- 26 Mart 2018
- 28.475
- 128.078
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba
Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Bize, özellikle eşimede bir kaç kişi o gözle bakıyor. Neden, hesabini bildigi icin. Resmem sen cimrisin yapmaz yaptirmazsin diyor. Dolu sofranin önünde bide. O kadar öfkelenmiştim ki, erkek akrabamin hatrina sustum. Önüne bak ibret al dicektim ama neyse.
Ne zaman gelseler en iyi sekilde agirlar, onlara gidince eger kiyas yapmak gerekirse ayni özenmeyi göremeyip bide eli boş gitmeyiz,eşim sevmez. (Bununla ilgili en son konu acmistim iftar masasi mevzusu ama maalesef beni herkes ac gözlü beklentili belledi ve konumu kapattirdim).
Ama biz insanlari böyle kabul ediyoruz ok diyip geciyoruz.
Başkalarinin yaninda hesap kitap fiyattan bahsedince oluyor bunlar bence. Esime de dedim.
Akrabalari samimi buluyorsun diye bu konulara girme, sen isini biliyorsun o bilmiyor diye karalamaya calisiyor belkide dedim.
Benim akraba çevremde de bizim kazancımızın hesabını yapıp ona göre hükümde bulunanlar var canım. Akrabalara göre de ben savurganmışımYani anlayacağın insanlara kendilerini ilgilendirmeyen şeylere karışmaya pek hevesli.
Valla üç kuruş kazanacağız diye dışarıda bilmem kaç kişinin kahrını çekiyoruz. Kolay mı para kazanmak.
Tabi ki harcarken de düşünerek harcamak lazım. Bunun adı cimrilik değildir.
Madem makbule geçmiyorsunuz " cimrilik öyle olmaz, böyle olur" deyip yaptığınız yardımları kesin.
Bence siz onlara deyin ki siz bana ne yaptınız ?? Ne yardım gördüm deyin ?
Birilerine maddi olarak bir şeyler yapmanız cimri değilsiniz demek değildir.
Ya da hesap yapıyorsanız diye cimrisiniz denemez.
Benim cimri kavramım şu dur; dışarıda yemeğe gittiğinde menüye bakıp sadece ucuzunu şipariş isteyen ya da içeceğiyle kuruşuna kadar kendine düşeni hesaplayan adam cimridir.
İsterse bana ev almış olsun, içilen iki çayın hesabını yapıyorsa gözümde cimridir yani değişmez.