• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Pişmanım...

Benim anlamadigim bi nokta var ki ben bundan 100% eminim.

Sen tmm bikere beraber olmussun, pisman olmussun haa anlarim seni.

Fakat sonradan diger erkek arkadasinla defalarca beraber olmussun (yanlissam düzelt lütfen).
Yada beraber oluyosundur yani eminimdir halen beraber olduguna.

Tamam Rabbim affeder ama her defasinda da tövbe etmek istiyorum bu yoldan dönmek istiyorum demek cok sacma.

Demekki senin icinde de bu gibi özentiler varmis.

Nedense bu gibi seyler artik cok yasaniyor. Tamam herksin kendi hayati önceden birlikte olup olmamasi. Ama "nihali" arkadasimin dediig gibi birsey yaparsin arkasinda
dimdik durursun. Ama yok efendim yaptiktan sonrada pisman oldum demek bana sacma geliyor.

Allah insanla nefis ve akil vermis kullanmayi bilmeyenler malesef cok!!!

Teşekkürler katılımınız için yanlış algıladıysam özür dilerim ama pişman olup tövbe etmek doğrudur bana oda şu açıdan dini olarak yaşam biçiminin pişmanlık olduğu düşüncesindeyse kişi saçma değil.

Bu arkadaş birden fazla kişi ile birlikte olmuş hayat ona çok güzeldi detaya girmeyeceğim ya arkadaşlarından birinin başına bir şey geldi yada kendisinin o yüzden duyduğu pişmanlık var üzerinde. Yaşamak istemiş yaşamış bu kadar kısa ve net.

Pişman ise töğbe eder namazlarını kılar bir daha kesinlik ile birlikte olmaz kimse ile güçlü bir kadın olur dimdik bir şekilde arkasında durur.

canım bu dünya imtihan dünyası malesef başımıza ne gelceğini bilemiyoruz tabiiki arkadaş tayini yol ayrımlarının seçimi hep bizim elimizde ama işte insan olmanın doğasından her zaman doğruyu seçmioruz seçemioruz. senin yaptığın büyük bir hata elbette ama bunun farkına varmakta çok güzel yadırgayan insanın evli yada bekar hiç farketmez başınada gelebilir. allahım esirgesin hepimizi doğru yolundan ayırmasın sende tövbeni et rabbime sığın seni asla bırakmayacak tek o'dur.

açık konuşucam zina yapmışsın zina yapan erkek yada kadının dengiyle evlenmesi gerekir benim inancıma göre
öff midem bulandı akşam akşam.

tövbe ederse durum değişmez mi?
tövbe edip halini düzeltmek farklı bir kapı açıyor, alimlere sormak lazım
ama kızcağız aynı hatayı tekrarlamayıp sürekli af dilerse Rabbim bağışlayıcıdır

evlendiğin kişiye açık olup yalanlarla karşısına çıkmazsan yaptığın yşeyin arkasında durursan günaha günah katmamış olursun

Seni yargılayamam bu bana düşmez bu kadar pişman isen Allah'a sığın O affedicidir.Geçmiş geçmişte kaldı hatalarının farkında olman bundan pişmanlık duyman iyi bir şey bence.Günahlarının bilincindesin Allah affetsin bundan sonra temiz bir sayfa aç bir daha geçmişteki hatalarını da tekrarlama.

Teşekkürler katılımınız için yanlış algıladıysam özür dilerim ama pişman olup tövbe etmek doğrudur bana oda şu açıdan dini olarak yaşam biçiminin pişmanlık olduğu düşüncesindeyse kişi saçma değil.

Bu arkadaş birden fazla kişi ile birlikte olmuş hayat ona çok güzeldi detaya girmeyeceğim ya arkadaşlarından birinin başına bir şey geldi yada kendisinin o yüzden duyduğu pişmanlık var üzerinde. Yaşamak istemiş yaşamış bu kadar kısa ve net.

Pişman ise töğbe eder namazlarını kılar bir daha kesinlik ile birlikte olmaz kimse ile güçlü bir kadın olur dimdik bir şekilde arkasında durur.

Ben tövbe etmeye birsey demiyorum. Fakat ayni hatayi bir kac defa tekrarlayip her defasinda tövbe edenlere diyorum. Bu direk konu sahibine edilmis bir söz degil.

Herkesin yasantisi kendine tabiki. Benim dogru bulmadigim sey baskasina hakaret edici sözler sarf edip, kendisinin de tövbe etmek istemesidir.

misal: "Diğer arkadaşım ise üniversiteden bir hocamızla beraber.Evli gibiler ancak arada herhangi bir söz yok ,olmayacakta.Kendisi 27 yaş büyük.Bile bile lades ama benim kimseyi yargılamaya hakkım yok.." (bunu konu sahibi yazdi)

Hani derler ya yargilamak bize düsmez diye, sonucta tövbe etmek istiyor bu kisi. Eeee tövbe etmek istiyorsa baskasi hakkinda giybet yapip yine günaha girmiyor mu?

Yani ben bu sekilde demek istedim nihali arkadasim umarim anlatmak istedigimi dogru yazabilmisimdir. Kusura bakma bazen anlatmak istedigimi tam olarak cümle icinde kuramiyorum.

Ben tövbe etmeye birsey demiyorum. Fakat ayni hatayi bir kac defa tekrarlayip her defasinda tövbe edenlere diyorum. Bu direk konu sahibine edilmis bir söz degil.

Herkesin yasantisi kendine tabiki. Benim dogru bulmadigim sey baskasina hakaret edici sözler sarf edip, kendisinin de tövbe etmek istemesidir.

misal: "Diğer arkadaşım ise üniversiteden bir hocamızla beraber.Evli gibiler ancak arada herhangi bir söz yok ,olmayacakta.Kendisi 27 yaş büyük.Bile bile lades ama benim kimseyi yargılamaya hakkım yok.." (bunu konu sahibi yazdi)

Hani derler ya yargilamak bize düsmez diye, sonucta tövbe etmek istiyor bu kisi. Eeee tövbe etmek istiyorsa baskasi hakkinda giybet yapip yine günaha girmiyor mu?

Yani ben bu sekilde demek istedim nihali arkadasim umarim anlatmak istedigimi dogru yazabilmisimdir. Kusura bakma bazen anlatmak istedigimi tam olarak cümle icinde kuramiyorum.

Özür dilerim ben anlayamamışım sizi ve hepimiz fikrimizi tam beyan edemiyoruz. Dediklerinize şimdi tamamı ile katılıyorum.

O tip insanlarda var gördüm yok aman bir daha mı asla diyenleri yani. Hele ki Allah tan korkarım yapamam diyen biri vardı çok gülmüşümdür ona paralı birini buldumu herşeyi yaşardı zira yada türbanlı olanlar var ki perde olarak kullananlar.

Konu bu değil konu sahibinin artık bu hayatı terk etmesi inşallah bir anlık heves değildir.

Özür dilerim ben anlayamamışım sizi ve hepimiz fikrimizi tam beyan edemiyoruz. Dediklerinize şimdi tamamı ile katılıyorum.

O tip insanlarda var gördüm yok aman bir daha mı asla diyenleri yani. Hele ki Allah tan korkarım yapamam diyen biri vardı çok gülmüşümdür ona paralı birini buldumu herşeyi yaşardı zira yada türbanlı olanlar var ki perde olarak kullananlar.

Konu bu değil konu sahibinin artık bu hayatı terk etmesi inşallah bir anlık heves değildir.

Evet aynen cok öyle insanlar.

Tabi konumuzla ilgilide. Bence konu sahibi tamamen erkek arkadasindan ayrilsin kendini okuluna adapte edip sonrada iyi bi is bulsun yoluna devam etsin.

Hakkinda hayirlisi olsun konu sahibi.

Evet aynen cok öyle insanlar.

Tabi konumuzla ilgilide. Bence konu sahibi tamamen erkek arkadasindan ayrilsin kendini okuluna adapte edip sonrada iyi bi is bulsun yoluna devam etsin.

Hakkinda hayirlisi olsun konu sahibi.

Erkek arkadaşının ciddi düşünme ihtimali çok düşük o yaşta olanlar o kuşağa sahip olanlar başkası ile ilişki yaşamış kadını çok zor eşi görür. Erkekler üniversiteli konu sahibi ve arkadaşları gibi kadınlara bayılırlar çünki sorun değildir onlar için erkekte korkarak bir şey yaşamaz aileden uzakta geniş yaşayan sıfatını taşırlar.

Dediğiniz gibi olmalı hatta erkek arkadaşı ile ayrılamayacak ise cinselliği kessin gerçek niyeti çıkar.

Ayrıca gençlerimize örnek olaması açısından bu gün sizin evet dediğiniz yarın pişmanlığınız olabiliyor konu sahibinin başka bir konuda yapmış olduğu yorum ;

"O senden alacağını almış laflarına takıldım ben.Almak, vermek ne demek ? Kimse senden bir şey götürmedi önce buna emin ol.Masumluk, bekaret, ruhtadır, zarda değil.İnsanların kafası örümcek ağlarıyla kaplanmış maalesef etraflarını da buğulu görüyorlar.Sen kendine saygısı olan bir kadın olarak her yaşadığını kabul et ve sev.Ama seni ,gerçek seni göremeyen örümcek kafalılardan uzak dur.Sevgiden daha önemli bir şey varsa o da saygıdır.Sana saygısı yoksa senin hiç itiman olmasın.Yine de karar verecek sensin.Ama madem tavsiye istedin, sen sen ol, kendine olan saygını yitirme.Gerçek sevgi, sana saygı duyan erkektekidir."

Konu sahibi şimdi ise direkman değişmiş acaba son sınıfta olması ailesinin yanına dönmesi sebebiyeti ile mi genitalde ki arkadaşlar gibi yada yaşadığı büyük bir sorunmu arkadaşının veya kendisinin ?

Allah tövbeni kabul eder içten yap ve bir daha tekrarlama yeter.

kimse kimseyi kınamasın!kimse kimseyi ayıplamasın! Kimse kimseyi aşağılayıp küçük görmesin!! HER İNSAN GÜNAH İŞLEME POTANSİYELİYLE DOĞAR. bugün kınadığını seneler sonra kendisi o kınadıgın şeyin daniskasını yapan çok insan gördüm.bir insan kınadığı şeyi yapmadan ölmezmiş. ALLAHın affetme ölçüsüne de siz kim oluyorsunuz da karışıyorsunuz. bir insan 100 kere zina yapar. af diler ALLAH onu affeder eger ısterse. ama onu kınayan kişiyi ALLAH dilerse affetmez..köpeğe su veren ''düşmüş'' kadının hikayesini bilmeyen yoktur heralde. sen bin kere tövbe et bin kere tövbenden dön.eger Allah dilerse yine seni affeder!

Oyyy kiyamam ya :/ ablamsin benim. Oncelikle belki yasima gore obemsemezsin.belki dusuncelerimi 17 yasindayim ama bi.dinle derim. Yuce rabbimi taniyorsan ne kadar affedici oldugunuda biliyorsundur. ayrica seni tebrik ediyorum hatani biliyorsun oyle pismansin ki af bile dileyemiyorsun hatani biliyorsun. Rabbim buyuktur affeder. Senin simdi o kotu kzlardan biran once siyrilip o cocugu birakip yepyeni bor hayat kurmalisin canim. Gecmisi birak artik. Bir daha asla boylebirsey yapma kiyamam uzme kendini ya. Hata yapabilir herkes, mevlananin dedigi gibi ne olursan ol gel yine gel :) sende hersyi unut, don rabbine :)

seni çok iyi anlıyorum, insanoğlu hatayla sınav ediliyor biliyosun. hata yapmasaydın şuan bunları yazacak olgunluğa gelmiş olmayacaktın. sen sen ol kimsenin seni üzmesine yermesine izin verme Allahtan başkasına ihtiyaç duyma ki oda seni kimseye muhtaç etmesin. ne demek af dilemeye yüzüm yok? af dilemezsen nasıl af beklersin? O'nun rahmeti öyle büyük öyle büyük ki sen yeterki gönülden özür dile ve üzülme hatalarının farkında olmayan pişkin pişkin "ya bibirlikte oluoruz ama zevk alamıoruuuuum" diyenler var. Farkının farkında ol ve lütfen tekrarlama. Hep tövbe et. Tövbemin kabul olduğunu nasıl anlarım diye sormuştum bir Zat'a ; yaptığın hata aklının ucundan dahi geçse utançtan ağladığın zaman anlarsın demişti. Dilerim bunu hissedersin...Rabbim yolunu açık etsin.

Öncelikle bu konuyu açma nedenim gerçekten yaptıklarımdan dolayı büyük pişmanlık ve üzüntü duymamdır.Lütfen siz de okurken kendinizi benim yerime koyun.Ben asla senin yaptıklarını yapmazdım demeyin.Mevlana'nın dediği gibi ''sapmam dersin saparsın..''Ben nefsine hakim olamamış bir kulum ve bundan utanç duyuyorum.Sizlerin yardımına ihtiyacım var..

Gİrizgahı yaptıktan sonra kendimi tanıtayım ilk başta.Ben 21 yaşında ve üniversite öğrencisiyim.Kendimi bildim bileli mantıklı , aklı başında ve inançlı biri olmuşumdur.Ailem bana her zaman doğru yolu göstermiş bana islamı tanıtmıştır.Benim de çok katı kurallarım olmuştur hep.Gerçi bunlar katı kurallar değil, olması gerekenler biliyorum.Evlilik öncesi ilişkiye, içkiye, münasebetsiz insanlara hiç tahammül olmadı ta ki 1sene öncesine kadar...
Üniversite başladığında herşey size normalmiş gibi sunulmaya da başlar. Tabi herkes için demiyorum ancak genel ortam budur.
İlişkiler, ortamlar, muhabbetler sizi saptırmaya yöneliktir.Ve eğer meyilliyseniz bir yerden sonra normal gelmeye başlar. Deyim yerindeyse kalp kararır, gönül unutur, göz alışır...
Benim 2 tane yakın kız arkadaşım var burada.Birisi ilkokuldan beri en yakın arkadaşım, diğeri ise sınıftan.Ancak derler ya, arkadaşlarınıza dikkat edin, onlar ayna gibidirler diye..
Sanırım ben çok fazla tolerans verdim hayatımda.8 yıllık arkadaşım olan kızla hiçbir zaman tam olarak uyuşamadık ama birbirimizi çok sevdik ve her gününde yanında olduk.Kendisi daha küçük yaşta biriyle birlikte oldu, benim tam tersim bir yönde yaşantısı, erkek arkadaşları , hal ve hareketleri vardı.Ailem bunu hep gördü, hep söyledi ancak özünde çok iyi bir insan olduğunu bildiğim için asla yargılamadım onu.Ama sonunda onunla birlikte ola ola ben de aynı şeyleri yaptım. İşte bu yüzden pişmanım...
Diğer arkadaşım ise üniversiteden bir hocamızla beraber.Evli gibiler ancak arada herhangi bir söz yok ,olmayacakta.Kendisi 27 yaş büyük.Bile bile lades ama benim kimseyi yargılamaya hakkım yok..
Gelgelelim benim arkadaşlarımı seçme hakkım var.Ben bunu yanlış kullandım.Tabi ki bütün sorumluluğu onlara yükleyemem.Diyorum ya, o katı, inançlı kız bir anda gitti ve ben geçen sene bu ortama ayak uydurarak biriyle birlikte oldum.Aylarca acı çektim.Gözyaşı döktüm.Vicdanım hiç susmadı..Allah'tan af dileyecek yüzüm bile yoktu.
Şeytan hep şöyle dedi bana '' bir kere oldu.Giden gitti.Artık dönüş yok.fayda etmez..''
Daha sonra başka biriyle tanıştım.Bana yeniden gerçek sevginin ne demek olduğunu gösterdi.Ona yaşadıklarımdan da bahsettim.Ben seni seviyorum, yaşadıkların önemli değil dedi.Bana hep çok değer verdi, el üstünde tuttu.Ama her ne kadar istemesem de yine yenik düştüm ve kendimden utandım.Şeytan hiç bırakmadı peşimi..Yanlışlarıma yenilerini ekledim.Onunla da paylaştım.Ben birlikte olmak istemiyorum artık dedim.Kendimi çok kötü hissediyorum dedim.İlk başlarda anlayışla karşılar gibi yaptı ama tam olarak saygı duymadı ve hep istedi, bense kararlı duramadım.Sanki iki ayrı insanı yaşattım içimde.
Biri herşeyden ümidini kesmiş ve günahlarına devam etmiş.
Biri ise her gece pişmanlıktan, acıdan uyuyamamış ve bu yoldan dönmek istemiş..

Daha sonra erkek arkadaşım Evlenme teklifi de etti.Ancak ben evet diyemedim.Çünkü bu kişiyle de olan ilişkim bu yönlerde devam ediyordu ve ben artık tövbe etmek istiyorum.Neden ilk yaptığında tövbe edip bırakmadın diyeceksiniz , biliyorum.Ama diyorum ya, öyle bir haldeydim ki artık kendimden bile ümidi kesmiştim.Haşa, rabbimden bile af dileyemiyordum, çünkü artık iflah olmayacağımı düşünüyordum.Ve şu anki birlikte olduğum kişinin geçmişimi önemsememesi, beni bu kadar sevmesi herşeyi unutturacak sandım.Ancak ben helal olanla beraber olmak istiyorum...Ben geçmişe perde çekmek ve haramlardan uzaklaşmak istiyorum.Allah'ın sevgisine yeniden nail olmak ve ona inanan dininin gereklerini yerine getiren biriyle birlikte olmak istiyorum ve ben de öyle olacağım tabi ki.Maalesef erkek arkadaşım ateist biri olmasa da inançlı değildir.Tabi ki bunun yorumu bana düşmez, Allah daha iyi bilir kalpleri, ancak yeterince tanıyacak kadar biliyorum onu..

şimdi ise ben;
Af dilemek ve geçmişi unutmak istiyorum.
Buna hakkım var mı ?
İnançlı biriyle evlenmeye benim de hakkım yok mu?
Günahlarım affedilmez mi?
Ve ben bundan sonra ne yapmalıyım...
Ne olur bana bir kardeşinize yardım eder gibi yardım edin.Siz de hor görmeyin.Şu anda kimse benim gibi göremez beni...İnanın en büyük cezam, vicdanımın sesiyle her daim benimle...

durumuna cok uzuldum Allah herzaman affedıcıdır tabıkı bı dusmez kalkmaz Allah vardır unutma..rabbımıze bol bol dua et tovbede bulun.bı hıkaye okumustum bı kadı herkesle zına etmıs ondan sonra bu zınadan bı cocugu olmus onu aldırmıs ve kupun ıcıne basmıs her gelen gecen bu sudan ıcmıs sonra tovbe etmıs peygamber efendımız bu kadını gormus ve demıskı noldu nıe bukadar agıosun anlat oda basından gelenı anlatmıs allahım benı affermı demıs peygamber efendımızde bunun ıcın mı aglıosun bende ıkındı namazını kacırdın da aglıosun sandım demıs.dusun yanıı Allaha bol bol tovbede bulun canım allah bıdaha kotu ınsanlarla karsılastırmasın seytan ve seytana benzer kısılerın serınden korusun rabbım hepımızı...

durumuna cok uzuldum Allah herzaman affedıcıdır tabıkı bı dusmez kalkmaz Allah vardır unutma..rabbımıze bol bol dua et tovbede bulun.bı hıkaye okumustum bı kadı herkesle zına etmıs ondan sonra bu zınadan bı cocugu olmus onu aldırmıs ve kupun ıcıne basmıs her gelen gecen bu sudan ıcmıs sonra tovbe etmıs peygamber efendımız bu kadını gormus ve demıskı noldu nıe bukadar agıosun anlat oda basından gelenı anlatmıs allahım benı affermı demıs peygamber efendımızde bunun ıcın mı aglıosun bende ıkındı namazını kacırdın da aglıosun sandım demıs.dusun yanıı Allaha bol bol tovbede bulun canım allah bıdaha kotu ınsanlarla karsılastırmasın seytan ve seytana benzer kısılerın serınden korusun rabbım hepımızı...
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F9F5"]İçinizde zıhâr yapanların kadınları, onların anaları değildir. Onların anaları ancak kendilerini doğuran kadındır. Şüphesiz onlar çirkin ve yalan bir laf söylüyorlar. Kuşkusuz Allah, affedici, bağışlayıcıdır.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F5F9"]Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #F2F9F5"]Kullarının tevbesini kabul eden, kötülükleri affeden ve sizin yaptıklarınızı bilen O'dur.[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

kafamda konuyu toparlamaya çalıştım...ne söylesem sana yardımcı olurum,seni kırmadan söyleyebilirim diye..ama işin içinden çıkamadım....şöyle ki;
herkesin hayata bakışı farklıdır...kimiis evlilik öncesi cinselliği bunda ne var kimse seni yargılayamaz der...kimisi aklın nerdeydi der...
senin yaşadıklarında arkadaşların tabi ki payı var ama %80 i sana ait...sonuçta kimse kafana silah dayamadı...
gel gelelim ki maalesef bir Türkiye gerçeği var..herkes her şeyi kabul etmeyebilir...sen anlatırsın .karşıda ki kabul eder ama ufacık tartışman da yüzüne vurabilir...bu sebepten zaten insanlar orasını burasını diktirme yolunda...çoğu evlilik en başından yalanla başlıyor bu sebepten...
sen; seni seven ,seni anlattıkların ile de sevecek birini bulursan bırakma zaten...hem herkesin kendi içindedir inancı....paranın ile imanın kimde olduğu bilinmez....
benim kayınvalidem kapalıdır namazında niyazında ama kp cumaya bile gitmez.her koyun kendi bacağından asılır...sen Allaha sığın gerisini boşver...evlilikte önemli olan huzur...

Son düzenleme:
Ya yanlış anlama kesinlikle ama yazım tarzın hiç hoş değil.
En takıldığım nokta yaşadığın şeyleri üniversite hayatına bağlaman.
Burayı birsürü insan okuyor ve bilmeyen insanlar için üniversitenin 'haram yeri' gibi lanse edilmesi çok yanlış ve saçma.
Sen üniversite okumayan bir genç olsaydın muhtemelen biryerde çalışcak gene bunları yaşayacak ve iş ortamındaki insanlara atacaktın suçu.
Kusura bakmayın ama kimse safsalak değil. Yani bilerek ve isteyerek yapmış olduğunuz şeyleri lütfen üniversiteye ya da başkalarına atmayın.
Ben yaptım istedim ve şuan da karar veriyorum artık yapmicam derseniz sizin için bir iç barışıklık olacaktır.
Artı ortada bir suç da yok ki bu kadar büyütüyorsunuz? Sevmişsiniz birlikte olmuşsunuz. Yok çok büyük günah ne yapcam ben falan demişsiniz yalnız şu var:
Üniversitede olup sevdiğiyle birlikte olup gayette mutlu olan bir insan burayı okusa ne hisseder? Bence böyle başkalarını suçlayıcı günahlardan da sakınmalısın eğer dine yöneleceksen.
Artı dini bir kaçış olarak kullanmamalısın. O apayrı birşey. Emin ol istesen o dönemlerde de gayet dinibütün olabilirdin. Tövbe edip bişeleri pratiğe dökmen içindeki gerçek seni temize çıkarmicak. Ama 'gerçek sen' de sandığın kadar kötü ve günahkar değil bence.
Çık şu panik havandan lütfen. Bak insanlar neler yaşıyor. Hayatını kabullen, kendin için güzel kararlar al
Ama kaçma, saklanacak delik, sığınacak liman arama yoksa hayatının özeti 'pişmanlık' olur.

Son düzenleme:
Şu mağdur psikolojisinden çıkın bence...
Yaşadıklarınız sizin tercihiniz...
İçinizde hala engel olamadığınız durumlar oluyorsa, bu da sizin tercihiniz...

Her suçu şeytana atmak sizi ileriye götürmez...

Allah'ın size bahşettiği aklı kullanın...

Back
X