cok sacma ama kizim canimi sıkıyor:(

Farkında olmadan, istemsiz, eşinizin ailesine karşı tavırlarınızı belli ediyor olabilir misiniz çocuğun yanında? Tartışmalara şahit olmuş olabilir mi? Hatta kötülemek değil de, ucundan azıcık, ama şu deden seni daha çok seviyor gibi belletme yöntemine girmiş olabilir misiniz? Tüm bunlar ters teper, o yüzden söylüyorum.. Kendi haline bırakın... Bu konuyla ilgili sizde herhangi bir duygu oluşturabileceğini bilmezse eğer, zamanla unutacaktır.. Çocuklar bu yaşta kimin ne yaptığına göre değil, samimi ya da yapmacık da olsa, kiminle ne kadar oyun oynadığına, nerede ne kadar eğlenebildiğine bakar..
Geçen benim oğlum eşime "Anneanneye gidelim" demiş.. Eşim de aklınca şaka olsun diye "Gitmicem anneanneye" demiş. Bizim ki bazen bir yere gitmek istemeyince ayak direr, amaç onu taklit etmek herhalde.. Oğlumun içine bu dert oldu.. Haftalarca "Babam anneannemi sevmiyor" diye gezindi (!?) abartılar prensi.. Babasını arada tarttı "Baba.. gerçekten anneannemi sevmiyor musun?" Yattı kalktı bunu düşündü.. Üstüne hiç gitmedik bir kaç hafta.. Unuttu gibi.. Daha üç buçuk yaşında ama çok duygusal bir çocuk.. Nereden nereye varmış... Neyse.. Demem o ki, biraz bizim hareketlere karşı da tavır alabiliyorlar, aklınızda olsun.. küçük daha, anlamaz demeyin..

dun annemle babam onu severken klasik cocuk sorusu sordular annem sordu kizim.en cok x dedeni mi seviyosun yoksa bak bu dedeni mi dedi ..kizimda obur dedemi seviyorm bu dedemi sevmiyorum.dedi...sok.oldum ve cok.uzuuldum

çocuklara bu sorunun sorulması sizin için doğru mu? çocuğa bu sorunun sorulması başlı başına gereksiz bir şey bence. çocuk bu her şeyi diyebilir.

babam kizimi cok sever maddi manevi cok iyiligi dokundu bize kizim.konusunda odasini aldi babam kiziimin ve daha neller neleer cok seveer ama pek kucana alip sarilip opmez ama inanilmaz sevdini ben biliuorum.

kızınızın odasını almış olabilir, maddi manevi destek vermiş olabilir ama çocuklar bunlara değil onlara sıcak gelene ya da daha çok ilgi gösterene yönelirler. sonuçta çocuk anlamaz bana oda yaptı bilmem ne diye. her şeyin başı ilgi. çocuk hangisinden bir tık fazla ilgi görüyorsa ona yönelir.

Babanızın sevdiğini bir sürü şey aldığını falan söylemişsiniz de çocuk maddi olarak alınan seyden ne anlar onların sevgisi en saf sevgi maddiyat falan karışmaz onların sevgisine babanız onu sevdiğini göstermedikten sonra kucağına alıp oyun oynamadıktan ona yavrum deyip sarimadiktan sonra sevildiğini nasıl anlayabilir Dedem bana oda aldı onu seveyim mi diyecek çocuk bence babanıza söyleyin kızınıza onu sevdiğini somut olarak göstersin bu isler parayla alınan şeylerle olmuyor

Demek ki neymiş sevgi parayla ölcülmezmiş.

Sizin ailenizin de karşılık bekleyerek yaptığını düşünmüyorum ama diğer taraftan daha cok hissediyor cocuk sevildiğini.

Cocugunuza baskı yapmayin. Ikisinide seveceksin seviyorum diyeceksin diye. Cocuk bana oda kiyafet aldı diye minnet edip sevmez birilerini. Cocuk kim daha cok ilgilenip oyun oynarsa kimin yaninda daha cok eglenirse onu daha çok sever. Yani anlıyorum çocuğunuzun sizin gıcık olduğunuz kişileri daha çok sevmesi sizi sinir ediyo ama sevgi icten gelir. Seveceksin diyerek kimse kimseyi sevmez

iyi de çocuğa neden zorda bırakacak sorular soruyorsunuz ki

sevgi terazisi mi var

yani ben bu yaşımda bile onu çok bunu az seviyorum diyemem

dedesi bot almış öbürü harçlık vermemiş

çocuk 3 yaşında maddiyat onun hayatında yok ama sizinkinde var

bakın çocuk kp i daha çok sevebilir

sevgi bu

nasıl siz eşinizin kardeşini eşiniz ile aynı sevmiyorsanız dedeler de aynı sevilmez ki

çocuğa kim aldı, kim ördü, aman o da bunu dedi yapmayın

bu arada benim çocuğum sizinkinden daha büyük ama hiç hangi dedesini daha fazla sevdiğini merak da etmedim

zaten kriterleri farklı çocukların siz kucağına alanı seviyor demişsiniz benimki de onu rahatsız etmeyen, sıkmayan insanları sever mesela

takmayın bunu ve özellikle de çocuğa sevgi yönünde bir beklenti yansıtmayın

Cocugunuzun uzerinde baski kurmayin. 3 yasinda daha o. Ustelik siz baski kurdukca daha da inatlasacaktir. Buyudukce kim daha samimi anlar. Siz aranizda ki sorunlardan dolayi samimi bulmuyoda olabilirsiniz.

Ayrica dedeye nankor evlat yetistirmek nedir ya hu. Ne bilsin ufacik cocuk nankorlugu.

Benim kayınpederim de bütün maddi imkanlarını seferber eder kızıma. Gelemezse, hediye alamazsa para gönderir, hediye gönderir vs vs, ama cocuk yılda bir kez görebiliyor dedesini dolayısıyla da sevgi bağı kuramıyor. Benim babam da memur emeklisi bir çöp almaya bile parası kalmıyor adamın bazı aylar ama kızım onun icin ölüyor. Tam tersi olsaydı da önemli olmazdı. Kızınızın üzerinde baskı kurmayın. 3 yasında cocuk daha o. İdrak veya kıyas yetenegi yok.

Bence kendi ailenizle kızınızı kaynaştırma konusunda pasif kalmışsınız, erkek gtarafı 1-0 önde ilerliyor.. Bundan sonra o açığı kapatabilirsiniz..

oha ben şok. çocuk odasını aldı diye sizin babanızı daha çok sevecek diye bi durum yok. kaldı ki hmm bu dokunarak sevmiyo ama kesin daha çok seviyo, bana oda aldı, varsın öpmesin... gibi düşünceleri kafasında oluşturabilecek bi yaşta değil. annenizin bu dedeni mi diğer dedeni mi daha çok seviyosun diye sorması hata bi kere.

Takılmayın böyle durumlara derim.
Dünya kötüsü bir babaanne ile büyüdüm gerçekten.
Ve zamanla insan birşeyleri anlayınca kendisi uzaklaşıyor.
Fakat annem bana hiç bir zaman "bak annanen çok iyidir seni çok sever, deden şöyledir böyledir" gibi telkinlerde bulunmadı. Hele ki babaannem konusunda hiç bir zaman kötü birşey söylemedi. Hala annem nefret eder babaannemden ki yıllardır görüşmezler, babaannendir gidip ziyaret edeceksin tabii, benim konum ayrı sen torunsun der her zaman.

Tavsiyem uzaktan seyredin müdahale etmeyin.
Çocuklar herşeyi hisseder ve bilir, bazen sırf siz dikkat ettiğiniz ve yönelttiğiniz için inadına yapar.
Akışına bırakın ve kendi anne-babanıza da söyleyin, çocuk o, çocukla çocuk olmasınlar.
Ve bencil davranıyorsunuz, sırf siz hoşnut değilsiniz diye de çocuğunuz kayınvalide-kayınpederinizi sevmeyecek diye birşey yok.

Ben de kayınvalidem - kayınpederimle çok sorunlar yaşıyorum.
Fakat bir kere çocuğuma yansıtmadım ve kayınvalideme dediğim tek şey "Benim çocuğum hiç bir sevgiden mahrum kalmayacak, babaanne ve dedesini de - annane ve dedesini de çok sevecek, sevgi görecek ona göre davranın" olmuştur.
Onlarda sağolsunlar öyle davranırlar, onu mu çok seversin bunu mu demek hata zaten, çocukta bu şekilde seçimler oluşturmak yanlış. Herkesin sevgisi ve yeri zaten ayrıdır.

siz ufak defek oyuncaklar alsanız ve bak bunu bugun * deden bıraktı aç bakalım ne varmış içinde desen
ve bunu ara sıra yapsan emın ol çok fark eder , çocuk sonuçta nasıl işlersen öyle büyür ,

valla kımse kusura bakmasın ben yapıyor çünkü hak etmiyorlar,

hep maddi kriterlerden bahsetmişsiniz yapmayın. bu yaşta zaten anlamaz (iyi ki de anlamaz) ama ilerde kızınızı "bak bunu x deden almış" diye herhangi bir eşyadan sevgi beklentisine sokarsanız, maddiyatçı bir karaktere zemin hazırlamış olursunuz. 3 yaşında deyip geçmeyin çocuklar her şeyi anlıyorlar. bu konuda ayrımcılık yaptığınızı da anlıyorlardır.
ayrıca "en çok kimi seviyorsun?" sorusu kadar sakat bir soru olamaz lütfen tüm anneler bu soruyu sormayalım sordurtmayalım.
böyle böyle karakter oluşuyor. biz küçükken annemle halam uzun bir süre küs kaldı ama bayramda seyranda annem hep teşvik etti "halanızı arayın, sorun" diye. o zaman "ama anne o sana kötülük etti" dediğimizde "o yetişkinlerin arasında bir konu sizi ilgilendirmez, siz hala-yeğensiniz" derdi. şimdi bu yaptığının karakterimdeki güçlü yansımasını görebiliyorum. bu arada halamın iç yüzünü de hem biz hem babam kendi gözlerimizle gördük.

arkadaslae yanlis anlamissiniz yada ben yanlis anlattim....maddiyatta sevsin demiyorum babamin kizimi nekadar cok sevdini biliyorum onun icin cok cabaliyor tek kusuru temas eskiden kizim.gider sarilirdi yatarlardu ayni yatakta ama birden degisti cocugu obur taraftan doldurmazlar zannetmrm.cunku hic yanliz kalmadi ..ama hep şu aşilaniyor..dedeb seni cok seviyor dedesiii bak bak suna kucakla bakalim.dedeni dedenj cagsr kizim.hep dede dede...bizde bizimmilere slk gidiyiruz diye dedeyi.pek asilamadik galiba bilmiyorum uzgunum

Üzgün olacak bir durum yok her iki tarafta seviyormuş cocuğu. Cocuk bu demek ki yakınlık duyuyor onlara.

Çocuklar bu tür şeyler yapabiliyor üzülecek bir şey yok. Ayrıca senin aileni daha çok sevmesi ya da onlarla eşit sevmesi gibi bir şart da yok. Hepimizin içten içe daha çok sevdiği bir aile büyüğü vardır. Bu sadece çocuğunu ilgilendirir. Üstelik baban onu ne kadar çok sevse de (belki de yetiştirilişi gereği) anladığım kadarıyla sevgisini çok gösteremiyor. Bu da kızını etkiliyordur. Hele ki diğer dedesi fiziksel olarak daha çok gösteriyorsa sevgisini. Bence hiç karışma. Üzülecek kırılacak bir şey yok. Ha bir de şu var, sen eşinin ailesini sevmiyorsun diye kızının sevmesi zoruna gitmesin. O onların torunu. Belki de senin tepkilerin çocuğu bu şekilde davranmaya itiyordur.

Uç yaşındaki çocuk şunu seviyorum şunu sevmiyorum dese ne olur Allah aşkına,babaninda buna bozulacağını sanmıyorum .Benim kizimda o yaşlarda pek sevmezdi babaanne dede anne anne,sevmiyorum derdi asla opturmezdi kendini.Ben de kesinlikle zorlamazdim,guler geçerdik hep birlikte.Simdi ise çok farklı,uzaktayiz ve surekli onları sayıklar.Çocuk daha çok küçük,asla zorlamayin bir şeylere ,babanızı sizin kadar çok sevmek zorunda değil ayrıca.Babanizda seviyorsa karşılık beklemeden olmalı.

Benim çocuklarım da belli annaneden daha çok seviyorlar babanneyi.annem paniktir en ufak zıplama hoplamaya hemen tepki verir o yüzden sıkılıyorlar ama seviyorlar sonuçta.ama babanne cok naif bir insan .dedelere gelince de benim babama çok duskunler.obur dede kızar eder ama babamın zaten bir çekim gücü var ben de çok duskunum bayılıyorlar babama.bunlara müdahale etsem de degismez biliyorum.o yüzden yapacak birşey yok.ama benim çocuklar hangisini daha çok seviyorsun sorusuna hep ikisini de derler.kucuklukten öyle alıştırdik biz.a nnemler de kvler de sormaz zaten.dogru değil diye hiç sormayiz.cocuklar da alıştı hiç doğru bir soru olmadığına.baska insanlar soracak olsa hemen ikisi de diyorlar.kv m de hemen tepki verir biz sormuyoruz öyle şey diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…