Çok sevimli kızlarım var ama oğlum yok itibarım yok.

Allah akıl fikir versin. Eltinizde az değilmiş. Allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin diye dua edilir.
Bir tv filmi vardı adam karısına erkek doğurtana kadar zulmediyordu. En sonunda oğlu olmuştu oğlumm diye dünyaları veriyordu sizin eltinin böbürlenerek bahçedeki tüm meyvaları sadece oğluna vermesi gibi. Ama oğul büyüyünce hayırsız çıktı, dayak attı, evden kovdu tıpış tıpış beğenmediği kızına sığındı. Böyle gerçekler çok...

Son düzenleme:

Böyle birsey bende izlemistim Allah hayırlısını versin herkese!

kaynanamda kaynatamda kızlarının üstlerine oğullarından daha çok düşer.kızlarını daha çok düşünürler.kendide oğlu olması için doğurdukça doğurmuş.oğullarıda kızlarıda olmuş.herhalde bana demek istiyoki ben nasıl oğlan olsun diye doğurdumsa sende doğuracaksın.kaynanama senin dediğinin bir benzerini söyledim.sen kızlarını oğullarından daha iyi olduğunu daha hayırlı olduğunu söylüyorsun.her anne kızlarından daha memnun olduğunu söylüyor.demek oğlan olsun diye çabalamaya gerek yok dedim.kaynanam dediki olmaz oğlan olmazsa olmaz.

kaynananı ve senden erkek evlat bekleyenleri buraya üye yap sonra burdaki her üç başlıktan birine tıklat...insanların bırak cinsiyeti bırak kaç tane olduğunu ...evlat hasretiyle nasıl yandıklarını göster....ve onlardan birinin onun gelini yada kızı olsa ne düşündüğünü sor...
kk daki çoğu başlık evladı olmayan özel annelerle dolu ...çoğunun yazılarının üzerinde sanki gözyaşı damlamış gibi...
ALLAH evlatlarını sana seni evlatlarına bağışlasın ...
el-musavvir c.c

aynı şeyi benim annemde yaşadı zamanında..
ama inanın Rabbim öyle büyükki, zamanında babaannemin el üstünde tuttuğu erkek torunları biryere gelemedi, hepsi sokakta şurda burda haytalık yapıyo.
bizde çok şükür onların imrenerek baktığı, saygı duydukları yerlere geldik kardeşlerimle..
benim erkek kuzenlerim bugun bu haldeyse hepsi zamanında alınan ahlardandır ben buna çok inanıyorum..
Allah herkesin kız evladınada erkek evladınada iyi ahlak ve hayırlı ömür nasip etsin ama kimsenin hakkıda kimsede kalmıyo..

ilk mesajını okudum aralara bakmadım bile benim arkadaşımın eşinin ailesi de arkadaşım hamilyeken erkek olsa diye tutturmuşlardı neymiş diğer iki torunları kızmış bu erkek olsunmuş oldu siparişle ya neyse Allah'ın sopası yok kız oldu bebişi bir memnuniyetsizlik sorma gitsin bu arada kayınpeder de kayınvalide de doktor ben de arkadaşıma sordum yau bunlar ağa mı bey mi taht mı bırakacaklarmış diye

sonra bu arkadşaımın kuzeninin eşi hamile kaldı ay kesin erkek hissediyorum falan bir havalar sorma arkadaşım birgün dönmüş demiş ki merak etme x ciğim senin oğlun da olsa bizim ona bıkrakacak tahtımız yok zaten (bu arada o kızın da kızı oldu)

bence sen erkek diyene bir sor bakalım kraliyet ailesi milermiş hanedan mı son bulur ülke mi batarmış oğlun olmazsa eltine de aynı lafı edebilirsin bence

uyuz oluyorum ya şu oğlan sevdasına Allah hayırlı sağlıklı evlat versin başlarım cisiyetine

ay doğru söylüyorsun.birdaha bana öyle derseler aynen senin dediğin gibi diyeceğim.

bu nası bi cahillik ya
evladın erkeği kızı mı olur

Bende 3 kız annesiyim. 17 ve 11 yaşında. 11 yaşındakiler ikiz. Ben hiç sorun etmedim. Eşim etti mi bilmiyorum. Hiç yansıtmadı. Hep "erkek adamın erkek damadı olur" dedi. Belki kendini teselli etmiştir. Ama ikizlere hamileyken 7. aya kadar doktor bebeklerin 1 erkek 1 kız olacağını söyledi. Ancak 7. aydak kontrolde ikiside kız dedi. Bunu söylerken daha önceden bir kız çocuğumuz olduğu için çekindiğini ifade etti. Belkide kendi yanlışını düzeltmek için böyle ifade kullandı. Ben kızlarımdan memnunum. Ama en sinir olduğum şey kaç çocuğun var diye sorulupta 3 tane kız deyince -olsun allah onlara ömür versin dedikleri an onları boğazlamak istiyorum.

Son düzenleme:
Bunu ömür boyu dinliycem demişsin. Ya arkadaşım niye dinleyesin silah zoruyla mı götürüyorlar seni kadının evine. Karanlık çağların zifiri karanlığında ilkel töreler sarmalında kalmış insanlarla niye görüşesin ki? Bayramdan bayrama görüşürsün olur biter. Dert ettiğin şeye bak. Seni mutsuz eden insanlarla niye sık sık görüşesin ki?Yok ben illa bunlarla habire görüşcem dersen yapabileceğim birşey yok.Binlerce yıllık düşünce biçimini ancak eğitimle aşabilirsin koca kadını okula gönderemeyeceğine göre yapabileceğin birşey yok. Baktı sen gidip gelmiyorsun belki kafasına dank eder bu konuşmaları keser ama ona da çok güvenme.

Son düzenleme:
hangi devirde yasıyoruz bi yaa
hem kız evlat hayırlı evlattır..herkes kendine baksın..
benim bir kızım var ikinciyede bebeğim olsa onuda kız istiyorum

Sen istiyorsun ki hem eşimin ailesiyle bol bol görüşeyim hem de modern yorumlar yapsınlar canımı sıkmasınlar. Yalnız bunu kültür farkı bu kadar derin olan bir ailenin oğluyla evlenmeden önce düşünmen gerekiyordu.

canım benimde iki kızım var ve eşimin annesi ve kadın akrabaları bu konuda modern düşünmeyen yapıda insanlar.aramızda kültür farkı var.
bende bir ömür boyu onların ağzının lafını dinleyeceğime "bebek istiyorum ama olmuyor" diyorum.
kistmiş erken menapozmuş falan allah ne verdiyse yalanı sallıyorum.İşin ucunu -biz napalım allah vermiyor-şeklinde allaha bağlayınca bu kırolar tek bir kelime bile edemiyor

ne zaman bitecek boyle sacma sapan dusunceler bilmiyorum saglikli hayirli evladi bulup da bunuyolar ya amann sinirlerndim simdi.hani kacinci yuzyilda yasiyoruz diyoruzya isde onun yuzyilla alaksi yok insnalar degismiyosa cahillerse yuzyilin sucune ?bizim karsi komsunun siz diyin 6 tane ben diyim 7 tane kizi var biz tam olarak sayamadik oglan olana kadar devam etcekler galiba Allah akil fikir versin nediyelimki

inanamıyorum bunları okuduğuma ...

ya bu nasıl bir şeydir

hadi eski insanlar çocuğun cinsiyetini kadın belirliyor falan zannediyorlar diye avuturdum kendimi

deşimdi bu zamanda bu nasıl bir mantık sen üçüncü çocuğu kendin istiyorsan yaparsın illaki oğlum olacak diye değil

acaba kayınvaliden kendi elindemişmi oğlan doğurmak

hay allahım ya sinirlerim zıplıyo bunları okuyunca

ne olur ya ne olur biraz kitap okusun şu milletimiz ...

şimdi bu tavrın 1400 sene evvel kız çocuklarını diri diri gömen zihniyetten ne farkı var allah aşkına

allah akıl fikir versin eltinede kayınvalidenede..

inşallah senin kızlarında hhayırlı evlat olurlar...

sende hiiiç üzülme....kafaya bile takma...

acaba bende iki oğlum var ama hiç itibarım yok diye mi konu açsam.....

benim eltide sürekli kızlarını över durur yani tam tersi bir durummm

bide bakin peygamberimiz hep Allahdan hayirli evlat istemis Allah ona kiz evlat vermis herseferinde bu boyle olmus .ogullarida varmis olmus ama tabi onlar hayirsiz olcak diye bir dusunce cikmiyo burdan demek istedigim ,erkek evlatla itibar olsaydi cok onemli birsey olsaydi Allah peygamberine hep erkek evlat vermezmiydi?

Allah sana sabir versin canim ya boyle cahilce dusunceler hala var mi.Allah hayirli evlat versin once...ben bir yazida okumustum Allah birine kiz evlat nasip etmisse ona bir lutufta bulunmustur diyodu.sen sukur et ki kiz evladin var.

az önceki mesajım yarım kalmış.....

eltimde kız çocuklarının iyi fedakar oğlan çocuklarının kötülük demeyelimde vurdumduymaz olmasını anlatır durur hep

bana bu gibi durumlar cahillikten ileri geiyor diye düşünüyorum

oğlan veya kız önemli olan hayırlı evlat olmasıdır

sağlıklı imanlı düzgün bir insan olmasıdır bana göre...

daha böyle zihniyetlerin varlığını bilmek beni kahrediyor

ne oğlum olması benim elimde

ne kız olması onun elinde

herşey ve herşey BİR VE TEK OLAN RABBİMİN elinde,

ben her zaman hayırlısını istedim rabbimden oğlan verdiğine göre

benim için hayırlısı öyleymiş...

sana da kız evlat verdiğine göre senin içinde hayırlısı öyleymiş...

rabbim hepimizin evlatlarını hayırlı evlat eylesin...

Konuya verilen tüm cevapları okumadım ama benim daha da üzüldüğüm sizin düşünceniz.Böyle düşündükleri için onları zerre kadar suçlu tutamam.Çevremde çok örnekleri var.Erkek çocuğuna fazlasıyla atfedilen değeri ne kültürle,ne dindarlıkla ne de başka bir eksiklikle bağdaştıramazsınız.Çok zengin ve kültürlü aileler tanıyorum ama sohbetlerinde bastırılmış erkek çocuğu hayranlığı vardır.Gizlidir hatta.Anneler ,kayınvalideler ,çevre empoze eder kişide zamanla böyle beklentiye girer.Eltinizin durumunu net bilmiyorum ama zaten hava gergin ve konuşmalar bunun üzerinde olduğu için her tavrı ve sözünü çocuğa uyarlıyorsunuzdur.Kaldı ki iyi niyetle düşünelim eskiden erkek çocuk bakacak onun eline kalırım ,kızlar ise gidici.Bir oğlum olsun düşüncesi masum varsaysak bile günümüzde kızlar ve erkekler diye bir şey kalmadı.Okuyorlar ,çalışıyorlar ,elleri para kendileri yetki sahibi oluyorlar.Haklı olsalardı 1 kızı 5 oğlu olan bir kimsenin yine evli kızının ona baktığı örneğini yaşamazdık.Siz doğurmak isterseniz paşa gönlünüz bilir ve mevlamdan sağlıklı bir kızınız olmasını temenni ederim.Ama ben ucuz gaza gelmem diyorsanız bırakın pırlanta gibi her yönden donanımlı yetiştirin millet kız görsün derim : ))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…