Çok sıkıldım bu durumdan

Seni yeterince tanımayıp bu konuda rahatsız olacağını bile anlayamayan biriyle nasıl evleneceksin ki ?
Bu aranızda iletişim kopukluğu olduğu anlamına gelir.

Aslında anlatıyorum ama yine de aynı şekilde davranıyor. Sanırım arkadaşların da dediği gibi yardım maksatlı iyi niyetle yaklaşıyor ama bunun ne kadar kalbimi kırdığının farkında değil. Bir yandan ben de onu kırmak istemiyorum.

Yoksa siz ben misiniz :KK70: ben artık tartışmaktan usandım bu konuyu alıp bir kenarda tutuyorum. Harcamiyorumda. Hayır ailem yeterince veriyor sen verme diyorum dinlemiyor. Bende evlenirsek ev eşyası alırım diye tutuyorum. Ayrilirsakta (Allah korusun) çıkarıp veririm.

Ben de aynen sizin gibiyim, yani dediğiniz gibi ayrılığı da var bu işin. Böyle olursa nasıl kalkarım altından?

Tatlım haklısın bence.
Ben de ne olursa olsun böyle bir durumdan rahatsız olur ve kesinlikle dile getirirdim.
Bu konudan,bu durumlardan hoşlanmadığını bilmesi gerekip,ona göre davranması gerekir.
Babamdan dahi şu yaşıma dek para istediğimi hatırlamam.Maddi özgürlüğüm varken neden ihtiyaç duyayım ki?
İstisnai durumlar bunu gerektirebilir ama senin durumunda istisna gerektirecek bir durum yok canım dolayısıyla maddi anlamda biseyleri üstlenmesini gerektirecek bir durum da yok.
Hoşlanmadığını bu vesileyle net bir şekilde hissettirmiş oldun, bundan sonrasında daha dikkat edeceğini tahmin ediyorum.
Destek olmak istemiş,ama sen yine de cok sert çıkma. 🤗🥰

Konuşmuyor şu an benimle. Daha önce inan hep kibar konuştum, önceden de ben çalışıyorken evin faturalarını ödemeyi falan teklif ederdi. Bazen ısrarlarımı bile dinlemediği zamanlar oluyor yine de çok sert çıkmamaya çalışıyorum. Ben de artık doldum sanırım.

Çalışıyormuş, emekli şimdi. Babasından böyle mi gördü bilmiyorum ama annesi de baya cömert bir kadın, yani gereksiz bir cömertlik diyeyim.

Ya biliyordum kafama takmamam gerektiğini söyleyecekler olacaktı. :) Ama sanki ben işten ayrıldıktan sonra daha çok yapmaya başladı. Önceden de bizim evin faturalarını falan ödemeyi falan teklif ediyordu. Hep kibar bir dille reddediyordum, çalıştığımı söylüyordum. Şimdi daha da abarttı, en ufak bir şey oluyor hemen ödemeye kalkıyor. Tamam sağ olsun, binlerce kez teşekkür ederim hiç ödemeyen, sorumsuz insanlar da var. Ama ben de kendimi böyle çok işlevsiz hissediyorum arkadaşlar. Beni anladınız mı bilmiyorum. Nişanlıma dışarıda bir kahve bile ısmarlayamaz oldum. Kredi kartı çıkarıyorum, "Ne gerek var kredi kartına borçlanıyorsun" deyip nakit para uzatıyor. Benim elim öylece havada kalıyor. Tamam iyi niyetli olduğunu biliyorum ama benim de böyle kalbim kırılıyor.

Tekrar nişanlanmak derken? :) Aralık'tan beri nişanlıyım ben konu karışıklığı mı oldu acaba? Ayrıldığım eski sevgilimle nişanlanmadım bu arada, ondan sonra birisiyle tanışmıştım. Teşekkürler yorumunuz için, sevgiler. :)

3000 lira ufak tefek değil ki yahu :/
Sürekli sürekli yapıyorsa, abartmış demektir.
Ama bir yandan da evliliğe çok hevesli gibi duruyor :)

En güzeli nişan süresini kısa tutup evlenmek. Böylece bu sorun ortadan kalkar :halay::KK70:

ben de zamaninda boyle bi teklifi asla kabul etmedim nisanliyken.
ne munasebet? anam mi babam mi?
su forumda kac konu acildi dugune x gun kala ayrildik diye.
nisan karsilikli tanisma sureci evlilige hazirlik.
simdiden kari koca rolune girmeye gerek yok.

Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Karı koca olursak bile kendi özel masraflarım için ondan ekstra para isteyebileceğimi sanmıyorum.

Tekrar nişanlanmak derken? :) Aralık'tan beri nişanlıyım ben konu karışıklığı mı oldu acaba? Ayrıldığım eski sevgilimle nişanlanmadım bu arada, ondan sonra birisiyle tanışmıştım. Teşekkürler yorumunuz için, sevgiler. :)

belki ben yanlış hatırladım, sanki eski sevgilinizle de size para harcana mevzuunda biraz dertliydiniz gibi hatırımda kalmış. çok özür öyleyse.

ama olsun dileğim baki, inşallah tamamına varın hayırlısı ile. :))

Aslında anlatıyorum ama yine de aynı şekilde davranıyor. Sanırım arkadaşların da dediği gibi yardım maksatlı iyi niyetle yaklaşıyor ama bunun ne kadar kalbimi kırdığının farkında değil. Bir yandan ben de onu kırmak istemiyorum.

Ben de aynen sizin gibiyim, yani dediğiniz gibi ayrılığı da var bu işin. Böyle olursa nasıl kalkarım altından?

Konuşmuyor şu an benimle. Daha önce inan hep kibar konuştum, önceden de ben çalışıyorken evin faturalarını ödemeyi falan teklif ederdi. Bazen ısrarlarımı bile dinlemediği zamanlar oluyor yine de çok sert çıkmamaya çalışıyorum. Ben de artık doldum sanırım.
O zaman bırak yardım etsin
Sende zor günleri olursa ona yardım edersin. Hayat Müşterek. Bir şekilde ödeşirsiniz.

Önümüzdeki yaza kısmetse :)
Çok geç.
Kasım iyidir. Hem Kasım'da aşk başkadır :))

Şaka bir yana ama süre hakikaten uzun.
Yoksa kırmaya kırılmaya devam edeceksiniz böyle giderse.

Çok geç.
Kasım iyidir. Hem Kasım'da aşk başkadır :))

Şaka bir yana ama süre hakikaten uzun.
Yoksa kırmaya kırılmaya devam edeceksiniz böyle giderse.

Yüksek lisansım bitmeden evlenemeyiz gibi, bir de onun devam eden uzmanlık eğitimi var. Onlar aradan çıksın önümüzü görelim diye bu zamana düşünüyoruz açıkçası.

Yüksek lisansım bitmeden evlenemeyiz gibi, bir de onun devam eden uzmanlık eğitimi var. Onlar aradan çıksın önümüzü görelim diye bu zamana düşünüyoruz açıkçası.
Elbette planlarınız makul ve güzel.
Ama bu süreç ilişkinizi yıpratacaksa evliyken eğitime devam etmeniz daha iyi, doğru bir karar olabilir.

Bence bu para alıp verme mevzusunu hiç konuşmamış gibi baştan konuşun. Eğer ilişkinize olumsuz yansıyacağı sonucuna ulaşırsanız tarihte düzenleme yapmayı düşünün derim.

Bana da normalde sevgilisinden ve ya nişanlısından para istemek tuhaf geliyor. Ama siz part time çalışıyorsanız gideceğiniz eğitim için nişanlınızın destek olmak istemesi çok abes değil. Bir yerde insanlardan yardım isteyememenin de aslında çok doğru olmadığını okumuştum. Orada kastedilen maddi yardım değildi ama konuyu okuyunca aklıma o geldi. Aileniz olacak kişinin alacağınız eğitim için maddi destek vermesi çok ters birşey değil aslında. Tabi sonuçta yine de size kalmış birşey istemezseniz almazsınız ama bunu teklif etmesi yanlış ve ya çok sinirlenecek bir durum değil diyim.

Evlilik icinde olur, olmalı da ama bana da nişanlılık böyle bir yük altına girmek için yanlış bir zaman gibi geliyor.

Ama bunu çatışma haline de getirmeyin,
eğitim hayat boyu, acele etme, ne eğitimler ödeteceğim sana, de geç.

Ha evlilik ha nişanlılık gibi düşünüyor muhtemelen, senin reddetmeni de 'bana/ilişkimize güvenmiyor'a bagliyorsa yandin :))

Biraz yumuşatmaya bak.. cok dillendirme, biliyorsun huyunu.
Senin için yapmak istediği şeyler varsa bırak yapsın, ama hediye kabilinden..
Eğitim, fatura ödeme gibi değil 🤦🏻‍♀️

Siz para harcatmak istememekte çok haklısınız ama sanırım o şimdiden sizinle aile oldu sizi eşi gibi görüyor ve sorumluluk alıyor. Umarım konuyu tatlıya bağlarsınız

Elbette planlarınız makul ve güzel.
Ama bu süreç ilişkinizi yıpratacaksa evliyken eğitime devam etmeniz daha iyi, doğru bir karar olabilir.

Bence bu para alıp verme mevzusunu hiç konuşmamış gibi baştan konuşun. Eğer ilişkinize olumsuz yansıyacağı sonucuna ulaşırsanız tarihte düzenleme yapmayı düşünün derim.

Yani bilmiyorum daha ne kadar baştan konuşabilirim? Önerileriniz varsa memnuniyetle alırım. Şimdi onun kalbini de kırıp tamamen küstürmek de istemiyorum ama kendimi süs bebeği gibi hissediyorum bir yandan. Daha önce defalarca konuştum "Hayatım iyi niyetini anlıyorum ama benim kendime yetecek param var; ileride zaten birlikte yapacağız her şeyi" diye. Tamam diyor yeniden başlıyor. Son zamanlarda dediğim gibi bir yerde ona bir şey ısmarlayamaz oldum. Hediye almak istiyorum parasını ödeyeceğim kendi çıkarıp veriyor. Kasanın önünde olay çıkartma, sevmediğimi biliyorsun böyle şeyleri diyor; ama kasanın önünde olay çıkartacağım şeyleri yapıyor. Elimi kolumu bağlıyor. Ben rahatsız olduğumu belli edince de "Sen para kazanınca ödersin" falan diyor ama ben zaten para kazanıyorum. Sadece onun kadar iyi kazanmıyorum. Yani bilmiyorum ne yapacağımı, kendimi kötü hissetmeye başladım artık.

Yani bilmiyorum daha ne kadar baştan konuşabilirim? Önerileriniz varsa memnuniyetle alırım. Şimdi onun kalbini de kırıp tamamen küstürmek de istemiyorum ama kendimi süs bebeği gibi hissediyorum bir yandan. Daha önce defalarca konuştum "Hayatım iyi niyetini anlıyorum ama benim kendime yetecek param var; ileride zaten birlikte yapacağız her şeyi" diye. Tamam diyor yeniden başlıyor. Son zamanlarda dediğim gibi bir yerde ona bir şey ısmarlayamaz oldum. Hediye almak istiyorum parasını ödeyeceğim kendi çıkarıp veriyor. Kasanın önünde olay çıkartma, sevmediğimi biliyorsun böyle şeyleri diyor; ama kasanın önünde olay çıkartacağım şeyleri yapıyor. Elimi kolumu bağlıyor. Ben rahatsız olduğumu belli edince de "Sen para kazanınca ödersin" falan diyor ama ben zaten para kazanıyorum. Sadece onun kadar iyi kazanmıyorum. Yani bilmiyorum ne yapacağımı, kendimi kötü hissetmeye başladım artık.
Sizi süs bebeği olarak gördüğü için değil de çok sevdiği için öyle davranıyor.
Böyle düşünme sebebim de "parayı sizin için kazandığını" söylemesi.
Benim eşim de bu cümleyi çok kurar.
"Senin için çalışıyorum, sen harcadıkça ben mutlu oluyorum " der ki kazandığı öyle yüklü miktar değil.
O yüzden nişanlınızda kötü niyet olmadığını düşünüyorum.
Evet kimseye muhtaç değilsiniz, güçlü kadınsınız. Ama erkeklerin geneli "kadınına" harcama yapmak, onu koruyup kollamak ister. Bu his çok ilkel görünse de bazıları böyle mutlu oluyor.

Bu mevzu yüzünden ayrılmak istemezsiniz diye düşünüyorum. O yüzden nikahı erkene alıp, düğünü yaza yapabilirsiniz mesela.

Sizi süs bebeği olarak gördüğü için değil de çok sevdiği için öyle davranıyor.
Böyle düşünme sebebim de "parayı sizin için kazandığını" söylemesi.
Benim eşim de bu cümleyi çok kurar.
"Senin için çalışıyorum, sen harcadıkça ben mutlu oluyorum " der ki kazandığı öyle yüklü miktar değil.
O yüzden nişanlınızda kötü niyet olmadığını düşünüyorum.
Evet kimseye muhtaç değilsiniz, güçlü kadınsınız. Ama erkeklerin geneli "kadınına" harcama yapmak, onu koruyup kollamak ister. Bu his çok ilkel görünse de bazıları böyle mutlu oluyor.

Bu mevzu yüzünden ayrılmak istemezsiniz diye düşünüyorum. O yüzden nikahı erkene alıp, düğünü yaza yapabilirsiniz mesela.

Belki nikahı erkene alabiliriz evet, bir konuşalım.

sonsuz katılıyorum bu yorumunuza
Kesinlikle hanımefendi ben de sonsuz diyebileceğim kadar aynı fikirdeyim. Böyle erkekleri incitmeyin hanımlar. Aksine geliştirin teşvik edin ve eğer evlenecekseniz de böyle biriyle evlatlarınıza çok güzel bir örnek baba olacağını düşünüyorum. Hayata daha geniş bakın, hemen beni kısıtlamaya mı çalışıyor şeklinde atağa geçmeyin lütfen

Kesinlikle hanımefendi ben de sonsuz diyebileceğim kadar aynı fikirdeyim. Böyle erkekleri incitmeyin hanımlar. Aksine geliştirin teşvik edin ve eğer evlenecekseniz de böyle biriyle evlatlarınıza çok güzel bir örnek baba olacağını düşünüyorum. Hayata daha geniş bakın, hemen beni kısıtlamaya mı çalışıyor şeklinde atağa geçmeyin lütfen

Kısıtlamaya çalışıyor gibi bakmıyorum da yani biraz işlevsiz hissediyorum yanında desem daha doğru olur. Yani önceden de söylemiştim, içimden gelince bir şey ısmarlayamıyorum, hediye alamıyorum. Bu kadarı abartı geliyor bana, daha iyi de hissettirmiyor. Yoksa iyi niyetinden şüphem yok.

Bana da normalde sevgilisinden ve ya nişanlısından para istemek tuhaf geliyor. Ama siz part time çalışıyorsanız gideceğiniz eğitim için nişanlınızın destek olmak istemesi çok abes değil. Bir yerde insanlardan yardım isteyememenin de aslında çok doğru olmadığını okumuştum. Orada kastedilen maddi yardım değildi ama konuyu okuyunca aklıma o geldi. Aileniz olacak kişinin alacağınız eğitim için maddi destek vermesi çok ters birşey değil aslında. Tabi sonuçta yine de size kalmış birşey istemezseniz almazsınız ama bunu teklif etmesi yanlış ve ya çok sinirlenecek bir durum değil diyim.

Niye doğru değilmiş ki, yani doğru yanlış diye nitelendirmek de olmaz ama ne gibi bir sıkıntısı varmış onu merak ettim. Özgüvenle falan mı ilgili acaba ya da sosyal destek alamamakla? Hani o anlamda doğru olabilir bir derdin sıkıntın varsa insanlarla paylaşamamak... Ama maddi yardım durumu sanki biraz farklı ya.

Evlilik icinde olur, olmalı da ama bana da nişanlılık böyle bir yük altına girmek için yanlış bir zaman gibi geliyor.

Ama bunu çatışma haline de getirmeyin,
eğitim hayat boyu, acele etme, ne eğitimler ödeteceğim sana, de geç.

Ha evlilik ha nişanlılık gibi düşünüyor muhtemelen, senin reddetmeni de 'bana/ilişkimize güvenmiyor'a bagliyorsa yandin :))

Biraz yumuşatmaya bak.. cok dillendirme, biliyorsun huyunu.
Senin için yapmak istediği şeyler varsa bırak yapsın, ama hediye kabilinden..
Eğitim, fatura ödeme gibi değil 🤦🏻‍♀️

Onlara izin veriyorum. Yani yemeğe çıkartınca aaa niye çıkarttın ya da hediye alınca aa niye aldın demiyorum. Ama o benim onun için herhangi bir şey yapmama izin vermez oldu. Tamam çok iyi kazanmıyorum diye yükümü hafifletmeye çalışıyor anlıyorum ama 10 liralık bir kahveden de ocağıma incir ağacı dikilmez ki. İçimden gelmiş ödeyeyim işte. Orada elimi havada bırakınca zoruma gidiyor mesela. En son bu eğitim olayına biraz patladım gibi oldu ama ilk değil bu inan.

Senin hislerinden bağımsız olarak konuşursam, ben bu durumu normal görüyorum.
Aslında tam anlayamıyorum senin neler hissettiğini, çünkü ben sevgilimle beraber çalışıyorum. Aramızda para lafı da geçmez hiçbir zaman. Benim olan onundur, onun olan benim.
Gelirimizin ayrı olduğu dönemler fi tarihinde kaldığı için o dönemi pek hatırlamıyorum :)

Ama şu an gelirimiz ortak olduğu halde ve sevgilimi tanıdığım en modern erkek olarak tanımlayabileceğim halde, bir yerde para ödenecekse "bende nakit var" havasıyla öne atılır ve öder.
Erkekler böyle davranmayı seviyor sanırım. Daha güçlü mü hissediyorlar nedir...

Ben "ne yemek ısmarlayayım sana" derim genelde. Ya da "hadi bir kahve ısmarlayayım da içelim" vs... O zaman ben öderim.

Evet 3 bin lira az para değil ama hislerinizi konuşabilirsiniz. Anlamıyorsa da önerildiği gibi "ödedim bile" de geç.
Süs bebeği muamelesi yapmak değil bu. Erkeksi bir dürtüyle hayatını kolaylaştırmak istiyor hepsi bu.

Back
X