cok sacma ama kizim canimi sıkıyor:(

Çocuk bu kim ilgi gösteriyorsa ona meyillenir. Para bir çocuk için ne ifade edebilir ki? O oyuncağın pahalısında ucuzunda değildir. Hangisi daha çok para verdi diye düşünmez. Onun gözünde onunla ilgilenen, onu dinleyen, ona iltifat eden, yüreklendiren, yeri geldiğinde onunla oynayan gülen, çocukla çocuk olan kişi onu seven kişidir. Siz nasıl sizi sevmediğini düşündüğünüz birini sevmiyorsanız çocuk da aynı hisse kapılmış.

Babanız da sevgisini çekinmeden gösterirse aradaki buzlar erir.

Kusura bakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz.. inanın çocuklar hissediyor siz kendi aileniz olduğu için onların yaptıklarını gözünüzde büyütüyor olabilirsiniz ama paradan daha önemli şeyler var bu hayatta sevgi ilgi.. Ayrıca 60 70 yaşına gelmiş hayatı görmüş geçirmiş biri torununu alıp kucağına sevmiyorsa daha üç yaşında dünyadan bihaber torununun sözüne kirilmayacak aciz ne fikrim. . Anne baba ve evlat hayatta en değerli varlıklar ama aradaki ayrımı iyi yapmak lazım. .

Daha 3 yasinda ne soylersen soyle onlari daha cok sevecektir kimden daha cok ilgi goruyorsa onu daha cok sevdigini zanneder. Takma kafana buyufukce anlayacaktir zaten

Aslında çok açık cevabı. Dediğiniz gibi iki taraftan aynı ilgi alakayı görmüyor kv-kp daha uzak. Sizinkiler daha yakın. Çocuklar çok yakın olduklarına daha faxla kapris yaparlar. Bende ananemle dedeme çok yakındım.evimizi bile onlar almıştı. Babamın ailesinden hiçbişey görmedik ama oraya gidince ilgi görmek isterdim daha çok onların adını söylerdim. Daha bi heyecanla giderdim. Nede olsa ananemle dedem zaten yanımdaydı bişeyler almalarına yapmalarına alışmıştım

adı üzerinde cocuk işte ve 3 yaşında

kıskanıyor olabilirsiniz ama abarmamanızı tavsiye ederim

Bunlar kucuk bir cocuk icin sorgulanamayacak seyler. Ona "bunu deden yapti bunu annanen yapti" diyerek ona sevmesi gerekiyormus baskisi yaptiginizi hissediyor ve ters teptiriyor olabilirsiniz. Belki yanlis oldugunu dusunuyorsunuz babannesini ve diger dedesini sevmesinin ama o maddi seylerden cok manevi seylerle ilgileniyor bunu unutmayin.

Çocucugunuzun hislerine lütfen karışmayın. Aile bireyleri hakkında çocuğa görüş bildirip doldurmayın.Ebeveyn olarak ilişkilerine karışmayın.. Bırakın severse sevsinler birbirlerini.. Güçlü bir bağ kurabilirlerse ne âla... Belki içindeki hislerden dolayı öyle düşünüyor... Belki de sizin zorlamalarınız onu soğutuyor.. Bilemezsiniz..

Çok abartıyorsunuz
Kızın daha çocuk yahu. Bırakın kimi sevip sevmeyeceğine o karar versin
Çok baskın ve mudahalecisiniz
Kızınızda bir birey bunu unutmamanız Lazım
İlerleyen yaşlarda kızınızı kendinizden soğutursunuz böyle yaparsanız
Onun daha küçük olduğunu ve kimi sevip sevmemeye hakkı olduğunun farkına varın

Siz Böyle yaptıkça diğer dedesi ve babaannesine daha düşkün olur inada bindirir
Bence babaannesine ve dedesine düşkün olması sevmesi kötü bir şey değil
Kendi meselelerinize karıştırmayın çocuğu derin

Valla annenizin se hangi dedeni seviyorsun demesi biraz kendi etti kendi buldu gibi olmuş. Siz çok taraflı baktığınızdan göremiyorsunuz bence. Babam kucağına alıp temas kurmaz ama hissediyorum ben diyorsun da çocuklar öyle bizim gibi hissedemez.
Benim kızımda babaannesine aşırı düşkün. Sıralamasında anne Babanne sonra baba var o kadar yani. Ama kadın da hakediyor Yani ne yalan söyleyim çünki aşırı ilgili anormal ben bile bunalıyorum bazen kızımın kadına eziyetine. Muhtemelen annem sorsa ona da Babannem der o yüzden sormaz :) ha annemleri sevmiyor mu onları sa çok seviyor vE söylüyor sevdiğini oda onlara yetiyor. Küçük çocuklar fesatlık nedir bilmez kim sevgisini saha çok hissettirirse ona yanaşırlar maalesef

Okuyamadim hepsini, babanizin cocugunuzun odasini almasina kadar okuyabildim de benim size nacizane tavsiyem hem anne ve babaniz hem de siz kizinizin bir bebek oldugunu, cocuk oldugunu, herhangi bir maddiyat duygusunun henuz olmadigini ve kendisi ile en cok kim ilgileniyorsa en cok onu sevdigini anlayin lutfen. Cocuk bu ne paradan anlar ne baska seyden, anladigi tek sey sevgidir. O yuzden cocuga da oyle beni mi yoksa onu mu daha cok seviyorsun diye sormayin, cocugu daha bu yasinda bi secim yapmaya zorlamayin cunku bu secim yapilabilecek bir konu degil...

Çok ama çok yanlış davranıyorsun. Bırakın çocuk kimi seviyorsa onu sevmeye devam etsin. Simdiden onu sizi mutlu etmek icin kendi davranis ve duygilarini degistirmeye zorluyorsunuz. Bunun sonunda hayatini hep baskalarina adayan onlari mutlu etmek icin surekli cabalayan ama kendi mutlu olmayan bir cocuk mu elde etmek istiorsunuz. Öyle uzaktan sevmek diye de bir şey olmaz. Kim onunla çok oynuyor çok vakit geçiriyordu onu sever. Çocuk bile fark etmiş. Babanız da yetişkin bir insan çocuğa sorduğu sorunun cevabına kendisi sindirebilir. Kendisinin düşünmesi lazım çocuk diğer dedesini niye benden daha çok seviyormuş diye. Bence babanız da çok umursamıyor siz kendi kendinize eşinizin ailesine sinir olduğunuz için kuruntu yapıyorsunuz. Çocuk ayrıca maddi şeyleri anlayamaz. Zorlamayın çocuğu. Hatanızın neresinden dönseniz kardır.

Çocuk kımden yakınlık goruyorsa onu sever hanımefendı alıp sevmıyorlarmıs, temas kurmuyorlarmıs ne olacaktı ?

daha 3 yaşında be canım.
rahat bırak çocuğu.
onun hislerine müdahele edemezssin.
bugün onu çok seviyorum der yarın öbürünü.
bu kadar anlam yüklemen çok garip.
hele ki yönlendirmede bulunman çok yanlış.
maddi yardımlara göre mi sevecek dedelerini çocuk Allah aşkına.
çocuk düzelir de sen de düzeltmeye bak kendini:))

eğer bir çocuğa onu mu seviyorsun bunu mu diye bir soru sorarsanız cevap böyle incitici olur işte.en tahammül edemediğim soru.çocuğu tercih yapmak zorunda bırakmayın.çocuk o.
bırakın herkesi sever.büyüyüncede kararını verir zaten.
ama rahat bırakmıyorsunuz gibi geliyor bana.daha çok küçük.bu kadar kafaya takılacak bir şey yok.

Çocuğa baskı yaparak büyük hata yapıyorsunuz. Kimi sevip sevmeyeceğine siz karar veremezsiniz.
Kızınızın babanızı değilde kp seviyorum demesi inanın çocuğun hissiyatıyla ilgilidir.
Bu arada bence hepsinden önce kimi daha cok seviyorsun sorusu çok salakça. Çocuğu neden böyle bir seçim yapmaya zorlamalarına müsade ediyorsunuz? Bu sadece size özel değil. Genel olarak büyükler bunu hep yapıyor. 3 yaşındaki çocuk politik olamaz. Ee doğal olarak hissettiğini söyler. Cevabı kaldıramayacak sormasın bu soruyu bence.

3 yasinda ki cocuk ne kadar anlar sevmekten. Onlarla birlikte yasiyordunuz cocuk alismistir ondan diyordur.
Birde cocuga kiyas yaptirmayin kimi seviyorsun diye.
Dedelerini seviyor musun derseniz evet der.
Yaşı ilerledikce o da gercegi gorebilecektir. Bunun uzulmeye degmez.

Ben çocukkara bu tarz sorular sorulmasını çok saçma buluyorum. herkesi sevsin sevmeyi öğrensin çocuklar. kayınvalidemi çok sevmem açıkçası ama babanesini hiçbir zaman kötülemem. arada kendi kendine sevmiyorum dediğinde bile senin kararın onlar seni yinede çok seviyorlar birşey olmaz diyorum( bazen babane bazen anane için diyor sevmediğini). soyut şeyleri anlamıyor çocuklar o yaşta. boşuna kurmayın kafanızda.
Benim babanem anneme yıllarca çektirdiği halde bize gerçekten sevgi doluydu. 3 ebeveynle büyüdüm derim hep. sizin aranızın kötü olması onların ilişkisinden bağımsız olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…