çok sıkıldım bunaldım bugün iki yakamız bırleşmedı

hayır canım ya evım yok benım

ev kredısı degıl o borcları kapatmak ıcın cekılmıs baska bır kredı arabamın kredısı yok sadece son 500 tl verılıcek o kadar

Hımmm anladım cnm. Ama az kalmış birazcık dayan birazcık ta dikkatli harcama yaparsan bir kaç ay düzene girer diye düşünüyorum. Hem sen doğum iznindeykende paranı alıcan sonuçta sigortadan.
Hem çocukta bereketiyle gelirmiş. inşallah en yakın zamanda rahatlarsın cnm. Çok stres yapma borç ödenir.

ya zaten 8,5 ayı dolana kadar calısmayı kesınlıkle dusunuyorum suan yerıme bır stajer bakıyoruz gecıcı dogumdan sonra 4 ay gelmıycem eger gecıcıyı bulabılırsek işime gerı donucem alıcagım dogum parasınıda kesınlıkle bebege harcıycam kenarda dedıgım gıbı satabılıcegım sadece 4 altınım kaldıkı bakalım bu gıdısle onlarda gıdıcek gıbı

kızlar arabayı sat dıyosun ıyı hoş dıyosunuzda ne bılıyım o bana aıt ılk sey daha dogrusu esımle bana arabayı satmak en son dusundugum sey eger taksıtlerı ödiyemecegımı dusunursem belkı

o söyleyenlere inanma sen canım 75e sanmam düşsün..altın herzaman uzun vadede iyi bir yatırım aracıdır kısa vadede zaten köşeyi dönemez kimse..benim altınlarım bana hiçbirzaman zarar olarak geri dönmedi..uzun vade altın en iyi yatırım araçlarından biridir..herşey zamlanırken faizler yükselirken altın ne diye 75'e kadar düşsün ?

kızlar arabayı sat dıyosun ıyı hoş dıyosunuzda ne bılıyım o bana aıt ılk sey daha dogrusu esımle bana arabayı satmak en son dusundugum sey eger taksıtlerı ödiyemecegımı dusunursem belkı

anım siz sağa sola çok taksitiniz var ondan sıkışıyorsunuz ben olsaM arabayı satarım tüm kartları taksitleri kapatırım bir iki ay daha toparlandıktan sonra yine araba alırım bu defa tek bi yere borçlanırım,,ama eşinin krediside var yada o bitmeden hiçbişey yapmam çünkü yüklü bi miktar.

bende ınanmıyorum 75 e dusucegıne hıc sanmam

evet taksıtler bıtse sadece kredı kalsa cok rahatlarım

altının gramımı 75 e düşecek yoksa çeyrek altınmı düşecek ikisi çok farklı. 22 ayar altının gramı şuanda 100 TL seviyesinde zaten
Eğer gramı düşecekse anlarım ama çeyrek altının 75 e düşmesinin imkanı olmadığına eminim. Benim kuzenim dövizci bebeğin altınları var biraz ona sordum abi bozdurup bankaya koyayım mı diye bana sakın dedi. İnan bahsettiğin seviyeye düşmesinin imkanı yok

Altının o kadar düşme imkanı yok çünkü dünyada altın üreticileri bile nerdeyse o fiyatın üzerinde altını mal ediyor ki bunun üstüne satışı, karı filan var. En başta altın üreten büyük global firmalar ayaklanır maliyetin altına fiyatlar düşerse.

sıkma canını. borçlar hepimizin derdi. ama borçsuz da bişey olmuyor. 5 yıllık evliyim iki yakamızın bir araya geldiğini görmedim daha. tam bu ay düze çıkıcaz desem başka bişi çıktı. halimize şükredelim kazanıyoruz ki borca giriyoruz. o krediler de biter. üzme tatlı canını. sen bebeğini düşün mutlu ol. gerisi boş.

Eşim 800 ben 700-TL maaş alıyoruz toplam eve giren para 1500-TL kontorlü hat aldık faturalıları kapattık bir ay bana bir ay ona kontor yukluyoruz. Kampanyalı kontor hatları var 20-TL ye 100 Tl lik 30-Tl ye 150-Tl lik konuşma veren faturalı hatları kapatıp onlardan alın bu şekilde bir ay size bir ay ona yükleme yapın. 400-Tl kira veriyoruz, Eşimin kredi borcu var bekarlıktan onu ödüyoruz 250 - Tl benim var 300-Tl vergi borcum. Bir ay onun bir ay benimki ödeniyor. Faturalar 200'e yakın geliyor. Şimdi kış da geldi doğalgaz zamlandı tek odada oturup yakmamaya çalışıyoruz. Kredi kartlarına da aylık 300 gidiyor. 200-300 de aylık bize kalan para o da gidiyor ay sonuna gene kredi kartına dadanmak zorunda kalıyoruz ekmek alacak para kalmıyor...

Oturup bir ödeme planı yapıp kuruş kuruş harcama yapmayı deneyin. Eşim bazen bana seni Türkiyeye ekonomi bakanı yapsak Borcu falan kalmaz memleketin gıdıp gıdım harcıyorsun parayı harcarken için acıyor diyor alaya alıyor beni, ama her ay sonunda da teşekkür ediyor bu huyuma. Hayatınızdaki gereksiz harcamaları kısmayı deneyin. Arabayı satıp biraz elinizi rahatlatıp sonra tekrar alabilirsiniz de. Hem hamilelikte stres te yaşamamış olursunuz.

Bir nazar boncuğunu hakettin canım.Maşallah !

ev kendi eviniz ve kirada değilseniz eşinizin maaşı çok çok çok iyi asgari ücretle ev geçindiren insanlar var.
1.500 maaş alıyorum şuan eşimde işsiz iş arıyor ama ben hep şükrediyorum çünkü param çok bereketli yinede yetiyor.ki geçici borçlarınız var.Bence maddiyatınızda bir sorun yok bence.ki yeni evlisiniz.biraz lüksünüzden gezmenizden tozmanızdan sıkarsanız sıkıntı olmaz

Arkadaşım en azından satıp borçlarını kapatabileceğin bir arabanız var. Benim eşim özelde çalışıyor 900 lira alıyor, ben de çalışmak zorunda olduğum için çalışıyorum 750 lira alıyorum. 11 aylık bebeğimiz var. Ayda 500 lira ev kirası var. 500 lira kredi kartı taksitleri var. O da hepsini kapatamıyoruz bile borcun. O yüzden her ay böyle. Geriye 650 kalıyor. Elektrik su 100 lira desen ortalama. Kaldı 550. Üni. okurken aldığım öğrenim kredisi taksidi 100 lira. 450 lira kaldı. 300 lira mutfak ve bebeğimin masrafı toplam. 150 lira kalıyor. Yani eşim ve ben 150 lirayla bir ay geçinmeye çalışıyoruz. Şimdi bir de doğalgaz çıktı. Bugün o kadar moralim bozuk ki. Sabah 1 aylık doğalgaz faturası gelmişti. 227 lira gelmiş. Şok oldum. Zaten akşam 8'de gidiyoruz eve çalıştığımız için. Yüksekte de yakmıyoruz anlamadım gitti ya. Dile kolay 227 lira. Şimdi bu ay yine bayağı zora gireceğiz. Satacak hiçbir şey de yok maalesef. Ah şu borçlar bir bitse

Herkes arabayı satıp borçlarınızı kapatın demiş,bencede çok mantıklı.Sizin durumunuz ülkede bir çok kişiden iyi durumda şükredin.
Hiçbir sıkıntım olmasın,rahat yaşayayım derken ayağınızı yorganınıza göre uzatmazsanız ik yakanız bir araya gelmez tabiki.
Hiç canınızı sıkacak bir durum yok ortada, ya araba gidecek siz oh diyecekseniz ya da dişinizi sıkıp borçlarınızı ödeyeceksiniz.Yine diyorum şükredinki giderlerinizi karşılayacak bir geliriniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…