Çok sıkıldım, herşeyden herkesden nefret ediyorum

tiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
117
1
68
Çanakkale
neden herşey bir geldi mi üstüste geliyor, neden her seferinde herşeyin sorumlusu ben oluyorum, ailen bir yandan vuruyor, sevdiğin ve dostun..
hepsi bir anda bana karşı olmak zorundalar mı? hiç mi vicdanı yok kimsenin. herkes için bu kadar değersizsem neden tutuyorlar beni hayatlarında..
defetsinler beni madem, bazen öyle anlar geliyo ki ölmek aşırı cazip geliyor, ağlamaktan gözyaşlarım kurudu, Rabbim başka dert vermesin tamam ama insan kaldıramıyor artık, sinirler laçka olmuşş..
25 yaşındayım ama hala kimim, kimin nesiyim sorusunun cevabını veremedim.
herşeyden ve herkesten nefret ediyorum,
keşke doğmadan ölseymişim!!!!!!!!!!!!!!!

cnm öncelikle sakin ol lütfen...herkes bazen bu hisse kapılabiliyor..ara ara bana da oluor..seni bu kadar bunaltan şey ne peki..anlatmak ıstersen fikir vermeye çalışırm ..kendini daha fazla üzme hiçbşy için..

hava değişikliğinden olabilirmi?
bende öyleyim çünkü bi kaç gündür

Derdini anlatmayan derman bulamaz.
Ailen ne yaptı?
Arkadaşın durdık yere neden tepki verdi?
Nişanlın hep mi böyle seni umursamazdı?.......

sorun çok..
ailem birçok şeyde haksız yere beni suçluyor, nişanlım desen kendi morali bozuk diye beni umursamıyor, dostum desen bir daha seninle konuşmak istemiyorum diyor..
ben neymişim böyle yaaaa

iyide bunlar durup dururken olmazki
herşeyin bir nedeni vardır

ne oldu, anlat bakalım, merak ettim şimdi

Son düzenleme:
OOOOOOO hem anlatmazsam boğulcam deyip konu açıyo,
hem de ağzından laf alana kadar konudan çıkıyor analamadım

Pardon geri dönmüşsünüz mesajıda silemedim

Son düzenleme:
kızlar ben iş bulamayıp yüksek lisans yapan gerizekalı biriyim, evlenmeme de 1 yıl kaldı,
yüksek lisansı ailemin zoruyla yapmayı kabul ettim, özelde çalışmamı istemediler, yarım dönemim kaldı bitmesine..
ve şimdi de kpss ye hazırlanıyorum, ailem de anladı, yüksek bitince birşey olamayacağımı, çünkü alım yok üni.lerde. deli gibi son 1 ay kala gene ailemin zoruyla sırf devlet kapısı olsun mantığı ile, kpss çalışmaya başladım. nişanlım ise, benim de bir an önce iş bulmamı istiyor, yani evlendikten sonra benim de bir süre çalışmam gerekecek. onun ailesinden yana destek yok, benim ailem de sadece kendilerini geçindirebiliyo, o yüzden, nişanlım da evlenmeden önce. özelde iş bulalım deyip duruyor, birine tamam desem biri olmaz diyor, kimse çıkıp da sen ne istiyosun, ne düşünüyosun demiyor, ailem baskıcı bir aile olduğu için laflarının üzerine laf söyleyemiyorum, nişanlım da bunun acısını benden çıkarıyor..
dostuma ise, bu durumu anlattım, hep ben hep ben diyomuşum, bencilmişim,,
zaten tek çocuğum, ben kime anlatayım kimden medet umayım bilemedim yaa.

Canım diyeceğim inanki çok üzüldüm,
ama sen üzülme olur mu?
Biz burada konuşarak sana gereken ne ise yardımcı olmaya çalışırız en azından
moral veririz.

artı okumaktan da, yarın ne yapacağım diye düşünmekten de bıktım.
ailem yük oluyosun da dedi bana zamanında..
gelenler geldi bana,,

peki sen ne istiyorsun ? yani gelecekle ilgili planların nedir ? çevrendekilerin ne istediğini öğrendik , sen de isteklerini söylersen belki orta nokta bulunur ...bu kadar kendini harap etmene gerek yok bence

Ailene laf anlatamaman üstüne nişanlın üstüne arkadaşın.
Anladığım kadarıyla evlilik arefesinde olman ve bu yorucu yolda
nişanlınla tek kaldığını hisstemen seni hassaslaştırmış.
Arkadaşını kafana takma seni bu zor durumunda bencillik diye üzebiliyorsa zaten seni anlayan dostun değildir.
Ailene gelince, ne ailen nede nişanlının istediği deil senin neler istediğin önemlidir.
İnan ki ben çok pişmanım babamı ezipte tahsilime devam etmediğim için.
Bu kadarda ümitsiz olma kpssyi de kazanırsın kazanmasanda mesleğin ne ise özele girersin.
Ama seni çalışman gerekli düşüncesine iten nişanlın için değil,
kendi ayakların üzerinde durabilmen için...
Nişanlının sana trip yapması çok saçma burda anlattığın kadarı ile ben nişanlını bencil olarak görüyorum
Sen evlendikten sonra çalışmak zorunda depğilsin ki sana neden çalışmıyorsun hala diyebiliyor.
Açıkçası bu konuya yönelip istediğin işte KENDİN için çalışmanı öneririm.

Son düzenleme:

sen 25 yaşına gelmişbir bireysin.senin kendine ait bir hayatn var.neden bu hayatını başkalrının istegine göre yaşıorsun?ailenin bu kadar baskın olmasını doğru bulmuorm.elbette fikirlerini söylemeliler ancak baskı altına alarak değil.Bence bo konuda konuşmalsn ailenle.nişanlında bir an önce yuvanızı kurabılmnz için özelçalışalm dıodr çnku ozelde iş bulmak çok daha kolay..Hepsi üstüste gelmş boğulmşşsnz.ama bence sizi asıl boğan ailenizn baskısı çünkü yapmanız gereken ile ailenizin istekleri örtüşmüor..herşeyin hayırlısı olsn hakkınızda..

kızlar ben kendi adıma birşey yapamıyorum sorun o, ben şunu istiyorum dediğimde herkes gülüyo bana..
nişanlıma yüksek yapıcam dedim, zar zor ikna oldu, kpss çalışıcam dedim güldü, öyle kolay değil diye, onun tek isteği beni özelde çalıştırmak..
aileme kpss çalışmak istemiyorum okumak istemiyorum dediğimde de bana güldüler, sen özelde yapamazsın, hiçbir yere gitmek yok izin vermiyoruz diyolar..
çok matah bi bölüm okumadığım için bunlar geliyo başıma..

cnm bi dönem benim yaşadıklarımı ters istikamette yaşamışsın:90:
ben okumak istiyodum ailem hayır diyodu,çalışmak istiyodum gene hayır diyolardı,
sürekli hayal alemindeydim,okusam şöyle olur çalışsam böyle olur diye,
ama onlara karşı gelemiyodum,neticede üni.yi kazandım eve geldim sanki cenaze çıkmış,
göndermek istemiyolar ve amcama varana kadar herkes okuma boşver diyor.
gelde çıldırma,baktım olcak gibi değil istemsiz olarak aileden biraz geri çektim kendimi,
konuşmadım aynı ortamda olmadım felan,
derken okuycam ben gidicem diye direttim ve hayallerimin peşinden gittim,
bu hayat benim ne kadar ailem olsada onlara ne?
okulu dereceyle bitirdim,şuan özel sektörde yöneticiyim,
aileme şuan çok gülüyorum,benle nası gurur duyuyolar anlatamam,
e bi zamanlar göndermemek için çabalıyodunuz diyemiyorum kırılmasınlar diye,
kıssadan hisse kimseyi dinleme nişanlıını dahil,
sen ne istiyosun önemli olan o,
ve unutmaki hayat bize bir kere sunuluyor,kendi istediğin gibi yaşayamayacaksan ne anlamı varki..

canım kapıyı çarpıp gidemem ya, hiçbir yere gidemezsin diyen babaya ne denir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…