soracak değil, kimseyi ilgilendirmez.
Bunlara takılıp eğitimine odaklanamassan asıl problem orda başlar.
Odağını okuluna, kariyerine ver.

İçten bir şekilde tövbe etmişsin Allah kabul etsin. Ancak gelecekteki kocan sana kimlerle öpüştün, ne kadar ileriye gittin diye soracağını sanmıyorum. Her sevgilinin yaptığını der geçersin kimseye geçmiş hakkında hesap vermek zorunda değilsin. Sen bundan rahatsız olmuşsun ve vicdanını rahatlat tövbe ettin bundan sonra seni vicdanen rahatsız edecek davranışlarda bulunma yeterli ve bunu fazla dillendirme kimseye anlatma içinde yaşa ve yok et.

İçten bir şekilde tövbe etmişsin Allah kabul etsin. Ancak gelecekteki kocan sana kimlerle öpüştün, ne kadar ileriye gittin diye soracağını sanmıyorum. Her sevgilinin yaptığını der geçersin kimseye geçmiş hakkında hesap vermek zorunda değilsin. Sen bundan rahatsız olmuşsun ve vicdanını rahatlat tövbe ettin bundan sonra seni vicdanen rahatsız edecek davranışlarda bulunma yeterli ve bunu fazla dillendirme kimseye anlatma içinde yaşa ve yok et.
Kimseye anlatmıyorum zaten sadece en yakın arkadaşım biliyor o da ilk zamanın şokuyla anlattım benim korktuğum şey aynı okula gidicez karşılaşmak

Hep geçmişim peşimden gelicekmiş gibi hissediyorum çünkü dediğim kişiyle aynı yerde oturuyoruz okullarınız aynı okul uzak olduğu için ben eve çıkıcam zaten bi kaç ay sonra inşallah ama ne bilim bu hislerim geçicek mi kurtulucak mıyım

Back
X