çok sevenler cevap verebilir mi

Ben eşimin merhametine vurulmuştum. Cok uzun süre gözlemledim olaylara bakısı hep vıcdandan yanaydı buda beni cok etkiledi. Kotuluge bile iyilikle giden yapısı var ben cok kindarım dur onun bukadr merhametli yuregi beni etkiledi. Ha evlenince anladım merhamet maraz doguruyo, ona saf olma bu kadar iyi olma diye cok kızdım bazı konularda , bunun icin bir cok kez kavga ettik ama hep ddm sen bu adamı bunun icin sevdin yani bence seviyorsan hoşlanıyorsan bir özelliği seni tuttuyo ve ona tutunup asık oluyorsun devamı geliyor

bazı şeyler evlenince tamamen ortaya çıkıyo. ama sevgililik başta olmak üzere belli ediyo kendini. ailesini anlatmasına gerek yok ki muhakkak denk geliyosunuzdur. ne biliyim Bi tartışmaları olmuştur mesajlarına şahit olmussunuzdur bazı yaşadıklarını anlatmıştır. Bi yerden belli eder yani size ben sadece önümde olan şeylere seviyorum sevginin aşmayacagı şey yok diye gözümü kapatmıştım ama olmuyo yani öyle. evlilik gercekren disardan görüldüğü gibi değil en ufak şeyler bile size evliliğinizin aslında nasıl olacağına işaret ediyo bunlara dikkat etmek lazım. nişanlaninca zaten ailesine daha çok gireceksiniz ailesiyle şu anda olduğundan daha fazla Bi sohbet ortamı olacak ve tanıma şansınız olacak. sadece dikkat edin derim. birisi daha yazmış aile gerçekten kişinin yansıması ve evlilikte çok önemli rol oynuyo.

Son düzenleme:
Eşimle tanıştığımızda sanki birbirimizi yıllardır tanıyor gibi hissetmiştik. O kadar kolay uyum oldu ki birbirimizi çözmek hiç zor olmadı. Yanında çok rahat hissediyordum. Eğlenceli bi birlikteliğimiz oldu ve hala da öyleyiz. Sanıyorum biz bu sebepten birbirimize çok bağlandık. Bazen eşime boş bulunup baktığımda içimin titrediğini hissediyorum. O an sanki beynim ne kadar çok sevdiğimin sinyallerini veriyor gözümü ondan alasım gelmiyor. Bence sevgi zıt kutuplarda değil birbirini tamamladığın birlikteliklerde şahlanıyor.

güzel yorum yapmışsınız teşeekkür ederim :)

cevapların hepsi çok güzel ama hiçbir sevginin tanımı değil nasıl anladınız sorusuna cevap değil maalesef acaba tam manasıyla sevgi ne demek nasıl bir histir bunu bilmiyor muyuz
ama bunun net bir cevabi olmaz ki yani tek dogru budur diyemezsin hicbir zaman.

ben sevgilimle ana sinifinda tanistim, universitede sevgili oldum. universitede birlikte vakit gecirmeye baslayana kadar hep icimden “allahim bu ne gicik cocuk ne kadar simarik” diyordum, o da benim icin “ne kendini begenmis kiz hic yuzu gulmuyor” diyormus. sonra birlikte vakit gecirmeye basladik dort yildir birlikteyiz.

cok fazla farkli yonumuz var hatta dunyadaki en basit sey bile bizim icin tartisma konusu olabilir, farkli dusunuruz yani. ama hicbir zaman kavga ederken bile birbirimizi tamamen kirmak icin konusmayiz. sevgilim her zaman “ben seni uzunce senden cok uzuluyorum” der bana. ben de onun uzulmesine dayanamam gercekten. iki dakika once bas bas bagirip sinirden catlasam bile onu oyle uzgun otururken gorunce “tamam hadi op barisalim” moduna gecerim.

ben bir hastalik atlattim dunyanin bir ucunda aylarca benimle ilgilendi, beni yalniz birakmayi gec elimi bile bir saniye birakmadi. daha sonra ne yasarsam yasayayim hep yanimda oldu hala oluyor. bana gore sevgi budur yani. onu uzmekten cekinmek, duygularina deger vermek, destek olmak, mutlu etmek istemek, hatalarini tolere edebilmek. baskasina gore paradir, guzelliktir, cinselliktir. degisir yani.

ve evliligin bence sevgiyle ilgisi yok. ben sevgilime cok asigim, o da bana asik ve cok evlenmek istiyor ama ben su an istemiyorum. kendim hazir degilim.

işte yansıtmıyor bana hiç kavga ettiklerini duymadım bana yansıtmıyo kavga etsede anlatmaz evinde kavga olsada anlatmaz aile ilişkilireni yansıtmıyo bi mesaj filan da görmedim ailesi zaten mesaj filan yazmayı bilen insanlar değil

cevapların hepsi çok güzel ama hiçbir sevginin tanımı değil nasıl anladınız sorusuna cevap değil maalesef acaba tam manasıyla sevgi ne demek nasıl bir histir bunu bilmiyor muyuz
Beş senelik ilişkiniz var. Sevginin tanımıyla ilgili oturmamış şeyler var kafanızda. Mesela bana göre sevgi bir çok anlamıyla beraber, kafanda soru işaretlerinin olmamasıdır. Bununla beraber, iki insanın arasındaki en özel duygu ve her kişiye göre tanımı farklılaşır. Sizin geçen bu süreçte, söylediğiniz kadar garanticiyseniz çoktan farkında olmanız lazımdı diye düşünüyorum.

Sevgi öyle basit kolay yaşanabilecek birşey değildir. Hatta sevginin gerçek adı fedakarlıktir. Hem benliğimi kisiligimi koruyayim hem aşk yasayayim evlilik surdureyim diye birşey yoktur. Sevmek istiyorsan kendini unutacaksin. Sevilmek istiyorsan karsindakide kendinden umudumu kesicek ki seni sevebilsin. Iyi bak etrafina birbirini gerçekten sevenler çoğu isteklerini hobilerini o üzülmesin, kırılmasın, kızmasın, zor durumda kalmasın gibi gibi (konuya göre degisir) düşünerek ya erteler ya yapmaz ya söylemez ve kendini 2. Plana atar. Bu her iki cins içinde gecerlidir. Yani kısacası fedakarlık yaptigin kadar seversin, yapıldığı kadar sevilirsin.

Burcunun boğa olduğunu öğrenince yazayım dedim ben de :) boğa-Başak-oğlak toprak grubu Yani biz güvene emeğe çalışkanlığa maddiyata önem veririz. Yükselenine bağlı olarakta değişebilir üç aşağı beş yukarı bu durum. Sevgiden çok mantık ararız aslında. Karşımızdakini kendi istediğimiz biri haline sokmak, şekillendirmek isteriz genelde. Bakın, bizim için başta saydığım şeyleri bulamadığımız biri olup çok çok aşık olsak bile bu seferde mantığımıza uymadığı için o işten vazgeçeriz. E hepsi paket gibi de gelmiyor insana o yüzden bana kalırsa evleneceğiniz kişide bunlar var mı veya yanında huzurlu musunuz? Bunlara bakın. Bizimle belli bir geçimsizlikleri olacak ve kolay kolay her şeyi beğenen bardağın dolu tarafından pozitif bakabilen insanlar değiliz çok. Bu dediklerimi anlarsanız karşı tarafa daha iyimser yaklaşıp biraz daha dolu taraflarını görmeye çalışabilirsiniz.
Mesela ben 2 yıl çok zengin biriyle sevgili oldum evlenmeden önce, oda boğa burcuydu her şey mükemmeldi işi çalışkanlığı güven vermesi kafa yapımız uyması anlaşmamız huzur birbirimizi anlamamız. Ama benim kafama yatmadığı o daha önce evlenip boşanmıştı çocuğu vardı ben hiç evlenmemiştim. İş bizim evlenmemize gelince ben hiç evlenmemiş istediğimi farkedip bitirdim. Evlendiğim kişiyse maddi durumu onun kadar iyi değil daha vicdanlı daha iyi geçinen yumuşak huylu çoraplarımı bile giydiren biri ama kültür farkı olduğu için ailesiyle çok sorunlar yaşadım ve mutlu olduğum söylenemez. Yani adam iyi aile kötü akrabalar kötü. Boşanmayı düşünüyorum nasip kararsızım gene de hayırlısı :)))

Sevgi farklı bır duygu .Ama buyuklerın bır sozu var sevgıye 2 gunde doyulur dıye.Huy onemlı huy huy .Huyu guzelse dunyanın en cırkın adamı bıle gozune harıka gorunur.

ondan
Hayırdır inşallah
o kadar saçma bişey ki ondan bi kaç şey rica etmiştim basit şeyler onlara bile değer vermeyip yapmadı mesaj yazarken hızlı cevap vermesini ve yatmadan iyi geceler demesini iyi geceler demeden gene uyudu ha sebebi bu mu diyeceksiniz ama senelerdir çekiyorum ben bunu işi yoğun diye sürekli uyuya kalıyor gün içinde de gene yoğunluktan yazamıyor canıma tak etti artık iyi geceler demeden uyuduğu gibi birde üstüne trip atmamı bile çekmedi defoldu gitti engelleyip

Aşk bir anlık körlük en b.ktan adamdır ama sen tutulursun her yanlısina bir kulp bulursun "özünde iyi adam dersin , işi var ondan yorgun dersin, iş bulamadı ondan stresli dersin ama kendini kandırirsın çünkü hayat zaten her an zorluklarla doludur bu yüzden bu süreçte nasılsa adam odur hele evlilik daha çok zorluklarla doludur."evlenirsin hayatın mahfolur ..evlenince de aşkın biter geriye ne kalır onun pislikleri saygisizliklari artık ondan tiksinirsin...

Sevgi ise saygıyla harmanlanır gittikçe büyür içinde onum davranışları karşısında ona daha çok hayran olursun hayranlık saygı sevgi birbirini takip eder.... Ve seni aldatmadigi sürece bitmez..

Aşk+sevgi+saygı+ hayranlik hepsi birden varsa tadindan yenmez maşallah sübhanallah diyelim şu anki halim , en üste yazdığımida yaşadım ama geçti :)

Bu devirde konu sadece eşi tanıyamamak mı yeri geliyor insan kendi canınindan anasını babasını tanıyamıyor. Yani senin bile kendinde bilmediğin ozellikler vardır belki neme lazım. Plan proje yaparsan olmaz zaten o iş. Güveniyorsan cikmalisin yola güvenmiyorsun noktayı koymalisin. Elelamin yasadigina bakma sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…