çok sıkıldım bunaldım bugün iki yakamız bırleşmedı

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar hepinize gunaydın sadece rahatlamak için yazdıgımı etrafımda suan kımse olmadıgını konusucak en bastan belırtmek ısterım.

24 yasındayım 6 aylık evlı 5 aylık hamıleyım mükemmel bır kocam var onu cok sevıyorum aynı sekılde onunda benı sevdıgını dusunuyorum ama bugun içimi sıkan sey maddiyat

eşimin bekarken çekmıs oldugu bır kredı var ve ben bunu 2 aylık hamıleyken falan ögrendım ya da daha önce bana soyledı ama rakamı az soylemıste olabılır tam hatırlamıyorum acıkcası şimdi ay sonunu getıremıyoruz eşim memur 2100 maaş alıyor ben özelde çalısıyorum 1200 maaş alıyorum

810 tl eşimin banka kredisi , 170 eşimin evkur mobılya borcu , 370 benım evkur mobılya borcum , 200 beyaz eşya , 475 ev kredisi , 200-250 ttelefon faturası , 500 arabanın son taksıdı kredi kartlarının asgarı tutarlarını bılmıyorum bile

iki yakamız bır araya gelmıyor 27 mılyarlık bır arabamamız var satsak tum borclarımız sıfırlanır ama onuda satmak ıstemıyorum böyle işte bu ay baya fazla düşündürdü bu borclar benı sıkıldım

Doğmunuzu sağlıkla yaparsınız inşallah.
Eğer arabanızı satarsanız, borcunuz sıfırlanırsa satın ve bu borçlar büyümeden çözümleyin. Sonra yine taksitle bir araba alabilirsiniz.

siz 6 aydır bu bahsettiğin borçları ödüyorsunuz benim anladığım kadarıyla.Bebeğiniz doğana kadar da biçok borç bitmiş olmaz mı.

hazırdaki malı satmak kolay değildir muhakkak ama şu anda daha mantıklısı görünmüyo bencede arabanızı satın borçlarınızı kapatın sonra ufak çapta bi araba alın.. hamilesiniz arabasız olmaz..

valla canım belliki evin araban var dua et bunların borcunu ödüyorsun bizim ortada hiçbirşeyimiz yokken dünyanın borcunu ödedik maaşlarınızda çok iyi bebeginde dunyaya gelecekmiş sıkma canını derim..evimize 3250 lira para giriyor ama de ki neyin sahibisiniz ? hiçbirşeyin...diger borçlarını çok düşünme biter gider ..7 yıl olacak evleneli ne borçları devirdik biz aklın hayalin durur..hamileliğinin tadını çıkar..asgari ücret alıpda dunya kadar borç derdi çeken bunun akabinde hiçbirşeyin sahibi olamayan kısa deyimle 1 liraya muhtaç insanlar var.bol bol şükret canım..

Senin hesabına göre aylık yemek temizlik maddesi alışverişi ve benzin için toplam elinizde kalan para 350 falan oluyor. Anlamadım yetişkin insanlarsınız 30 milyarlık araba almaya kalkmadan önce toplama çıkarma yapmadınız mı?Ayrıca yeni evlisin altınını satıp borcunu öde yoksa böyle kredi kartının mimimumunu ödeye ödeye borcunuz katlanır faiz cezalarıyla.

dikkatimi çektide canım alınma yazacaklarıma mesajını birdaha okudum 200-250 lira telefon faturası demişsin bu bikere çok fazla bana göre...düşünüyorum eşimle benim heryöne faturalı hatlarımız var taşşş çatlasa 70 lira geliyor eşiminde benimde heryöne 1000 dakika toplam 2000 dakika ediyor bitiremiyoruz bile..

sonra kredi kartları resmen batak çektim de bilirim borçlarımız bitti de ALLAHtan kırıp attırdım eşime 1 tane kaldı oda öylece durur kenarda saglık sorunu olurda lazım olur belki diye yoksa elimizi sürdüğümüz yok..lüks tüketimlerin varsa onları kısa süreliğine rafa kaldır ben öyle yaptım nereden baksan 3 senedir öldüm öldüm dirildim..Çok şükür bitti de kurtulduk..27 milyarlık arabanızı borçlarınız belinizi çok büküyorsa satabilirsiniz daha düşük model ve içinize sinen yine lüks bir araba alabilirsiniz..ve 500 lira arabanın son taksidi demişsin zaten diğer aya 500 lira diğer borçlarınızı kapatmanızda güzel bir para küçümsenecek bir miktar değil..

ben inanır mısın boynumdaki kolyeme kadar eşimin eline verdim borç bitsinde rahat bir nefes alayım diye..dunya kadar borç kenarda dururken altınlarımın köşede durmasının bana hiçbir faydası olmadı çünkü.. eğer ufak birikimleriniz varsa kenarda onlarıda sorunlarınızı gidermekte kullanabilirsiniz..

Son düzenleme:
kredı kartlarına toplam borcumuz 1.960.42 tl

evkura toplam borcumuz 6,082,00 tl

beyaz eşyanında sadece 200 tl si kaldı

mutfak masraflarını tıcket kartım var ayda 170 tl onla karsılıyoruz

bunun dısında 200 tl telefon ıcın cok degıl mı dıye sormus bır akadas 200 tl 3 adet cep tel. elektrık su dogalgaz hepsı ıcınde canım ona normal dıyrum ama cokmu gercekten

canım ya bılezıklerım vardı 6 tane eşim takmıstı 2 tane babam 1 taneannem dayılarım falan toplamda 15 mılyarlık falan altınım vardı sattık onları suan sadece 4 tane ceyregım var onuda saklıyorum zor gunler ıcın ama satıp kredı kartlarını kapatmayı dusunuyorum

ben eşimin kredı borcunun o kadar yuksek oldugunu bılsem dırek oraya yatırırdım arabaya falan harcamazdım ama eşim kendı basına halledebılecegını dusunmus bana son ana kadar net rakamı söylememıstı 30 mılyar falan aylık 810 tl dıger borclar bıtse o sorun degıl gıbı gozukuyor suan ıcın gözume ama bılemıyorum offf :26:

Hem ev hem arabayı aynı anda aldınız ve iki krediyi birliktemi ödüyorsunuz. Valla helal olsun biz bir ev kredisi ödüyoruz anamız ağladı. Bende 7 aylık hamileyim ve arabamız yok almıyoruz daha doğrusu alamıyoruz ((

siz 6 aydır bu bahsettiğin borçları ödüyorsunuz benim anladığım kadarıyla.Bebeğiniz doğana kadar da biçok borç bitmiş olmaz mı.

ben 3 ay daha calısmayı dusunuyorum bu 3 ayda beyaz esya arabanın son taksıdı ve kredı kartlarının buyuk kısmı bıtmıs olucak hesaplarıma gore ama bakalım hayırlısı

beyaz eşyalar ve araba bitiyormuş bu durumda aylık 700 TL lik masrafınız azalacak. Bu ay sıkındişinizi ailelerden destek alın özel harcamalarınızı yok edin. Eğer varsa düğün takınız bir kısmını bozup elinizi rahatlatın. Ev kur brcunu peşin kapatmanın alemi yok nasılsa ekstra faiz ödemiyorsunuz. 200 TL lik telefon faturası diye belirttiğiniz meblada elektirik su doğal gaz varsa tabiki çok değil ama kışa girdik doğalgaz zammı almış başını gitmiş. O hesapta bir hata olabilir. Yada önümüzdeki ay daha fazla gelebilir. Ben geçen ay 15 gün yakmama rağmen sırf doğalgaza 120 TL ödedim. Malum evde bebekde var kısmakda pek mümkün olmuyor. Eşinizin kredisinin kaç taksiti kaldı? arabanızı satıp kapatın boorçları sonra kalan para yetmezse biraz daha kredi çeker yeni araba alırsınız en azından tek borcunuz olur dicem ama yine ekstra faiz girecek. Diğer taksitlerin kaç ay kaldığınıda bilmiyorum ama kredi kartlarına çok d,kkat edin askari ödemek neredeyse hiç ödememek anlamına geliyor çünkü

hayır canım ya evım yok benım

ev kredısı degıl o borcları kapatmak ıcın cekılmıs baska bır kredı arabamın kredısı yok sadece son 500 tl verılıcek o kadar

200 lira sadece cep telefonu ise çok fazla yok içinde su elektrik doğal gaz var ise fazla değil uygun bile hatta ...

500+200 biten taksidleriniz eder 700 lira zaten bu parayıda diğer borçlarınızın üzerine koyarsanız hiçde sıkıntı çekmezsiniz kenarda kıyırda altının varsa ve borcun derdin boyunu aşacak gibiyse bitiremem asla diyorsan kaldı ki bebek geliyor dünyaya birde onun masrafı eklenecek borçlarınızı bitirin kurtulun derim..benden sana bir tavsiyedir bu sadece naçizane hemiiiiide

ben bu acıyı tecrübe etmiş biri olarak en yumuşak karnımdır bu borç-dert olayı ALLAH düşürmesin birdaha..Rahat rahat ohh beeee demek varken sıkıntı çekerek borçlarınızı katlamaktan başka birşeye yaramaz suanki durumunuz ama yok bacım biz böyle aşarız dertleri diyorsan açmış olduğun konunun pek bir ehemmiyeti kalmaz..eldeki yatırım borç gani olduğu müddetçe asla getirisi olmayan ölü bir yatırıma döner...Tabii kenarda köşede birikmiş bir meblağ ya da dügün takıların varsa geçerli olur bu dediğim, kocacığınıda kendini de fazla üzmeden bir kısmını kullanabilirsiniz takılarının borç gideriminde ..zaten o zaman hafifler borç yükünüz

çocuk olunca çalışmıycak mısın?o zaman da yetmesi çok zor tek maaşla hem benzin hem diğer masraflar hem eşinin borcu falan. Bence çalışmaya devam et.

dogalgazı haftada 4 aksam yakıyorum ondan az gelıyo olabılır canım ya acıkcası bankadan yenı bır kredı cekıp onun faızını ödemek zor gelıyor dedıgın gıbı su 700 tl lık extra harcama bıterse belkı rahatlarız bıraz offfff eşimin tum kartlarına el koydum maaş kredı harclıgını ben verıyorum gerektıgı kadar boylelıkle nereye ne kadar borcu oldugunu ögrendım umarım iş işten gecmemıstır ve en kısa zamanda toparlanırız

ailelerden yardım isteme konusuna gelınce suan ıcın onuda yapmam yapamam ıkımızınde kardesı ünuversıte okuyor herkesın kendıne gore derdı vardır ama cok zor durumda kalırsam mutlaka ısterım

canım bana sorarsan işten hemen çıkma dogumuna yakın çıkarsın ve zaten devlet sana 4 ay gibi bir süre izin hakkı veriyor..dogumdan 2 ay önce ve dogumdan 2 ay sonra eğer özel şirket bunu kabul etmiyorsa dogumuna kadar çalış ve çıkışını ver ssk sana toplu bir para verecek o 4 aylık dönemde ayrıldıgın izin için alacağın o parayla doğum masraflarınızı karşılarınız..

canım öncelikle ben bu iki yakamızın birleşmemesini çektiğimiz krediler girdiğimiz faizlere buluyorum... rabbim kazancımızın bereketini vermiyor.. bende 30milyatlık araba aldım kredi çektim sonra bi baktım araba taksiti araba benzini, pulu, kaskosu derken iki yakam kavuşmaz olmuş... bu arada kartlar almış başını gidiyor uykularım kaçıyordu ben bekarım bu aradaa...bende sattım arabayı,kredi borcundan benzinden puldan kaskodan kurtulmuş olddum kredimi kapadım banada 15000 tl para kaldı, maaşımda bana kaldı şimdi o paraya bankaya faizsiz bi hesaba yatırcam,, toplam 3000 tl felan kart borcum var onuda maaşımdan ödicemm... bunalımda kurtuldum üstüne köşedede param var... ben sattım kurtuldum satın daralmayın yine alırsınız.. en güzel günleri zehir etmeyin...

15000 tlyi faizsiz hesaba yatırana kadar altın alıp bankada kasaya koy durduğu yerde değerlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…