çok sevenler cevap verebilir mi

merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?

@ legendary1 legendary1 Konu ile çok alakalı değil fakat burcunuz Oğlak mı?​

Hayır benim burcum da oğlak ve konunun içeriğinde kendi kişisel özelliklerimi okudum (Çocuk ,evlilik , kontrol)
33 yaşında evlendim hiç yokken aklımda , tanımam ve evlenmem 6 ayda oldu. Evlilik öncesinde 10 yıllık bir ilişkiden çıkmıştım harabe bir şekilde hem de.

2 değerim vardı önem verdiğim ,

1) Çalışkan olsun ki beni ele güne muhtaç etmesin,

2) Çekirdek ailesini sevip , ailesine değer versin ki evlilikte aile hissini ve sevgisini bana da versin ailesi ben olacağım çünkü,

Bunların dışında ne kadar maaş aldığı , maddi gücü inanın zerre kadar umurumda değildi.

Evlendikten 2 sene sonra ancak çocuk fikrine sıcak baktım o da eşim istiyor diye, 5 aylıktı bebeğimi kaybettim , üzerinden 2 sene geçti ve hala çok istekli değilim çocuk konusunda.

Eşim ile gün içinde mesajlaşırız çok yoğun olmasa da , gün içinde muhakkak mesajlaşırız. Bazen sadece sabah günaydınlaşıp , akşam iyi geceler dediğimiz zamanlarımız da olur. ikimizde çok yoğun çalışıyoruz .

Sevmek vicdandır bence.

aynen beyfendi buna odaklı orda çok uğraşıyo insanlarla sevgilisiyle sorun olmayacak alttan almayacak sabırlı olmayacak hep başkalarına sabır üstlerine bişey diyemez bana patlar e onlara sabır gösteriyorsun ya bana niye yok ufacık trip atsam hemen sinirleniyor
genel olarak insanların birbirine trip atmasına karşıyım. ben rahatsız olduğum bir konuda sevgilime ya da eşime bunun bana hissettirdiğini açıkça söylerim. o da söylediğim şey hakkında düşündüklerini söyler. bu bir suçlama/savunma durumu yaratmamalı. hisler ön planda olmalı bence. birine "sabır" göstermek zaten bence sevginin olması gerektiği gibi olmadığına işaret eder. bu ikiniz için de böyle. sevgi sadece bir insana romantik hisler beslemek onun midede yarattığı o kelebek uçuşması değil. çok kompleks bir çok değişkenin hesaba katıldığı bir şey olmalı bence.
beni çok seviyor ama bana bağırıyor, beni çok seviyor ama hiç aramıyor. bunlar değil yani, birbirini seven iki insan zaten birbirine saygı duyar. saygı duyduğunu ve önemsediğini göstermek için iletişim kurar, arar sorar ya da kavga olur ses yükselir istemsizce bağrışılabilir ama bu sürekli olamaz.
sürekli trip, sürekli alttan alma, sürekli sabırla ilişki yürümez diye düşünüyorum. gerçekten sevdiğin ve hayatını geçirebileceğini düşündüğün insanı kaybetmekten ölesiye korkarsın zaten. orda bağırmalı çağırmalı suçlamalı kavgalar olmaz. bu demek değil ki kimse karşıdakine sorunlarını anlatamasın. ama anlaşmak isteyen iki insan sorunları bile olsa oturup güzellikle konuşabilir bence.

İnsanların yorumlarını kaldıramıyorsanız konu açmayın.
kaldıramamakla alakası yok daha fazla düşünülüp yorum yapılması beklentisindeyim çünkü kalkıyorsunuz eşim bana zaman ayırabiliyor deyip sonra bana hiç zaman ayrılmamasına rağmen olsun denilebiliyor böyle bi empati yoksunlğu düzgün yorum getirmiyor

@ legendary1 legendary1 Konu ile çok alakalı değil fakat burcunuz Oğlak mı?​

Hayır benim burcum da oğlak ve konunun içeriğinde kendi kişisel özelliklerimi okudum (Çocuk ,evlilik , kontrol)
33 yaşında evlendim hiç yokken aklımda , tanımam ve evlenmem 6 ayda oldu. Evlilik öncesinde 10 yıllık bir ilişkiden çıkmıştım harabe bir şekilde hem de.

2 değerim vardı önem verdiğim ,

1) Çalışkan olsun ki beni ele güne muhtaç etmesin,

2) Çekirdek ailesini sevip , ailesine değer versin ki evlilikte aile hissini ve sevgisini bana da versin ailesi ben olacağım çünkü,

Bunların dışında ne kadar maaş aldığı , maddi gücü inanın zerre kadar umurumda değildi.

Evlendikten 2 sene sonra ancak çocuk fikrine sıcak baktım o da eşim istiyor diye, 5 aylıkta kaybettim , üzerinden 2 sene geçti ve hala çok istekli değilim çocuk konusunda.

Eşim ile gün içinde mesajlaşırız çok yoğun olmasa da , gün içinde muhakkak mesajlaşırız. Bazen sadece sabah günaydınlaşıp , akşam iyi geceler dediğimiz zamanlarımız da olur. ikimizde çok yoğun çalışıyoruz .

Sevmek vicdandır bence.
yok canım benim burcum boğa ikinizde yoğun çalıştığnıız için kafan dağılıyordur ama ben işsizim canım tüm gün evdeyim ben de her konuda ona sabır ve anlayış gösteren biriyim ama gün boyunca akşam 7 ye kadar hiç konuşamayıp tam eve gelince yemek yiyo 9 gibi oluyor sonra tam konuacakken uyuykalıyor kendisi de hatasının farkıdaydı sözler verdi fakat tutmadı bende patlayınca olanlar oldu olay burda konuşamamak da değil söz verdiği halde tutmaması bir çaba göstermemesi ve haksız olmasına rağmen alttan almayı geçtim bide utanmadan engeellesi

genel olarak insanların birbirine trip atmasına karşıyım. ben rahatsız olduğum bir konuda sevgilime ya da eşime bunun bana hissettirdiğini açıkça söylerim. o da söylediğim şey hakkında düşündüklerini söyler. bu bir suçlama/savunma durumu yaratmamalı. hisler ön planda olmalı bence. birine "sabır" göstermek zaten bence sevginin olması gerektiği gibi olmadığına işaret eder. bu ikiniz için de böyle. sevgi sadece bir insana romantik hisler beslemek onun midede yarattığı o kelebek uçuşması değil. çok kompleks bir çok değişkenin hesaba katıldığı bir şey olmalı bence.
beni çok seviyor ama bana bağırıyor, beni çok seviyor ama hiç aramıyor. bunlar değil yani, birbirini seven iki insan zaten birbirine saygı duyar. saygı duyduğunu ve önemsediğini göstermek için iletişim kurar, arar sorar ya da kavga olur ses yükselir istemsizce bağrışılabilir ama bu sürekli olamaz.
sürekli trip, sürekli alttan alma, sürekli sabırla ilişki yürümez diye düşünüyorum. gerçekten sevdiğin ve hayatını geçirebileceğini düşündüğün insanı kaybetmekten ölesiye korkarsın zaten. orda bağırmalı çağırmalı suçlamalı kavgalar olmaz. bu demek değil ki kimse karşıdakine sorunlarını anlatamasın. ama anlaşmak isteyen iki insan sorunları bile olsa oturup güzellikle konuşabilir bence.
işte ben zaten güzellikle konuşmaya halletmeye çalışıyorum ama yanaşmıyor buna bişey konuşulacağı zaman hemen olumsuz bişeybe gardını çıkarıyor konuşmak istemiyor trip çoksonraki bir olay yoksa ben hep güzellikle konuşma taraftarıyım ve bana olumluz adım atıp güzelce konuşsa zerre kadar uzatmayan biriyim

Tam anlamadım yani sürekli böyle yapıyorsa ya sevmiyordur ya da başka biri vardır. Uyumadan önce yazar yorgunum diye insan ya da ne bileyim her seferinde yapmaz arar sesini duyar öyle uyur.
sürekli böyle canım ama arkadaşllar bunun normla olduğunu söylüyor ben anlayısızmışım

Bende evlilik düşünürken ayrılma kararı aldığım dönemde, çalışıyor, işi önemli, aman kafası kalmasın diye diye aldatılmaya göz yumduğumu çok sonra anladım, bu kişi biz ayrılır ayrılmaz nisanlandı, yani o herkesin takılma ya bi iyi geceler mesajı dediği şeyi atmadı, bak şuan ben bu mesajı yazarken S Sunshine1 da yazmış başka biri olabilir mi diye,
Benim hikayemde de ayrıldıktan 10 gün sonra nisanlanmasıyla olay vukuu bulmuştu :), sonra geri dönme çabaları falan...
yok ya o konuda güveniyorum tamamen yapmaz demem insanoğlu kesin konuşamam 5 senedi bir yanlışı olmadı

sürekli böyle canım ama arkadaşllar bunun normla olduğunu söylüyor ben anlayısızmışım
Tepkin fazla da ben anlam veremedim o duruma. Hem okuyup hem çalıştım gece 11 de mağazadan çıkardım pertim çıkardı ama eşimle sevgiliyken gece konuşur uyurdum. Yazamasam bile uyuyorum derdim.

kaldıramamakla alakası yok daha fazla düşünülüp yorum yapılması beklentisindeyim çünkü kalkıyorsunuz eşim bana zaman ayırabiliyor deyip sonra bana hiç zaman ayrılmamasına rağmen olsun denilebiliyor böyle bi empati yoksunlğu düzgün yorum getirmiyor
Burada yorum yapanların hepsi sizinle aynı sorunu yaşamak zorunda değil.
Başkalarına yaptığınız kendi yazdığınız yorumları okuyarak "zamanımı ayırarak" empati yapmaya çalıştım.
Ama sevgilinizi haklı buldum.
Sizi haklı bulmamam empati yoksunu olduğumu değil, tavırlarınızı haksız bulduğumu gösterir.
Kim yorumumda da belirttim geç saate kadar çalışsaydı uyuyakalan adama bir şey denemez. Sonuçta telefonla uğraşıp ilgisiz bırakmıyor, yorgunluktan "uyuyakalıyor"
Siz kendi hislerinizi çözememişsiniz.
Sevgilinizi çözememişsiniz.
Haklı bulamayınca karşınızdaki empati yoksunu oluyor

Burada yorum yapanların hepsi sizinle aynı sorunu yaşamak zorunda değil.
Başkalarına yaptığınız kendi yazdığınız yorumları okuyarak "zamanımı ayırarak" empati yapmaya çalıştım.
Ama sevgilinizi haklı buldum.
Sizi haklı bulmamam empati yoksunu olduğumu değil, tavırlarınızı haksız bulduğumu gösterir.
Kim yorumumda da belirttim geç saate kadar çalışsaydı uyuyakalan adama bir şey denemez. Sonuçta telefonla uğraşıp ilgisiz bırakmıyor, yorgunluktan "uyuyakalıyor"
Siz kendi hislerinizi çözememişsiniz.
Sevgilinizi çözememişsiniz.
Haklı bulamayınca karşınızdaki empati yoksunu oluyor
iyi de ben bu adamdan ne zaman ilgi göreceğim ya siz anlamıyor musunuz bu kişi benim eşim değil aynı evde kalmıyorum gün içinde hiç konuşamıyorum diyorum bu durum sağlıksız değil mi gün içinde bi on dakika arayabilse gene okeey o bile yok akşam da sızıp kalıyor hatta baz geceler direk nöbet iyi mi öldü mu kaldı mı onu bile bilemediim zamanlar oluyor bu normal mi ???/??

Tepkin fazla da ben anlam veremedim o duruma. Hem okuyup hem çalıştım gece 11 de mağazadan çıkardım pertim çıkardı ama eşimle sevgiliyken gece konuşur uyurdum. Yazamasam bile uyuyorum derdim.
tepkimin fazla olması senelerdir bu duruma alttan almam canıma tak etmesi artık hah bende onu bekliyorum zaten yorgun argın sabahlara kadar konuşsun demiyorum ki güzellikle bana ben yatıyorum canmı desin gitsin uyusun yani

yok canım benim burcum boğa ikinizde yoğun çalıştığnıız için kafan dağılıyordur ama ben işsizim canım tüm gün evdeyim ben de her konuda ona sabır ve anlayış gösteren biriyim ama gün boyunca akşam 7 ye kadar hiç konuşamayıp tam eve gelince yemek yiyo 9 gibi oluyor sonra tam konuacakken uyuykalıyor kendisi de hatasının farkıdaydı sözler verdi fakat tutmadı bende patlayınca olanlar oldu olay burda konuşamamak da değil söz verdiği halde tutmaması bir çaba göstermemesi ve haksız olmasına rağmen alttan almayı geçtim bide utanmadan engeellesi

Beki daha önceki mesajlarda yazılmış ya da sizin tarafınızdan söylenmiş olabilir , hepsini okuyamadığım için gözden kaçırmış olabilirim , insanlar bazen tripten , ya da problemi konuşmaktan anlayamayabilirler , şunu mu deneseniz acaba , siz de söz verip tutmasanız ufak konularda mesela ya da akşam 7 de mi mesaj attı size , siz de bir sonraki akşam 7 de cevap verseniz. Sözlerden çok bence davranışlar daha etkili olabiliyor bazen insanlarda.

Bizim dışardan IT hizmeti aldığımız bir firma var , oradan bir yetkili ile sohbet etmiştim geçen gün.Kendisi bana demişti ki
"Bir daha dünyaya gelsem kesinlikle evlendiğim kişinin çalışmasını isterim , çünkü o da çalıştığı zaman kafası yoğun olacak ve kendini de beni de yormayacak " demişti. Evli ve 2 çocuk babasıydı bunu söyleyen , akabinde demişti ki , "Eşimde haklı olarak ben eve geldiğimde sohbet etmemi , konuşmamızı bekliyor ama benim zaten tüm gün insanlarla konustuğum için halim kalmıyor , eşim de haklı ama ben de haklıyım"

tepkimin fazla olması senelerdir bu duruma alttan almam canıma tak etmesi artık hah bende onu bekliyorum zaten yorgun argın sabahlara kadar konuşsun demiyorum ki güzellikle bana ben yatıyorum canmı desin gitsin uyusun yani
Dediğim gibi seven insan bence yapmaz ya da ilgilendiği başka biri vardır

maalesef olay böyle gözüküyo ama ben senelerdir o çalıırken tek mesaj alamıyorum arayamıyor da eve gelince de tam konuşacağımız sıra uyukalıyor nereye kadar sabredersiniz sevgilinizle konuşmamaya bi kez olduğunda trip atmadım zaten lütfen biraz düşünerek değerlendirin senelerdir böyle bu olay artık canıma tak etti ve söz verdiği halde sözünü tutmadı tamam söz dedi dikkat edeceğim dedi konu iyi geceler demedi değil bana söz verdiği halde sallamaması ayrıca yorgun değil izme çıkmıştı kaç gündür yatıyor yani evinde

Siz çalışıyor musunuz?
Hiç iletişim kuramıyorsanız haklısınız ama çalışan insanın gün içinde aramasını, mesaj yazmasını beklemek, bunu verdiği değere bağlamak anlamsız.
Ben bazen evden çalışıyorum. Nişanlıma rahatça mesaj yazabiliyorum ama onun yazamadığını biliyorum. Eve dönünce yorgunluktan bayıldığını da biliyorum çünkü ben de dışarıda çalıştığım günler eve geldiğimde uyuyakalıyorum.
Bunun için birbirimize trip atmıyoruz çünkü halden anlıyoruz.

Siz hiçbir şekilde iletişim kuramıyorsanız rahatsız olmakta haklısınız ama bunu ifade etmenin yolu trip atmak, karşıdakinin o tribi çekmesini beklemek değil. Neden trip çeksin ki? Ben olsam ben de çekmem.
Derdi olan düzgünce söylesin. Çözülecek bir şeyse çözülür. Çözümü olmayan bir şeyse de "bu bana uygun değil" deyip ilişki bitirilir ya da idare edilir. İşe yarar başka bir yöntemi yok bunun.

Beki daha önceki mesajlarda yazılmış ya da sizin tarafınızdan söylenmiş olabilir , hepsini okuyamadığım için gözden kaçırmış olabilirim , insanlar bazen tripten , ya da problemi konuşmaktan anlayamayabilirler , şunu mu deneseniz acaba , siz de söz verip tutmasanız ufak konularda mesela ya da akşam 7 de mi mesaj attı size , siz de bir sonraki akşam 7 de cevap verseniz. Sözlerden çok bence davranışlar daha etkili olabiliyor bazen insanlarda.

Bizim dışardan IT hizmeti aldığımız bir firma var , oradan bir yetkili ile sohbet etmiştim geçen gün.Kendisi bana demişti ki
"Bir daha dünyaya gelsem kesinlikle evlendiğim kişinin çalışmasını isterim , çünkü o da çalıştığı zaman kafası yoğun olacak ve kendini de beni de yormayacak " demişti. Evli ve 2 çocuk babasıydı bunu söyleyen , akabinde demişti ki , "Eşimde haklı olarak ben eve geldiğimde sohbet etmemi , konuşmamızı bekliyor ama benim zaten tüm gün insanlarla konustuğum için halim kalmıyor , eşim de haklı ama ben de haklıyım"
evet buna yüzde yüz katılıyorum zaten bende çalışsam herşey daha farklı olurdu keşke bende bi iş bulabilseydim senelerdir arıyorum ben söz verdiğim birşeyi yapmayınca dünyaları koparıyor ne çocukluğum kalıyor bi keresinde sadece ilk defa bişeye söz verip yapmamıştım onda bile yaşıtların gibi davran demişti bana hiç hakkı yokken hemde çocuk azarlar gibi azarlamıştı

Siz çalışıyor musunuz?
Hiç iletişim kuramıyorsanız haklısınız ama çalışan insanın gün içinde aramasını, mesaj yazmasını beklemek, bunu verdiği değere bağlamak anlamsız.
Ben bazen evden çalışıyorum. Nişanlıma rahatça mesaj yazabiliyorum ama onun yazamadığını biliyorum. Eve dönünce yorgunluktan bayıldığını da biliyorum çünkü ben de dışarıda çalıştığım günler eve geldiğimde uyuyakalıyorum.
Bunun için birbirimize trip atmıyoruz çünkü halden anlıyoruz.

Siz hiçbir şekilde iletişim kuramıyorsanız rahatsız olmakta haklısınız ama bunu ifade etmenin yolu trip atmak, karşıdakinin o tribi çekmesini beklemek değil. Neden trip çeksin ki? Ben olsam ben de çekmem.
Derdi olan düzgünce söylesin. Çözülecek bir şeyse çözülür. Çözümü olmayan bir şeyse de "bu bana uygun değil" deyip ilişki bitirilir ya da idare edilir. İşe yarar başka bir yöntemi yok bunun.
çalışmıyorum inanın en üst derecede anlaşılıyım çalıştığı zamanlar asla mesaj arama beklemiyorum hiç bi şekile iletişim kuramıyorum dediğim gibi nöbteleri de oluyor zaten tamamen kopuk o zakan diğer zammanlarda mesela akşam yedi de çıkıyor reve git yemek ye dokuz oluyor sonra tam oh sonunda konuşabileceğiz diiye telefonu elime alıyorum sonra naptın canımm diyorum nasıl geçti günün diyorum cevap yok allah aşkına böyle sürekli senelrdir sabır gösteriyorum bu anlaşısızlık mı şimdi ki senelerdir güzellkle diyorum uyarıyorum bişeyi hemen kavgacı bi şekilde söylene bi r tip de değilim en son söz verdi artık kendisin de vfarkıda söz veriyorum iyg geceler demeden uyumucam deid 2 gün dikkat etti 3.gün gene aynı ki izinde şu an ona rağmen böyle yrgunum da diyemez

evet buna yüzde yüz katılıyorum zaten bende çalışsam herşey daha farklı olurdu keşke bende bi iş bulabilseydim senelerdir arıyorum ben söz verdiğim birşeyi yapmayınca dünyaları koparıyor ne çocukluğum kalıyor bi keresinde sadece ilk defa bişeye söz verip yapmamıştım onda bile yaşıtların gibi davran demişti bana hiç hakkı yokken hemde çocuk azarlar gibi azarlamıştı

Burada size tabiri caizse gaz vermek gibi olmasın fakat ben söylediği bu söze karşılık sen de yaşıtların gibi davran , insanlar senin yaştayken birbirlerini arayıp sorarlar , söz verdikleri zaman tutarlar derdim.

Gün içinde sizi aramaması devamlı ve sürekli bir hal alıyor mu , yoksa örneğin pazartesi günü arar fakat perşembeye kadar konuşmayız tarzında mı oluyor. Bu gibi bir durumsa evet benim için de problem olurdu . Ama Pazartesi gün içinde 1 kez arayıp , Salı günü de akşam arayabiliyorsa problem yapmazdım . Benim eşim de evlendik 6 ay sonra gece çalışmaya başladı. Sabah ben kalkardım yataktan o gelirdi ve gündüz de saat 3 te kalkar işine giderdi ben akşam gelirdim eve. Bazen neredeyse hiç görmezdik birbirimizi günlerce . Demem o ki bu durum geçici bir süredir mi böyle , yeni olan bir durum mu? Yani sevgiliniz 5 yıldır böyleyse yapısı derim , yeni olduysa işi yoğundur derim , bazen mesleki olarak yoğun olunan dönemler de vardır. Muhasebe , mali müşavir , bankacı gibi mesleklerin ben boş anları olduğuna şahit olmadım diyebilirim.

Back
X