Çok sevgili arkamda duran eşim

O kayınvalideye beni eşimle bu duruma getirdikten sonra asla gitmezdim. Bir an önce nerede yaşayacaksam iş bulurdum. Çocuğu da o na vermezler gelir durumuna bakılmıyor çok.

Kendi ailenizde iki ay kalırsanız benim ailemde de on-on beş gün kal der bence. Ne kendi ailemde ne kayın ailede o kadar kalamam ki gelirler bana. Eşim de bilir kvde de bilir mesela. Kızım da bana çekmiş iki gün kvde de yemek yesek ( tadilat vardı evde kızım da alerjik astım mecburen kvde de çokça vakit geçirdik bu ara kadıncağız çok güzel ağırladı sağolsun) anne biz niye kendi evimizde değiliz,evimizi çok özledim der mızıldanmaya başlar.

Bi başka konuda da bi üye Ramazanı annesinde geçirmek istiyordu,siz de iki ay kalıyorsunuz valla bana mı ters bilemedim. Ben doğum yapınca annemler on beş gün kalacak mevliti yapıp gidecekler,eşime uzun değil mi ya diye geyik yapıyorum daha erken mi yapsak mevliti diye çünkü annemler bizdeyken kayınvalideler de bizde olur bi de bizimkiler hep beraber takılmayı severler,ev düğün salonu gibi olur heryerde birileri .

Lütfen hastalık olmadığı sürece kimse kimsede o kadar kalmasın.

Ya aslında o dediğim durumların hep farkındayım ve açıkçası eşime anne ve kardeşleri konusunda hiç ksrismadim kendimce hep dedim ki o an gerekeni yaptı bizi aldı o evi terketti ama beni zorlamaya çalışmasına yada ne bileyim sanki çok önemsiz bir kavgayı buyutmusum gibi davranmasına sinir oluyorum .Hakaretler,beddualar,aileme kadar bunu duyurmalar ...
Tamam özür diledi ama gerçekten yaşadığımız kargaşayı ,kırgınlığı anlatamam .Birde gelip aileme laf anlatmaya çalıştım .Geçen gün anneme dedim biraz da İzmir'e mı gitsem ki diye ne gerek var esin gelsin onunla gidin belli mi ne yapacakları diyor yani bu hale getirmek istediler ve geldi .
Evet konuyu çok taktım farkındayım bi ton konu olmuş :) ama hatir için gitsem dediğim 4-5 günlük süre Adana az geldi ya zatenn kavga böyle başladı .ve o kişiler icin hala beni gözden çıkarıyorsa atamayacagim ,sormayacağım ,ne İzmir'e nede evime dönmeyeceğim açıkçası .O kadar lafı haketmedim ben eşimle psylssamayacaksam duvara mi anlatacağım

Ya evet uzun oldu farkındayım .Zaten o yüzden 4-5 günü beğenmiyor .Ama ortada yaşanmış bir durum var kin gutmekten öte tepkilerine guvenmedigim insanlar var .Bende fevruyim kendime de güvenmiyorum ve bunu böyle anlattım ama kavga etmeye,boşanmaya yer arıyor sanırım .
Bende normalde çok kalmayı sevmem ,zaten ailem de öyle uzun süre kapijinca ay iyiki kaldın diyen tipler değil ...ama başta mecburi oldu şonra da bazı durumlar çıktı bugün de bir sınava gireceğim öyle öyle uzadı maalesef

Zorla güzellik olmaz da karı koca çok inatçısınız.

Kocanızla sorununuz yoksa boşanmak çok gereksiz.

Eşinize haber vermeden en kısa zamanda ailesine gidin bence. En ufak bir hatalarında eşinize söyleyecek sözünüz olur. Ondan sonra bir daha sizi zorlamaz diye düşünüyorum.

A Çıkmadı bu kadar lafın üstüne ben geri adım atmayı düşünmüyorum .Her sıkıştığında ,ailesiyle ilgili bir sıkıntımi paylaştığında iş boşanmaya gelecekse bitsin o zaman .Öyle oğlum çok düşkün etkilenir vs diye düşünemiyorum .Evet 2 aydır görmüyor gerçekten etkilendi huyu suyu değişti ama kavganın içinde yasyaaksa hiç olmasın .Pedagog var yardım alırım onun için .bitmesi gereken bir evliliği çaresizlik ten bitiremeyen bir annenin kızıyım .psikolojinin ne kadar sağlam olduğu ortada . Tahammülsüz,agresif,hiçbir şeye affı olmayacak kadar katı bir insan oldum .Çocuğu slamayacsgina çok sevindim tek derdim bu cunku asla vermem

Evet maalesef ikimizde inatciyiz,ikimizde baskın karakteriz.Esime sorsanız o daha alttan alan taraf ben aşırı katı .
Bu boşanma tehditlerinden sonra gitmek ,sanki korkmuş ta gitmiş gibi dusundurup,başka isteklerin önünü açmaz mi sizce ?
Ne bileyim ben öyle düşünürdüm sanırım ."Aa bak demekki beni kaybetmek istemiyor korkuyor ki tıpış tıpış gitti " ysda ben mi çok kötüyüm bilmiyorum ki :))

Bence şimdi durumlar eşit
Artık aileyi evliliğe dahil etmemeyi öğrenmiş oldunuz ikiniz de.
:)) Sanki eşim öğrenememiş gibi geliyor bana .Sırf sebebini açıklayıp gitmek istenedigimi ,gitsem de az duracağını söylediğim için iş boşanmaya geldi

Canım ya gidip tek tek ses kaydı alıp alıp atacaksın her sıkıntıyı. Eşinin burnundan getireceksin. Ya da gitmeyeceksin. Ben de asla eşim olmadan onun memleketinde kalmam ki kaynanam görümcem melek gibidir yani. Bi kanatları eksik. Yine de rahat edemem

Allah yardımcınız olsun

Konuyu doğru anladıysam size hak verdim. Eşiniz yıllarca saygısızlıklarına göz yumduysa tek olumlu hareketiyle ona sonsuz güven duymanızı bekleyemez. Biraz zaman tanıması lazım size. Ayrıca eşiniz yokken kayınvalidede gidip kalmamız bence çok anlamsız. Torunları için dört beş gün kalmanız yeterli olur ki buna da mecbur değilsiniz aslında. Daha fazlasını bekliyorlarsa davranışlarına dikkat edecekler onlar da.

Yukarıda bir üye kayıt alın vs demiş. Bence konu sahibi bu gittiğinde hiçbir olumsuz tavır görmeyebilir de. Ama bu sorunu ortadan kaldırmaz. Böyle insanları tanırım, siz adım atınca biraz iyi olurlar ama yapıları gereği sizin adımınızdan yüz bularak ikinci, üçüncü görüşmede başka bir olay çıkarırlar. Eşinizin tavrını net görmeleri lazım, geri adım atmaları için.

Neyse siz bana bakmayın yine de, çoğunluğu dinleyin. Ben biraz katı yorumluyor olabilirim.

:)) Sanki eşim öğrenememiş gibi geliyor bana .Sırf sebebini açıklayıp gitmek istenedigimi ,gitsem de az duracağını söylediğim için iş boşanmaya geldi
Ay olur mu canım boşanmak.

Aile ziyaretlerinden, feragat edersiniz
Birlikte gitmezsiniz, ailelerinize
O kadar.

Lafı açılmasın,
imalar, iğnemeler, öfke anlarında hatırlatmalar olmazsa toparlanır hepsi.

Evet öyle yapmak lazımdı .zırt pırt görüntülü aramak ,habire şikayet etmek ...belki bişey olmayacak ama işte

Hayır. Sanmıyorum.
Eşinize evliliğiniz için son şansı verdiğinizi söylersiniz. Umarım sen ve ailen bu şansı iyi değerlendirir derseniz boyun eğmediğinizi, evliliği ayakta tutmak istediğinizi anlar.

Ve bir daha ailenizde çok uzun kalmayın. Eşinizin ailesi de kendi aileniz de size ve evliliğinize saygı duymuyor.

Benim annem ve kv de öyle. O yüzden ikisine de gitmeme ve kalmama kararı aldık eşimle. Telefonla görüşmeyi de azaltınca (artık hiç görüşmüyoruz) huzur bulduk karı koca.

Bu yorum güzel. Bence de başınızı dik tutun. Bu son şanstı. Ben son kez şans verip gidiyorum ama aksi bir durum olursa kötü olur deyin. Ya bide çocukla bir yere gitmek çok zordur. Eşsiz kayınvalide ziyareti mi olurmuş. Benim eşimin ailesi iyi olduğu halde ben de aramayı gitmeyi sevmem. Evimden başka yerde kalmak kendi annem bile olsa zor geliyor bana. Kaynanam da eskiden haftada iki kez arayım isterdi. Şimdi hem onu hem eşimi alıştırdım. Üç haftada falan bir görüşüyorum telefonda. Konuşacak bir şey bulamıyorum ki

Ay olur mu canım boşanmak.

Aile ziyaretlerinden, feragat edersiniz
Birlikte gitmezsiniz, ailelerinize
O kadar.

Lafı açılmasın,
imalar, iğnemeler, öfke anlarında hatırlatmalar olmazsa toparlanır hepsi.
Onda da sorun çıkar digudan gelip yakın bı yerlerde yasamsdiktan sonra gidip gitmeme hep bir sıkıntı olacak.Bu kadar şeyin üzerine hala savunmaya çalışıyor ya ben artık güvenmiyorum ona .
Evet ailesi olmayan birisi olsaydı eşim inanın adam gibi tek bir sıkıntımız olmazdı .Tek kavga konumuz bu .Evet atkamdaydi yada öyle sanmıştım

Onu dediğim an ,şans isteyen mi oldu istemiyorsan Bosan ben diyeceğimi dedim gibi bir cevap bekliyorum ki onu dediği an layığıyla yerine getiririm .1 dk beklemem .dünkü laflarsan anladığım bu .Yani benim için gitti değilde ee zaten gitmesi gerek kafasında gibi geldi ..
Ne güzel eşiniz karakterli bir insanmış sinir koyabilmis .Aynı şehirde filan olsak kendisi gitmeyecek eminim de.cunku izin için gittiğimiz 3.gun bikiyo, sıkılıyor,kendi tartışmaya başlıyor .ama uzakta olunca kıymete biniyor işte

Aramaya karışmıyor Allah razı olsun arada söyleniyordu bıraktı .Ya evet oğlum çok fena ve otobüslerine 5 saat gideceğim filan yani bu durumda ailesi mutlu olsun da bunlar geberse de olur diye düşündüğünü sanıyorum işte

Ee bi deneyin, hemen sorun çıkar deme
Sakinleş önce, çok dolusun
En uygun vakitte teklif et, hatta
Kararım bu uygulayalım de.
Bilemedim şimdi.

Boşanmak kolay, ama sonrası?
Her kadın sonraki ilişkilerinde şanslı olmuyor ki

Yoo estağfurullah her yorum benim için çok değerli Haklısınız belki gerçekten hiç birşey olmayacak .Belki neden bu kadar kafa yordum ki diye kendime kizacagjm bilmiyorum .
Eşime göre 2 yıl olmuş artık özür de dilemisler.O herkese haddini bildirmiş kimse bir daha tek kelime etmeye cesaret edememiş Evet bu kadar arkanda durup evden çekip gittiği ilk kez oldu ve annesinin tel karina çıkmadı 1 ay en son annesi çıkıp gelince bana sordu ne yapayım diye gidip almasını söyledim bilmediği bir şehir havalimanının da koca kadını biraktirmazdim .kardeşleriyle 2 yıldır görüşmüyo ,annesiyle de eski samimiyeti yok bence bana carliyo ama o da kırgın.
Yani bu laflarsan sonra iyice sinir oldum .Senin ailen hatalı ,gitnesem de haklıyım bence birde beni tehdit ediyor .Şuan eşime zerre güvenmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…