• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok rahatsız olduğum bir konuda yorumlarınıza ihtiyacım var

Aslında çok zor bir konu değil ama beni evlendiğimden beri rahatsız ediyor. Ben babamdan ayrı büyüdüm sayılır, ilişkilerimiz pek iyi değil, birde aile olarak erkekler ile kadınlar akrabalık boyutu ne olursa olsun samimi değillerdir, mesala amcamı dayımı acil haberler dışında tel ile aramış değilimdir. Biraz resmidir ilişkiler, böyle gördüm, böyle alıştım. Babamla da samimi ilişkimiz olmadığı içinde baba ile çocuk nasıl olur pek bilmem, abimde yok, yakın akrabalarda da abi diyeceğim birileri de yok. Evleneli 1,5 sene oldu. Kayınpederim nişanımız ile bereber her gördüğünde bana beni ara kızım, arada ara sor demeye başladı. Zaten haftada 1-2 görüşürüz, görüşmediğimizde aramanın ne manası var diye düşündüm. Ama 1,5 senedir adam her gördüğünde aynı şeyi söylüyor, istisnasız yanımızda kim olursa olsun fark etmiyor. Her seferinde telefona bakıyorum beni aramıyorsun diyor. Eşime dedim ben arayamam, arasam ne konuşacam, zaten aynı şehirdeyiz, sürekli görüşüyoruz, ben kendi babamı aramam hem kayınpederle gelin çok samimi olamaz diye, eşimde defalarca konuştu ama mümkün değil fayda etmedi. Eşimin ailesinin çok kötü bir huyu var, dedikleri yapılana kadar aynı şeyi tekrar tekrar söylerler. Hepsinde malesef var bu, eşimi değiştirene kadar ne çektim. 1 şey 2 kere söylendikten sonra olmuyorsa, 3. kez söylemek ayıptır diye. Ama kayınpeder ve kayınvalide anlamıyor. Halbuki kayınpederimi çok severim, çok kibar iyi insandır. Ama bu yaptığı artık çok sinirimi bozuyor. Kibarlığımı bozmadan defalarca konuştum, eşim şakayla karışık kaç kere söyledi. Başlarda kayınvalidemde bazı konularda bunu yaptı, bende kırılmasın gücenmesin diye kabul ettim, ama zararını şimdi görüyorum, hayırı kabul etmiyor, aşırı ısrarcı davranıyor. Kayınpeder de aynısını yapmasın anlasın diye bende dediğini yapmıyorum, ama bir yandan da diyorum ayıp mı ediyorum. Sizler kayınpederinizle samimisiniz, yada sürekli arar sorarmısınız, ben mi yanlış yapıyorum ?

Benim hislerimi tercüme ettin resmen pes dogrusu benim kayınpederim vefat etti biz nişanlıyken ama kaynanan ve görümcelerim sağolsun aynı anlattıgınz gibi bendende cok samimiyet beklenıyor sureklı oturup kalkalım yok ben sureklı oraya gıdym kaynanam gelsin dedikodu yapalım... Ama yok anam tarzım değil ben bekarken bile salona gitmezdim odamda tlvz vardı annem gelirdi arada ama tek taklırdım ayy konuscak birşey yok ki hadi annemle konusyodum sonucta daha serbestm onun yannda ama kaynanam oyle deglkı bır alıngan anlatamam o yuzden az ve oz konusuyorum... Ama o zaman suratsız gelın oluyorum cok konusunca geveze gelın ortas yok öyle birşey ki geçen tost yaptm bir tanesine sucuk az koymusum actı içini gördü surat yaptı alt tarafı sucuk yani ben yapıp önünede koymadaım herkes ortadan aldı ama olmaz surat yaplcak seyler mutlaka var...... Eşimle annesinin arasındaki ilişki ben cok sıcakta bulmuyorum cunku eşim bile konusurken cekınır annesinden ne biliyim annedir bi yemeği güzel olmaz hayatta diyemezz katiyeennn sonucta bir anneyle su samimiyet bence olmalı diye düşünüyorum... Israr konusunda 3 4 kez bir şey olur ye anne ye anne ayy ben bunalıyorum resmen hadi yemek neyse annesi hergun evınde kalr benım eşim anne burda kal gitme niye gidiyosun 5 kez yemn edıyorum hergun bu sahne var... Gorumcem gorur benı camdan cık yukarı cık yukarı ay cıksam zaten cıkarım.... Şimdi ne güzel istiyor seni ki diyor diyen çıkar aranızda ama öyle değil göstermelik bu sahneler cok kişinin yüzüne bak kesilirler ama o kişi uzaklaştımı tamam... Görümcemdeydim teyzesini gördü camdan yine 5 kes gel teyze falann teyze gelmedi sonra arkasında aman gelme bende bayılıyodum sana dedi benm şok oldum yani istemiyorsan söyleme gel diye... Hep göstermelik yakınlık var malese eşimin tarafında ilk başlarda eşimde bana ısrar et bizimkilere darılıyor demişti... Bende kavga etmiştim kim için kendimi değiştircektim... Ben birkez derim seviyorda 2 kez derim daha fazlasını bekleme benden diye ya bacım biraz uzun oldu ama benimkide bundan ibarett

Çok güldüm gerçekten. :)))) Benimde kayınvalide aynı böyle, hatta ''Kaynana Diyalogları'' Diye bir topik var orada bol bol anlattım bu tür diyaloglarımızı. Sizin kayınpederinde maaşaallahı varmış ....

bu sadece sevgili!!! kayınpederimden ufak bi diyalog aktarımıydı :)

Benim hislerimi tercüme ettin resmen pes dogrusu benim kayınpederim vefat etti biz nişanlıyken ama kaynanan ve görümcelerim sağolsun aynı anlattıgınz gibi bendende cok samimiyet beklenıyor sureklı oturup kalkalım yok ben sureklı oraya gıdym kaynanam gelsin dedikodu yapalım... Ama yok anam tarzım değil ben bekarken bile salona gitmezdim odamda tlvz vardı annem gelirdi arada ama tek taklırdım ayy konuscak birşey yok ki hadi annemle konusyodum sonucta daha serbestm onun yannda ama kaynanam oyle deglkı bır alıngan anlatamam o yuzden az ve oz konusuyorum... Ama o zaman suratsız gelın oluyorum cok konusunca geveze gelın ortas yok öyle birşey ki geçen tost yaptm bir tanesine sucuk az koymusum actı içini gördü surat yaptı alt tarafı sucuk yani ben yapıp önünede koymadaım herkes ortadan aldı ama olmaz surat yaplcak seyler mutlaka var...... Eşimle annesinin arasındaki ilişki ben cok sıcakta bulmuyorum cunku eşim bile konusurken cekınır annesinden ne biliyim annedir bi yemeği güzel olmaz hayatta diyemezz katiyeennn sonucta bir anneyle su samimiyet bence olmalı diye düşünüyorum... Israr konusunda 3 4 kez bir şey olur ye anne ye anne ayy ben bunalıyorum resmen hadi yemek neyse annesi hergun evınde kalr benım eşim anne burda kal gitme niye gidiyosun 5 kez yemn edıyorum hergun bu sahne var... Gorumcem gorur benı camdan cık yukarı cık yukarı ay cıksam zaten cıkarım.... Şimdi ne güzel istiyor seni ki diyor diyen çıkar aranızda ama öyle değil göstermelik bu sahneler cok kişinin yüzüne bak kesilirler ama o kişi uzaklaştımı tamam... Görümcemdeydim teyzesini gördü camdan yine 5 kes gel teyze falann teyze gelmedi sonra arkasında aman gelme bende bayılıyodum sana dedi benm şok oldum yani istemiyorsan söyleme gel diye... Hep göstermelik yakınlık var malese eşimin tarafında ilk başlarda eşimde bana ısrar et bizimkilere darılıyor demişti... Bende kavga etmiştim kim için kendimi değiştircektim... Ben birkez derim seviyorda 2 kez derim daha fazlasını bekleme benden diye ya bacım biraz uzun oldu ama benimkide bundan ibarett

canım allah hepimize sabır versin bide düşün benim kaynanam yanımda kalıyo:(( ama şu bi gerçekki hiçbi şekilde taviz vermeyeceksin ve lafını vereceksin yeri geldimi taviz tavizi doğuruyo

ne desem bilemedim bende diyodum ki bi tek benm kayınpederim çatlak
kendimizi anlatıyım; 5seneyi geçti sevgilimle beraberliğimiz ünide tanıştık iş sıkıntısı olduğu için nişan falan yapamadık henüz ama 2 tarafında ailesi bilio
kayınpederile öğrenciyken tanıştık arıyodu konuşuyoduk ama pek bi konuşmayı sever bi insan ben kayınpederimle 45dk telde konuştuğumu bilirim o derece yani yurtta arka.lar takılıyolardı telde olduğumda kayınpeder mi falan die
bende araya mesafe koydum yavaştan arıyo hiç aramıyosun faan diyo ben telde konuşmayı sevmem barıştan habernizi alıorum diorum bide azıcık patavatsız kendileri
benm erkek ark.göre daha kalıplıyım ama bu durum abes görünmüo geçen bana şey diyo kaç kilosun sen sakın kilo alma hee bu 1-2 1-2 darlattı beni bende "ben en başından beri böleyim kilo alırsam almıycan mı beni gelin die"dedim cevap:vall bilmem o öle diyince iyice tepem attı "oğlun böle beğendi yapıcak bişi yok "dedim sonrada erkek ark.sordum ayıp oldu mu yok ya ona öle arada ayar çekmek lazım dedi
adam herşeyi rahat konuşuyo ısrar ediyo aşırı ısrarcı erkek ar.da sölüyo aramıyo bizi die oda şey demiş gelinim de kızın kontürü var mı die sorma demiş bilio beni öle çok samimi olmaıycam daha doğrusu sıcak kanlıyım ama bi erkekle özellikle de kayınpederle mesafe olması gerekmez mi yahu
napsa nasıl davransam bilemiorum allahtan erkek ark.ısrarı kendide sevmediğinden anlıyo savunuyo beni ama onlarıda üzmek istemiyorum napsam ki:((

ara ya, ben de isterdim arasınlar beni, çoluğum çocuğum olur inşallah evlendiririm onları eşleri de benim çocuğum gibi olsunlar. arasınlar sorsunlar, haftada iki üç gelsinler, her gün 5 dakika ya da gün aşırı bi 10 15 dk. konuşalım. ne güzel :nazar::nazar:

Aslında çok zor bir konu değil ama beni evlendiğimden beri rahatsız ediyor. Ben babamdan ayrı büyüdüm sayılır, ilişkilerimiz pek iyi değil, birde aile olarak erkekler ile kadınlar akrabalık boyutu ne olursa olsun samimi değillerdir, mesala amcamı dayımı acil haberler dışında tel ile aramış değilimdir. Biraz resmidir ilişkiler, böyle gördüm, böyle alıştım. Babamla da samimi ilişkimiz olmadığı içinde baba ile çocuk nasıl olur pek bilmem, abimde yok, yakın akrabalarda da abi diyeceğim birileri de yok. Evleneli 1,5 sene oldu. Kayınpederim nişanımız ile bereber her gördüğünde bana beni ara kızım, arada ara sor demeye başladı. Zaten haftada 1-2 görüşürüz, görüşmediğimizde aramanın ne manası var diye düşündüm. Ama 1,5 senedir adam her gördüğünde aynı şeyi söylüyor, istisnasız yanımızda kim olursa olsun fark etmiyor. Her seferinde telefona bakıyorum beni aramıyorsun diyor. Eşime dedim ben arayamam, arasam ne konuşacam, zaten aynı şehirdeyiz, sürekli görüşüyoruz, ben kendi babamı aramam hem kayınpederle gelin çok samimi olamaz diye, eşimde defalarca konuştu ama mümkün değil fayda etmedi. Eşimin ailesinin çok kötü bir huyu var, dedikleri yapılana kadar aynı şeyi tekrar tekrar söylerler. Hepsinde malesef var bu, eşimi değiştirene kadar ne çektim. 1 şey 2 kere söylendikten sonra olmuyorsa, 3. kez söylemek ayıptır diye. Ama kayınpeder ve kayınvalide anlamıyor. Halbuki kayınpederimi çok severim, çok kibar iyi insandır. Ama bu yaptığı artık çok sinirimi bozuyor. Kibarlığımı bozmadan defalarca konuştum, eşim şakayla karışık kaç kere söyledi. Başlarda kayınvalidemde bazı konularda bunu yaptı, bende kırılmasın gücenmesin diye kabul ettim, ama zararını şimdi görüyorum, hayırı kabul etmiyor, aşırı ısrarcı davranıyor. Kayınpeder de aynısını yapmasın anlasın diye bende dediğini yapmıyorum, ama bir yandan da diyorum ayıp mı ediyorum. Sizler kayınpederinizle samimisiniz, yada sürekli arar sorarmısınız, ben mi yanlış yapıyorum ?

Severim Kayınpederimi, Samimiyim..
Gece Çalıştığımda Görmüyorum, İşe Gidince Uğrarım Yanına Bir Çayını İçerim..
Zaten KArşı Binamda Oturuyor..
Haftasonu Yemeğe Çağırır.. v.s.
Gibi.. Gibi..

Yarımelma Gönül Alma Arada Arayın Eşinizde Emin Olun Çok Mutlu Olur..
Aramak Problem Değil Biliyorum, İnsan İçinden Gelir Arar da Kendi Ağzı İle Söylemesi İnsanı Geriyor Değil mi ?

arada bir arayıp,nasılsın babacım,diye halini hatırını soruverseniz ne olacak.uızun uzun konuşmaya gerek yok ki:34:benim kayınpederimde çok sver konuşmayı ama ben kısa tutarım.arandığı için gönül koymaz ve mutlu olur:31:

Haftada bir iki kez aramak illaki samimi olmayı gerektirmez ki..
İki muhabbet edip, halini hatırını sorup kapatırsınız.

Sizin aslında sıkıntınız, her dediklerini yapmamak, bundada sanırım inat olmuş, ısrarlarından sıkıldığınız için.

Fakat ne olursa olsun bir iki kere arayıp çok uzatmadan konuşup kapatırsınız.
Bir süre sonra zaten bu kısa muhabbetten kendide sıkılacaktır.Düzene girecektir.

Valla keşke benim kayınpederlerde aramamı isteseler...

Biz altılı üstlü oturuyoruz onlarda hergün onlarda oturmamızı (hatta yatana kadar) istiyorlar :52:

Ayrıca eşimin amcası ve halası da yakınımızda,onlarda hergün gitmemizi bekliyor,gitmeyince onlarda laf sokuyor :41:

Bu konu sürekli dillerinde,bir gün konuşmasalar ikinci gün mutlaka söylüyorlar,laf sokmalar bitmiyor..

Zaten çalışıyorum ve her akşam ertesi akşamın yemeğini yapıyorum,evi topla falan filan pertim çıkıyo :27:

Ben de çok sıkıldım ama yapabilecek birşeyim yok,arada uğruyorum ki zaten hergün görüyoruz birbirimizi :51:

kızlar bişi sorcam :)bnmde kayınwalidemle yol mesafemiz 15 dk.2 ay ile olmadı ewlendiğimiz 1 haftada bi gitmek yeterlimi:)bna akıl werin ablalarım:)dün gittik daha doğrusu çağırdılar misafirleri geldi yemek cay cerez meywe bizim gelin tek başına dolansın etrafta:):)

kızlar bişi sorcam :)bnmde kayınwalidemle yol mesafemiz 15 dk.2 ay ile olmadı ewlendiğimiz 1 haftada bi gitmek yeterlimi:)bna akıl werin ablalarım:)dün gittik daha doğrusu çağırdılar misafirleri geldi yemek cay cerez meywe bizim gelin tek başına dolansın etrafta:):)

Bana göre çok bile cnm çok alıştırma alışkanlık haline getirmesinler yani yoksa önünü alamazsın gerektiğinde git canınız isterse gidin.

canının istemediği hiç bir şeyi yapma. yapmama seçeneğin olduğu sürece yani.
zaten içinden gelmiyorsa içinde seni tutan bişey var demektir. sezgilerine güven.

vallahi benim kayınpederimde bekler aramamı,ben unuturum genelde fırsat bulamam ama arar unuttun sen bizi hiç aramıyorsun der,mahçup olurum bende.yani bence aramanızın bir sakıncası yok ne bileyim sonuçta karşınızdaki insan kötü biri değilse,arada bir hal hatır sorulmasını beklemesi bana anormal gelmiyor.kayınvalidemle bazen hergün bazen3-4günde bir konuşuruz nasıl denk gelirse yani.ama kayınpederimi de aramaya çalışıyorum bana anormal gelmiyor yani bu samimi olmakta değil.aynı şeyi eşime de yapar arar baba napıyorsun falan der,beni aramıyorsun der,yani sadece bana özel bir durum değil arayıp sorulmak hoşuna gidiyor sanırım. düşündüğüm zamanda adamın hiçbir beklentisi yok sadece arada bir aranıp sorulmak istiyor,okadarını yapmakta anormal değil bence.
ama tabi bu benim durumum.sizde yazınızda anormal yada aramamanızı gerektirecek bir durumdan bahsetmediğiniz için kendi görüşümü belirttim. nasılsın,keyfin sağlığın nasıl diye sorulunca mutlu oluyorlar çok görmemek lazım bence.

sizde kendi probleminizden bahsetmişsiniz ama arkadaşın bahsettiği bambaşka bir şey farkında mısınız? sadece arada bir aranıp hal hatır sorulmasını bekleyen bir kayınpeder var.ben ortak tek 1 nokta bile göremedim sizin durumunuzla,içinizi dökmek istemişsiniz sanırım.

valla canım seni cok sevdiğinden aramanı istemiyordur emin ol.erkek aileleri nedense sürekli cocuklarının hayatlarının kendilerine rapor edilmesini istiyo ve sürekli onları arayıp babacım annecim nasılsınız bişeye ihtiyacınız varmı?paranız varmı diye sormamızı bekliyorlar.mesela benim kayınbabam aradığında sürekli laf sokuyordu napıyosunuz maasınız yetiyomu paranız varmı göndereyim mi diyordu.bigün esime dedimki babanın parası yok niye baban sürekli böyle söylüyo dedim ve esim dediki:babamı tanımıyosun cok uyanıktır ben kendisine sorayım diye öyle söylüyo dedi...işte kızım sana diyorum gelinim sen anla misali.sürekli aramamızı istiyorlarki oğulları onlardan soğumayacak sürekli maddi destek yapacak.yapsın tabiki anne babası ama enayi yerine koymaları insanın zoruna gidiyo.

Back
X