- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.400
- 53
- Konu Sahibi legendary1
-
Evlilik için bunlar varsa tamam derim ben. Bazilarinin onemini evlendigimde anladim tabii. Ailesine karşi seni ezdirmeyecek, aileni düşman bilmeyecek, sadakatini koruyacak, hayattan beklentileriniz büyük oranda ayni olacak, annem annem diye tutturan anneci bir bebe olmayacak, ben ev erkegi severim kumar alkol bagimliliklari olmayacak, iyi bir iş, iyi bir kazanç, kültür, mezhep, din ve memleket denkligi olmali bir de. Kesin atladigim noktalar vardir ama aklima gelenler bunlar. Sevgi var bunlar yoksa işe yaramaz. Bunlar var sevgi yoksa da işe yaramaz.merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?
peki evlenmeden önce anne ve babasına beni ezdirmeyeceğini nasıl anlayabilirim bu konu benim içinde çok önemli diğer saydığınız konular benimde beklentilerim bende ev erkeği severim aşırı sosyal arkadaşları çok dışarıda çok zaman geçiren birini istemem iyi bir işi var kültür din mezhep uyumu var aynı memleketten değiliz oda aynı olmasını isterdim ama maalesef bunlar varda seviyor muyum onu tam ayırt edemiyorum direkt sevmiyorum diyemiyorum ama ben bu adama çok aşığım da diyemiyorumEvlilik için bunlar varsa tamam derim ben. Bazilarinin onemini evlendigimde anladim tabii. Ailesine karşi seni ezdirmeyecek, aileni düşman bilmeyecek, sadakatini koruyacak, hayattan beklentileriniz büyük oranda ayni olacak, annem annem diye tutturan anneci bir bebe olmayacak, ben ev erkegi severim kumar alkol bagimliliklari olmayacak, iyi bir iş, iyi bir kazanç, kültür, mezhep, din ve memleket denkligi olmali bir de. Kesin atladigim noktalar vardir ama aklima gelenler bunlar. Sevgi var bunlar yoksa işe yaramaz. Bunlar var sevgi yoksa da işe yaramaz.
o arkadaşın dediği bi çok özellik var erkek arkadşımda ama sevgi konusunda takılıyorum ben görünce güm güm kalbim falan hoplamıyor huzur hissi var birlikte bişeyler yapmaktan keyif alıyorum aynı frekanstayız size de aynı soruyu sorayım aile mevzusu benim içinde önemli ailesi bi laf ettiğinde filan ailesine ezdirmeyeceğini evlenmeden önce anlamam mümkünmüonu neden seviyorsun sorusuna cevap bulamadığım zaman sevdiğimi anlamıştım sanırım nedensiz koşulsuz...
aşk sevgi arasındaki fark denilen şeye ben pek inanmıyorum işin gerçeği. sevginin nasıl oldugu önemli aradaki tuttu hissiyat vs
ama şunu unutmayın yukardaki arkadaşın dediği gibi sadece sevgi Bi evliliği yürütmek için asla yetmiyo bazı şeyler olmadığı zaman o evlilik ayakta kalmıyo
annesiyle arasında ki bağa Bakın annesinin tavırlarina ailesinin tavırlarina. ben size kötü Bi örnek olurum bu konuda boşanıyorum çünkü sebepler Bi dolu ama %80 ailesi yüzünden. annesi sevgiliyken bile beni kıskanırdı mesela önceden planlı Bi gün olurdu annesi başka işler çıkarırdı buna yanıma gelmesin diye benimle mutlu olduğunu bile bile başka kızlar ayarlamaya çalışırdi ve daha Bi dolu şey ama biz seviyoz dedik evlendik çıktık bu yola evlendikten sonra da devam etti sonuç ortada uzun oldu ama siz ailesine dikkat edin bide ailesiyle özellikle annesiyle sizin aranizdaki dengeyi kurabilecek mi ona bakin. sürekli ailesinin ağzına bakanla ne kadar seversen sev asla olmazo arkadaşın dediği bi çok özellik var erkek arkadşımda ama sevgi konusunda takılıyorum ben görünce güm güm kalbim falan hoplamıyor huzur hissi var birlikte bişeyler yapmaktan keyif alıyorum aynı frekanstayız size de aynı soruyu sorayım aile mevzusu benim içinde önemli ailesi bi laf ettiğinde filan ailesine ezdirmeyeceğini evlenmeden önce anlamam mümkünmü
evet bu konu konuşulmuştu oda zaten misafiri ve yatılı kalmayı çok seven biri değil ailelerimiz öyle çok kalmamalı filan tarzı açmıştım herkesin ayrı bir düzeni olacak falan demiştim haklısın filan demişti acaba gerçekte de öyle bi olur bilmiyorum bana hak verir tarzı konuşmuştu yanıBeş senede biraz da olsa anlamış olman lazım ailesiyle olan ilişkisini.
Evlilikten konu açılınca ailesiyle ne sıklıkta görüşeceğinizi falan sor. Gelip gitmeli yatılı falan bir ilişki istemediğini baştan söyle tavrından Anlarsın
peki bu kadar uzun süre birlikte olmak evlenisiye çok çok uzun zaman geçirmişsiniz ilişkinizde yorgunluğa yol açmadı mıSütten kesilir kesilmez tanistik biz..anneme hep ben ilk askımla evlenicem derdim.
Oyle de oldu alfjslfjdkf öteyi kurmadık isimiz gücümüz yoktu planlar da yapmadık sadece evlenecegiz biz diyordukGörüsmedigimiz tek gün olmadı.Arkadas dost ask sevgili herşeydi..Kokusuna bile alısıyor insan o güvenin tarifi acabası olmuyor ki..:))
26Kaç yaşındadınız?
evet çoğu şeyin cevabını biliyor gibiyim ama evlilik hiç bi zaman bana çok çekici gelmedi bu halimde bunun da etkisi var galiba5 sene olmuş bazı soruların cevaplarını biliyor olman lazım
Tabiki bazi tedirginlikler olur olmaz değil Her.ilişkide olan seyler
Olmadıı cunku arkadaştık dosttukk ortamimiz ayniydi..Her gün birlikteydik bu yuzden..zamanin en büyük problemi iliskilerin yipranacagini düsünmek diyorum! Askk yorulmazzzpeki bu kadar uzun süre birlikte olmak evlenisiye çok çok uzun zaman geçirmişsiniz ilişkinizde yorgunluğa yol açmadı mı
sizi çok iyi anlıyorum umarım yeni hayatınızda çok mutlu olursunuz aileler karışmasaydı eminim ki çok seviliyorsunuzdur ah bu aileler gerçekten oğlunu seven insan neden böyle yapar ki anlamış değilim işte ailesini bana anlatmaz pek bende bizimkileri anlatmam ben içli samimi olmuyorum başta şehirde yayşıyorlar zaten öyle sıcak içlerine sokulmuyorum seviyeli bir ilişki istiyorum ailesi ile ama işte denge konusunu nasıl anlayacağım başında nişanlanısak ortaya çıkar mıannesiyle arasında ki bağa Bakın annesinin tavırlarina ailesinin tavırlarina. ben size kötü Bi örnek olurum bu konuda boşanıyorum çünkü sebepler Bi dolu ama %80 ailesi yüzünden. annesi sevgiliyken bile beni kıskanırdı mesela önceden planlı Bi gün olurdu annesi başka işler çıkarırdı buna yanıma gelmesin diye benimle mutlu olduğunu bile bile başka kızlar ayarlamaya çalışırdi ve daha Bi dolu şey ama biz seviyoz dedik evlendik çıktık bu yola evlendikten sonra da devam etti sonuç ortada uzun oldu ama siz ailesine dikkat edin bide ailesiyle özellikle annesiyle sizin aranizdaki dengeyi kurabilecek mi ona bakin. sürekli ailesinin ağzına bakanla ne kadar seversen sev asla olmaz
o zaman maşallah diyelim bu yorulmamanın sebeplerini bizlere de sayın ki bize de örnek olsun nasıl davranmamz hususnda :)Olmadıı cunku arkadaştık dosttukk ortamimiz ayniydi..Her gün birlikteydik bu yuzden..zamanin en büyük problemi iliskilerin yipranacagini düsünmek diyorum! Askk yorulmazzz
Hala yorulmadıkk 16 sene oldu..
Saygı saygı saygıı ve hic bogmadık birbirimizi güvenimiz hep sonsuz..Ne sevgiliyken ne de evliyken zincire vurmadık bileklerimizden..boylelikle evimiz huzurumuz oldu.Evliyiz ama hala en yakın arkadaşım o..o zaman maşallah diyelim bu yorulmamanın sebeplerini bizlere de sayın ki bize de örnek olsun nasıl davranmamz hususnda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?