Çok sıkıldım!

Benim akraba çevremde de bizim kazancımızın hesabını yapıp ona göre hükümde bulunanlar var canım. Akrabalara göre de ben savurganmışım :halay:Yani anlayacağın insanlara kendilerini ilgilendirmeyen şeylere karışmaya pek hevesli.

Merhaba
Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Bize, özellikle eşimede bir kaç kişi o gözle bakıyor. Neden, hesabini bildigi icin. Resmem sen cimrisin yapmaz yaptirmazsin diyor. Dolu sofranin önünde bide. O kadar öfkelenmiştim ki, erkek akrabamin hatrina sustum. Önüne bak ibret al dicektim ama neyse.

Ne zaman gelseler en iyi sekilde agirlar, onlara gidince eger kiyas yapmak gerekirse ayni özenmeyi göremeyip bide eli boş gitmeyiz,eşim sevmez. (Bununla ilgili en son konu acmistim iftar masasi mevzusu ama maalesef beni herkes ac gözlü beklentili belledi ve konumu kapattirdim).

Ama biz insanlari böyle kabul ediyoruz ok diyip geciyoruz.
Başkalarinin yaninda hesap kitap fiyattan bahsedince oluyor bunlar bence. Esime de dedim.
Akrabalari samimi buluyorsun diye bu konulara girme, sen isini biliyorsun o bilmiyor diye karalamaya calisiyor belkide dedim.

Evet başkalarının yanında hesap yaptığımız içim oluyor ana yapılanlar nasıl görünmüyor anlamıyorum, bende hiçbir yere elim boş gitmez hatta şöyle ki ben başkasına giderken resmen zarar ediyorum evimde oturup yesem bana hiç zararı olmayacak. Gerçekten hayret ediyorum neden öyle görünüyorum diye, yani daha ne yapabilirim yaptıklarımı saysam buranda köye yol olur.

Benim akraba çevremde de bizim kazancımızın hesabını yapıp ona göre hükümde bulunanlar var canım. Akrabalara göre de ben savurganmışım :halay:Yani anlayacağın insanlara kendilerini ilgilendirmeyen şeylere karışmaya pek hevesli.

Sürekli şaka yollu ima edilmesinden çok sıkıldım.

Valla üç kuruş kazanacağız diye dışarıda bilmem kaç kişinin kahrını çekiyoruz. Kolay mı para kazanmak.
Tabi ki harcarken de düşünerek harcamak lazım. Bunun adı cimrilik değildir.
Madem makbule geçmiyorsunuz " cimrilik öyle olmaz, böyle olur" deyip yaptığınız yardımları kesin.

Evet Zaten o moda girmiştim bir dönem, herkesin özel gününde en pahalı hediyeleri almıştım ama gel görki benim özel günlerimde bir telefon bile gelmeyince madem öyle artık bende kimseye hayrım olmayacak demiştim. Birde dediğiniz gibi tam 10-11 saatimi iş yerinde geçiriyorum ve özel sektör çalışanları olarak bir garantimiz yok tüm aldığımı etrafıma saçamam ki!

Birilerine maddi olarak bir şeyler yapmanız cimri değilsiniz demek değildir.
Ya da hesap yapıyorsanız diye cimrisiniz denemez.
Benim cimri kavramım şu dur; dışarıda yemeğe gittiğinde menüye bakıp sadece ucuzunu şipariş isteyen ya da içeceğiyle kuruşuna kadar kendine düşeni hesaplayan adam cimridir.
İsterse bana ev almış olsun, içilen iki çayın hesabını yapıyorsa gözümde cimridir yani değişmez.

İki çayın hesabını yapan insan ev alır mı bilemedim ?

Onlar sizin kazancınızı kendi giderlerine göre hesaplayınca kalan para 5 aileye yetiyor o yüzden götürdükleriniz de kuş kadar kalıyor.
10 katını da götürseniz gözleri doymayacak. bence hiç yapmayın artık. bir de sürekli şaka da olsa lafının geçmesi çok kırıcı.

Bazen aileye akrabaya ne yaparsan yap yaranamazsın. Esin ve sen çocuğunun geleceği için tüm önlemleri al. Ailene karşı artık gerçek anlamda kendilerinin dediği gibi cimri ol. Malum haber sitelerinde, finans sitelerinde yakın zamanda ekonomik kriz sinyalleri veriliyor. En az zararla atlatırsın bu bahaneyle.

Eger yaptiklarinizi sık dile getiren biriyseniz insanlar bu șekilde düșünebilir

Bin lira geliriniz varsa ona göre on bin lira varsa ona göre yaşıyoruz.. nekadar geliyosa okadarda gidiyo,cok iyi bilirim kimseye kulak asmayın..

Ben çalışıyorken de aynı durumlara maruz kaldım. Şimdi izindeyim kafam rahat. Bize acımaya başladılar. :))

Siz cimri değilsiniz ama çevrenizde nankörlük edenler var boşverin kulak tıkayın iyilik yap denize at misalih

Bana gore insanlar..
Yaptıgınızın her daim devam etmesini her istenilenin olmasını beklıyorlar..
Çünkü artık yaptıklarınız mecbursunuz gıbı gorunmeye başladı..

Esimin bi arkadasi var, o kadar cok paradan bahsederki paradan tiksinir insan. Hersey para uzerine kurulu.. milletin evine ne kdr para giriyo hesabini yapar vs. Cimridirde ayni zamanda.. adam tek basina calisiyor evde aldi arabasinida yeniledi mis gibi.. biz iki kisi calisiyoruz kiradayiz:)) cok sukur bugunumuze.. Allah herkese daha cok versin tabii, onunkinide anlatmam bu yuzden simdi burda.. herkesinkinin hesabini yapar.. onun gibi olsa herkes cok birikim yapar belki.. ama cocuguma aldigim ayakkabiyi niye dertlenerek anlatayim? Aldigim birsey varsa neden anlatayim birde:)) insanlar tuhaf hakket

Back
X