Çok rahatsız olduğum bir konuda yorumlarınıza ihtiyacım var

Bence onlar dediklerini yaptırmak istemeyi huy haline getirmişler sende kayınpederinin dediğini yapmıyosun ya o ısrar ettiği için aramıyosun içine dert olmuş belli ki sen onun istediğini yapana dek o lafı söylicek sana...

kayınpederin neden bu konuda ısrarcı.yani içinden geliyorsa ararsın sorarsın ama zorla bunu yaptırmaya çalışmak pek mantıklı değil bence
üstelik siz düzenli yüzyüze görüşüyormuşsunuz yani şu durumda sürekli aramaya gerekte yok ki
bende telde uzun süre konuşmayı sevmediğim için seni anlayabiliyorum açıkcası ben annemle bile bazen ayda bir konuştuğum oluyor

Arkadasım yeni evlendi masallah suan gördügüm, üzerine titriyorlar hem kaynana hem kayınpeder.. Özellikle kayınpederi icin, melek gibi, kendi babam gibi diyor. Adamla karsılastık, arkadasımı seviyor, sırtını sıvazlıyor. Ben babamla mesafeli büyümedim sevmeyi, sevilmeyi seviyorum ama adamına göre degisir karsımdaki insanın davranısına baglı cıvık cıvık olmasam da belli cercevede olan samimiyetlerden hoslanırım sorun yok yani.. :34:

ben kayınvalidemi de kayınpederimi de ararım.
aramız samimidir. espiriler yaparız biribirimize. yüzyüze görüşüncede cimcimem benim der. küçük çocuk sever gibi sever.

sizde babacım aramıyor diyorsunuz demeyin diye aradım. şimdi sıra sizde diyin :) konuşun. bir daha uzuun bir aradan sonra ararsınız yine..

:34:

Bende hiç hazetmiyorum bu arama olaylarından .
Ne konusucam arasam bayramlarda bile zor iki kelime konusuyorum .
Babamı aramıyorum onları aradığım kadar gene de az geliyor.
Bikaç gün geçse aramıyorsun sormuyorsun ayağına yatıyorlar.
Bende artık hiç aramıyorum alışmışlar biraz unutturmak lazm
Kendi ruh sağlığım için

Bence onlar dediklerini yaptırmak istemeyi huy haline getirmişler sende kayınpederinin dediğini yapmıyosun ya o ısrar ettiği için aramıyosun içine dert olmuş belli ki sen onun istediğini yapana dek o lafı söylicek sana...

Artık o kadar bunaldım ki her gittiğimizde lafı ne zaman söyleyecek diye bekler oldum, saolsun hiç sektirmedi her seferinde usanmadan söyledi. Arasam konuşsam bu seferde başka bir şeye takacak, onu söyleyecek diye korkuyorum, o yüzden de istediğini yapmak içimden gelmiyor. Dediğim gibi huy etmişler artık bunu, bir çok konuda ailecek böyleler.

Artık o kadar bunaldım ki her gittiğimizde lafı ne zaman söyleyecek diye bekler oldum, saolsun hiç sektirmedi her seferinde usanmadan söyledi. Arasam konuşsam bu seferde başka bir şeye takacak, onu söyleyecek diye korkuyorum, o yüzden de istediğini yapmak içimden gelmiyor. Dediğim gibi huy etmişler artık bunu, bir çok konuda ailecek böyleler.

çok saçma buldum kayıpederinizin bu laflarını.
Benimde nişanlıyken bile sürekli üzerimde baskı kurmaya çalıştılar,Kendilerine gösterdiğim saygı yetmiyordu, akrabalarına dedesine ebesinede saygı gösterip samimi olup gidip gelcektim, bi kez gitmeyince utanmadan laf söz ediyordu, yorgunum desek baskı yapıyordu, soğudum nefret ettim.

Evlendikten sonrada 1. ve 2. günler de dahil olmak üzere kaynana istisnasız her gün çifter çifter arıyordu, semt olarak uzaktayız daha evliliğimin ilk haftası bir rahatlık vermediler. Her gün konuşmak istedi, ben kendi annemden bile böyle baskı görmedim, annem bile beni aramıyordu rahatsız etmemek adına ki uzak şehirde olan benim ailem, ama kaynana ve kayınpeder akrabalarına bile aramıyorlar diye şikayet etmiş, her gün oğluyla konuşsa yetmiyomuş herhalde, düşünün arıyor zaten 2 gün boyunca çifter çifter konuşuyor oğluyla, ertesi gün konuşmayınca şikayet ediyor akrabalarına kadar aramıyorlar diye, haftada kaç gün konuşcaksa artık, benlede her gün konuşcakmış, o da yetmiyordu arama sebebi zaten habire bizi çağırmaktı, sık sık devamlı onlara gitmemizi beklediler, ağlama haberleri geliyordu, ayrıca eşime düşkünlermiş diye akrabalarıylada sık sık görüşmem istendi.Gördüğün gibi istekler bitmiyor.

Daha 1 aylık evliyken eşimin dayısını bize gönderdi, isteklerini belirtti. Yapmayacağımı belirttim, o da yetmedi ailemi aradılar, bi sürü çirkin laflar ayrılmamızı istediklerine varacak kadar ilerlediler. Dertleri benmişim yani. Annem hep benim yanımda oldu hakkımı yedirtmedi. Bu kadar ısrarlar aşırılıklar sonucu şimdi ağzının payını aldı. Bayramdan bayrama görüşüyorum artık o da mecbur görüşmek zorunda oldugum için. Ama hiç aramıyorum. Nefret ettirdiler resmen kendilerinden.

Sakın istediklerini yapmayın sakın.Sakın alıştırmayın, mesafeli olun her zaman, tepenize binmek istiyorlar, hayırdan anlamıyorlar, birini yapsan öbürünü bekliyorlar, himaye altına almaya çalışıyorlar saygı sevgi adını kullanarak. Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. 10 kez arayın ama bi kez aramayın laf ederler. Bunlar çok çirkin davranışlar soğuyor ve bir daha aramak yüzlerini görmek bile istemiyor insan böyle olunca. Ben öyle oldum sakın aramayın, istediklerini yapmayın bırakın söylesin bin kerede olsa.

Son düzenleme:
çok saçma buldum kayıpederinizin bu laflarını.
Benimde nişanlıyken bile sürekli üzerimde baskı kurmaya çalıştılar,Kendilerine gösterdiğim saygı yetmiyordu, akrabalarına dedesine ebesinede saygı gösterip samimi olup gidip gelcektim, bi kez gitmeyince utanmadan laf söz ediyordu, yorgunum desek baskı yapıyordu, soğudum nefret ettim.

Evlendikten sonrada 1. ve 2. günler de dahil olmak üzere kaynana istisnasız her gün çifter çifter arıyordu, semt olarak uzaktayız daha evliliğimin ilk haftası bir rahatlık vermediler. Her gün konuşmak istedi, ben kendi annemden bile böyle baskı görmedim, annem bile beni aramıyordu rahatsız etmemek adına ki uzak şehirde olan benim ailem, ama kaynana ve kayınpeder akrabalarına bile aramıyorlar diye şikayet etmiş, her gün oğluyla konuşsa yetmiyomuş herhalde, düşünün arıyor zaten 2 gün boyunca çifter çifter konuşuyor oğluyla, ertesi gün konuşmayınca şikayet ediyor akrabalarına kadar aramıyorlar diye, haftada kaç gün konuşcaksa artık, benlede her gün konuşcakmış, o da yetmiyordu arama sebebi zaten habire bizi çağırmaktı, sık sık devamlı onlara gitmemizi beklediler, ağlama haberleri geliyordu, ayrıca eşime düşkünlermiş diye akrabalarıylada sık sık görüşmem istendi.Gördüğün gibi istekler bitmiyor.

Daha 1 aylık evliyken eşimin dayısını bize gönderdi, isteklerini belirtti. Yapmayacağımı belirttim, o da yetmedi ailemi aradılar, bi sürü çirkin laflar ayrılmamızı istediklerine varacak kadar ilerlediler. Dertleri benmişim yani. Annem hep benim yanımda oldu hakkımı yedirtmedi. Bu kadar ısrarlar aşırılıklar sonucu şimdi ağzının payını aldı. Bayramdan bayrama görüşüyorum artık o da mecbur görüşmek zorunda oldugum için. Ama hiç aramıyorum. Nefret ettirdiler resmen kendilerinden.

Sakın istediklerini yapmayın sakın.Sakın alıştırmayın, mesafeli olun her zaman, tepenize binmek istiyorlar, hayırdan anlamıyorlar, birini yapsan öbürünü bekliyorlar, himaye altına almaya çalışıyorlar saygı sevgi adını kullanarak. Ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. 10 kez arayın ama bi kez aramayın laf ederler. Bunlar çok çirkin davranışlar soğuyor ve bir daha aramak yüzlerini görmek bile istemiyor insan böyle olunca. Ben öyle oldum sakın aramayın, istediklerini yapmayın bırakın söylesin bin kerede olsa.

Sizde benzer şeyleri yaşamışsınız, ama benden daha ağırını. Benimde korktuğum işte bu baskı altına alma olayı. evlenmeden önce eşimin yüzüne bakmayan , nerde olduğunu ne iş yaptığını, ofisinin bile nerde olduğunu bilmeyen ailesi nişan ile oğullarının üstüne düşmeye başladırlar. Evlenmeden önce hadi dedik hevesliler, ama evlendik her kafadan bir ses, yok şu yapılacak, yok bu yapılacak, inanırmısın pazar gününü eşimle evde geçirmek için ne büyük mücade verdik. Çalışıyoruz, yoruluyoruz ve yeni evliyiz, pazar sabahı 8 de başladı kayınvalidem, gelin diye. Hayır diyoruz yarım saat sonra kayınpeder, 1 saat sonra abisi... Bizde birde lüzumsuz abi ve yenge vardı, gece gündüz bilmeyen. en sonunda eşime patladım, abine çocuk düşündüğümüzü söyle artık rahat bıraksın bizi diye. İlla kötü olmak gerekiyor, kibarlıkla defalarca belli ettiğim, nezaketen hayır demediğim rahatsız olduğumu bildikleri konuları bile bile yapar gibi devam ettirdiler. Şimdi kayınpederimde aynısını yapıyor. İşler öyle bir hal alıyorki sonunda bi yerde yeter diyorsun, kötü oluyorsun.

Arkadaşların yazdıkları yorumları da okuduktan sonra da çok düşündüm, ben saygısızlık etmedim, hürmetimi gösteriyorum, zaten yüzyüzede görüşüyoruz. Aramamakla büyük bir ayıp yaptığımı zannetmiyorum. Belki büyük bir olay değil, bi telefon görüşmesi ne olacak Ama 1,5 senedir her gördüğünde tekrar tekrar söylediği içinde artık arkasında bir çapanoğlu arıyorum. Ben bir kere arasam, haftaya 2 kere ara diyecek, ertesi hafta başka bir şey diyecek... Bakalım nereye varacak ne kadar sabredebileceğim, ama kayınpederim bıkmayacak eminim.

5 yıl sonra bile bu konuyu açıp, hala aynı şeyleri söylüyor diyebilirim, şaşırmayın :))))))))

kayınpederim hayatımda hoşlanmadığım insanlardan biridir
inanılmaz negatif bir elektriği var, ama maalesef eşimin babası olduğu için hem görüşmek, hem konuşmak, hem de saygıda kusur etmemem gerekiyor
şehir dışında oldukları için her bayram mutlaka onlarda geçiriyoruz zaten, mevlüt ve kandillerde de arayıp, kutlayıp kapatıyorum o kadar
onun dışında da asla aramak istemem zaten
genelde eşim konuşur babasıyla
geçen gün eşimin telefonda babasıyla konuşmalarını duydum
baba: napıyorsun
eşim: iyiyim, baba sen napıyorsun
baba: şu anda napıyorsun
eşim: oturuyorum,
baba: hangi odada,
eşim: tv odasında
eşim: tv izliyorum
baba: ne izliyorsun
eşim : izlediğimiz programı söyledi
baba: sirines ne yapıyor
eşim: iyi
baba: şimdi ne yapıyor
eşim: tv izliyorrrrrr
ve biryığın gereksiz soru cevap karşısında, eşime bişey söylemedim ama sinirden mi, yoksa gerçekten komik olduğu için mi bilmiyorum resmen gülme krizine girdim

ya muhterem insan, sanane iki insan evde napıyor, iyiyiz çok şükür, sizde iyisiniz, Allah iyilik versin bu kadar
yok en ince ayrıntısına kadar herşeyi öğrenmek, bilmek istiyorlar

Son düzenleme:
kayınpederim hayatımda hoşlanmadığım insanlardan biridir
inanılmaz negatif bir elektriği var, ama maalesef eşimin babası olduğu için hem görüşmek, hem konuşmak, hem de saygıda kusur etmemem gerekiyor
şehir dışında oldukları için her bayram mutlaka onlarda geçiriyoruz zaten, mevlüt ve kandillerde de arayıp, kutlayıp kapatıyorum o kadar
onun dışında da asla aramak istemem zaten
genelde eşim konuşur babasıyla
geçen gün eşimin telefonda babasıyla konuşmalarını duydum
eşim: iyiyim, baba sen napıyorsun
baba: şu anda napıyorsun
eşim: oturuyorum,
baba: hangi odada,
eşim: tv odasında
eşim: tv izliyorum
baba: ne izliyorsun
eşim : izlediğimiz programı söyledi
baba: sirines ne yapıyor
eşim: iyi
baba: şimdi ne yapıyor
eşim: tv izliyorrrrrr
ve biryığın gereksiz soru cevap karşısında, eşime bişey söylemedim ama sinirden mi, yoksa gerçekten komik olduğu için mi bilmiyorum resmen gülme krizine girdim

ya muhterem insan, sanane iki insan evde napıyor, iyiyiz çok şükür, sizde iyisiniz, Allah iyilik versin bu kadar
yok en ince ayrıntısına kadar herşeyi öğrenmek, bilmek istiyorlar

Çok güldüm gerçekten. :)))) Benimde kayınvalide aynı böyle, hatta ''Kaynana Diyalogları'' Diye bir topik var orada bol bol anlattım bu tür diyaloglarımızı. Sizin kayınpederinde maaşaallahı varmış ....

elbetteki herkesin yaşam tarzı farklı..herkes alıştığı şekli normal olarak görüyor doğal olarak...ama yinede büyüklerimizi kırmamakta yarar var diye düşünüyorum.. madem kayınpederiniz arzu etmiş aramanızı bence arayın 3 günlük dünya aradığınız için incileriniz dökülmez aksine büyük birisini mutlu ettiğiniz için inciler takılır maneviyatınıza..Allahım mutlu huzurlu ve sevgi dolu uzun bir ömür versin eşinizle...

ben evleneli 3 sene oldu eşimin babası yok tek hasta annesi yazları köye gider kışın bizimle kalsın dedi evlenmeden bende saflık kabul ettim. yaşlı kadın ne zararı olacak bizde yaşlanıcaz düşüncesiiyle... neyse evlendik heryere bizimle gelmek istedi arkadaşımıza gidiyoruz onu götürmediğimiz için surat ediyo başbaşa kalamıyoruz eşimle kaynanam evde diye ben işteyken gelen giden bitmiyo ama ben taviz vermedim eşimde çoğunlukla benden yana oldu artık o kadar değiller kaynanam hala yanımda ama o kadar gelemiyolar ha kaynanam olmasa çokdaha rahat olacak ama gitmiyo kadın yine gelen giden oluyo ama eskisi kadar değil... okadar bunaldımki boşanmayı bile düşündü ama eşimle hiçbir sorunumuz yok kaynanam yüzündende ayrılmak işime gelmiyo ama yinede o eve benim kontrolümde dğil dün görümcemin oğşlu hastalanmış burda yatıı okuyo görümcem köyde bize geldi bizde kalıyo sinir oldum:(( ama şimdiki aklım olsa asla kaynanamı yanımda istemezdim haaa yazları köye gidiyomu HAYIRRR çünkü iyice hastalandı ve dengesini kaybedip düşüyo kızlarının yanına da gidip kalmıyo kızların yanında kalınmazmış ne alakaysa??

Aslında çok zor bir konu değil ama beni evlendiğimden beri rahatsız ediyor. Ben babamdan ayrı büyüdüm sayılır, ilişkilerimiz pek iyi değil, birde aile olarak erkekler ile kadınlar akrabalık boyutu ne olursa olsun samimi değillerdir, mesala amcamı dayımı acil haberler dışında tel ile aramış değilimdir. Biraz resmidir ilişkiler, böyle gördüm, böyle alıştım. Babamla da samimi ilişkimiz olmadığı içinde baba ile çocuk nasıl olur pek bilmem, abimde yok, yakın akrabalarda da abi diyeceğim birileri de yok. Evleneli 1,5 sene oldu. Kayınpederim nişanımız ile bereber her gördüğünde bana beni ara kızım, arada ara sor demeye başladı. Zaten haftada 1-2 görüşürüz, görüşmediğimizde aramanın ne manası var diye düşündüm. Ama 1,5 senedir adam her gördüğünde aynı şeyi söylüyor, istisnasız yanımızda kim olursa olsun fark etmiyor. Her seferinde telefona bakıyorum beni aramıyorsun diyor. Eşime dedim ben arayamam, arasam ne konuşacam, zaten aynı şehirdeyiz, sürekli görüşüyoruz, ben kendi babamı aramam hem kayınpederle gelin çok samimi olamaz diye, eşimde defalarca konuştu ama mümkün değil fayda etmedi. Eşimin ailesinin çok kötü bir huyu var, dedikleri yapılana kadar aynı şeyi tekrar tekrar söylerler. Hepsinde malesef var bu, eşimi değiştirene kadar ne çektim. 1 şey 2 kere söylendikten sonra olmuyorsa, 3. kez söylemek ayıptır diye. Ama kayınpeder ve kayınvalide anlamıyor. Halbuki kayınpederimi çok severim, çok kibar iyi insandır. Ama bu yaptığı artık çok sinirimi bozuyor. Kibarlığımı bozmadan defalarca konuştum, eşim şakayla karışık kaç kere söyledi. Başlarda kayınvalidemde bazı konularda bunu yaptı, bende kırılmasın gücenmesin diye kabul ettim, ama zararını şimdi görüyorum, hayırı kabul etmiyor, aşırı ısrarcı davranıyor. Kayınpeder de aynısını yapmasın anlasın diye bende dediğini yapmıyorum, ama bir yandan da diyorum ayıp mı ediyorum. Sizler kayınpederinizle samimisiniz, yada sürekli arar sorarmısınız, ben mi yanlış yapıyorum ?

bende kayınpederimle sık sık görüşürüm ama luzümsuz tel acmam oda sürekli ara sor ben oğlumu aramış olsamda sen aç teli der ve çoğu konuda en çok o yardımcı olur bana o arayıp sorar tabi bi gelin bi kayınbabayla sürekli ne konuşabilirki ama şunu söyleyebilirim ben 5 aylık ewliyim 2 senede nişanlılık sürecim vardı kayınbabalar kayınvalidelerden daha düşkün oluyo gelinlerine belki o yüzden aramanı ilgini istiyodur

ben evleneli 3 sene oldu eşimin babası yok tek hasta annesi yazları köye gider kışın bizimle kalsın dedi evlenmeden bende saflık kabul ettim. yaşlı kadın ne zararı olacak bizde yaşlanıcaz düşüncesiiyle... neyse evlendik heryere bizimle gelmek istedi arkadaşımıza gidiyoruz onu götürmediğimiz için surat ediyo başbaşa kalamıyoruz eşimle kaynanam evde diye ben işteyken gelen giden bitmiyo ama ben taviz vermedim eşimde çoğunlukla benden yana oldu artık o kadar değiller kaynanam hala yanımda ama o kadar gelemiyolar ha kaynanam olmasa çokdaha rahat olacak ama gitmiyo kadın yine gelen giden oluyo ama eskisi kadar değil... okadar bunaldımki boşanmayı bile düşündü ama eşimle hiçbir sorunumuz yok kaynanam yüzündende ayrılmak işime gelmiyo ama yinede o eve benim kontrolümde dğil dün görümcemin oğşlu hastalanmış burda yatıı okuyo görümcem köyde bize geldi bizde kalıyo sinir oldum:(( ama şimdiki aklım olsa asla kaynanamı yanımda istemezdim haaa yazları köye gidiyomu HAYIRRR çünkü iyice hastalandı ve dengesini kaybedip düşüyo kızlarının yanına da gidip kalmıyo kızların yanında kalınmazmış ne alakaysa??

ALLAH yardım etsin

sana allah yardim etsin başka bir şey soyleyemeyiz cnm üzme kendini tek soyleyeceğim laf bu

Son düzenleyen: Moderatör:
beniz eşimde denizlili ben başka bir şehirdenim.burda da şöyle bir adet var her cuma millet birbirini görünce yada telefonla cumanız mübarek olsun diyorlar tabi ben bunu bilmiyorum bizde yok yani:))nişanlıyken başladılar bi cuma günü bile aramıyor diye ben anlam veremiyorum bende sadece bayram kandil vs ararım eşim zaten günde 6 kez konuşurdu annesiyle..bana da evlendik aramıyo sanki onlar beni çok arıyolar sadece oğullarına ulaşamayınca ararlardı o da telefonu acar acmaz nasılsın falan değil direk oğlan nerde derlerdi sonra bana nasılsın derlerdi hiç aramadım çok kavga ettim eşimle ama taviz vermedim.şimdi kayınvalidem yok kayınpederde aramıyor falan diyemez aramız çok kötü...

Malesef toplumumuzda hastalanınca kayınvalideye gelin bakacak saplantısı yerleşmiş. Nikahımın olduğu gün eşimin teyzesi tebrik etmek için sarıldı bana ''Kayınvalidene de böyle sarılacan, elini öpecen, sana kimsenin bakmasına gerek yok, ben bakacam anne diyeceksin'' dedi. Neye uğradığımı anlayamamıştım, şok olmuştum. Kayınvalidem asla şükür iyiyim demedi, her gittiğimizde hastayım, ölüyorum muhabbeti bitmedi. Ama eşim annesinin bu numaralarından bıktığı için ciddiye pek almaz, gerçekten hastalandığında belli oluyor zaten o zaman müdehale ederiz. dua edinde hastalanamyım, nasıl bakacaksınız o zaman bana diye tehditte savurur. Hastalanmasın tabi, Allah şifa versin, asla istemem kötü durumda olmasını ama bunu koz olarakta kullanınca insan soğuyor, iyi niyetimizin suistimal edilmesi hoş bir şey değil.

benim kayınpederimde öyleydi,zaten her hafta veya iki haftada bir ziyaretlerine gideriz,
iyi adamdır bir zararı yok kimseye ama oda çok ister böyle beni hiç aramıyorsun der
benim kayınpederim kendisi çok arar zaten hergün arıyor aslında ee zaten sen arıyorsun birde ben niye arayayım seni
bende şunu sevmiyorum bazı şeyler içinden gelmeli insanı... içimden aramak gelmiyorsa aramak istemiyorum
sırf o mutlu olsun diye yapmacık yapmacık gülüp arayamamki bu daha kötü bana göre
ama işte anlatamıyorsun bazen yaşlılara
ara sıra ara sende canım seviniyorlar işte onlarda napsınlar boşver
allah başka dert vermesin

bu insanlar neden böyle anlamıyorum eşleri rahat bırakalım mantığı yok kimsede tabiki kimse ailesini atamaz gidilir gelinir ama müdahele etmeden onlar ara sor bak diye baskı yaptıkça ters tepiyo farkında değiller

Back
X