Çok sevimli kızlarım var ama oğlum yok itibarım yok.

Bıktım artık erkek- kız ayrımından..
Ne olursa olsun yeter ki bir oglum olsun mantıgındalar bu insanlar!
Basları göge eriyor erkek evlat dgurunca yok bacası tütüyor, soyu devam ediyor..
Teyzem ilk cocugu kız oldu ikinciye hamile kaldı oda kız oldu evet devam etti ücüncü de kız oldu! Sonra biraz ara verdi hep bir oglum olsun söyle olsun, böyle olsun falan derdi. Risk alarak tekrar hamile kaldı yasına ragmen sezeryanla dogum yapmasına ragmen. Doktor masada kalabilirsin diye acık acık söylemis hatta. Simdi ise bakamıyorlar dört cocuga Allah rızkını verir mantıgıyla hareket ettiler. Simdi cocukları ona buna özenerek yasıyorlar oglu daha cok kücükken marketten gizliden birseyler alırken yakalanmıstı. Anne baba olarak o kadar rahatlar ki, '' ne yapalım yokk!! '' Uzun lafın kısası erkek diye tutturdular, cocukların geleceklerini düsünmeden hareket ettiler..
Allah hayırlısını versin, saglıklı olsun diyeceklerine insanlar cinsiyet pesine düsüyorlar.. Gercekten cok cahilcee..

Son düzenleme:
Ne istersen tam tersi cıkıyor :)
Arkadasımın yengesinde bir erkek var kız istiyor ama istiyorum ya kesin erkek olur yine diyor..

Durun en önemlisini unuttum ( ne kadar olay görüyorumi, duyuyorum bu arada )
Bir yakınım diyeyim kendilerinee..
Suan ilk bebegine 6 aylık hamilee daha bir aylık hamileyken bebegin adını bile koydular. Resmen dogmamıs bebege don bictiler.
Akrabalar senin bence erkek olucak lafları yok basına tuz koymalar kız mı, erkek mi diyee daha bir ton sacma seyy!!
Neyse bunlar gitti cinsiyeti ögrenmeye kızları olucakmıs. Haberi alınca baba pek sevinmemis yani ben öyle duydum. Bi gün hep beraber oturuyoruz bir yakınından bahsetti bir kızı varmıs, ikinci cocuguna bilincli hamile kalmıs simdikisi erkek olucakmıs! Bir ay' da sadece 3 gün varmıs erkek cocugunun olması icin geriye kalan günlerin hepsin de kız oluyormus.

Birinci dogmadan, ikincisinin cinsiyetinin pesine düsmüs!

allah sağlıkla versin eşimin hiç kız kardeşi yok benim kızım doğana kadar hiç kız torunda yoktu bizimkilerde kıza hasret hatta ben oğluma hamileyken kaynım inşallah kız olur demişti nankörüz insan olarak hayırlı evlat olsun en başta o eltide biraz fazla cahil galiba veren allah alırda allah acısını göstermesin ama nispet yaptığı için cezalandırılıp bebeğini kaybedebileceğini niye düşünmüyo sanki erkek evlatlar ne vericekse herkes kendi hayatını kuruyo zaten cahillik kadar kötü bişey yok

Allah akıl fikir ihsan eylesin...

Aklıma boyle bır soru sormak gelmedı hıc. ılgınc bır soru olmus.

Bız su an bebek beklıyoruz, ıkımızın de dılegı saglıkla gelmesı, hayırlı bır evlat olması sonrasında kız olması.
Esım Karadenızlıdır, bende oyle. ıkımızde pek o kulturle buyumus kısıler degılız ama, hamurumuzda vardır yıne de Karadenızlılık.
Aılelere gelınce, esımın aılesının ne dusundugunu bılmıyorum, bu benım ıcın onemlı degıl zaten.
Kendı aılem de, kız olmasını daha cok arzuluyor.
Hamdolsun, cahılıye donemınde yasayan ınsanlar gıbı dusunmeyen bır esım ve aılem oldugu ıcın.

Konu sahıbesıne gelınce;
Bır kadın olarak, kayınvalıdenızın ve eltınızın sızı anlamaması ne kadar acı!
Zaten sanırım, bır kadının bır baska kadına yaptıgı dusmanlıgı bır erkek yapmıyordur.
Sız, esınızı ve aılesını alın bır kadın dogum uzmanına goturun ıyısı mı.
Anlatsınlar onlara, bebegın cınsıyetını belırleyen kımdır dıye.
Hos, cahıl olan buna da ıtıraz eder ya, yıne de bır ıhtımal belkı ıkna olurlar.

bu nasıl bir cahilliktir böyle....kızı verende rabbim erkeği verende rabbim.......siz kim oluyorsunuzda seçim yapma hakkı görüyorsunuz kendinizde,,canım allah sana sabır versin cahillerin içinde kalmışsın.yazık bu zamanda çok yazık,,hala varmış demekki bu düşünce !! canım boşver sende,,sen keyfine bak,,kulağını tıka onlara.....sen kendin istersen bir çocuk daha ozaman doğur,,başkasının istemesiyle olmaz

Onlar senden erkek çocuk doğurmanı istiyorlar, itibar bu şekilde oluyor ya. Sende onlardan itibar için İNSAN olmalarını istemeyi denesene

Bir daha evlenirsem baştan söyleyeceğim. İkiz istiyorum, biri kız biri erkek olacak. yapamazsan ananın evine gidersin diye

bugün kaynanama gittim.korktuğum başıma geldi.eltimin doğumundan bahsederken konuyu kaynanam bana çevirdi. sende 2 tane daha yaparsın dedi.benim iki tane nur topu gibi kızım var.ALLAH OLMAYANLARA versin benimde evlatlarımı bana bağışlasın dedim.doğuracaksın ne demek doğurmamam dedi.bende canımı yoldamı buldum .bakamıyacağım kadar çocuğu ne yapayım dedim.eltim döndü bana başbakan en az 3 çocuk diyor dedi.kaynanamda alaylı gülerek doğuracannn dedi.benim kızımda döndü kolaysa sen doğur babanne dedi.kadına söylüyorum anlamıyor başka anlatma şekli varmı acaba nasıl anlar.

Ona bişey anlatmak zorunda değilsin canım zorla yaptırcak halleri yok değil mi?

'işin zor arkadaşım bu zihniyeti değiştirmek gerçekten zor.doğur demek ne kadar kolay geliyor kayınvalidene buna karar verecek olan eşin ve sensin.Kayınvalideni susturacakta eşin.

Son düzenleme:
Ona bişey anlatmak zorunda değilsin canım zorla yaptırcak halleri yok değil mi?

2. kızıma hamile kalmadan önce sürekli beni toplumun içinde rencide ediyordu.tembel gelin.milletin gelini 4.doğuruyo kendi doğuramadı.ben büyük kızım kardeş istiyor diye doğurdum.oda zannediyor ki ondan korktumda doğurdum.bazen şaka yapıyorlardı çocuk doğurmayan kadının kocasını evlendirirz.şimdi saçma şakalalarını yine yapacaklar.birşey anlatmak zorunda değilim o dedi diye doğurmak zorunda da değilim.ilk kızımı doğurduktan sonra 8 sene ağzını dinledim.ikinci kızım doğurdum şimdi ömür boyunca dinleyeceğim

Son düzenleyen: Moderatör:

ya vallahi arkadaşım senin gibi insanları çok takdir ediyorum, Allah peygamber sabrı vermiş. benim kaynanam, görümcem benimle böyle konuşacaklar da ben de daha kendimi ifade etmeye çalışıcam.. tak sepeti koluna herkes kendi yoluna derim

çok boğazıma kadar dolduğum zamanlar oldu sabrettim.ama ben hep bildiğimi okudum.o yüzden kaynanamın işe gelmiyor.

bu devirde hala bu tarz düşünen insanlar olduğunu gördükçe duydukça sinirlerim zıplıyor
benimde 3 kızım var başka da çocuk düşünmüyorum ama bana da etraftan yap 1 tane daha belki erkek olur diyenler oluyor sanki erkek olunca başım göğe erecek.allahtan hayırlısını sağlıklısını istemek gerek diye düşünmüyorlar hiç
ben hiç tınlamıyorum kimseyi sende tınlama canım kaynanan konuşsun dursun çok canını sıkarsa söyle eşine sustursun annesini

ben erkek evlat istemiyorum sevmiyorum kız gibisi yok diyip çık işin içinden, kızın iyi cevap vermiş bırak onunla muhatap olsun babaannesi.
çocuk gibi davranıp inat ediyorsa çocuklarla muhattap olur.
konuyu açmasına fırsat verme açsa bile hiçbirşey söyleme kaale alma, kadın kaale alındıkça üzerine daha da çok gelir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…