Çok pişmanım :(

meyde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
272
0
46
Uşak
Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlışsa özür dilerim.
Derdime geleyim.
Defalarca başıma gelmesine rağmen yine büyük konuştum ve başıma gelir diye çok korkuyorum
Edebileceğim bi dua fln var mı bunun için ya da ne yapayım önerisi olan

büyük konuşmaktan kastınız ne dini bi konuda inkar mı? asla yapmam dediğiniz bişeyi mi yaptınız? biraz açıklarsanız daha çok yardımcı olabiliriz..

neyse sanırım.. tövbe istiğfar etmeniz gerekiyor..

Azameti ve Kudreti yüce olan Allah'ım sen bana irade, akıl ve güç verdin. ben haddim olmayarak nefsime yenildim. irademe yenildim. büyük söz söyledim, pişmanım. şimdi Rahmetine, Kudretine, Merhametine sığındım. beni affet ya Rabbi..beni bağışla. büyük konuştuğum şeyin başıma gelmesinden sana sığınıyorum ve ya Rabbi büyük konuştuğum şey başına gelen kullarına yardım et..sen duaları işiten ve kabul edensin..Rahman ve Rahimsin...
amin...

Son düzenleme:
Dini içerikli konular, yorumlar yasaktır.
Konuyu bu yönde ele almayınız lütfen...

Teşekkürler öneriniz için :) konu inkar değildi.
Olay şu;
Bi arkadaşım bana geldi dedi ki mesela evde kalmışsın ben de seni istemeye gelmişim benle evlenir misin dedi?
Ben de ona (onaylamadığım bazı davranışları var) sen bu haltları yedikten sonra ben 100 yaşıma gelsem de evlenmem senle dedim ve büyük konuştum çok pişmanım

Öyle çokta korkulacak bişey yok aslında ortada
Hepimiz söyleriz bu tarz şeyler ''şunu yapsın dişimi kırcam,kendimi şu camdan aşağı atarım''şeklinde
Söylemekteki amacımız imkansıza yakın olduğunu bildirmek
O insanı aşağılamak,küçük görmek v.s değil sonuçta

Aslında doğru ama ben büyük konuştuklarım başıma geldiği için korktum

Hayır olmadım ama bilirsiniz büyük konuştuğum için korkuyorum sadece.

korkmakta haklısınız ben olsam bende korkardım. kim kimi kınarsa ölmeden başına gelirmiş. ben dikkat ediyorumda kınadıklarım başıma geliyo. aynı senin durumunda şimdiki nişanlımdan için ' aman allah korusun istemem onu dünyada tek erkek olsa almam ' demiştim noldu :):) şimdi ondan başkasını görmüyo gözüm deliler gibi seviyorum önemli olan ona aşık olman salla gitsin:) aşık olursan saten iyiki büyük konuşmusum diyosun :)

Maşallah o zaman size :) ben asla demedim ama demiş kadar da oldum inşallah başıma gelmez

Sen korkuyorum dedikçe o kişiyi aklına daha çok sokuyorsun. Rahat ol. Sen evleneceğin adamda ne aradığını biliyorsan gerisi fasa fiso.
Sakin ol biraz güzelim, hayatına devam et.

aynen bende zamanında dünyada son adam kalsa gene de başka gözle bakmam diodum ama .
Büyük konuşmamak gerekiyor tbi
Sen samimiyetle tövbeni edersen kabull edilir inşallah

aynısı benim de başıma gelmişti. eski sevgilimle tanışmadan gördüğümde "bunu kim sever ki ya çok çirkin" demiştim.
yaklaşık üç ay sonra tanıştım ve kör kütük aşık oldum..

umarım sizin de böyle olmaz

büyük konuşmasıyla ne alakası var takma kafana Allah akıl vermiş fikir vermiş ........bende çok konuşmuşumdur ama kendimce doğru seçimi yaptım her konuda çok şükür birşey olmaz boşuna üzme kendini

Kafana takma ve Allaha dua et sonuçta onu küçümsemek anlamında dememişsin öyle bile demiş olsan hatanı anlamışsın hiç bişe olmaz.
Eğer ben asla yapmamdan öte eleştirir yargılarsan işte o zaman ölmeden aynısı yaşıyorsun ben bir arkadaşımı içten içe eleştirip ben yapmam dedim ve onun yaptığı hatanın aynısını yaptım arkadaşımdanda binlerce kez özür diledim ondan beride asla birşeyi yapmam etmem demem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…