çok sık acıkıyorum ne yapcam ben :(

SARI_SEKERM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
217
1
46
Ankara
Sevgili hanımlar merhaba bu aralar yeni duyduğum bir yöntemi uyguluyorum arkadaşım yiyecekleri çok çiğne zayıflarsın falan dedi bende kilomu korumak adına 40 kere fakan çiğneyip yutuyorum ama hiç tokluk hissetmiyorum sürekli bi açlık hissi midem falan yanıyor sofradan kalktığım halde bu iyi bişeymi kötü bişiymi çözemedim acaba midem çabukmu hazmediyor falan diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ettim

yemeği hep çok çiğnemek gerektiği ve yavaş yemek gerektiği söylenir..yemek yemeye başladıktan 20 dk sonra tokum mesajı beyne gidiyormuş o yüzden yavaş yemek gerekiyormuş diye biliyorum ama çok çiğneyince acıkma arasında bir bağlantı kuramadım açıkçası:26:

Sevgili hanımlar merhaba bu aralar yeni duyduğum bir yöntemi uyguluyorum arkadaşım yiyecekleri çok çiğne zayıflarsın falan dedi bende kilomu korumak adına 40 kere fakan çiğneyip yutuyorum ama hiç tokluk hissetmiyorum sürekli bi açlık hissi midem falan yanıyor sofradan kalktığım halde bu iyi bişeymi kötü bişiymi çözemedim acaba midem çabukmu hazmediyor falan diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ettim

Yemeklerı lokmalarınızı cok cıgmernenız bulundugunuz kıloda olmanızı ve kılo almamanızı saglar bununla bırlıkte yemekten once ıkı bardak su ıcın
Gun ıcınde ılıkkkk su tuketın Onemlı olan su tuketımı ıdarar cok cıkmak ama 2 lt fazla tuketmeyın suyu
Ekmek ws duzenlı ymek
Sık ye 2 saate bı acıkmazsın

Son düzenleme:
ben tok olsam da acıkıyorum sürekkli canım istiyo
sanırım ağzımın boş kalmasını sevmiyoum
belki seninki de öyledir

Çiğnemekle ilgili bir bilgim yok ama az su içildiği zamanda insan kendini hep aç hissediyor.Acaba su mu az içiyorsunuz ?

benimde aklıma sizin dediğiniz geldi. tıpkı sıvı besin almış gibi midede fazla durmuyor ,yani mideyi fazla oyalamıyor. protein ağırlıklı beslenin. birde klişe olucak ama diyetsyenimin bana en etkili tavsiyesi sık sık ye demesi oldu. sen sevdiğin gıdalarda dahil kendine kısıtlama getirmeden sık sık az az yersen, hem metabolizman düşmüyor hemde açlık çekip öğünlere atlamıyorsun

Cok sik acikmak genelde seker rahatsizligiyla ilgilidir cignemekle alakali olmayabilir.Siz bir doktora gidip seker tahlili yaptirabilirsiniz. Cok susama yada idrara sik cikma gibi baska hallerde varmi.

cevaplarınız için teşekkür ederim bayanlar daha öncesinde böyle bir sorunum yoktu 1 haftadır lokmaları iyice çiğnediğimden beri bu durum var yani karnım tam doymuyor hep açım anlayamadım kilo falan almıyımda bide vermekle uğraşamam

Benim de gece illa ağzım dolu olacak mümkün olduğunca salatalık, yoğurt, bitki çayıyla geçiştiriyorum. Alışkanlık gibi bu biraz:25:

Back
X