- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.860
- 298
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
810 tl eşimin banka kredisi , 170 eşimin evkur mobılya borcu , 370 benım evkur mobılya borcum , 200 beyaz eşya , 475 ev kredisi , 200-250 ttelefon faturası , 500 arabanın son taksıdı kredi kartlarının asgarı tutarlarını bılmıyorum bile
iki yakamız bır araya gelmıyor 27 mılyarlık bır arabamamız var satsak tum borclarımız sıfırlanır ama onuda satmak ıstemıyorum böyle işte bu ay baya fazla düşündürdü bu borclar benı sıkıldım
Biz evlenemiyoruz işte. ikimizin toplam maaşı : 2200 tl. borcumuz ise, şu anda 17.000 civarı
nişanlım, borçları sıfırlayıp düğün yapmam lazım biran önce diyor. evde kira olacak, üstelik borçların hepsi ayrı yerlere...
benim maaşın tamamı taksitlere gidiyor, onun cebine kalan 200 tl...
bu kadar borcu ödüyoruz daha ortada, halı yok, perde yok, beyaz eşya yok, düğün parası yok..
ve biz evlenmeyi düşünüyoruz. borçlar bitsin dersek 2 sene nişanlı kalmamız lazım..
nasıl üstesinden geliriz bilmiyorum. ikimizin maaşı borçları karşılamazken birde evlenip + eksik eşyaların borcu + kira+ mutfak masrafı vs. sine girersek ozaman evlilik zehir zıkkımında ötesinde olur.. Evlenemiyoruz. Allah ev kuranlara, evlenenlere, borcu olalara yardımcı olsun inşallah. İçlerinde bizlerinde yardımcısı olsun... AMİN...
Bir nazar boncuğunu hakettin canım.Maşallah !
:) teşekkür ederim canım.Bu arada biz yeni eşya da almadık 2 oda bakla sofa mantığı ile gözümüzü karartıp evlendik. Herşey tastamam olsun da evlenelim desek muhtemelen 40 - 45 yaşına gelirdik. Ben çeyizimi getirdim, bir de yatak odası aldık o kadar... Eşimin eski eşyalarını kullanıyoruz hala. Ayrıca bulaşık makinemde yok benim elimde yıkıorum bulaşıklarımı. Çamaşır makinem desem yalvarıyorum bazen başına geçip "hadi canım çalış bakayım, bak paramız yok yenisini alamayız elimde çitiletme bana çamaşırları" diyorum. 2 çalışıyorsa 1 sefer arıza çıkartıyor. Buzdolabıda sinyaller vermeye başladı bir de o çıkacak başımıza dert :) Maaşı şimdikinden yüksek olan daha iyi bir işe girebilirsem çamaşır makinesi ve buzdolabını yenileyeceğiz inşallah. Bence istedikten sonra herkes bir şekilde 3-5 kuruşla dahi olsa düzlüğe çıkar. Yeterki insan sevdiğinin yanında olsun, huzurlu olsun, başka dert vermesin Allah.
ev almışsınız, 30 milyarlık araba almışsınız -ki arabanın son taksidi zaten- 250 tl tel. masrafı yapma lüksünüz var, ve iki yakanız bir araya gelmiyor diye sızlanıyor musunuz?
matematiği devlet bahçeliden öğrendiniz galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?