iyi okumadığın senin dediğin gibi belli.okursan ne anlatmaya çalıştığımı anlarsın.
ne anlatmaya çalıştıgın umrumda degil okudum sonradan ama yinede böyle bi konu açılması bence çok yanlış 12 senelik evliyim 12 senedir evlat hasreti ile yanıyorum sanırım bu yeterli benimde bu tepkiyi neden verdigim
Selam arkadaşlar benim 2 tane kızım var.ikiside sezeryanlı oldu.ikinci doğumum çok zor oldu gözüm korktu.eşim tekrar çocuk istiyor ben istemiyorum.eşim oğlan çocuğumuzun olmasını çok istedi ama olmadı.benim allaha şükür 2 kızım var ALLAHIM çocuğu olmayanlara evlat hasretinle yanıp tutuşanlara versin.herkezin çocuğunu benim çocuklarımıda bana bağışlasıni..eşimin ailesi bizde oğlan doğurana kadar çocuk yaparlar dedi.şuan küçük kızım ufak olduğu için kaynanam birşey demiyor ama büyüğünce laf işittirmeye başlar.eltim 3 hafta sonra ilk çocuğunu doğurucak.oğlu olacak daha doğurmadan havalanmaya başladı doğurduktan sonra düşünemiyorum bile.oğlum olsun bahcedeki meyveleri kimseye vermiceğiz oğlum yiyecek vs.kaynanım çocuk doğurmam için sıkıştıracağını,nispet yapacağını tahmin edebiliyorum.kızlarımı çok seviyorum onların geleceğini hazırlamak istiyorum
erkek olsun da soyları sursun tabı padısah soyundanlar cunku hazretlerı!! bu zıhnıyet hala yaygın malesef.. eger kı kayınwalıden bısey derse, ogluna soyle ıkıdır beceremıyo dersın
Arkadaşım için sıkılır bende derdimi sorunumu paylaşıyım dersin...İştee böylee bir dayak yemediğin kalır..
Ya ben kusura bakmayın amaa sizleri anlayamıyorum.Kadıncağız sadece olan bitenin yüzde birini anlatmış.Belliki bazı laflar sözler canını sıkmış burda paylaşıp dertleşmek istemiş.Kırıcı kelimeleri yazınca çok rahatlıyorsunuz değilmi
ne olur yani anlayışla yaklaşılsa iki kırıcı kelimeniz eksik kalsa ne olurr yok illaa her derdim var diyene elinizde kızılcık sopası dilinizde en kırıcı incitici sözler yazık vallaa yazık.....
Bende 23 senelik evliyim ve çocuğum yok şimdi kalkıpda hiç de umurumda değilsin aman ne kadar yobazsın ayy ne biçim bir ailen var sırf eltine inatmı bir daha doğurucaksın bunlarımı yazıyım diyelimki yazdımm eeee sonraa ohh içim rahatladı diyip sayfayı kapatıcam peki bu konuyu yazan kişi ne olucak onun bu laflar sözler karşısındaki durumu....
Arkadaşım kim ne derse desin kim neyi isterse sana söylesin...Senin eşin sana bu lafları söylemedikten sonra kızlarını hediyelere sevgiye boğduktan sonra boşverrr 2 günlük dünya tüm söylenenlere hareketlere karşı bir gözünü kör bir kulağını sağır et duymaa görmee cahille cahil olma kayınvaliden eski toprak onun zamanında erkek çocuk önemli olabilir...En kestirme söz erkek olupda hastalıklarla uğraşacağıma kız olsun hayırlı evlat olsun de geçç
rabbim bize kızı layık görmüşse ona erkek diye şirk koşamayız değilmi annecim de dön bildiğini oku..
Allah evlatlarını sana ve eşine bağışlasın en önemlisi sağlık huzur.....
Ne zaman bu konu açılsa "bizim bi Makbule teyze vardı "diye başlarım söze.
Evet bizim bi Makbule teyze vardı ve oğlan doğuracağım diye 10 kız sahibi olmuştu.
Şaka değil kadının 10 tane kızı vardı;Allah vermeyince vermiyor.
Neyin bizim için hayırlı olduğunu biz bilemeyiz k,.
Hem nesi var kız çocuğunun ; ben de kızım yok diye üzülüyorum; ikinci bebeğim yolda ve bu da erkek ama biz şimdiden üçüncü acaba kız olur mu diye düşünmeye başladık.
Tabii ki insan neye sahip değilse (ki acaba biz miyiz onların sahibi) ona kavuşmak ister bu çok doğal bir duygu ama abartmamak lazım; evlat nimetinin şükrünü eda etmek, terbiyesizlik yapmamak lazım.
Arkadaşımın eltisi 4 tane kızı vardı ama kızları bir görseniz.İnanın hepsi masmavi gözler saçlarında rengarenk tokalar
allahım görmeniz lazım fırfırlı elbiseler popolarda kocaman bezleri ile etrafda dolaşırlardı...Amann bu arada maşşaallahh süphanallah diyiim:) kısaca onları gördüğümüz zaman kol bacak bırakmaz ısırır yerdik.Hepside boy boy yaşları bir birine yakın en büyükleri 10 yaşında ise tahminim en küçükleri 3-4 yaşlarında falanlardı...Buraya kadar tamamm di mi....Ama gel gelelimm anne yine hamile karnı burnunda kadın artık nefes alamıyordu.Onu gördüğüm zaman içim sızlıyor üzülüyordum...Bir gün arkadaşım aradı biliyormusun eltim dün gece doğum yaptı ikizleri oldu dedi.Sustu benden beklediğin cevap tüüühh yapma yaa falanmı dedim sağlıklılarmı annenin durumu nasıl iyimi gerisi boşş önce şu ses tonunu bir düzelt beni sinirlendirme dedim.Kadıncağız ikizleri doğururken ölümle burun buruna geliyor bebekler doğuyor ikiside kız...Kayınvalide ye haber yolluyorlar gelin kurtuldu doğum yaptı ne oldu diye soruyor kız cevabını alıncaa peehhh..!!! b..k s.çmış diyor...O kadın bu lafı söylerken orda ben olucaktım terbiyemi bozar ona derdimki zamanında sizin anneniz gibi değilmi..Çünki bu zihniyetteki kadını oracıkda öldürsen yüreğin soğumaz Her şey herkeze söylenemiyor ama bu kayınvalide tipi her türlü lafı hak ediyor...Bana 20 sene önce bir densizz telefon açıpda 2 kelime etmişdi 20 sene geçti hala dönüp yüzüme bakarken başını eğer söz bilenin kılıç kuşananın derler kendinizi aslaa ezdirmeyin...
evet ALLAH bizim istediğimizi değil bize hangisi hayırlısa onu veriyor.benim arkadaşımın 1 oğlu vardı 2.çocuğuna hamile kaldı kızı olacak diye çok umut etti ama o da oğlan oldu.arkadaşım normal doğum yaptı böbreklerinden rahatsız olduğu için tekrar çocuk yasak.herşeyden hayırlısı.beni rahat bıraksınlar bana saygı duysunlar yeter.
sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün bacım... işin traji komik kısmı bir yana bu devirde hala bu zihniyet var. uzmanlar tvlerde bas bas bağırıyor çocuk cinsiyetini belirleyen kromozom sadece erkekte var diye. Allah bir an önce size onlardan tamamen uzaklaşmayı nasip etsin
Biliyormusunuz fatih ürek doğduğunda babası tam 40 kurban kesmiş oğlum oldu diye....................
ERKEKLER OĞLU OLSUN KADINLARDA KIZI OLSUN İSTER genelde tabi. buraya kadar kocanın oğlan istemsi konusunu anlayabiliyorum ama yok bizde oğlan olana kadar devam edilir falan ben olsam yeminederim boşboş konuşupta benim canımı sıkmayın lan derim bak bakalım bidaha ağızlarını açabiliyolarmı benim eşimde erkek çocuk hastası kızımız oldu :))) şimdi 2ciyi istiyo çocuk sevmeyen adam 2. diye başımın etini yiyo ama sadece erkek sevdiği için yukarıdaki genellememle ilgili olarak bende kız hastasıyım yine kızım olsun istiyorum allahamına hergün dua ediyorum yine kızım olsun diye kocama söylüyorum 2.de kız olcak allahın izniyle diye gülüyo hafiftende tırsıyo ülen yine bizim karının dediği olcak diye hiiiiiiiiiiiiiç güzel kafama takmam inşallah sağlıklı akıllı bi kız daha veririm kocacığımın kucağına hahahahahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?