çok sıkıldım bunaldım bugün iki yakamız bırleşmedı

ev almışsınız, 30 milyarlık araba almışsınız -ki arabanın son taksidi zaten- 250 tl tel. masrafı yapma lüksünüz var, ve iki yakanız bir araya gelmiyor diye sızlanıyor musunuz?

matematiği devlet bahçeliden öğrendiniz galiba..

Ufak tefek kısıntılara giderek biraz rahatlatabilirsiniz kendinizi ta ki borçlarınız bitene kadar. Bakın beyaz eşyaya ödediğiniz borç bitmek üzere.Oradan bile size para kalmaya başlayacak.Az sabedin.

- Tlf. masraflarınızı düşürerek başlayabilirsiniz bence.Çünkü tlf. na verilen parayı gerçekten boş görüyorum ben.

- Evde bazı tasarruflara başvurabilirsiniz.

- Ek iş yapabilirsiniz ; distribütörlük mesela

-Belki arabayı satabilir yerine daha düşük modelli bir araba alabilirsiniz.

-Kredi kartlarının boçları bitene kadar kredi kartını mümkün olduğunca kullanmayabilirsiniz.

Biz evlenemiyoruz işte. ikimizin toplam maaşı : 2200 tl. borcumuz ise, şu anda 17.000 civarı
nişanlım, borçları sıfırlayıp düğün yapmam lazım biran önce diyor. evde kira olacak, üstelik borçların hepsi ayrı yerlere...
benim maaşın tamamı taksitlere gidiyor, onun cebine kalan 200 tl...
bu kadar borcu ödüyoruz daha ortada, halı yok, perde yok, beyaz eşya yok, düğün parası yok..
ve biz evlenmeyi düşünüyoruz. borçlar bitsin dersek 2 sene nişanlı kalmamız lazım..
nasıl üstesinden geliriz bilmiyorum. ikimizin maaşı borçları karşılamazken birde evlenip + eksik eşyaların borcu + kira+ mutfak masrafı vs. sine girersek ozaman evlilik zehir zıkkımında ötesinde olur.. Evlenemiyoruz. Allah ev kuranlara, evlenenlere, borcu olalara yardımcı olsun inşallah. İçlerinde bizlerinde yardımcısı olsun... AMİN...

amin canım her sey o kadar zorki

maddi sikintilar tabiki kolay degil ben 12 yillik evliyim,bende esimde calisiyoruz,luksunuz cok kardesim,once bunlari ortadan kaldirini,benim eviminde eksikleri var ama ben onlari sirasiyla aliyorum hepsini ayni anda almak zorluyor malesef,aldigim her neyse once onun borcunu odeyip sonra diger eksigimi aliyorum,sizde biraz hesap yapin derim .

Bir nazar boncuğunu hakettin canım.Maşallah !

:) teşekkür ederim canım. Bu arada biz yeni eşya da almadık 2 oda bakla sofa mantığı ile gözümüzü karartıp evlendik. Herşey tastamam olsun da evlenelim desek muhtemelen 40 - 45 yaşına gelirdik. Ben çeyizimi getirdim, bir de yatak odası aldık o kadar... Eşimin eski eşyalarını kullanıyoruz hala. Ayrıca bulaşık makinemde yok benim elimde yıkıorum bulaşıklarımı. Çamaşır makinem desem yalvarıyorum bazen başına geçip "hadi canım çalış bakayım, bak paramız yok yenisini alamayız elimde çitiletme bana çamaşırları" diyorum. 2 çalışıyorsa 1 sefer arıza çıkartıyor. Buzdolabıda sinyaller vermeye başladı bir de o çıkacak başımıza dert :) Maaşı şimdikinden yüksek olan daha iyi bir işe girebilirsem çamaşır makinesi ve buzdolabını yenileyeceğiz inşallah. Bence istedikten sonra herkes bir şekilde 3-5 kuruşla dahi olsa düzlüğe çıkar. Yeterki insan sevdiğinin yanında olsun, huzurlu olsun, başka dert vermesin Allah.

Arkadaşım seni tebrik ediyorum inşallah en kısa zamanda istediğin herşeye sahip olursun..

telefon faturaları çok fazla değilmi??biraz kısabilirsiniz.
hem arabanız var,insanlar lüks içinde yaşarken iki yakamız bi araya gelmiyor dediğinde kimse inanmaski..
satın,çocugunuzu dogurun.borçlar kapansın.
maaşlarınız çok iyi ilerde araba alırsınız.

ev aldığımız hıc bır sekılde yazmısmıyım acaba okuma yazma ögren bence

sıkıntı cekerken arabayı ısrarla satmamak isteyişinize anlam veremedim...

benim sözlümün altında da son model arabası vardı ben daha sözlenmeden sattırdım, cunku araba iyi hoş ama durdugu yerde de para yiyor ve ben evlendikten sonra mobilya borcuydu beyaz esya borcuydu odemek istemiyorum

sattı arabayı ev aldırdım ona krediyle... evide kiraya verdik suan kira krediyi karsılıyor hemen hemen

hem arabanın masrafından kurtulduk hem ev sahibi olduk....

ayrıca evlilik içinde bekletiyorum... ikimizde elimizden geldigince para biriktirp sıfır ve ya minimum borcla evlenelim ki boyle laflar etmeyelim birbirimize diye

madem bunca borc var biraz bekleyebilirdiniz evlilik iiçin

hadi evlendiniz... cocuk için bekleyebilirdiniz...

bu duruma kendinizi zorla sokmus gibi bir haliniz var... yinede allah yardımcınız olsun ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…