cok sacma ama kizim canimi sıkıyor:(

Çocuğu dolduruyorlar gibi geldi bana. Babanıza çok üzüldüm. Ben babama aşırı düşkün olduğum için kendi babamı düşündüm ve içim sızladı. Arada oyuncaklar alıp bak x deden aldı falan deyin, seni çok seviyor deyin.

Eğer bunu hissettiriyorsaniz ona ve soyluyorsaniz inat etmiş olabilir.
Hiç yorum yapmamalisiniz.

Eğer evladiniza bir zararları yoksa , birakmalisiniz , kimi seviyorsa ve kimin yanında egleniyorsa onları seçsin.

Valla pek öyle de değil
Bu çocuklar bir tuhaf
Benim kv kp çok illgisizdir maddi manevi
Annem babam tam tersi

Benim sipada babaanne-dede sever hayret

El kadar çocuğa o dedeyi mi bu neneyi mi falan diye sorular sormak ve cevaba üzülüp içerlenmek çok sağlıklı insan işi değil.

Ay canim benim, en sevmediğim şeylerden biridir küçücük çocuğa kıyas yaptırılması üzgünüm ama öyle : ( bana da babamın yanında eniştem sormuştu cok iyi hatırlıyorum bende annemin babasını daha cok sevdiğimi söylemiştim çocuk aklı iste kim daha cok eğlendirip güldürürse o daha cok sevilir ama büyüdüm ve şimdi diyorum ki keşke diğer Dedem yaşasaydı cunku annemin babasından gerçekleri gördükçe soğudum. büyüyünce daha iyi idrak eder ama seni anlıyorum üzülme çocuk o.

Valla pek öyle de değil
Bu çocuklar bir tuhaf
Benim kv kp çok illgisizdir maddi manevi
Annem babam tam tersi

Benim sipada babaanne-dede sever hayret
Hahahah sizin ki size gıcıklık yapıyor olmasın :) yani insan takar tabi böyle bişeye Ama çocuk işte büyüyünce herşeyi gözleriyle görüyorlar

Hahahah sizin ki size gıcıklık yapıyor olmasın :) yani insan takar tabi böyle bişeye Ama çocuk işte büyüyünce herşeyi gözleriyle görüyorlar

İşin ilginci büyüdü (14) yaşında(bizimkiler bakti :)
ben kv kp hakkında kötü bişi anlatmadim hiç ondan olabilir
Gorusmuyoruz da, ama öyle aklı onlarda
benim annem babam kardeşim 100 kez aramistir tin. kv bir kere aradı kıymetli oldu ://
Hiç aramiyor diyorum arıyor diyor ne zaman diyorum 1 kez aramisti diyo :)))

Allah allaaaaah çok enteresan gerçekten ya sizin durum cidden sinir bozucu ha. Ay inşallah kızım öyle olmaz :)

aman o daha 3 yaşında zaman geçtikçe daha kimleri sever kimleri sevmez. ben de küçükken babane diye diye gezerdim (babamın annesi, annemin kaynanası) hep ona gitmek isterdim. çünkü maddi manevi yardımı desteği ilgisi olmazdı sadece benle temasta çok bulunurdu e çocuk bunu sevgi sanıyor işte. büyüdükçe gördüm gerçek yüzünü...

Takilmayin buna gececektir benim cocuklarda oyle anneanne dede kendini parcalar onlar icin ama onlarin umrunda degil.babaanne kendi halinde yasli kadin gorse sevemez bile cocuklari .onlar gene nenemiz nezaman gelecek .nenemiz nerde diyip dururlar

çocuklara annen mi baban mı, o deden mi bu deden mi diye sormayın artık ya. bitsin artık şu muhabbet. siz de kızınıza bunun baskısını kurmayın lütfen. 3 yaşında diyorsunuz daha 3. ne nankörlüğü Allah için. bugün halasını sever, yarın anneannesini sever, insaf yani. anne babanız da çocukla çocuk olmuşlar resmen.
siz rahat olacaksınız, burada korumanız gereken kişi babanız değil, çocuğunuz. onu böyle sorulara maruz bırakmamaya çalışın, üstüne de düşmeyin. geçer elbet.

Aynen katılıyorum.
Ayrıca 3 yaşında bebek maddiyattan ne anlasın ,harçlık vermiyorlar,aldıklari üç kuruşluk şeyleri değerli sanıyor diyorsunuz anlamadım.
Ayrıca böyle baskılar yapmayın çocuğa. Böyle sorular sorulmasına da izin vermeyin duyacağınız cevaptan korkuyorsanız.
Akışına bırakın. Anne/babanız kocaman insanlar alınmazlar /alınmamalılar minnacık çocuğun lafıyla zaten.
İlerde büyüyüp bazı şeyleri idrak ettiğinde kimi ne kadar seveceğine karar verebilir kendisi,siz müdahil olmayın.
Eşinizin ailesinin çocuğunuzu konuşmalarıyla etkilediğini/doldurduğunu düşünüyorsanız zaten mesafe koyun aranıza.

Neden çocuğa illa bu sorular soruluyor ben anlamıyorum yaa. Anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun sorusundan sonra bir de anneanne dede mi çıktı. Herhalde seni daha çok seviyorum deseydi babanıza havalara uçacaktınız. Öncelikle ailenize çocuğunuza bu tür sorular sormamaları gerektiğini belirtin. Çocuğunuza böyle cevaplar verme diyemezsiniz ki.

3 yaşında daha ne kini nefreti sevmiyorum dedi diye hep sevmeyecek anlamına gelmez. Kendiniz diyorsunuz sarılıp öpmez diye. Niye eşinizin ailesinin çocuğunuzu bu kadar sevmesine, kızınızın onları sevmesine içerliyorsunuz. Kişisel sorunlarınıza çocuklarınızı da alet etmeyin arada bırakmayın. Biraz daha büyünce iki aileyi de eşit mesafede olmasını öğretirseniz iki tarafı da sever neden sevmesin ki. Şimdi çok ufak.

Diğer konunuzu da biliyorum. Babaannesinin kızınızı her gün aradığı, halasının da sık sık aradığını söylemiştiniz. Sanırım baba tarafını da daha çok görüyor. E onları seçmesi normal.
Önceki konunuzda size çok hak vermiştim. Ama bu konunuzda daha farklı düşündüm açıkcası.( kv bazı davranışlarını hala onaylamıyorum) Babam kızımın odasını aldı falan demeniz garip geldi. Çocuk için ne farkederki?
Bizim içinde öyle değil mi? Bizi arayan soranı mı severiz hediye alanı mı?
İki aileyle de eşit vakit geçirmesini sağlayın. Sizin ailenizle sanırım paylaşımı daha az.

Benim küçükken anneme sen yaşlısın öl x teyze annem olsun saçları beline kadar mini etek de giyiyor demişliğim var annem hala gülerek anlatır bence ciddiye almayın bu kadar

Benim kizima kim beni mi seviyorsun x i mi diye sorsa x i seviyorum seni sevmiyorum diyor, iyi de yapiyor, daha bu yasta cocuklari sevgi yarisina sokmayin. ayrica diger tarafi da sevebilir, sevgi bazen verilenlerden tamamen bagimsiz olmuyor mu? biz kocaman insanlarken bile bu bana daha cok veriyor bunu daha cok seveyim demiyorsak minnacik cocuk da bu hesaplara girmez, girmesin de.

psikologlar çocuklarınıza sevgi karşılaştırması yapacağı soruları sormayın diyor
biz bu tür soruları evimizde yasakladık, açıkçası çocuğunuzun sağlıklı gelişimi açısından sizde anne ve babanıza bu tür sorular sormamaları gerektiğini söyleyin.
ben daha çok bu konuyla ilgilendim

Babaniz o soruyu sorup iki dede arasinda ayrimcilik yaratiyorsa alacagi cevaba da hazir olmalidir. Cocugunuzu durust oldugu icin takdir etmelisiniz. Yetiskinler gibi iki yuzluluk yapmadigi icin...
Ayrica o bir cocuk, siz alinan oda takimindan bottan bahsediyorsunuz, diger dedenin harclik bile vermemesinden dert yaniyorsunuz. Ama cocuklar maddiyatci degildir, paranin nasil kazanildigini varliginin yoklugunun ne oldugunu anlamaz ki. Onun ihtiyaci olan sevgi ve ilgi. Bunu da diger dededen gormusse ne yapabiliriz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…