Çok sıkıntılıyım lütfennn bana bir yardımcı olun..

merhaba.. bence sen kendinden asla taviz verme kendi üstüne düşen görevi yapmıssın özür dilemişsin.. gerisi onlara kalmış bu tarz yaklaşmaları kendi problemleri.. sen yine yüzünden gülümsemeyi eksik etme yine merhaba günaydın iyi akşamlar de ama mesafeli bir şekilde onlar madem böyle yaklaşmak istiyor sen de öyle ol..Sen iyi niyetli olduğunu da belirtmişsin üstelik boşver kimse senden kıymetli değil..

iş ayrı özel yaşantın ayrı. senin sadece arkadaşların iş yerinden olcak diye bir şey yokki. neden arkadaşsız kalmaktan bahsediyorsun.onlar sadece iş arkadaşın.hem zaten iş arkadaşlarınla çokda samimi olmasan olur.kendi arkadaşların yok mu hiç? onlar sadece iş arkadaşın ,çokda bir şey bekleme.işini seviyorsan işine önem ver derim

ben de iki kişinin bildiğine sır demiyorum. 33 yıllık tecrübelerim öğretti. bugün X kişiyle çok iyiyim iş yerinde ama iş yeri egoları olan bir alan olduğundan yarın kötü olabilirim veya çıktığım zaman benden daha iyi olduğu biriyle paylaşabilir benimle ilgili şeyleri. oo bunun bir sürü kombinasyonu var. o yüzden ben de özel konulara çok girmem...çok beklenti içinde olma iş arkadaşlığından kalıcı dostluklar çok az çıkar nedense.

İş arkadaşlıklarını çok önemsememeni güvenmemeni tavsiye ederim . Sonuçta iş ortamı ne kadar samimi olabilir ki ? herkesin rekabet halinde olduğu bir ortam oluyor . O yüzden kimseyle samimi olmaman çok daha sağlıklı en azından kendi huzurun için mesafe gerçekten çok önemli . Yani elbette soğuk , suratsız ol demiyorum . Ancak her zaman ilişkilerini mesafede tutman senin hayrına olur . Güler yüzlü pozitif ol , muhabbetin merhabadan ibaret olsun yeter .

Fakat iş yeri ortamın seni manevi açıdan fazlaca yıpratıyorsa oradan ayrılıp başka iş başvurularında bulun .

teşekkür ediyorum tek tek hepinize,
bundan sonra kendime çekidüzen vermek istiyorum dediğiniz gibi mesafeli ve kendim gibi yani rahat olmam gerekiyor.
bunları her zaman söylüyorum ama hiç yapamıyorum nedense ama artık kararlıyım tabi baska bir yere girdiğimde bu şekilde bir sistem oturtacağım kendime (

İş arkadaşlığını asla özele taşımamalısın. Taşısan bile sadece 1 kişi ile samimi olmalısın.
İş arkadaşı adı üzerinde sadece çalışma ortamında görmen yeterli.
Özelini açtığın zaman bu o ortama da yansıyort ister istemez. Mesafe kalkıyor aradan.
Ben doğru bulmuyorum. O kadar zamandır iş hayatındayım arkadaşlarımla yaptığım aktivite sayısı 2:))
Burada yeterui kadar görüyorum dışarda geniş bir çevrem var zaten hep aynı insanları neden göreyim??
Üstelik iş hayatı her türlü menfaat ilişkisine çok müsaittir kimseye güvenmemelisin.
Burada espiri yapar,güler,şakalaşırız gerektiğinde. Gerektiğinde de hatalarımızı söyleriz.
Ama akşam gır gır şamata yemek masasını paylaştığın arkadaşına bir iş yanlış olduğunda tepki gösteremezsin....

çok çok doğru söylüyorsun canım kesinlikle hak veriyorum sizlere bu iş hayatında laçka olmamayı öğrendim bu yaşadıklarım ders oldu..

amaaaaaaaaaan her işyerinde aynı terane .ben soguk ldugum içinde beni sevmezler ve bakımlı oldugum için kıskanırlar nereye girsem hep aynı dedikodu,dedikodu sadece sizin iş yeriniz degılki heryer böyle. çok nadirdir samimi,sıcak ,dobra kişiler bulmanız
en iyisi uzak durmak günaydın,günaydın,iyi akşamlar iş geregi konuşmalar ennn güzelii bir insanın iş yerinde huzuru yoksa,pisikolojiside bozuluyor valla senın ruh halin bozulmadan ayrıl ordan bence

katılıyorum yaşadığın sorunları ben de yaşadım zamanında biraz kendine bakıyorsan, bakımlı olmak erkeklerin olmasa da iş hayatında başka kadınların çok hoşuna gitmeyen bir durum. Ben çok mutlu oluyorum ofisler çiçek gibi olunca ama herkes bizim gibi düşünmeyebiliyor. Soğuk, kibirli v.b. desinler ama en azından bana tavır alabilecek kadar samimi olmasınlar benimle.

çok çok doğru söylüyorsun canım kesinlikle hak veriyorum sizlere bu iş hayatında laçka olmamayı öğrendim bu yaşadıklarım ders oldu..

Tahminimce çok sıcak kanlı birisin o yüzden kimseyle sorun yaşamak istemiyorsun. Ama kariyer istiyorsan üzülerek söylüyorum ki mesafe şart. Benim bu forumdan da arkadaşlarım var ve özelimde nasıl olduğumu bilirler. Ama iş yerinde iyi ki tanımıyorlar yoksa asla
görüşmezlerdi:)) Artık sana böyle örnek vereyim buradan pay çıkar:)

Üzülmenizi anlıyorum ama yaşınız gereği ilerde geçecektir diyorum.
Hiç tavsiye etmem iş yerinizdekilerle " bana neden böyle davranıyorsunuz ?" gibi mevzulara girmenizi.

Aynı odada çalıştığım 52 yaşındaki bir beyefendi var.
Ben 28 yaşındayım. Aşağı yukarı baba - kız aralığı...
Ben ilk işe başladığımda zaten mesafeli biriyim samimiyet falan kurmadım. Fazla konuşmadım.
Sadece yaşı gereği saygılı oldum. Bildiğim halde bazı şeyleri usulen sordum, tecrübesine hürmeten bazı şeyleri ona pasladım.
Ama tüm hayatta saygının karşılıklı olduğunu hele ki iş yerinde vazgeçilmez olduğunu anlamam uzun sürmedi.
Babam yaşındaki birinin beni kendi kulvarında bilip rakip göreceğini hiç düşünmezdim. Oluyormuş.
" Günaydın"
" Peki."
"İyi akşamlar." gibi sabit kelimeler kullanıyorum.
Şimdi ben de pek mutlu gelmiyorum işe.
Halbuki ben arkadaşlık, sohbet istemiyorum.
İnsanlar riyakar olmasın, sinsi olmasın, dalkavuk olmasın yeter. Benle arkadaş olmasalar da olur.

İşe giderken hep kendinize telkinde bulunun. Kendinizi iyi ve güçlü hissedecek şekilde giyinin.
" Burası profesyonel bir ortam. Ben borçlarım bitene kadar burada işimi layıkı ile yapacağım. " gibi.
Ama ne olursa olsun kendinizi oraya mecbur hissetmeyin, Siz bunu hissederseniz işvereninizde hisseder.

aynen bakımlı ve cekici oldugunda erkekler sana çok fazla ilgi gösteriyor oysa ordakı kızlarında asla hoşuna gitmiyor bu durum .uyuz oluyorum böle insanlaraya sende bakım yap sende dikkat et kendıne süslen .ben kıskançlık nedir bilmıyorum oda sorun insanlaı anlayamıyorum o yüzden baya zaman sonrada öle,böle ortaya çıkıyor niyetleri samimi olmuyorum o yüdende niyetlerini geç anlıyorumya :) ben birde iş ortamında sevili olaylarından asla hoşlanmam bana ters ama heryerdde var bu

supersiniz ya yorumlarınız bana moral verdi..
ve en çok şu cümle bana gaz verdi.. kariyer yapmak istiyorsan...
evet istiyorum ben artık duygusal bir iş kadını değil kararlı ne yapmak istediğini mantıklı bir şekilde çözümleyen bakımlı düzgün aksanlı car car ağlamayan bir iş kadını olmak istiyorummm kendime özgüvenim olsunn istiyorumm(

yani,kendın de ozelestırı yapmışsın bı nebze.bazen patavatsızlıklarım olabılıyo dıye.malesef kı son 10yıldır fılan mılletce dobracı gecinir olduk ve dobracılık adına kırıcı olmaya basladık.dogru sozlu olmak adına kırıcı konusmayı ben de tasvıp edemıyorum dogrusu...daha once sana karsı tavır yapmadıkları halde sımdılerde degıstılerse onları kırmış olma ıhtımalın yuksek tatlım.belkı kotu nıyetle de olmasa kırıcı oldun demek.bır sure sadece ızle.olgun bır sekılde selamını ver,ısını yap,fazla etlıye sutluye karısmadan yoluna bak.
Bazı ınsan vardır kufur bıle etse toplumda kabul gorur.bazı ınsan da dogruyu da soylese dokuz koyden kovulur.ben de senın gıbı duz bırıyımdır.polıtık olmayı beceremem,o yuzden de eskıye nazaran daha az konusup daha cok susuyorum ;-)

ne insanlar varya canım bi süredir bende aynı sorunalrı yaşıyorum benim işte geçici olduğu için istenmiyorum hemde en çok en yakın akrabaalrım tarafından bu insanları allaha havale et ben öyle yapıyorum

Zaten kariyer yapmak için rujunun rengi değil iş ortamında zekan dikat çekecek. Ama insanların konuşmalarıyla, duruşuyla, kıyafetiyle ağırlandığı ortamlardır iş ortamı.
Önceden iş hayatında yeniyken herşeye üzülür ağlardım. Ama gördüm ki duygusalık işin içine girince olmuyor.
Dikeceksin burnunu 1 bağırana sen 2 bağıracaksın. Haksız yere sesini yükseltene özür dileyene kadar tavır koyacaksın.
İki yüzlülüklere göz yummayacksın. ;Onları dinlemen ciddiye aldığın anlamına gelir. Hiçbir konuda fırsat vermeyeceksin hep mutlu bilsinler. En azından o ortamdan çıkınca arkamdan ne konuşuluyor kaygın olmaz. Sır veren değil sır tutan olacaksın.
Hem güvenilir hem ulaşılmaz olacaksın. Bunlar benim yaşayarak etcrübe ettiğim iş hayatında uygulamaktan pişman olmadığım şeyler.

sendemi benim gibiydin hep ağlar mıydın?
söyledkleriniz çok iyi yol gösterici oldu bana, ama banada hak verirsiiniz ki bunları anca bir sonraki çalışma iş yerimde başlayabilirim suan benim nasıl oldugumu biliyorlar duygusal oldugumu herkesle ıyı gecınmek ıstedıgımı bılıyorlar ıstesemde sartlayamıyorum kendimi.
ve ben bana haksız yere bagrıldıgında bıle cvp veremeyecek kdr özgüveni olmayan biriym kendimden utanıyorum,bu özgüvenım yerıne gelecekmı benım ilerde (

işyerinde arkadaşlık asla olmaz kim kimin ayağını kaydırır hesapları olur iş hayatı bunu bana öğretti , ne diye boşuna ağlıyorsun birde ne kadar az konuşursan o kadar kazançlı olursun, ne kadar konuşursan o kadar kırılırsın ve işindende olursun , bu kulağına küpe olsun , her yüzünje güleni dost sanma be kuzum

Son düzenleme:

Evet bende senin gibiydim. Bunun için iş değiştirmene gerek yok. Çek kendini iyice ortamdan işini yap.
İşin olmadığı zaman uğraşabileceğin başka şeyler bul. Onlar düşünsün ''acaba birşey mi yaptık neden bu mesafesi ??'' diye.
Şimdi sen düşünüyorsun daha mı iyi? An itibariyle koy mesafeyi. Uzaktan izle. Her ortamda olup herkese yakın olamazsın ya yok böyle bir dünya.

evet bunu ders alacagım kendime, bos zamanlarımda öğrenmem gereken dünya kadar şey var onlara çalışırım,
hç arkadaşsızlıkta zor ama kimseyle düşman değilimki normal seviyemde görüşürüm ben.
görüştüğüm kişiler öyle ayak kaydıracak kişiler değil eminim departmanlar çok farklı.
ama işte herkesin ne güzel kendine özgüveni sonsuz . bir bnde sıkıntı var.
bundan sonra böyle davranmaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…