• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sıkıldım artık

peki cnm sende calıssan olmazmı hem maddi yönden daha rahat edersınız

2 ay var doğumuma cnm malesefki zor gecen bi hamileliğim var yoksa ilk düşünceğim şey bu olursu..isyan etmek istemiyorum haşa ama bunaldım artık herseyden..düğünm nişanım evliliğim hep maddi sıkıntıyla heba oldu en güzel zmnlar.çok dua etmiştm hamileyken rahat olalım bunlar için üzülceğim kadar sıkısmayalım bebeğime herseyi gnlmce yapaym diye.ama buda böyle mahvoluyo rabbm böyle sınıyo demekki.elim kolum baglı bekliyorum inş düzelr hersey

Allah yardımcın olsun sıkılıyorum deyince öyle öneriler yazdım kusura bakma senin ki iç sıkıntısı ama hamile hamile üzme kendini dua kitaplarını aç oku inan kendini daha iyi hissediyosun.

bebeğini sağ salim kucağına alırsın işallah bak sana ne diyeceğim şu an hamile olsam belki bebeğime de kendime de bişeyler alabilcek durumdayım ama gel gör ki bende hamile kalamıyorum(çok istememe rağmen) yani rabbim herkesi bi şekilde sınıyor kendini yıpratma üzme ona sığın yavrunu üzme gün doğmadan neler doğarmış ...

en çokta böyle bi dönemi aglayarak gecirdiğim için üzülüyorum ztn o minnacık yavruma üzülüyorum...diyorumya buda bizim sınavımzı demekki allah beternden saklasın.rabbim sanada isteyen herkesede hayrlı evlatlar nasb etsn inş çok yrekten söylüyorum bunu kmseyi hasret bırakmaısn

en çokta böyle bi dönemi aglayarak gecirdiğim için üzülüyorum ztn o minnacık yavruma üzülüyorum...diyorumya buda bizim sınavımzı demekki allah beternden saklasın.rabbim sanada isteyen herkesede hayrlı evlatlar nasb etsn inş çok yrekten söylüyorum bunu kmseyi hasret bırakmaısn
amin işallah...dediğim gibi herkesin sınavı farklı önemli olan dimdik ayakta durup atlatmak isyan etmemek üzme kendini yavrunu strese sokma. seti satman gerekiyorsa sat kimseyi ilgilendirmez sen kendi yoluna bak.bu arada bebeğin cinsiyeti belli mi

Bi şekilde sınanıyoruz. Bunlar imtihan. Kimisinin maddiyatı dağlar kadar ama bir bebeğe hasret. Tüm varlığını verse yine olmuyor yine olmuyor..
Kimisinin ise olması tek bir an ama bakacak parası yok..
Dünya böyle işte..
Ama yılma, güçlü ol.
Bebeğini dünyaya sağ salim getirdikten sonra kendini iyi hissettiğinde bir iş bulmaya çalış ve eşine destek ol.
Zaten bu zamanda çalışmayan bayan kalmadı..
Hayat bunu gerektiriyor.
Öyle kolay değil tek maaşla geçinmek..
Yani tek değilsin..
Bebeğin dünyaya geldikten sonra rızkınız da artar inşallah.
Allah yardımcınız olsun.

konuyu ne amaçla açtım nereye geldim gbi olcak..ama eşimle yaptığım tel konusmaısndan sonra brilerine anlatmaya ihtyacm var..artık patlıyorum kendi içimde bebeğim olcak bi patik bile alamadım daha kaldıki diğer esyaları vs nabıcaz bilmiyorum..hersey güzelken esimi bu kadar seviyoken maddiyat boyun büküyo koca göbeğimle seneler öncesnden kalma topuklu aykkabılarla zorlandıımı grnce gtti bugün kalan son şeyimizi alyansını bozdurdu ayakkabı aldı bana onu çaresiz görmek beni mahvediyo..borcumuz bi yandan yüzünü görememek bi yandan ne anlatcamıda ne düşüncemide sasırdım sürekli bi aglama krizi nolur bana dua edin

valla ne yalan söyliyeyim bugüne kadar hep lüzumsuz şeylere üzülüp kafanı taktığın için sana hep kızdım.konularını okudum ama kırmamak için cevap vermedim ama bu konu benimde yaşadığım hatta allaha çok şükür atlattığım bi konu.ve bu sefer kafana takmakta çok haklısın.

plansız bi gebelik oldu benimkisi ve aynen seninde yaşadığın gibi bir sürü maddi sıkıntılarım borçlarım vardı benimde.üstüne bi de tam işimi değiştirip daha iyi maaşlı bi yere başlıcam diye sevinirken iş başı yapmadan bi gün önce test yapıp hamile olduğumu öğrendim.eski işimden çıkmış bulundum, yeni işime giremedim, çocuk için hiç hazır değildim dağ gibi borcum vardı.Üstüne bi de 2.ayımda evime hırsız girdi, tüm birikimimi altınlarımı ve para edecek tüm eşyalarımı götürdü.Artık resmen isyan eder oldum.Evimde korkudan duramadım hamile halimle sokak sokak dolaşıp ev aradım, yine o halde ev taşıdım.eşim bütün gün çalıştığı için onu göremez oldum, bu zor günlerimde bana destek olmuyor diye hep ona yüklendim halbuki alakası yoktu ama işte hamilelikte asla mantıklı düşünemiyor insan.gel zaman git zaman eşim işinide kaybetti.yaklaşık 2 ay işsiz gezdi.daha öncede söylemiştim, marketlerden elleri poşetle çıkan insanları kıskanır olmuştum, gözlrim doluyordu 7. ayımdaydım daha bebeğime bi çorap bile alamamıştım gerçekten çok üzücü bi durum yaşamayan bilemez.Ama rabbim bi anda bi kapı açtı bize, 20 gün önce falan.henüz aylardır ödenmemiş kredi kartlarım, faturalarım hatta 2 aylıkta kiram var sıkıntım tam olarak bitmiş değil ama eşim kazanmaya başladı en azından artık işsiz değil.son 2 haftadır bebeğim için alışveriş yapıyorum nerdeyse tüm eksiklerini tamamladım.ama şurda doğumuma kalmış bi hafta her sabah eşimle kalkıp yeni dükkanımıza gidiyorum çalışıyorum akşama kadar, doğuma kadar iki kuruş fazla kazanabileyim diye.bebeğimin ihtiyaçları bittiğinde de işte diğer borçlara başlıcaz inşallah.

bunları yalnız olmadığını anla diye yazıyorum, herkesin bi derdi var dile geliyor yahut gelmiyor.gerçekten bu dönemin çok hassas olduğunu biliyorum ama lütfen kendini çıkmazda hisssedipte üzülme.ne zaman nerden neyin çıkacağı hiç belli olmuyor rabbim bi anda güldürüverir yüzün gün doğmadan neler doğuyor, bol bol dua et.allah yardımcın olsun

hamilelikte para sıkıntısı çekince insan kendini kötü hissediyo ama bide bakmışsın rabbim bir kapı açmış bol bol dua et.

bende bebeğime öyle pek giyisi almadım 2 hastane çıkışı bi kaç tulum görmeye gelen herkes bi takım getirdi kırk mevlütünde zaten kıyafet doldu oğlum 6 aylıktı zaten çabucak büyüyolar insan hevesle alıyo ama 6 ay sonra aldığımızda içinde kaybolduğu kıyafetler olmadı oğluma hiç bişeyi yok diye hayıflanırken 6. ay 2 bavul kıyafeti başka bebeği olan bir aileye gönderdim ki hiç giymedikleri bile vardı. bir 6 ay sonra tekrar aynısı olunca temkinli davranmaya başladım biri hediye bile getirse gidip bir beden büyüğü ile değiştiriyorum :).

gel gelelim beşiğe babasının kafasına uyup şu büyüyebilen beşiklerden aldık daha sonrada kullanır dedik. o paraya bir genç odası takımı alınır yani oğlum beşikte yeni yeni yatmaya başladı. oda gece 3-4 gibi uyanır bidaha yatmaz. şimdiki aklım olsa 150 tl ye koca park yataklar var alırdım hem içinde oynar hemde uyurdu.

bi dünya para verip eğlenceli sesli ışıklı çıngıraklı eğitici bilmem ne oyuncakları aldık daha doğrusu babası istemedi bende sen nebiçim babasın çocua oyuncakta gerek dedim aldım. oğlumun vazgeçilmez oyuncağı çamaşır sepet oldu. yani ayyy şusuda olsun busuda olsun derken birikim yapsak bi dişe dokunacak parayı vara yoğa harcadık.

o yüzden bebeğe çok faza masrafa gerek yok. tek ihtiyaç bebek arabası benim iyiki almışız dediğim tek bebek ihityacı bebek arabasıydı :).

çocuk rızkıyla doğar derler ya ayrıca oda doğru beşik nasıl alıcaz diye kara kara düşünürken birden hesapta olmayacak şekilde biyerden para geldi bebek arabası desen öyle aniden çıkıştı parası. üzme endini. bebeğin için güzel ayaller kur bir arkadaşta demiş. bak bebek şekeri gerekecek sana. onla dünya paraya satılıyo hem kırk mevlüdünde hemde doğuma gelenlere vermek için kendin yapabilirsin bebeğini düşündükçe dünyan güzelleşecek

valla ne yalan söyliyeyim bugüne kadar hep lüzumsuz şeylere üzülüp kafanı taktığın için sana hep kızdım.konularını okudum ama kırmamak için cevap vermedim ama bu konu benimde yaşadığım hatta allaha çok şükür atlattığım bi konu.ve bu sefer kafana takmakta çok haklısın.

plansız bi gebelik oldu benimkisi ve aynen seninde yaşadığın gibi bir sürü maddi sıkıntılarım borçlarım vardı benimde.üstüne bi de tam işimi değiştirip daha iyi maaşlı bi yere başlıcam diye sevinirken iş başı yapmadan bi gün önce test yapıp hamile olduğumu öğrendim.eski işimden çıkmış bulundum, yeni işime giremedim, çocuk için hiç hazır değildim dağ gibi borcum vardı.Üstüne bi de 2.ayımda evime hırsız girdi, tüm birikimimi altınlarımı ve para edecek tüm eşyalarımı götürdü.Artık resmen isyan eder oldum.Evimde korkudan duramadım hamile halimle sokak sokak dolaşıp ev aradım, yine o halde ev taşıdım.eşim bütün gün çalıştığı için onu göremez oldum, bu zor günlerimde bana destek olmuyor diye hep ona yüklendim halbuki alakası yoktu ama işte hamilelikte asla mantıklı düşünemiyor insan.gel zaman git zaman eşim işinide kaybetti.yaklaşık 2 ay işsiz gezdi.daha öncede söylemiştim, marketlerden elleri poşetle çıkan insanları kıskanır olmuştum, gözlrim doluyordu 7. ayımdaydım daha bebeğime bi çorap bile alamamıştım gerçekten çok üzücü bi durum yaşamayan bilemez.Ama rabbim bi anda bi kapı açtı bize, 20 gün önce falan.henüz aylardır ödenmemiş kredi kartlarım, faturalarım hatta 2 aylıkta kiram var sıkıntım tam olarak bitmiş değil ama eşim kazanmaya başladı en azından artık işsiz değil.son 2 haftadır bebeğim için alışveriş yapıyorum nerdeyse tüm eksiklerini tamamladım.ama şurda doğumuma kalmış bi hafta her sabah eşimle kalkıp yeni dükkanımıza gidiyorum çalışıyorum akşama kadar, doğuma kadar iki kuruş fazla kazanabileyim diye.bebeğimin ihtiyaçları bittiğinde de işte diğer borçlara başlıcaz inşallah.

bunları yalnız olmadığını anla diye yazıyorum, herkesin bi derdi var dile geliyor yahut gelmiyor.gerçekten bu dönemin çok hassas olduğunu biliyorum ama lütfen kendini çıkmazda hisssedipte üzülme.ne zaman nerden neyin çıkacağı hiç belli olmuyor rabbim bi anda güldürüverir yüzün gün doğmadan neler doğuyor, bol bol dua et.allah yardımcın olsun

ohh okudum ama hikayenin sonu mutlu bitsin diye dua ederek. çok şükürde mutlu bitti. allah daha iyi etsin inşallah bolluk bereket getirsin yavrucağınız hanenize.:nazar:

ALLAH yardımcın olsun ,inşaallah tez vakitte atlatırsınız bu durumları...

ohh okudum ama hikayenin sonu mutlu bitsin diye dua ederek. çok şükürde mutlu bitti. allah daha iyi etsin inşallah bolluk bereket getirsin yavrucağınız hanenize.:nazar:

çok sağol cikom allah razı olsun.rabbim darda olan tüm kullarının yardımcısı olsun.
bebeğinide analı babalı sağlıkla büyüt inşallah, ne güzel kurtarmışsın artık kendini.

çok sağol cikom allah razı olsun.rabbim darda olan tüm kullarının yardımcısı olsun.
bebeğinide analı babalı sağlıkla büyüt inşallah, ne güzel kurtarmışsın artık kendini.

teşekür ederim canım evet artık iki yaşında gerçi bebeklikte daha rahattı sanırım çok hareketli benim afacan. allah seninde bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

bebeğin geliyomuş ne güzel..
biraz daha sabırlı ol bakalım...
yalnız kalmak çok zor biliyorum sıkıntıdan patlar insan...

Oyyy kızlar boş oturmak nasıl birşey ya yalnız olmak zamanın geçmemesi nasıl birşey? Ben sabah kalkıyorum ve bakıyorum akşam olmuş bir bardak çay keyfim bile yok zaman yok konu sahibi arkadaşım bu vakitlerini iyi değerlendir bebeğinin hazırlıklarını tamamla doğumdan sonra misafire ikramlık olsun veya senin elinin altında sana kolaylık olsun diye pasta börek mantı sarma yapıp buzluğuna koy bebek gelince hiç vaktin olmayacak evle. Îlgili düzenlemeler yap mutlaka samimi bir komşu veya arkadaş edin ibadet et şeytanın vesveselerine mahal verme asla geçmişi düşünme o artık geçmişte kaldı sana yapılan haksızlıkları gören bir yaradan var zaten sen ona bırak evladına odaklan maneviyatını kuvvetlendir canım Allah yardımcın olsun

amanede bebeğinin cinsiyetini söylermisin canım benim 7 ayylık bebeğim var hiç giyilmemiş giysileri var örgülerde var sana gönderebilrim .
bi de seni üzmek istemem ama her konunu biliyorum lütfen devlet hastanesine git psikolojik destek al tüm özel günlerin hatta hamileliğinde dahil sorunlarla geçti lütfen destek al bebek bakımı zor iş .
dünyanın en güzel canlısı insanı bazen sağlam bünyeyle bile çıldırma noktasına getiriyor değilki sen sorun yaşıyorsun seni daha da çok hırpalar.
annelik çok zor çok güzel bebğin için bebeğinin en güzel dönemlerinde bunalmaman için lütfen şimdiden başla yardım almaya.

Back
X