evet malesef bunu söylemekten nefret ediyorum aam çok seviyorum unutmak istiyorum nefret etmek istiyorum ama olmuyor pazartesi psikologdan randevu aldım tek başıma atlatamıycağım bu sorunu rabbim herkesin yuvasında mutlu olmayı nasip etsin inşallah
ya ben birşey söyleyebilrmiyim?
ben anlamıyorum arkadaş son moda bu oldu.. kültür farklılığımız vardı...arkadasım evlenırken kültürün nerendeydı dıye sorarlar adama yani.. kusura bakmayın konu sahıbı sızın şahsınıza yazmıyorum.. cevremde bu ara cok duydum bu lafı.. yenı evlenıcek bır bayanım.. ben eşimle evlenebilmek için neler feda ettim ne yollardan geçtim.. o kadar zorluklar çektik ki.. şimdi kültür farklılıgı desem aılem bana bırakın gülmeyi biyeriyle gülerler yani.. kültür farklılıgı nedir arkadaslar bana biri anlatsın nolur ya..?walla cok ıhtıyacım var bu sorunun cevabına.. evlilikten korkuyorum inanın korkuyorum yani
merak etme cnm, kültür farkı evlılıkten önce kendını gösterır, sonradan görme değildir kendısı
hayır cevremdekılerde dıyor bunu. kültür farkı var anlasamıyoruz.. medenice ayrılıyoruz...'' ya arkadaslar ben hayatımı paylastıgım adama sırtımı doneceksem ben medenıce falan ayrılamam yanı.. benım o adama sırtımı donebılmem ıcın aldatma olmalı cok cok buyuk yalanlar olmalı şiddet olmalı kumar olmalı içki olmalı.. ben boyle bır nedenlerde nıye medenıce ayrılayım.. boyle bır neden yoksa neden ayrılayım? ya bana evlılıgın anlamını yanlıs öğrettıler.. yada ben eskiye takıldım..
cnm çoğu insanın bahanesıdır kültür farkı lafı..kımse kolay kolay sorunlarını söylemez..
ben anlamıyorum arkadaş son moda bu oldu.. kültür farklılığımız vardı...arkadasım evlenırken kültürün nerendeydı dıye sorarlar adama yani.. kusura bakmayın konu sahıbı sızın şahsınıza yazmıyorum.. cevremde bu ara cok duydum bu lafı.. yenı evlenıcek bır bayanım.. ben eşimle evlenebilmek için neler feda ettim ne yollardan geçtim.. o kadar zorluklar çektik ki.. şimdi kültür farklılıgı desem aılem bana bırakın gülmeyi biyeriyle gülerler yani.. kültür farklılıgı nedir arkadaslar bana biri anlatsın nolur ya..?walla cok ıhtıyacım var bu sorunun cevabına.. evlilikten korkuyorum inanın korkuyorum yani
hayır cevremdekılerde dıyor bunu. kültür farkı var anlasamıyoruz.. medenice ayrılıyoruz...'' ya arkadaslar ben hayatımı paylastıgım adama sırtımı doneceksem ben medenıce falan ayrılamam yanı.. benım o adama sırtımı donebılmem ıcın aldatma olmalı cok cok buyuk yalanlar olmalı şiddet olmalı kumar olmalı içki olmalı.. ben boyle bır nedenlerde nıye medenıce ayrılayım.. boyle bır neden yoksa neden ayrılayım? ya bana evlılıgın anlamını yanlıs öğrettıler.. yada ben eskiye takıldım..
hımm anlıyorum canım.. walla bana cok yardımcı oldun.. gercekten korkutuyorlar benı artık bu evlılıkten.. tesekkur edıyorum sana cok
konu dağılmadan.kültür farkı ciddi sorunlar getirebilir.eşinizle hiç bir şey konuşamaz olursunuz.o ak der siz kara dersiniz.sizin vakit geçirme şeklinizle onun ki tutmaz.benim de eşimle aramda kültür farkları var tv de çok az şeyi birlikte zevkle izleriz.ama adamı o kadar çok seviyorum ki başlarım kültürüne :))) ama ben ve eşim bunları aşmış olsakta(4 yıl nişanlılık 9 yıllık evlilik benim ki) .sevgi özelliklede saygının olmadığı yuvalarda bu aşılmaz bir sorun olabiliyor.ALLAH herkesin gönlüne göre versin.
ben daha 13 gunluk nıkahlıyım.. 2 yıl cıktım. 1.5 yıl nısanlı kaldım. 1 ay sonra dugunum var.. ablacım dıyıcem cunku 9 yıllık evlılık az buz degıl.. ben eşimle hiç anlaşamıyorum.. hıcbırseyımız uymaz.. bırlıkte fılm bıle ızlıyemeyız.. ama adama öl de ölürüm.. istediğimiz şeyimiz farklı olsun.. umrumda degıl.. evlenebılmek ıcın dağları taşları yardık desem yeridir yani.. ben anlasamadıgımızı bılıyorum ama bırbırımıze anlayıslı davranıyoruz.. sınırlıyken bırbırımızı kırmıyoruz.. saçma yapan küslük oyunlarına gırmıyoruz.. bız bu yuzugu parmagımıza ıkımızden bırı ölürde öyle cıkar dıye cıkar dıye yemın ettık.. farklılıklarda neymiş... yanı ben aılemde gormedım..
ne mutlu sana bana o zaman.benim de eşimle kültür farklarımıza rağmen orta yolu bulup gidiyoruz.ama herkes bizler gibi değil konular büyüyor büyüyor ve sorunlar içlerinden çıkılmaz oluyor.ilişkiler yıpranıyor kişiler yıpranıyor derken evlikler bitiyor ne yazık ki.RABB'im herkesin gönlüne göre versin.size de ayrıca mutluluklar diliyorum.
konu sahibi içinde hayırlısı olsun.
evet arkadaşım aynen sana katılıyorum yazmak istediklerimi özetlemişsin resmen...evlilik malesef ne kadarda sevsen olumsuzlıkları beklentilerinin olmadığını görünce biir yerde bazı şeyler kopuo sadece sevmek evliliğin kurtulması demek değil malesefboşanmak için illa şiddet aldatma kayınvalide sorunları mı olması gerekiyor
kültürel farklılıklar fikir uyuşmazlığından da boşanma olabilir
evlenirken aşktan başımız dönmüş bi şekilde aman ben onun için ölürüm biterim hiçbirşey sorun olmaz diye yola çıkıyoruz ama gerçekler o değil
hayatın gerçekleri yüzümüze çarpınca böyle kalıyoruz işte
evlilik sadece gözlerimizin içine bakarak geçmiyor ki
hayata karşı bakış açımız düşüncelerimiz hobilerimiz hoşlandığımız şeyler aynı olsun ki hayattan beraber zevk alalım
bi arkadaş yazmış film bile izleyemiyoruz diye peki hayat nasıl geçecek
aşk sevgi çok önemli ama diğerlerini de pek yabana atmamak gerekiyor
huzurlu olmak beraber aynı şeylere gülüp eğlenebilmek bi o kadar önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?